Бобовите растения понижават кръвната захар и холестерола
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите
Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет. Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, съобщава Фуд нюз, позававайки се на резултатите от канадско изследване, пише Дарик.
Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Млади изследователи влизат в лабораториите на БДУ - започват STEM кръжоците
Държавният куклен театър в Бургас има нов директор
Почина велика наша поетеса, известна в цял свят Ружа Велчева
Опасни ли са играчките Лабубу, мами, вижте резултата от теста им
6 места в дома ви, които трябва да почиствате с прахосмукачка всеки уикенд
САЩ - Европа се разпада икономически и може да се срути цивилизационно до 20 години
Над 80 ученици участваха в шосейно бягане „Никулден“ в Несебър
Кои са носителите на Годишните литературни награди в Бургас
ЧСИ-тата искат разширяване на правомощията
Вапцаровски дни в СУ „Н. Й. Вапцаров“ Царево – седмица, посветена на словото, духа и младите таланти
Заровени кюфтета – царски пир за жълти стотинки! Как може нещо толкова елементарно да е толкова вкусно
ЕК глоби Илон Мъск със 120 млн. евро
