×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 58 хил. туристи са посетили Приморско през летния сезон до момента


Над 58 хил. туристи са посетили Приморско през летния сезон до момента
Министърът на туризма Мариана Николова разговаря с кмета на Приморско д-р Димитър Германов
14 Август 2020, Петък, 15:52 ч.
Автор: Флагман.бг

Сред чуждестранните гости най–много са чешките и полските, имало е и румънски, и немски посетители

Данни от Единната система за туристическа информация показват, че в местата за настаняване в община Приморско са пренощували над 58  хил. туристr за периода от 1 юни до 8 август тази година. Основата част от посетителите - над 54 хил., са българи. Сред чуждестранните гости най–много са чешките и полските, имало е и румънски, и немски посетители. Това стана ясно на работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с кмета на община Приморско Димитър Германов и представители на местния бизнес. В разговорите участва и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Това лято много български  туристи избраха да посетят Приморско и те са основните ни гости през сезона,  коментира кметът Димитър Германов. По думите му, ако сезонът продължи до 15 септември, ще отчетем загуби от 40%, които се дължат на липсата на чуждестранните туристи.

Продължаваме активно да работим в малкото останало време от летния сезон със стремеж да подпомогнем бранша и да минимизираме негативните резултати. Нашите прогнози показват, че има признаци за възстановяване на вътрешния туризъм, при който късните записвания имат ключова роля, заяви вицепремиерът.

Министър Николова посочи, че очакванията са намалението на българските посетители през целия летен сезон да е около 30 на сто.

Вицепремиерът припомни всички мерки, които правителството предприе и инициира, за да бъде подпомогнат секторът. Всички знаем, че туризмът в България и на световно ниво е един от най-засегнатите отрасли от разпространението на Covid-19. Спадовете в броя на туристите и пътуванията са големи, а икономическите щети са по-сериозни от тези, които нанесе кризата от 2009 г., посочи министър Николова.

С цел да избегнем рисковете от разпространението на К19, отменихме всички организирани събития, информира Димитър Германов. И коментира, че присъствието на вицепремиера в общината означава приоритизиране на проблемите на бранша и местните власти.

Вицепремиерът подчерта, че ключов приоритет е да се спазват всички указания за работа, като тя лично проверява дали обектите изпълняват предписанията. Ще бъдем безкомпромисни в контрола, защото е важно да гарантираме здравето на всички туристи, заяви още министърът. И допълни, че до момента по Черноморието няма случай на Covid-19.


В категории: Приморско


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 4
14
Коментара по темата
14.
До 13
18.08.2020 13:07:26
1
0
Само общинска шамандура може да обсъжда кой какво бил написал.
13.
До 8
17.08.2020 09:48:13
0
1
Сама Стоян може да напише толкова плосък коментар.
12.
до 11
16.08.2020 13:41:23
0
2
от такива хора,няма хаир има само глад и мизерия
11.
До Ваня
16.08.2020 11:00:27
1
3
Саката са само маркови. Парфюмът е Paco Raban, телефонът е iphone, запалката картие, чантите от естествена кожа, егото е до узонджата а стила е с рогите напред!
10.
*********
15.08.2020 15:50:37
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Равадинския
15.08.2020 13:41:32
1
4
Приморци сте същите като наще Созополии . Само гледате как да измамите Община и Държава ,а пък претенции до небето.
8.
Приморци до ДГ
15.08.2020 11:39:33
2
5
Оправниците бяха го погребали сезон 2020,обаче хората в Приморско въпреки всички лъжи и бездействия на общинарите се взеха в ръце и направиха нужното сезон да има.Платиха си за реклама ,платиха си парко места,водят си Ести ,плащат данъци и смет .О друга страна общинарите се криеха като мишки и с нищо не помагаха на хората от Приморско .Като видяха ,че сезона потръгна -изпълзяха от дупките си ..и яхнаха вълната и давай данъчни .Абе ей Аланколо докторски .
7.
Турист
15.08.2020 08:18:18
3
5
От 1000000 тиристи на сезон
Спад на 58000 е добър напредък
6.
Емил
14.08.2020 23:34:23
1
7
Здравко, тъп селянино нали за това ви натресоха Лозенец, към Пречиствателната станция в Китен, защото декларирате 25 хил. легла за Приморско и Китен. А станцията е с капацитет 55-60 хил. Ето за това сте на този хал. От евтини номера
5.
Здравко
14.08.2020 23:12:11
2
4
Как 54 хил. души до момента. Нали ни обеждаваха че Приморско, ММЦ и Китен лятото имат 40-50 хил легла. Или тези туристи са тук за 2 месеца. Или яко се крият данъци.
4.
Брояч на престъпленията и нарушенията на правителс
14.08.2020 21:42:53
0
1
Забелязахте ли как вицепремиера Николова, нарушава заедно с кмета Германов и областният В. Чолаков, Заповедта да носят маски в закрити обществени места? И как Николова лицемерно се престарава, носейки маска навън, ня открито, на общата си снимка с горните двама.
3.
Ваня
14.08.2020 20:22:28
0
4
Важното е ,че пак съм изтипосън с ново сако.
2.
Pidal
14.08.2020 16:16:31
0
13
Тази калинка на нфсб, която неможе да чете на английски къде е тръгнала?
1.
!!!
14.08.2020 16:05:23
0
13
Николова да се разходи ПО плажа от слънчев бряг до Елените! Има ДЕСЕТКИ НАРУШЕНИЯ!!! Включително незаконни буни, под които има траби бълващи ЛАЙНА, НЕЗАКОННИ строежи и частни плажове!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори