×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Циганска кръв тече във вените на световни знаменитости


31 Август 2020, Понеделник, 21:21 ч.
Автор: Флагман.бг

Сред тях са Майкъл Кейн, Юл Бринер, известната танцьорка на испански танци и секс символ на 40-те години Рита Хейуорт, Пабло Пикасо и други

Какво прави циганите по-различни. На първо място любовта към свободата, подчертан темперамент, невероятна харизма и мощен природен чар. Затова не е изненадващо, че много известни артисти и учени са горди с ромския си произход, но има някои звезди, за които уж знаем много, но не и че във вените им тече ромска кръв. Сред тях са Майкъл Кейн, Юл Бринер, известната танцьорка на испански танци и секс символ на 40-те години Рита Хейуорт, Пабло Пикасо и други.

Чарли Чаплин

 

Някои хората си мислят, че няма какво ново да научат за невероятната съдба и кариера на Чарли Чаплин, но не са прави, писа преди време британският “Guardian”. В жилите на големия актьор тече ромска кръв, допълва изданието.

След смъртта на вдовицата на Чаплин - Ууна, през 1991 г. тяхната дъщеря Виктория наследява бюро, принадлежащо на нейния баща. Едно от чекмеджетата е заключено и когато ключарят най-накрая успява да го отвори, Виктория се натъква на невероятна находка - писмо с едър почерк от някой си Джак Хил. Написано е в Тамуърт през 70-те години и информира Чарли Чаплин, че той се е появил на бял свят в каравана, собственост на циганска кралица, която била лелята на автора на писмото. В писмото се уточнявало, че Чарли Чаплин бил роден в парка Блек пач, в Сметуик, близо до Бирмингам.

Свидетелството за раждане на Чарли Чаплин и досега не е намерено. Майка му - Хана, чието моминско име е било Хил - била потомка на пътуваща фамилия. През 80-те годни на 19 век в парка Блек пач е имало ромска общност, така че теорията, че великият комик и режисьор може и да е с ромска кръв, не звучи толкова неправдоподобно. Самият Чарли Чаплин пише в биографията си: “Баба ми беше наполовина циганка - това беше нашата ужасна семейна “тайна”. В началото на XX век беше по-добре да се скрие такъв произход: тогава отношението към етническото малцинство не беше толкова положително, колкото сега.”

Анна Нетребко

Pycкaтa oпepнa пeвицa Aннa Нeтpeбкo, koятo cтaнa пoпyляpнa зapaди фaнтacтичния cи глac и изkлючитeлен външeн вид, нe kpиe цигaнckитe cи kopeни. Пpeдцитe нa Нeтpeбko oт cтpaнa нa бaщaтa ca нacлeдcтвeни kaзaци, a в ceмeйcтвoтo нa мaйkaтa ca цигaни, koитo ca живeли в Kpacнoдap. Cпopeд дивaтa имeннo цигaнckитe гeни я пoддъpжaт в пocтoянeн пpилив нa eнepгия и жeлaниe дa пee.

Тя наистина е изключително емоционална. Феновете още помнят как по време на изпълнение на сцената примата събу обувките си и танцува боса.

 

В ученическите години Анна тренира спортна акробатика и лека атлетика. По-късно тя използва отличната си физическа подготовка и на сцената. В една от сцените на операта “Дон Паскуале”, поставена в Нюйоркската опера, прима прави няколко салта.

Филип Киркоров

 

Родената във Варна руска естрадна звезда също има цигански корени по майчина линия. Освен с ромски произход, поп певецът с баща арменец и майка руска еврейка се оказа, че има и ирландски, френски и дори италиански предци.

Преди това официално се знаеше, че Филип Киркоров, който е роден на 30 април 1967 г. в България, е българин и руснак с арменски корени. След това обаче наяве излязоха любопитни подробности за неговия произход и за смесената кръв, която тече във вените му.

Бабата на Киркоров по майчина линия - Лидия Михайловна Манион е циркова актриса и именно тя има цигански произход, който, колкото и да е странно, се корени в Ирландия по преселническа линия от Индия. Нейният баща и прадядо на Филип - Михаил Манион, е акробат и клоун и е със смесен френски, руски, ирландски и италиански произход. Затова Филип Киркоров с гордост може да изтъква, че той е истинска интернационална звезда.

Рони Ууд

С цигански корен, както твърди в редица свои интервюта, е и английският китарист, част от титаните на рока “Ролинг Стоунс” - Рони Ууд. Както е известно преди 4 лета, на 68 години, музикантът стана за пореден път баща - този път на близнаци. Бебетата са петото и шестото дете за Рони Ууд и първото за младата му съпрута Сали Хъмфрис. Преди брака си със Сали - Рони има 4 деца от първите си два брака - с покойната Криси Финдли и Джо Ууд.

Междувременно китаристът на “Ролинг стоунс” на 71 победи рака и се засили с жена си да правят още близнаци. Пред “Мирър” Сали, която е с 31 години по-млада от рок легендата, сподели: “Бих се радвала да имам близнаци отново. Можем да опитаме. Сега съм на 40, но нищо не се знае”.

Елвис Пресли

Според списание “Gypsy Roma Traveller”, далечни роднини на краля на рока Елвис Пресли са роми, които са живели в Германия в началото на 18 век и са емигрирали в САЩ. Списанието твърди, че моминското име на майката на Пресли било Смит, което " е характерно за британските роми”.

Въпреки това, Дейвид Елтир, писател и изследовател на ромската култура посочва, че това е “дезинформация.” Доколкото е известно в професионалните кръгове, няма бележки във връзка с ромския произход на Елвис Пресли. “Фактът, че някой е имал роднини роми преди 300 години, не означава, че самият той е ром”, посочва Елтир.

Източник: Вестник ТРУД


В категории: Животът


8
Коментара по темата
8.
Сиган-траверс
01.09.2020 20:27:43
0
1
Ей, си ви съдя, Няма да вика сигани си вика роми !!!!e
7.
бургаски
31.08.2020 23:56:37
0
11
Абе на Киркоров май освен циганска кръв, във вените му тече и пико, съдейки от тая снимка
6.
Lol
31.08.2020 22:10:24
1
6
Циганите сте прокълнати от Бог нали кажете СИ го предатели правите само мръсотия на Чистите предсавяте се за уж истински да се омешете нали така вие наредено от вътре да превземете България да Ама не щото ще дойде Ламятя от Орион като при боя в Шипка нали Орки ще чистите Истинските за да сте вие така ли вашият Бог ви лъжи никога никога България е експиримент за Бог и той е ТукЖив
5.
Lol
31.08.2020 22:10:15
2
4
Циганите сте прокълнати от Бог нали кажете СИ го предатели правите само мръсотия на Чистите предсавяте се за уж истински да се омешете нали така вие наредено от вътре да превземете България да Ама не щото ще дойде Ламятя от Орион като при боя в Шипка нали Орки ще чистите Истинските за да сте вие така ли вашият Бог ви лъжи никога никога България е експиримент за Бог и той е ТукЖив
4.
Blessing
31.08.2020 22:00:08
1
8
Защото сте цигани затова ли се рекламирате ми sorry пак миришите и разнасяте мирзма на гнило месо МНОГО сте грозни това вие вроден дефект създаделят ви е Дявола който е с вас е сДяволаSantanikooooo Pantalioomлошо за вас лошо по план още малко .......back in the hell
3.
Апокалипсисът
31.08.2020 21:54:53
2
8
Всички които се кланят и се молят на Мамона сте отхвърлени кажете истината че сега ловуват е души всички медии сте в кюпа циганите са най долната смрат на Гея и ще бъдат елиминирани Казах
2.
съдията
31.08.2020 21:40:48
0
5
Вярно е ,трябва да има нещо ненормално ,за да са перфектни.
1.
Ми фанат уя
31.08.2020 21:36:56
1
6
Да са обуя
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори