Бобовите растения понижават кръвната захар и холестерола
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите
Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет. Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, съобщава Фуд нюз, позававайки се на резултатите от канадско изследване, пише Дарик.
Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Лекарят, замесен в смъртта на Матю Пери, осъден на 30 месеца затвор за разпространение на кетамин
Бъдещето на Израел в Евровизия под въпрос - решават днес
Бивш депутат и синът му са произвели 1,3 млн. фалшиви ковид тестове
Възобновяват търсенето на изчезнал през 2014 г. самолет
Ученици от Механото в Бургас научиха от съдия Мартин Данчев какво ги грози при нарушения на пътя
Сочни пилешки бутчета с медено-соев сос – лесна и ароматна азиатска рецепта
Нощта на 5 декември носи смут: Пълнолунието в Близнаци удря по всички фронтове!
Тази година е рекордна по брой загинали в планините
Скръбна вест! Почина Малечка Палечка - най-малката българка
Българите масово зарязоха кебапчетата, търсят се протеинови храни
Днес не правете тези неща - забраните на св. Варвара, които пазят дома
Правя турска къпана баница само по тази рецепта
