×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новата министърка: Не познавам Делян Пеевски, не съм купила жилище на преференциална цена


Новата министърка: Не познавам Делян Пеевски, не съм купила жилище на преференциална цена
Не мисля, че съдебната система е зависима, обяви новата министърка
03 Септември 2020, Четвъртък, 15:15 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Стойността на имота била многократно над данъчната оценка

Не познавам Делян Пеевски. Това обяви новият министър на правосъдието Десислава Ахладова на пресконференция в парламента, след като бе избрана на поста. Без да й бъде задаван въпрос, тя поиска да изясни, че не отговаря на истината това, че е купувала жилище на преференциална цена. 

Ахладова представи трудовата си биография и разясни приоритетите си. Един от тях щял да е електронното правосъдие. Тя обяви за успех, че всички шест показателя по Механизма за сътрудничество и проверка били покрити задоволително. 

На въпрос на "Флагман" относно съмненията за задкулисно влияние в правосъдната система и специално в прокуратурата и какви са наблюденията на Ахладова, особено по отношение на депутата Делян Пеевски, тя отговори така: "Ами аз вече 18 години съм в съдебната система. Била съм на всички нива в съдебната система, включително и два пъти Висшият съдебен съвет ме е избирал за председател. Влияние от страна на някаква политическа група, която и да е тя, не е имало. Не познавам депутата Делян Пеевски. Никога не съм се виждала с него, това мога да заявя. Не зная и не мисля, че на колегите, които познавам, по някакъв начин съдебната система е зависима. В съдебната система работят изключително добри колеги, големи професионалисти и би следвало да се отчете това, че те наистина работят за името си и да не се слагат петна върху техните имена."

На въпрос защо е подал оставка предшественикът й Данаил Кирилов, Ахладова отговори, че мотивите му са лични.

Коалиционните партньори на ГЕРБ - "Обединени патриоти", също били одобрили номинацията й. 

След като питанията към Десислава Ахладова приключиха, тя каза: "Искам само за първи и за последен път да изясня един въпрос, който нямах възможност да изясня преди това. Става въпрос за закупуването от мен на жилище на преференциални цени, което не отговаря на истината. Когато излезе тази информация, Министерството на правосъдието излезе с прессъобщение, че жилището, което съм закупила, не е на преференциални цени, защото беше обявен само единият договор, който е за закупуването на жилище на стойност 56 хиляди, но не и договорът, който беше за правото на строеж, съответно, ремонт и строителство. Жилището ми се намира в квартал "Свобода", 82 квадрата е, изцяло е закупено с ипотечен кредит, финансирано от банка, а както знаете, няма как банката да занижи стойността на жилището и няма как да предостави нещо, което не е на самата пазарна цена. Освен това стойността на жилището е многократно над данъчната оценка. Благодаря ви!"

Името на Десислава Ахладова също попадна във водовъртежа, свързан с поредицата от скандали "апартаментгейт" през 2019-а, който доведе до оставки на няколко публични фигури. През последните три години тя бе заместник-министър на правосъдието. 

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
35
Коментара по темата
35.
до 34
04.09.2020 23:41:25
0
0
Ти не можеш да разбереш, решението е да ходиш обратно на уроци.
Всички попълват, но простите и с фактите спекулират по фейса.Така че не помага.
".Както се вижда, той приема Парламента за излишен и ненужен атрибут на демокрацията. "
Не ме интересува архиктетурата.
34.
Хмм, да... до 33
04.09.2020 20:27:17
1
0
Няма смисъл - ти си изцяло Сausa Рerduta.Мисълта ти блуждае,като ударен месершмит.Скача от пусто в празно и човек изобщо не може схване,какво точно се опитваш да изразиш.-----Законодателят е УПОМЕНАЛ,как стоят нещата с публичните фигури -попълват имотна ДЕКЛАРАЦИЯ,а не се ОБЯСНЯВАТ по медийте.-----Аз не пиша определения за хора-,умен,слабоумен,расист и т.н---.Аз не изразявам позиция,коя институция е излишна-Президентство или Парламент ,просто съм посочил според действията на премиера,коя той счита за излишна (и да прав си той мисли същото и за президентството) .-----Не разбрах,откъде вмъкна президента в мойте коментари никъде не е споменат (без този) ,но както писах по-горе мисълта ти блуждае.В тази връзка,направи си един бърз преглед във високата бяла сграда в морската градина (срещу "Шел" в к-с "Зорница),убеден съм,че ще разбереш много интересни неща за.....себе си.p.s.Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.
33.
до 32
04.09.2020 09:32:10
0
0
Разликата е че си слабоумен, а аз си пиша според правилата.Това че не ми пука не те прави по-умен.
Не си публична фигура, затова не се обясняваш. Тези хора са. И има жалки човеченца които яишат лъжи които ти да консумираш. Затова просто излизат и го спират преди да е почнало. Но как да разбереш.
Колкото до Винету, не че не схващам какво искаш да кажеш, расист, просто ти се подигравам на грешно използваната дума.
Парламента не е излишен, президента е. Той е за церемонии не за да дава акъл на властта като вее жалки ръце по площади.Но той горкия е "истински Винету", както казваш, и не си знае правомощията като президент. И още не е чул и за вето, до където му се опират правата.
Сега можеш да се скриваш червенко.
32.
Хмм, да... до 31
04.09.2020 02:16:03
1
0
Добре след като изтъкваш, че не ти пука, доколко си грамотен ще се ПОВТОРЯ - въздържай се от мнение,кой е умен или слабоумен.----Относно #23 за обясненията - това е казано принципно, един човек с чиста съвест не се обяснява, как и защо живее или какво е купил.За сведение, аз живея под наем, имам приятели с по няколко имота, НО нито аз, нито те се обясняват, защо имаме или нямаме.---Относно Винету и България, признавам тук трябва да имаш малко абстрактно (я нова думичка за теб) мислене (без да искам съм те надценил). Та за общото - това е ЕДИНСТВЕНАТА книга, която премиерът на България твърди, че е чел.Както се вижда, той приема Парламента за излишен и ненужен атрибут на демокрацията. По тази причина той, като един истински Винету си управлява, както сам намери за добре. ----Виждаш - няма нужда от извънземни източници, а просто да можеш да четеш и мислиш.
31.
до 27
04.09.2020 00:02:12
1
0
Първо научи се да броиш.
Второ едното изречение се отнася до написаното в коментар №23, а другото изречение за министъра. Двете нямат общо, че да следват едно и също глаголно време. Не се излагай.
Няма човек без регистрация в някоя социална мрежа или сестрино приложение.
Да се хвалиш с четири+ източника показва колко си ограничен. Обикновени неща не са за хвалба. Нито имат общо с темата, следователно няма как да формираш мнение от твоите 4 източника, част от които чужди.
А и си оправи пълен/кратък член. Пък да се разбере какво общо има Винету с България, там някой извънземен източник трябва да се чете.
И за капак. Не ми пука каква ми е граматиката, на български пиша от дъжд на вятър. Не ме вълнува. Но ти явно обичаш да гледаш в чуждите дворове.
30.
Ха Ха мууу
03.09.2020 21:33:36
0
1
Ко??? Неее!!!
29.
Ясна Поляна
03.09.2020 21:02:36
0
3
Тая не става за министър.
Дори и има някакви компромати за нея тя трябваше да отрича до последно. 100% са и казали, но тя явно е с гузна съвест. Някой вземе ли да се обяснява и да минава в обяснителен режим е ясна работата
28.
фжннр
03.09.2020 20:58:54
0
3
Е хайде сега, не познавала Пеевски, тя цяла България го знае.
27.
Хмм,да...до 25
03.09.2020 20:58:07
1
4
Ти вземи изкарай един курс по...... българска граматика и правопис !Не е нормално - в две изречения,грешки повече от първокласник (за запетая чувал ли си? вържИте ? излъЖиш ? глаголни времена ?)!!!После изказвай мнение,кой е умен и кой слабоумен.За сведение- нямам никакви регистрации в социални мрежи.Мнението си формирам на база над четири източника на информация,включително и чужди медии.Това е - оправяй си БЪЛГАРСКИЯ и продължавай да живееш в страната с порядките на Винету.
26.
до 23
03.09.2020 20:07:33
5
0
Ами обяснява защото знае че слабоумни като теб ще се вържите на първата фейсбук глупост която чуете.А и наистина нито банката можеш да излъжиш нито цената е висока за кв.
25.
до 23
03.09.2020 18:49:12
0
8
80кв+. За 50-60к лв колко да не е на цена?
24.
Хмм,да...
03.09.2020 18:23:52
0
1
Що така бе моме - без да те натискат звъниш ?Изпадаш в обяснителен режим за разни апартаменти ?Навремето,като наборен войник началството постоянно ми набиваше - "КОИТО СЕ ОБЯСНЯВЯ,ЗНАЧИ Е ВИНОВЕН"....
23.
Хмм,да...
03.09.2020 18:21:52
0
11
Що така бе моме - без да те натискат звъниш ?Изпадаш в обяснителен режим за разни апартаменти ?Навремето,като наборен войник началството постоянно ми набиваше - "КОИТО СЕ ОБЯСНЯВЯ,ЗНАЧИ Е ВИНОВЕН"....
22.
Много бързаш моме
03.09.2020 18:14:07
0
12
И с Пеевски ще се запознаеш, и апартамент ще ти подарят......
21.
Всички са зависими, за да ги управляват по-лесно
03.09.2020 18:00:46
0
13
Никой без сериозни компромати не получава висок пост в тази държава, особено при този премиер.
20.
юберашунгмахен
03.09.2020 17:20:33
5
14
и срещу тая имат някакви компромати, кой знае къде какви фалоси е издухала пред камера и сега хоп и министърка , като и видя перхидрола ми прилича до вчера да е била на магистралата и днеска вече едно костюмче и министърка, от герберастите само това
19.
Bingo
03.09.2020 17:15:19
6
15
Чак пък многократно над данъчната оценка, я посмали малко. Ама ще те видим какво ще свършиш за няколко дни докато Тиквун подаде оставка, пък и след Барни Ръбала всяка кокошка е патка.
18.
Фори
03.09.2020 16:53:50
4
13
Ама с шефати добре се познават което е същото и валентин василич се познават и с бирата и с ало ванйо -интересна министърка наистина има чувство за хумор
17.
А аз мисля
03.09.2020 16:51:23
5
15
Тя не знае и не мисли!!!Става за министър.
16.
Koko
03.09.2020 16:47:47
5
9
А можеби знае съдържанието на полицейския лютив спрей или той е държавна тайна,руснаците пасти да ядат с техния новичок,не видях покрусени европейски лидери от масовото отровителство на български граждани
15.
Дани Ръбъл
03.09.2020 16:10:49
6
12
Въпреки че е от ГРОБ, няма начин да е по-зле от предшественика си!
14.
Еремия
03.09.2020 15:59:48
5
15
До
8.Marinero

Още по-добрата новина е, че същата група за върховенството на закона ще има думата по отпускането на онези стотици милиони кредити и помощи, свързани с КОВИД 19.

Демек някой напразно си точи зъбките да напълни чекмедженцето с нови пачки по 500 евраци.
13.
*********
03.09.2020 15:24:58
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Gkarus
03.09.2020 15:22:52
5
8
Edin da nabisch druk da naebesch
Za nischto ne stavat wsi4ki
11.
Gkarus
03.09.2020 15:22:51
4
6
Edin da nabisch druk da naebesch
Za nischto ne stavat wsi4ki
10.
Gkarus
03.09.2020 15:22:51
5
7
Edin da nabisch druk da naebesch
Za nischto ne stavat wsi4ki
9.
KAMEH
03.09.2020 15:22:24
4
30
Първите думи на новият министър на прависъдието: "Не познавам Пеевски, не съм си купувала апартамент... " ONLY IN BULGARIA!!!!
8.
Marinero
03.09.2020 15:18:05
6
34
Добрата новина тук е, че България вече е в полезрението на "Работната група за върховенството на закона", която миналата седмица изслуша представители на българската власт и гражданско общество за ситуацията в страната. Честито, еднокнижници- монолингвисти! Дотук бяхте.
Следващата стъпка на Европа е, спиране на еврофондовете и разследване от европейската прокуратура.
7.
Айде
03.09.2020 15:16:23
6
31
Поредната дето проблеми не вижда. Бушонче Бойково, кога ли ще гръмнеш и ти?
6.
Ахх
03.09.2020 15:14:22
7
23
Ти ли, ти лиии... Измила си росата и ти,ама айде
5.
Тольо
03.09.2020 15:14:08
6
17
Ще се запознаете спокойно :D
4.
Да...
03.09.2020 15:11:41
6
21
И си дествена нали.
3.
Marinero
03.09.2020 15:01:23
7
35
Според новия министър, в правосъдната система всичко е цветя и рози, няма нужда да се пипа нищо и никой. И всичко това при непрекъснатите намеци от ЕС , че в правосъдната ни система има нужда от реформи... Мисията и на тази калинка е ясна.
2.
Ox нa батя
03.09.2020 14:55:31
5
18
Хубав МИЛФ е! Става за джиджи биджи!!!!
1.
Гузна ли ми се струва?
03.09.2020 14:49:35
8
39
Никой не я е питал, но тя вече е в обяснителен режим.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Той е сравнително скъпа инвестиция – по голямата част от бизнеса все още се ориентира как да го приложи в своята работа, за да повиши продуктивността
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори