×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Красен Кралев в писмо до всички: Вирусът е жесток и от него се умира


Красен Кралев в писмо до всички: Вирусът е жесток и от него се умира
12 дни в интензивното преминах през чудовищно изпитание, споделя министърът на младежта и спорта Красен Кралев
08 Септември 2020, Вторник, 07:31 ч.
Автор: Флагман.Бг

Министърът вече е у дома си

Лечението ми продължава в домашни условия, сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той благодари на лекарите от УМБАЛ “Света Марина” във Варна за грижите и изтъкна, че за тези, които ми пожелавали да загуби битката с коронавируса, ще запали свещ.

„Скъпи приятели, на 23 август бях диагностициран с COVID-19. Само три дни по-късно здравословното ми състояние се влоши и бях приет в УМБАЛ “Света Марина” във Варна - с диагноза двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност.  През последните 12 дни бях в Интензивното Респираторно oтделение на Клиниката по пневмология и фтизиатрия на болницата“, сподели във Фейсбук министърът. 

„Лекарите положиха огромни усилия да се справят със заболяването ми и успяха. От днес лечението ми продължава в домашни условия, до пълното изчистване на организма от вируса“, добавя той. 

„Искам да изразя своята огромна благодарност и възхищение от всичко, което лично видях, че лекарите правят за всеки един от пациентите в интензивното отделение. Изключителна компетентност, внимание, бърза и решителна реакция, човешко отношение към всеки болен, което е от голямо значение в този труден за пациентите момент“, пише Кралев в социалната мрежа. 

„Лечението е двустранен процес на доверие и работа в екип между лекарите и болните. Във Варна има отлични лекари и се радвам, че се доверих на клиниката водена от доц.д-р Йордан Радков и екипа на отделението ръководен от д-р Валентина Димитрова, който включва д-р Павлина Пенева, д-р Искра Величкова, д-р Антон Антонов, д-р Павел Йорданов, всички медицински сестри и санитарки, които денонощно са до нас и се борят с чудовищните рискове от вируса очи в очи“, добавя той. 

„Благодарение на тези хора аз преминах през най-тежката част това изпитание, затова искам да ви разкажа повече за тях. Условията при които тези герои работят наистина са тежки. По време на работата си при болните в интензивното те прекарват минимум по 4 часа, навлечени с плътни защитни облекла, маски, очила и шлемове, които в неклиматизирани помещения правят дишането почти невъзможно“, изтъкна министърът. 

„Има огромен риск за медиците, които са изложени от ежедневния контакт с коронавируса. В съседната стая до моята лежеше д-р Стоянка Ненкова, която е част от екипа на отделението, но се беше заразила от пациент преди няколко седмици“, добавя той.

„Не подценявайте жестокостта на коронавируса, не омаловажавайте труда на медиците, които са изолирани от близките си и изложени на огромна опасност за живота си всеки ден. Тези хора заслужават огромна благодарност и уважение от цялото общество“, подчерта Кралев. 

„От началото на пандемията до този момент всички знаем, че етиологично лечение на К19 няма. Лечението се съобразява с индивидуалните особеностите на протичане на инфекцията при всеки пациент и крие сериозни рискове и за тези, които го предписват и за тези, на които се прилага. Вирусът е жесток и от него се умира - който още вярва в конспирации, си е за негова сметка“, предупреждава той.

„COVID -19 може да направи тромби в белите дробове, може да предизвика вторична инфекция, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови заболявания.......никой не е застрахован!“, добавя спортният министър. 

„Проблемът е, че засега няма как да се гарантира успешно лечение. Когато такова бъде открито, ще се приеме протокол и процедура за лечение, еднакви в целия свят. Дотогава има само една гаранция - просто да не се срещаме с вируса. Това означава да спазваме всички епидемични мерки. И пазете лекарите – ще ни трябват“, призова той.

„Благодаря на всички, които ми се обадиха и писаха , за да ме подкрепят в това изпитание! Трудно щях да се справя без вас  За тези, които ми пожелаваха да загубя битката с вируса, ще запаля една свещ, Бог да спаси душите им“, добавя Кралев. 
 


В категории: COVID-19


14
Коментара по темата
14.
нЕк'ва случайна
08.09.2020 22:54:09
0
1
Умира се от него, ама гледам те още не си издал багажа.... Айде де, докажи, че се умира!
13.
нЕк'ва случайна
08.09.2020 22:54:04
0
1
Умира се от него, ама гледам те още не си издал багажа.... Айде де, докажи, че се умира!
12.
Мазна гънка
08.09.2020 18:20:47
0
3
Мазната гънка на тила го е спасила от Китайската кашлица
11.
моля Ви
08.09.2020 10:17:59
1
8
Не го показвайте вече тоя мазен дебелак! Грозен и гнусен е!
10.
До 4
08.09.2020 09:32:05
4
6
И за теб на никого не му пука :)кой кого мрази не е твоя работа. Само не разбрах в тъпченето с храна или в поркането се припозна?
9.
до 8.
08.09.2020 09:15:50
2
7
Все пак зависи кой е тюфлека?Ако е някой мишок направо забрави.
8.
Bingo
08.09.2020 09:02:59
3
17
Щом този тюфлек пребори вируса, значи няма от какво да ни е страх.
7.
Аз
08.09.2020 08:44:44
0
12
Много ме е страх да не пипна вируса ,не дай си Боже се затрия .Никой няма да плаче за мен.
6.
питанка
08.09.2020 08:42:18
2
20
Някой разбра ли, че е липсвал 2-3 седмици Министърът на младежта и спорта ? Мазният, варненски масон са го измъкнали ... засега ! Честито ! Сега с нови сили продължавай усвояването, че живота е кратък а алчостта бездънна !
5.
Цирк
08.09.2020 08:37:25
5
23
Кралев, споко. От кюфтета не се умира.
4.
до 2 и 3
08.09.2020 08:27:23
24
13
Това за себе си ли го написа?Едва ли Кралев е по мразен от теб ,и да той ще се оправи .За неговата болест има лек ,но лудостта и злобата не се лекуват ,за твое голямо съжаление.
3.
666
08.09.2020 07:59:43
6
28
Вземи отслабни и спри да поркаш като смок и ще ти е по-леко. Другият път не си позволявай да пишеш до всички! На никой не му пука за теб!
2.
666
08.09.2020 07:59:37
8
25
Вземи отслабни и спри да поркаш като смок и ще ти е по-леко. Другият път не си позволявай да пишеш до всички! На никой не му пука за теб!
1.
Бивш кoлега
08.09.2020 07:39:31
11
26
T E A T ЪР
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Имала "изключително големи заслуги за двустранните отношения между Република България и Италианската република" Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време За утре на места е обявен жълт код Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ ЦИК регистрира коалиция под името "Център"
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Младата палестинка е загинала, заедно със своя съпруг и дъщеря им при атаката на град Рафах
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори