×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдебни охранители от Бургас, бесни на министър Кирилов, плашат с протести


Съдебни охранители от Бургас, бесни на министър Кирилов, плашат с протести
Председателят на УС на синдикат “Охрана” Петко Чалъков каза, че след събранията на открито в Бургас и други областни градове, ще има национални протести
21 Август 2020, Петък, 09:25 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Те настояват управляващите да си изпълнят обещанията

Съдебни охранители излизат на протест в Бургас. Те настояват да им бъдат отпуснати допълнителни средства и щатове, защото на места се налага един човек да охранява цяла сграда, каза водещата на „Тази сутрин“ Мария Цънцарова. 

От началото на седмица те протестират с трикольори на униформите, а днес излизат пред съдебните палати в цялата страна под формата на събрания на открито, защото нямат право да протестират открито, уточни репортерът Лора Стаматис. 

Едно от първите събрания на открито е в Бургас. Пред централния вход на Съдебната палата в морския град се събраха охранители.

„Нашите искания са против министърът на правосъдието Данаил Кирилов за това, че не си изпълнява поетите ангажименти. Трябва през тази година щатът ни да бъде увеличен с 66 служители поради крайна недостатъчност, а до момента нямаме отговор какво се случва“, каза председателят на УС на синдикат “Охрана” Петко Чалъков.

„Имахме уговорка всяка година с 66 души да се увеличава щата, за да може сградите да не се охраняват по един човек, а да става съобразно изискванията. Диалог с министъра няма. Нарушено на споразумението за сътрудничество, подписан с трите синдиката през януари“, добави той.

„На 31 юли излезе постановление на Министерския съвет, в което са посочени 28 организации, но нас ни няма. В него пише за увеличение на заплатите до 30%, без да се уточнява с колко“, уточни Чалъков. 

„На 7 август излезе второ постановление, в което на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ се отпускат над 15 млн. лева, а на ГД „Охрана“ - 0 лева. За тези 15 млн. лева ние протестирахме повече от половин година“, добави той.

На 29 започваме национални протести в София, което ще продължи докато постигнем пълна победа, заяви Петко Чалъков.

„Не са ни вдигали заплатите скоро. Казват, че не не сме били на първа линия. Не съм съгласна с това. Ние задържаме лица, работим със същите хора, с които и колегите надзиратели“, каза негова колежка. 

Служителите в сектор „Охрана“ настоява да бъдат равнопоставени на надзирателите и да получават същите допълнителни възнаграждения, както и да бъде увеличен щата им. Ако исканията им не бъдат изпълнени, подготвят национални протести в София. 
 


В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
Пияната младеж
21.08.2020 20:43:10
3
4
Вместо да се съкращава държавната администрация тези искали да я увеличават с още шуробаджанци.Кирилов свърши нещо като хората и им набий по един шут на тези палячовци,които така или иначе нищо не вършат освен да се подпират и по десет парчета да придружават 2-3 оковани престъпници,което тука ни се представя от някакъв капацитет като страшна трудоемка и животозастрашаваща работа.В България всяка лапачница се представя все едно полагаш някакви свръхусилия,а то реално ето такива отиват на работа,за да си починат.
15.
ALF
21.08.2020 14:17:55
7
9
Видно от снимката и по автобусите повечето са млади жени. Липса на всякакво елементарно отношение към униформа, отношение и т.н. Само гордо показване на зелените служебни карти в автобуса.
Ако са много кадърни и образовани няма да са там. То толкова напън, ходатайстване, закани докато ги назначат. Повечето хора са без работа, съответно доходи. А те 30%-кога. Светът не се върти около тях.
14.
За 30 год. я фалираха сички са един дол дренки
21.08.2020 14:12:37
0
4
Искат ма то няма държава неразбрахте ли! Оставайте ги сами да са пазят! Те нещата тогава ще са наредят от самосебеси! Само гледайте наближава! НЯМА ДЪРЖАВА
13.
До 12
21.08.2020 12:49:33
0
9
Ами взимай си ги и не злобей!
12.
До 8
21.08.2020 12:36:08
7
8
И какво им е обучението като станаха за смях на една чистачка и 2 селски бека? И взимам повече от тях, защото съм учил, а не съм минавал "специално обучение" от 3 месеца!!!
11.
ТАКА ЩЕ Е !!!!
21.08.2020 12:34:17
3
7
""ШАЙКАТА""ИСКА НЯКОЙ ДА И ВЪРШИ ЧЕРНАТА РАБОТА А ТЕ ДА ПЪЛНЯТ"""ЧЕКМЕДЖЕТАТА"""
10.
До улицата
21.08.2020 10:55:10
15
17
Иди ти на тяхното място ,да не "тичкаш", ама много бързо ще се ОТРИЧКАШ
Злобни и прости хора- бол!
9.
улица Тамара
21.08.2020 10:47:49
18
22
Като не им харесва - да напуснат. Точно след 2 седмици ще тичкат обратно, щото иначе трябва да работят, за да ядат. Пък не са свикнали. Ей това са истинските толупи.
8.
До "гражданина"
21.08.2020 10:32:04
17
20
Селянин ! Да те светна !
Първо-тези хора минават през специално обучение
Второ- дейността им не е само да стоят на входовете и да проверяват всякакъв вид хора ( невъзпитани, луди и т.н,) а също така конвоират най опасните престъпници не само до съда а и из цяла България
Задържат принудително всякакъв вид измет и не знаят, какво ще открият на адреса и т.н и т.н
Трето- Има не само стаж а и възраст и тя не е 45 години а 10- 12 години повече
p.s- Хайде сега го научи и го запомни това
И ако много те яд на тях(сигурно си им сърбал попарата) ако можеш ,като им отпуснат бройки се кандидатирай за съдебен охранител и като минеш през цяяялата "цедка" ,пак ела да пишеш,ама по- подготвен
7.
Гражданин...
21.08.2020 10:11:10
24
21
За стоене на едно място по 8 часа 5 дена в седмицата по-добре някой СОТ за 600 лева, вместо такива с по 1300 лева заплати, 1-ва категория, пенсия на 45г., 20 заплати и т.н..
6.
10.
21.08.2020 09:34:35
6
17
Имат основания за протести. Дано повече хора застанат зад тях и да бъдат чути.
5.
До 1
21.08.2020 09:31:51
29
52
Земи тези 20 минуса ОЛИГО
.|.
4.
Хаха
21.08.2020 09:28:26
5
19
Барни Тъпото - президент ! На ден по три конституции пише поради констипация!
3.
Иво
21.08.2020 09:20:37
7
22
Познавам някои от тях.
Сериозни момичета и момчета.
Не заслужават такова пренебрежително отношение
2.
Иво
21.08.2020 09:20:31
7
21
Познавам някои от тях.
Сериозни момичета и момчета.
Не заслужават такова пренебрежително отношение
1.
ХА ТАКАААААААААААА
21.08.2020 09:13:36
53
39
КВИ ГИ ТВОРИ ГЕРБАДЖИИСКИЯ ""БАРНИ""!!ТОЙ СЕГА ИМА ПО ВАЖНИ ДЕЛА ПИШЕ ""ВЕЛИКА""КОНСТИТУЦИЯ !МУТРИ ВЪН ОСТАВКА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори