×
Култура Здраве Политика Общини Общество Лайфстайл Войната в Украйна Спорт Разследване Бизнес ЮГ

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спрете да пържите тиквичките, гответе ги така...


09 Септември 2020, Сряда, 15:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Рецептата, която ще прочетете по-надолу, ще ви спести време и всъщност е много по-здравословна

Има и друг начин да се приготвят тиквички, без да се пържат, а на вкус да са точно като пържените. Рецептата, която ще прочетете по-надолу, ще ви спести време и всъщност е много по-здравословна.

Необходими продукти: пресни тиквички, бяло брашно, олио или зехтин и хартия за печене, която ще ви спести време, вместо да миете после тавата.

Приготвяне:

Тиквичките се нарязват на кръгчета или пръчици, овалват в брашно и нареждат в тавата, като се застъпват, поливат се с мазнина и се пекат.

По желание се приготвя и млечно-чеснов сос.

Ето и още една рецепта за хрупкави тиквички - този път с два вида брашно:

Необходими продукти: тиквички - 1 бр., яйца - 1 бр., сол - на вкус, брашно - 1/2 ч.ч. бяло, царевично брашно - 1/2 ч.ч., черен пипер по желание, олио - за поръсване, галета или царевичен грис - 2-3 с.л.

Приготвяне:

Тиквичките се нарязват на пръчици, всяка се топва в бяло брашно, после в разбито яйце и накрая в смес от грис и царевично брашно. Нареждат се на хартия и се поливат с олио. Пекат се в загрята фурна до златист цвят.

Сосът се приготвя, като се смеси кисело мляко /около 1 ч.ч./, счукан чесън и лъжица майонеза по избор, сол на вкус.

Със сигурност вече ще печете по този начин и няма да висите пред котлона. Опитайте този здравословен вариант и ще останете наистина изненадани от вкуса.

Тайни за приготвянето на вкусни тиквички
Премахване на излишната мазнина

Много вкусни, но и много мазни – такива са понякога тиквичките, които винаги задържат мазнината при пържене, запичане и задушаване. Какво можем да направим, за да се отървем от излишната мазнина? Отново на помощ идва кухненската хартия. След приготвяне на тиквичките внимателно ги поставете върху поне два листа хартия. Тя идеално ще абсорбира мазнината. Обърнете тиквичките и от двете страни, като за другата страна използвате нови листове кухненска хартия.

Не осолявайте предварително!

Осоляването на тиквичките, особено на пържените, трябва да става едва след тяхното приготвяне. В противен случай, ако сте посолили предварително парченцата, те ще започнат да отделят сок. Така при процеса на пържене ще получите допълнителна вода в тигана, отделена от тиквичките. Те няма да станат хрупкави и приятно запечени, а ще се задушат.

Мариновайте

Няма да говорим само за пържени и печени на фурна тиквички. Печените на скара или грил тиган също са невероятно вкусни. Абсолютно уникални обаче ще станат, ако ги мариновате. За целта пригответе марината и ги накиснете поне час-два преди готенето. Необходими са ви следните основни продукти за маринатата – оцет (обикновен ябълков, винен или балсамов), зехтин, нарязан на дребно или пресован чесън, подправки по избор – например розмарин, риган, босилек, черен пипер, червен пипер. Ако предпочитате, може да замените оцета с прясно изтикан лимонов сок. Може да направите маринатата сладко-кисела, като добавите малко захар или мед. Допълнителен аромат ще получите, ако поръсите с копър, който е една от любимите подправки за всички видове рецепти за тиквички.

Не белете тиквичките!

Точно така – пресните, млади, малки и крехки тиквички не е нужно да се белят. Просто ги измийте добре и ги нарежете с кората. Но ако разполагате с големи, дори малко презрели тиквички, не просто ги обелете, а премахнете и вътрешната им месеста част заедно със семките.

Тиквички и бира

Вероятно сте изненадани от това предложение, но тиквичките и бирата се разбират чудесно. Ако приготвяте гювеч с тиквички, тиквички на фурна или пълнени тиквички, спокойно може да сипете към тях чаша бира. Ще получите вкусен и ароматен сос. Възможно е дори да си направите бирена панировка, ако ще пържите. Просто смесете брашното с малко бира и хубаво потопете тиквичките в получената каша. Сега вече може да пържите. Скоро ще имате хрупкав вариант на любимия ни летен продукт.

Източник: Една.бг


В категории: Животът


2
Коментара
Флагман.БГ Нова ера на зарядните устройства Нова ера на зарядните устройства 27/12/2025, Събота 22:00 1
2
Коментара по темата
2.
Който не е готвач да не се обажда
09.09.2020 23:37:31
2
5
Гриловайте ги, не се занимавайте с измислените рецепти на Флагман с бяло брашно и много олио, щото пак си е вид пържене, па макар и във фурна
1.
Който не е готвач да не се обажда
09.09.2020 16:19:15
2
2
Гриловани тиквички си правете, оставете ги тия рецепти с бяло брашно и т.н., които са още по вредни
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал до Флагман.бг: Няколко гаража до бл. 133 в ж.к. "Меден рудник" разбуниха духовете Сигнал до Флагман.бг: Няколко гаража до бл. 133 в ж.к. "Меден рудник" разбуниха духовете Живущи искат повече информация за разположението на частните гаражи и начина на достъп до тях Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта На помощ се е притекъл корабът на Българския морски флот "Странджа", който е пътувал към столицата на Уругвай Монтевидео Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета На 81 години почина Кина Гърбова, чийто образ красеше соцбанкнотата Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната Според източниците Гайтански вече дори е напуснал България и трайно се е установил в Базел, където притежава просторно имение Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас Цената на чироза е повишена, защото по принцип за сушенето и веянето на риба се изисква труд и майсторлък Предлагат критика Стоян Георгиев за почетен гражданин на Бургас Предлагат критика Стоян Георгиев за почетен гражданин на Бургас Ако събере 1000 подписа на бургазлии, кандидатурата му ще влезе на разискване в ОбС  Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара Дори и предлагането да се повиши, то няма да изпревари търсенето, тъй като няма предпоставка за по-ниски доходи, а напротив – купувачите ще се стремят все повече да  подобряват качеството си на живот Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката Въведени са нови буквени комбинации с допустими символи за сериите на автомобилните табели Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си И бързат да ги обърнат в стоки Паника преди еврото: Банките преливат от пари в брой, а българите се редят по дълги опашки пред чейндж бюрата Паника преди еврото: Банките преливат от пари в брой, а българите се редят по дълги опашки пред чейндж бюрата Сивите пари, които навлизат в обращение в последния момент, водят до ускорено потребление и оказват натиск върху инфлацията. Тя вече няколко месеца надвишава 5% на годишна база
Нова ера на зарядните устройства Нова ера на зарядните устройства Смартфоните и лаптопите ще разполагат с един общ порт Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен Най-новият 16-и сезон стартира у нас на 28 декември (неделя) и ще се излъчва всяка събота и неделя от 20:00 ч., превръщайки България в първата страна, в която епизодите ще дебютират международно Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия Това е съветът на проф. Кантарджиев Гол лепкав човек и ЛГБТ: Германската телевизия отбеляза Коледа по давоски конспект Гол лепкав човек и ЛГБТ: Германската телевизия отбеляза Коледа по давоски конспект „Той е в слуз и без дрехи, защото пазим неговото достойнство и интимност“, обясниха от медията Ритуал за късмет през 2026 година: Астролог препоръчва как да посрещнем Новата година за успех и хармония Ритуал за късмет през 2026 година: Астролог препоръчва как да посрещнем Новата година за успех и хармония Как празничната трапеза и декорацията могат да привлекат сполуката през Новата година Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза Когато сервирали традиционния италиански коледен сладкиш, панетоне, той си взел малко, но изведнъж не можал да диша Корупционен скандал преди срещата с Тръмп! НАБУ разкри ОПГ с участие на близки до Зеленски депутати Корупционен скандал преди срещата с Тръмп! НАБУ разкри ОПГ с участие на близки до Зеленски депутати Депутатите от Върховната рада са „получавали неправомерна облага срещу гласуване“ Саудитски милиардер дари цялото си богатство и заживя скромно Саудитски милиардер дари цялото си богатство и заживя скромно Как Сюлейман Ал Раджи стана най-щедрият милиардер в света Защо детектив-любител твърди, че е разкрил два от най-зловещите неразкрити случаи на убийства в света Защо детектив-любител твърди, че е разкрил два от най-зловещите неразкрити случаи на убийства в света И сега ФБР разследва случая Черната Далия и дали реално Зодиак е бившият и приятел    Златото, среброто и платината достигнаха исторически рекорди Златото, среброто и платината достигнаха исторически рекорди Очакванията за по-меки лихви в САЩ и търсенето на сигурни активи тласкат цените нагоре
Джорджа Мелони Джорджа Мелони 2025 година беше трудна, но не се тревожете - следващата ще е още по-зле Виц на деня Виц на деня Скъпа, би ли ми простила изневяра?
- Ааа, не!
- Ех значи, същата си като жена ми!
Виц на деня Виц на деня - Постоянно търся смисъла на живота и не мога да го намеря!
- В хладилника няма ли го?
- Няма го!
- Значи вчера сме го изпили!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Красив е онзи, на когото сърцето е красиво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори