×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На прага сме на нова варваризация и улична диктатура


На прага сме на нова варваризация и улична диктатура
Протестите са вследствие на социално неравенство, натрупа се огромно напрежение и се изля на улицата, категоричен е бившият кмет на Пловдив и настоящ депутат Славчо Атанасов
05 Септември 2020, Събота, 14:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ако не променим социалния модел, в близките години ще бъдем перманентно обременени с протести, независимо кой е на власт

 

Славчо Атанасов е депутат от НФСБ в 44-ото Народно събрание. Той е председател на постоянната комисия по младежта, децата и спорта и член на комисията по енергетика. Бивш районен кмет на "Тракия" (2003-2007 година), а след това и кмет на Пловдив (2007-2011 година). Депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание. Изключителен ерудит с енциклопедични познания по история. Пред колегите от вестник "Марица", Атанасов говори за актуалната политическа обстановка в страната, препубликуваме прелюбопитното му интервю.

-Г-н Атанасов, 55 дни протести и сериозно разделение на обществото ни. Защо се стигна дотук?

- По няколко причини, като повечето са валидни за целия свят. Става дума за процеси, който наблюдаваме в много държави, в това число и в най-развитите демокрации. Според едни от големите мислители на нашето съвремие - Джаред Даймънд, носител на Пулицър, и Джоузеф Стиглиц, нобелов лауреат, светът е обхванат от упадък на социалния капитал. С други думи - тежка криза в междуличностните и обществени отношения. Това се случва и у нас, което води до много сериозна поляризация на обществото. През последните 30 години светът се промени в резултат на революцията в електронните комуникации. Това, от една страна, способства за икономическото развитие, от друга - има негативни последици. Хората изгубиха навика да общуват помежду си. В същото време настъпи много сериозно икономическо разделение. Отвори се широко ножицата между малцинството на супер богатите и мнозинството от все по-обедняващи хора. Типичен пример за това е САЩ - 1% супер богати и 99% все по-обедняващи. Дори и в утвърдена демокрация, каквато са те, средната класа изчезва, а икономическата поляризация се задълбочава. 

Къде е България в хода на тези процеси?

- България се развива точно по модела на САЩ. Опасното в този процес е, че богатите, хората с многото пари, започват да контролират политиците. А много от тези богати са и политици. Към това прибавяме приватизацията в България - извършена по изключително криминален начин. За един ден някои хора се превърнаха в милионери. Националното богатство на България беше овладяно от шепа хора. И това прави зависимостите в политиката нечистоплътни. Затова ние, в България, в близките години ще бъдем перманентно обременени с протести. Независимо кой е на власт. Докато не подобрим социалния си модел.

Очаквахте ли политическото напрежение да ескалира така, както се случи в последните дни?

- Неизбежно беше тези протести да ескалират. Няма как президентът с тези си правомощия да канализира политически енергията на хората, които го поддържат. В основата на всяка демокрация стои инструментариумът на партиите.Те канализират политически енергията на определена част от обществото. И се явяват на избори. Там народът решава на кого да връчи властта. Затова според мен президентът Радев, ако иска да бъде полезен на народа си, трябва да създаде партия и да я оглави. И да се яви на избори.

Задълбочаващото се социално неравенство ли катализира протестите?

- До голяма степен - да, макар днес да изглежда, че протестите нямат социален характер. Защото вследствие на това социално неравенство се натрупа огромно напрежение и недоволство. И то се изля на улиците. Но тук отново ще подчертая, че става дума за световна тенденция. И веднага ще дам пример с протеста на жълтите жилетки във Франция. Дори в една Германия, която е еталон за развитие на икономиката и в която има силна средна класа, обществото се поляризира и се натрупва недоволство. България не прави изключение от това. Но трябва да търсим възможностите да преодоляваме това разделение. Защото, убеден съм, че единствено консенсус в обществото и между партиите може да ни измъкне от този политически въртоп, в който влязохме.

Лидерите на големите партии, премиерът и президентът, грешат, като горят мостовете помежду си. Омразата никога не е добър съветник.  С ескалацията, проявите на нетърпимост и озверяването навлизаме в ерата на нова варваризация. За това предупреждават сериозни икономисти. Защото виждаме как всеки ден се убиват механизмите на демокрацията. Постепенно. Един по един. И стигаме до нова диктатура, в която улицата командва всички. В човешката история това никога не води до добро.

 

Като казахте политически въртоп, много анализатори посочват президента като една от фигурите, довела до това разделение в обществото ни. Други пък казват - управляващите са виновни. Къде е истината?

- Президентът безспорно е почтен човек, но подходът му към тази промяна, която всички искаме, за мен е погрешен. Първо, защото правомощията му по Конституция са ограничени. И второ - той влезе в сблъсък с най-голямата партия на този етап - ГЕРБ. Направи го при положение, че няма политическия инструментариум да се бори с нея.  Защото, когато казваш „Мутри вън“, „Мафията в затвора“ и „Да си върнем държавата“ - как ще го постигнеш с правомощията, които имаш?От обединител на нацията - каквато е основната му функция, президентът постига обратния ефект - обществото се раздели. Защото, когато наричаш „мутри“ и „мафия“ лидерите на най-голямата партия, ти настройваш срещу себе си над 1 милион нейни привърженици. А в ГЕРБ има много почтени хора. И те си казват: Аз ли съм мутрата?В същото време президентът има сериозно влияние върху голяма част от българите. Те пък застават зад него. И ето ти го силно поляризираното общество. Сблъсъкът е неизбежен, ако не бъдем мъдри.

Какво биха донесли едни предсрочни избори?

- Закъсня се с този вариант. Ако трябваше да правим предсрочни избори, защото демокрацията има този инструментариум, те трябваше да бъдат проведени най-късно сега, през септември.

- Защо?

- Подаването на оставка и провеждането тепърва на едни предсрочни избори в условията на световна пандемия, чиято втора вълна набира скорост, би дестабилизирало държавата. Защото подаването на оставка сега ще означава да прави избори през декември, посред зима. Ще означава държавата да се управлява без гласуван бюджет - защото Народното събрание ще бъде разпуснато. Което ще е катастрофално. Не на последно място на новото правителство ще бъдат необходими поне 2 месеца /изхождам от сериозния си административен опит/, за да навлезе в детайли в проблемите на държавата. Всичко това ще доведе до нестабилно или поне неуверено в действията си ново правителство. И според мен - много бързо това ще доведе до още едни нови избори. Така за съжаление ще влезем в спиралата на изборите - от едни в други. А това ще е пагубно за държавата ни.

Като български патриоти ние не искаме това да се случи с родината ни. Затова казахме, че вместо предсрочни избори сега в тези оставащи няколко месеца е по-важно да свършим конкретна и важна работа. Да приемем бюджета, да изпълним предизборния си ангажимент и повишим минималната пенсия на 300 лв. от януари 2021 г. Предстои да предприемем пакет от антикризисни социално-икономически мерки и закони, които да са в помощ на гражданите и бизнеса. Така че те да преодолеят по-лесно трудностите от навлизането на новата световна икономическа криза, съчетана, за жалост, с най-жестоката пандемия от 100 години насам.

Как ще коментирате ескалацията на протестите и сблъсъците? Считате ли, че бяха опорочени?

- Всеки протест тръгва в началото спонтанно, носи своята логика и има чиста енергия. Но, за съжаление, често бива овладяван от определени задкулисни сили, които го насочват в агресивна посока.

В протеста се внедряват платени ударни групи, които го опорочават,

както се получи в сряда. И тук ще кажа - полицията застана в защита на държавността, това се очаква от нея - да осигурява реда и да не допуска подобни сблъсъци. Казано просто - полицията си върши работата. Пострадаха и много полицаи, и протестиращи по време на това, което се случи в сряда. Затова са виновни онези, които насочиха протеста към ескалация.

Кой е заинтересован от това?

- В мътни води най-лесно се лови риба. Има определени среди, които не искат редовните избори само след няколко месеца, а под формата на „предсрочни избори“ целят да дестабилизират държавата. А властта в една демокрация се взима с демократични средства. Затова отново ще кажа: Ако президентът и българите, които чакат промяна, я искат реално - да излязат на избори, да ги спечелят и да оглавят държавата. Тогава със законови средства ще могат да реализират призивите „Мутри вън“ и „Мафията в затвора“.

Нужни ли са промени в избирателния кодекс и трябва ли да бъде въведено машинното гласуване?

- Трябва да се предприемат всички мерки, в това число и законодателни промени, за да се провеждат изборите почтено. Машинното гласуване е силен инструмент за това едни избори да бъдат почтени. Но нека не бъркаме машинното с електронното гласуване. При електронното гласуване наистина има опасности - там един хакер може да манипулира изборите за минути. Затова то не е предпочитано в европейските държави. Машинното гласуване е по-различно. Казвам всичко това като потърпевш -пловдивчани знаят, а и цяла България видя как се манипулират избори. Затова отново ще повторя - трябва да предприемем промени в Изборния кодекс - за да бъдат гарантирани почтени избори.


В категории: Политика


36
Коментара по темата
36.
Непротестър
06.09.2020 13:51:35
1
5
Извинете ме незнайни госодине, но ако си мислите, че мислите и очаквате очакваното сте в тотална самозаблуда! Аз знам какво ще започне да се случва! Първо ще започнат да ви горят бушоните, един по един, после ще започнат да изчезват бушони, това е най-лекия вариант! Разкарайте си гнусните пърдялници и поживейте още малко! ОСТАВКА - за един по- продълителен живот!
35.
Непротестър
06.09.2020 13:51:21
1
3
Извинете ме незнайни госодине, но ако си мислите, че мислите и очаквате очакваното сте в тотална самозаблуда! Аз знам какво ще започне да се случва! Първо ще започнат да ви горят бушоните, един по един, после ще започнат да изчезват бушони, това е най-лекия вариант! Разкарайте си гнусните пърдялници и поживейте още малко! ОСТАВКА - за един по- продълителен живот!
34.
славчоооо
06.09.2020 00:19:17
0
7
БЕГАЙ ,БЕГАЙ





нещастник
33.
Машалла
05.09.2020 19:49:33
2
7
Зализан, охранен, машалла Счавчо ....
32.
до 30 виж пич
05.09.2020 19:41:17
0
1
Аз не преча на никой да изразява СВОБОДНО своето мнение.Считам че е редно да не ми бъде ограничавано това ПРАВО.А ако някой счита че съм нарушил с мнението си негово ПРАВО за това си има ПРАВОСЪДИЕ.Така че не си присвоявайте ПРАВА //да цензурирате//
31.
ХАХАХА ЮНАК ВИНО ПИЕ!!!!!!!
05.09.2020 19:27:47
2
3
БУНАК ЛОЗЕ КОПАЙ !!!!ЩО БЕ ПИЧ НЕЩО ВИ ПРЕЧА НА БИЗНЕСА ДА ЛЪЖИТЕ ХОРАТА ЛИ аааааааааааааа???????????????ЩО НЕ Е ЛИ ВЯРНО ТОВА КОЕТО ПИША?????????????????????? ХАЙДЕ ДА ДИСКУТИРАМЕ АААААААА!!!!
30.
do 29,28....17
05.09.2020 18:32:30
0
4
Пич виждам ,че скучаеш по цял ден.Имам едно лозенце от 2 дка. ела да копаш ,та да си успокоиш нервите и да спиш като къпан.
29.
С ЧУЖДА ПИТА МАЙЧИН ПОМЕН!!!!!!!!!!!!!!!!
05.09.2020 17:47:18
3
7
ПАТРЕОТ Е ДУША ДАВА НО НЕ СВОЙТА ДУША БРАТЯ А ДУШАТА//парите/НА НАРОДА !!!!!!!!!!!!ОСТАВКА
28.
ААААААААААААААААААААААА
05.09.2020 17:41:47
3
0
ПУСНА ГО ЗНАЧИ АААААААААААААААААААААААА
27.
ААААААААААААААААААААААА
05.09.2020 17:41:11
3
0
ПУСНА ГО ЗНАЧИ АААААААААААААААААААААААА
26.
що блокира коментара
05.09.2020 17:39:05
3
0
ПОДАВАМ ЖАЛБА В ПРОКУРАТУРАТА!!ПИТАЙ КОЛЕВ КАК ГО ""УПРАИХА""АМА НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!НЯМАШ ПРАВО НА ""ЦЕНЗУРА""САМО ""КОМПЕТЕНТЕН ОРГАН//определен със закон има такова право//!!!!!!!цензурата е престъпление от общ характер
25.
що блокира коментара
05.09.2020 17:39:04
3
0
ПОДАВАМ ЖАЛБА В ПРОКУРАТУРАТА!!ПИТАЙ КОЛЕВ КАК ГО ""УПРАИХА""АМА НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!НЯМАШ ПРАВО НА ""ЦЕНЗУРА""САМО ""КОМПЕТЕНТЕН ОРГАН//определен със закон има такова право//!!!!!!!цензурата е престъпление от общ характер
24.
що блокира коментара
05.09.2020 17:39:03
3
1
ПОДАВАМ ЖАЛБА В ПРОКУРАТУРАТА!!ПИТАЙ КОЛЕВ КАК ГО ""УПРАИХА""АМА НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!НЯМАШ ПРАВО НА ""ЦЕНЗУРА""САМО ""КОМПЕТЕНТЕН ОРГАН//определен със закон има такова право//!!!!!!!цензурата е престъпление от общ характер
23.
що блокира коментара
05.09.2020 17:39:03
3
1
ПОДАВАМ ЖАЛБА В ПРОКУРАТУРАТА!!ПИТАЙ КОЛЕВ КАК ГО ""УПРАИХА""АМА НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!НЯМАШ ПРАВО НА ""ЦЕНЗУРА""САМО ""КОМПЕТЕНТЕН ОРГАН//определен със закон има такова право//!!!!!!!цензурата е престъпление от общ характер
22.
що блокира коментара
05.09.2020 17:39:02
3
1
ПОДАВАМ ЖАЛБА В ПРОКУРАТУРАТА!!ПИТАЙ КОЛЕВ КАК ГО ""УПРАИХА""АМА НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!НЯМАШ ПРАВО НА ""ЦЕНЗУРА""САМО ""КОМПЕТЕНТЕН ОРГАН//определен със закон има такова право//!!!!!!!цензурата е престъпление от общ характер
21.
що блокира коментара
05.09.2020 17:33:03
3
1
ПОДАВАМ ЖАЛБА В ПРОКУРАТУРАТА!!ПИТАЙ КОЛЕВ КАК ГО ""УПРАИХА""АМА НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА
20.
ЩО МИ БЛОКИРАШ КОМЕНТАРА ?????????????
05.09.2020 17:28:11
2
2
НЕЩО НЕ ТИ ХАРЕСВА ИСТИНАТА ЗА ТОЗИ ПАТРЕОТ ааааааааааааааааааааааа???????????????????????
19.
до 7 ще дам пример
05.09.2020 17:24:39
1
4
МОЙ ПОЗНАТ //а и много други такива //ЦЯЛ ЖИВОТ СЕ ЗАНИМАВА СЪС ""ЗАЙКУДЖИЛЪК ""И РАЗНИ ""ДАЛАВЕРИ""–БЕЗ ДА Е ВНЕСЪЛ ЕДИН ЛЕВ ДАНЪК !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И В МОМЕНТА ЖИВЕЕ ДОБРЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ ВЗЕМА МИНИМАЛНАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!АЗ ПИТАМ СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е НА ТАКИВА ДА СЕ ДАВА 300 ЛЕВА !!!!!!!!!!!!!!!!!И НЕ Е ЛИ ТОВА НАЧИН ДА СЕ ПЛАТИ НА ТЕЗИ ИЗБИРАТЕЛИ С НАШИТЕ ПАРИ !!!!КО ШИ КАЖИШ БЕ СЛАВЧО ИЗМАМНИЦИ ОСТАВКА
18.
ДО 7 300 лв ПЕНСИЯ Е ЛЪЖА!!
05.09.2020 17:10:42
1
3
ЗА ИДИОТИТЕ!!!ЗАЩО ?????????????ПРОСТО Е СЕГА ТАЗИ ПЕНСИЯ Е 141ЛВ ЗАДА СТАНЕ 300 ОЗНАЧАВА ИНДЕКСАЧИЯ С НАД 100% ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ НА ОСТАНАЛИТЕ КОИТО ИМ Е СРЕДНО ПО 500лвТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ ПО 1000 ДА АМА НЕ !!!!!!!!!!!!!!ТЕ ГИ ЛЪЖАТ ЗА ДА ВЗЕМАТ ГЛАСОВЕТЕ ИМ !!!!!!!!ТОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УЗАКОНЕНО ЗАЩОТО Е """НЕСПРАВЕДЛИВО""СПРЯМО ХОРАТА ВЛОЖИЛИ ТРУД ЗА ДОСТОЙНА ПЕНСИЯ !!!!ПАТРЕОТИТЕ УМИШЛЕНО ЛЪЖАТ ТЕЗИ ХОРА КОЕТО Е ГАВРА С ТЯХ !!!ИМА ДРУГИ СОЦИАЛНИ МЕХАНИЗМИ ЧРЕЗ КОИТО ДА СЕ ПОМАГА НА КРАЙНО ИЗПАДНАЛИ!!!!!!!!МРЪСНИ ЛЪЖЦИ ОСТАВКА
17.
Коко
05.09.2020 17:07:58
0
9
Значи по твойте прикаски г-н Атанасов ваще протежета и подвластни които назначихте във всички структури на държавата да опъват парата а останалите да стоят и да ги гледат тъй ли. Нещо май си се объркал. Ако искаш да побликуваме един огромен списък поименно кой на кой пост бе кордисан и тъй по твойта логика 20 години. Ццццц
16.
до 13
05.09.2020 17:06:00
1
5
има много индивиди в ръководните институции със симптоми.това трябва да се промени .
15.
Дидо
05.09.2020 16:55:11
2
7
Айде бе!Няколко приятели от фирми за програмиране с по 5-6000 !!!! лв. заплати са ПРЕЗ ВЕЧЕР НА ПРОТЕСТА - когато не ги държат извънредно за бъгове!И те ли са за "социалното неравенство"?!?!
14.
ДО 1 НАПЪЛНО СИ ПРАВ !!!!!!!!
05.09.2020 16:51:07
0
11
САМО ЛЕКА КОРЕКЦИЯ !!!ПРОТЕСТА Е И СОЦИАЛЕН ЗАЩОТО ИЗБРОЕНИТЕ ОТ ТЕБ ФАКТИ ВОДЯТ ДО СОЦИАЛНО НЕРАВЕНСТВО КАТО ЗАДКУЛИСТНОСТ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО//олигархични мрежи от зависимости идостигащите до най ниските нива на шуро –баджанашки ""суджук"" истории////ВСИЧКО ТОВА СЕ УСЕЩА ОТ ХОРАТА КАТО ""НЕСПРАВЕДЛИВОСТ""ПРИ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА РЕСУРСИ И ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАЗВИТИЕ
13.
do 12
05.09.2020 16:44:59
0
7
Не е справедливо болен човек да работи против волята на законодателя и обществото.Ако ще и всички учебници да е прочел ,лудия си луд.Недопустимо да е заема определени постове.КОГАТО СИ ЛУД ВСЕ ДРУГИТЕ ЩЕ СА ТИ ВИНОВНИ ,ЧЕ СИ БЕДЕН И МИЗЕРЕН КАТО ЦЪРКОВНА МИШКА.
12.
хахахаха
05.09.2020 16:36:33
3
4
Няма равенство, няма и да има.

Справедливо ли е някой селяк който един учебник не е виждал да е равен с някой който е жертвал години да учи и продължава да го прави?

Когато си прост и неук няма да ти е добре в която и държава да живееш.
11.
%$&$^&
05.09.2020 16:34:04
5
19
Смешник, предател, кретен. НФСБ станаха подлоги на мутрите и олигархията, да не останат по назад от ДПС и БКП, много партиотично е да продаваш Родината за Евро и злато. Поздрави на Каракачанов- алкохолизираната свиня. ОСТАВКА боклуци ......
10.
Шибаняк до 3
05.09.2020 16:33:05
4
11
и той като тебе лява ръка ,десен джоб..
мама ви улава.
Съд,затвор и конфискация....
9.
SS
05.09.2020 16:14:32
4
4
TOZ IZTRECHTIA KATO GERB GO VRATNAHA NA KMETSKITE IZBORI V PLOVDIV .
SEGA IM E KOALICIONEN PARTNIOR .
AI STIGA BE .
8.
Много ясно
05.09.2020 16:09:36
5
14
Че трябва да си стоим вкъщи и да мълчим.Защо ще разваляме рахата на Боко,Далаверко оградата,Шкембе войвода и т,н.
7.
Лост
05.09.2020 16:08:43
6
13
Славчо хайде стига с тези приказки за пенсията от 300 лева. Всичките сте едни латерни.
6.
Marinero
05.09.2020 16:04:38
0
13
Значи да си мълчиш и да си траеш робски, е цивилизовано а да протестираш и да отстояваш права е варварско. И цялата им система е много човеколюбива и справедлива. Ми за кво свалихме комунизма тогава?
5.
Marinero
05.09.2020 16:04:30
3
18
Значи да си мълчиш и да си траеш робски, е цивилизовано а да протестираш и да отстояваш права е варварско. И цялата им система е много човеколюбива и справедлива. Ми за кво свалихме комунизма тогава?
4.
SS
05.09.2020 15:50:04
4
8
SLAV4O , SLAVE . KOI TI E DAVAL TIA
DIPLOMI ?
V USA , 1% SUPER BOGATI I 99% BARZO OBEDNIAVACHTI .
I SREDNA KLASA NIAMALO ....AOOOOO .

AIDE , BEGAI .
3.
АЗ
05.09.2020 15:37:40
38
24
ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМ РАЗБИРАЧ,БЕ.....ПОДЛОГА ПРОДАЖНА,ГЕРБАВА....
2.
marginal
05.09.2020 15:34:21
10
29
A zashto zabraviate che LGBT, BHK i ,,Marginaliia" sa edni ot nai iziavenite protestari. Mozhe bi i nai nahasanite.
1.
Smith
05.09.2020 15:32:39
41
31
За някои неща е прав, но за причината за протеста греши напълно. Протестът не е социален! Социален беше протестът преди няколко години за цените на тока. Или на Мартин Пенчев за цените на бензина. Или протестите за повишение на заплатите на синдикатите. Този протест не е социален! Този протест е предизвикан от разпадането на държавността, от кочината, в която са принудени да живеят хората, от шайката Догав, Пеевски, Гешев, Бориков, за която правилата не важат и могат както да си заграбят бряг и да необезпокоявано да строят на него, така и да се обадят по телефона и да ударят с институциите бизнес, който не им харесва. Затова на протеста ще видите програмисти с петцифрени заплати, ще видите лекари, адвокати, дори и собственик на магазини с десетки милиони оборот. Те не са там за пари, просто не искат децата им да живеят в постсъветска кочина!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори