Бобовите растения понижават кръвната захар и холестерола
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите
Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет. Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, съобщава Фуд нюз, позававайки се на резултатите от канадско изследване, пише Дарик.
Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Избори в Украйна по време на война: Зеленски поставя условие, Русия оспорва легитимността му
Ще има ли сняг за Коледа? Прогнозите за декември не вещаят зимна идилия
Почитаме св. Даниил Стълпник – чудотворец и закрилник на изпадналите в беда
Тежка катастрофа с три коли в Студентски град: Полиция и линейки на място
Дунав вече не е същият: реката навлиза в климатичен режим с опасни колебания
Новият грип H3N2: мутирал щам буди тревога сред експертите
33-ма в ареста след протеста, нов опит за провокации в София
Бургазлия призна за афера в Руен, съпругата му го разкри
Как да запазим паметта си с възрастта - съвети срещу когнитивен спад и деменция
Какво правеше тази чаша на масата на Мария Цънцарова
Синя България с алтернатива на бюджета на Асен Василев: 1% дефицит, без нов дълг
