×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Марков: Този, който е подготвил проекта за Конституция - да изчезва, това е подигравка с правото


Георги Марков: Този, който е подготвил проекта за Конституция - да изчезва, това е подигравка с правото
2 септември ще остане в историята на българската демокрация като забележителен с отрицателен знак. Случи се много неприятен опит за пуч, за метеж, смята Георги Марков
04 Септември 2020, Петък, 21:13 ч.
Автор: Флагман.БГ

Георги Марков, който е бивш конституционен съдия, бе единственият депутат от ГЕРБ, който не подписа проекта за новия основен закон на държавата

 

„Първоначалният проект на ГЕРБ ме вбеси, той беше беше подигравка с правото. С това шега не бива, така да се внасят проекти, то беше срамна работа. Който го е правил, Борисов не знам какво да го направи!  Да изчезва някъде! Не може такъв проект, такава мекица да се хвърля, защото е проект за Конституция…“ Това заяви пред БНР Георги Марков, депутат от ГЕРБ и бивш конституционен съдия във връзка с проекта за конституция внесе ГЕРБ.

"Този 2 септември ще остане в историята на българската демокрация като забележителен с отрицателен знак. Случи се много неприятен опит за пуч, за метеж. Такова чудо - да се докара в центъра на обновена София слама, сено, да се подпалват полицаи, да летят павета, да се напада националната полиция – беше много жалко", подчерта Георги Марков.

По думите му за пръв път в 30-годишната история на демокрацията, президентът си позволява да каже от трибуната на Народното събрание, че няма парламент и той е на площада. Според Марков това не било случайно, не са изтървани думи, а "част от концепцията на държавния глава - Махайте се! Мутри, вън!“

Марков е категоричен, че ДПС е участвал активно при избора на Желю Желев, на Петър Стоянов, два пъти на президента Първанов и сега на президента Радев, но сега първи път показали червен картон на собствения си президент, отказали се от него.

ДПС се разграничава овреме от Радев, защото по думите на Марков, е излязъл „от дрехата на държавен глава до такава степен, че няма връщане." При хипотеза ГЕРБ да спечели изборите, с какви очи държавният глава ще посрещне „мутрата“ Борисов, за да му връчи мандата. Или ще му каже: „Вън, мутро! Махай се, мафиот!“ и няма да зачете вота на избирателя.", попита Марков.

Поведението на държавния глава в момента Георги Марков определи като голям проблем. Той припомни, че е предлагал на ГЕРБ процедура за импийчмънт.

„Нарушил е 14 члена на Конституцията, а колегите не искат импийчмънт. Според мен държавният глава трайно вече не в състояние да изпълнява задълженията си. Той е афектиран, не е на себе си. Ще се вкара едно искане, ще се назначи една експертиза, международна, да го видят този човек в състояние ли е да бъде държавен глава. И това не искат.“, коментира още депутатът от ГЕРБ.

За първи път от началото на прехода е много вероятно нито една партия да не вземе 1 милион гласа на изборите, прогнозира още той. Според него има криза на партиите, на личностите и изчерпване на политическите партии, а това ще доведе до фрагментиране на парламента и неспособност да се излъчват правителства.

„Ние сме обречени на парламентарна агония, парламентарна лудница, институционален хаос, за който не Конституцията е виновна. Той е личностен! При президента какво му пречи Конституцията – това си е характеропатия. Човекът е взел държавата за казарма“, смята Георги Марков.

Той е на мнение, че България „няма сили за Велико народно събрание“, а нашият политически елит е неспособен да излъчи качествени 400 депутати.

Конституцията е на близо 30 години и имаме близо 100 тълкувателни решения – някои от тях могат да се използват в бъдещата Конституция, смята Марков, който единствен като депутат от ГЕРБ не подписа проекта за нова Конституция.

Георги Марков определи като шега идеята на социолога Андрей Райчев президентът и премиерът да договорят компромисна фигура за преходен премиер.

„Парламентът решава кой да бъде премиер. Няма конституционен механизъм те двамата да решават кой е премиер. Нито в чисто човешки план това е възможно, нито политически е правилно. Това си е една шега на г-н Райчев. Това, което ГЕРБ трябва да направи, е не да разговаря с президента кой да бъде премиер, а да внесе искане за импийчмънт, за предсрочното му отстраняване от длъжност като неадекватен.“, каза още Марков и прогнозира, че мандатът ще бъде изкаран докрай.

България е тръгнала по нанадолнище, от което няма връщане поне в близките десет години, подчерта бившият конституционен съдия.

„Тъй като демокрацията е ротация, Борисов не може да е вечен, Борисов е вече без Цветанов, което е грешка. И няма алтернатива. Не искам да обидя никой, но всички останали кандидати за премиери – Бабикян, Минекян, Хаджикян, Нинова, Мая Манолова и Христо Иванов – ами, не могат да докарат 35 премиера в България, нито да направят трите метра, нито моста над Дунава, нито магистралите. Не могат.“, завърши депутатът.


В категории: Политика


20
Коментара по темата
20.
ХаджиБабикянМинеков
05.09.2020 11:29:31
2
0
Аз съм долен ляв педал!
19.
Dubai
05.09.2020 11:18:59
3
1
Яница отиди да нахраниш кокошките и не коментирай нещо което ти е далечно....
18.
Яница
05.09.2020 09:18:23
23
19
Не може един доносник да ми решава кой е честен кой е достоен Страхуват се от истинските некорумпирани българи Ненавиждат Радев защото не е крадец и мафиот и е избран честно от 2.5 милиона български гражданиА на Марков ще кажа -аман от политически и партийни хамелеони
17.
А бе Флагман
05.09.2020 08:53:27
15
9
Прихванахте от ПИК номера с минусите на коментарите.Ама какво ли се чудя,като вие сте същия нужник като Блиц,Пик,Нова,Канал 3,Телеград и т.н.
16.
Ники Дантелата
05.09.2020 08:50:15
17
12
Този помияр все едно не е срам за правосъдието.Смени 1000 партии и се продава като магистрална ковра.Доносник и подмазвач по време на БКП,а сега първи евроатлантик и лизач на мутрата от Банкя!
15.
Pidal
05.09.2020 07:13:53
23
14
Не напразно на този агент са му лепнали партизанското име Дантелата
14.
СИСТЕМАТА ВИ УМИРА
05.09.2020 01:10:18
24
21
МУТРИ ВЪН

ОСТАВКАААА

Жорка.абе Дантела гънеш се като чамова дъска ,бе

келепирецът гледаш само ,до кога ,бе
нещастник
13.
sjsyjt
05.09.2020 00:18:30
21
18
Георги Марков е бил "идейно убеден" агент и е сътрудничил с "желание", е видно от докладите на водещия го оперативен работник Иван Василев, запазени в личното дело на агент Николай.
Проф. Константинов казва пред в. “Монитор”, че е получил документите от служители на МВР. Делото е било унищожено.
От копията личи, че Марков е работил най-напред в контраразузнаването.
Той е бил утвърден за агент по псевдонима Николай през 1972 г. и е регистриран под № 32 590. По това време Георги Марков е работил в Института за чуждестранни студенти и е задочник в СУ. Ползван е от службите по линия за "Подготовка и опит за бягство от НРБългария".
В досието на агент Николай са запазени данни за участието му в делото за оперативна проверка "Скакалец" срещу студента на Марков - Лъчезар Стефанов, който е осъден за това, че искал да емигрира в Италия през Югославия.
През 1975 г. Марков е предложен за агент на Шесто управление, като е бил такъв една година. На 17 април 1976 г. водещият го оперативен от Шесто прави предложение личното и работното дело на агент Николай да бъде свалено от архив.
Аз искам вот от българските избиратели, от миналото си не се притеснявам. За тези 17 години се видя кои са агентите - тези, които дадоха даром властта на БСП. Така Марков коментира разкритията по време на предизборните си прояви в понеделник.
Моят отговор на обвиненията, че имам агентурно минало е: да си гледат работата, допълни Марков и каза, че публикуваните документи са фалшификати. Той обяви, че няма да бъде въвлечен в дебат по тази тема и че няма да обяснява на никого агент ли е бил или не. Който иска нещо да докаже, да извади подписани от мен документи, но такива няма, освен ако не са фалшифицирани, каза Марков. Според него агентурното му миналосе раздухва от "група психопати около Костов и Стоянов", предаде БТА.
Георги Марков каза пред журналисти, че си е виждал досието. “Аз не съм давал съгласие да се прави досие, да не говорим за наличието на мой подпис”, каза Марков.
Михаил Константинов обясни, че е получил документите в пощата си, но уточни, че бившият шеф на комисията за досиетата Методи Андреев е потвърдил достоверността им. Той аргументира публикацията с убеждението си, че е недопустимо бивш агент да претендира за президентския пост.
Темата за досиетата стана актуална още преди началото на предизборната кампания, след като кандидатът за втори мандат Георги Първанов потвърди, че в архивите на ДС има папка за него с псевдоним Гоце.
Петър Берон, когото вътрешният министър преди няколко месеца отново спомена сред сътрудниците на ДС, също заяви, че няма да иска справка за чисто минало, тъй като вече е проверяван през 2001 г.
12.
GEORGIEV
05.09.2020 00:01:36
3
12
този обърна г....а! До скоро говореше други неща.сега....мале,мале....
11.
dimgerznai
04.09.2020 23:08:01
33
18
АГЕНТ НИКОЛАЙ първо ти трябва,да се
прегледаш може и сигурно ще ти
назначат нова терапия.А пък аз теб
отдавна съм те определил като
ГЛАВЕН ПСИХОПАТ НА РБ!
10.
Smith
04.09.2020 22:45:55
54
28
То цялата герберска сган е подигравка, особено бившия ДС агент и слуга на доганопеевското статукво - маркофф.
9.
ДО ИДИОТА СИМПАТИЗАНТ НА НФСБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04.09.2020 21:33:23
45
13
АБЕ ИДИОТ АМА ТИ СИ АБСОЛЮТЕН ИДИОТ КАК МОЖЕШ ДА КАЖЕШ НА КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ ЧЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ !!!!!!!!!!!АМА ВИЕ ОТ ОБЕДИНЕНИТЕ ИДИОТИ СТЕ ТА ЯВНО САМО ДА ЧАКАТЕ НЯКОЯ """ДАЛАВЕРИ """БОЖЕ СЛЕЗ СИ ПРИБЕРИ ВЕРСИИТЕ //идиотите//ОСТАВКА
8.
МУТРИ ВЪН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04.09.2020 21:27:10
40
23
ОСТАВКАААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!
7.
бивш симпатизант на нфсб
04.09.2020 21:25:48
26
17
Агент Николай пак говори глупости
6.
ТОВА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ
04.09.2020 21:24:44
28
20
ДА КАЖЕ ЧЕ ГЕРБАДЖИИСКАТА ""КОНСТИТУЦИЯ """Е ОБИДА ЗА ПРАВОТО Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА
ПРОСТОТИИТЕ НА ""КАЛИНКИТЕ"" И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИЗЦЯЛО ОТГОВАРЯЩИ НА ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ""ВОЙНСТВАЩА"" ПОСРЕДСТВЕНОСТ!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА БЕ ПРОСТАЦИ
5.
ТОВА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ
04.09.2020 21:24:43
33
16
ДА КАЖЕ ЧЕ ГЕРБАДЖИИСКАТА ""КОНСТИТУЦИЯ """Е ОБИДА ЗА ПРАВОТО Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА
ПРОСТОТИИТЕ НА ""КАЛИНКИТЕ"" И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИЗЦЯЛО ОТГОВАРЯЩИ НА ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ""ВОЙНСТВАЩА"" ПОСРЕДСТВЕНОСТ!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА БЕ ПРОСТАЦИ
4.
ТОВА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ
04.09.2020 21:24:42
36
15
ДА КАЖЕ ЧЕ ГЕРБАДЖИИСКАТА ""КОНСТИТУЦИЯ """Е ОБИДА ЗА ПРАВОТО Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА
ПРОСТОТИИТЕ НА ""КАЛИНКИТЕ"" И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИЗЦЯЛО ОТГОВАРЯЩИ НА ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ""ВОЙНСТВАЩА"" ПОСРЕДСТВЕНОСТ!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА БЕ ПРОСТАЦИ
3.
ТОВА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ
04.09.2020 21:24:40
35
15
ДА КАЖЕ ЧЕ ГЕРБАДЖИИСКАТА ""КОНСТИТУЦИЯ """Е ОБИДА ЗА ПРАВОТО Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА
ПРОСТОТИИТЕ НА ""КАЛИНКИТЕ"" И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИЗЦЯЛО ОТГОВАРЯЩИ НА ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ""ВОЙНСТВАЩА"" ПОСРЕДСТВЕНОСТ!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА БЕ ПРОСТАЦИ
2.
ТОВА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ
04.09.2020 21:24:36
35
15
ДА КАЖЕ ЧЕ ГЕРБАДЖИИСКАТА ""КОНСТИТУЦИЯ """Е ОБИДА ЗА ПРАВОТО Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА
ПРОСТОТИИТЕ НА ""КАЛИНКИТЕ"" И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИЗЦЯЛО ОТГОВАРЯЩИ НА ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ""ВОЙНСТВАЩА"" ПОСРЕДСТВЕНОСТ!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА БЕ ПРОСТАЦИ
1.
ХаджиБабикянМинеков
04.09.2020 21:19:20
34
33
Изпълняват разпорежданията на престъпните мафиози,огласени от Мутрата Радев!
Всякакви Президенти сме имали,но толкова тъп и зависим от престъпниците лаком за власт простак,не сме имали!
Дори Деса го напусна комплексирания домашен насилник!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори