Бобовите растения понижават кръвната захар и холестерола
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите
Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет. Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, съобщава Фуд нюз, позававайки се на резултатите от канадско изследване, пише Дарик.
Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Събор на Пресвета Богородица: Имен ден на Давид, Дарина и Йосиф
Горещият шоколад и костите: Как да се насладим на любимата напитка без да вредим на здравето
Коледни традиции от Европа: Необичайни обичаи и празнични ритуали
2026 ще е годината на Червения огнен кон! Ще "изгори" всичко старо и ще пренареди живота ни
Шоколадът може да повиши мозъчната активност
Тежък удар за Мартин от „Игри на волята“
Важно за цените в евро и в лева: Ето как ще бъдат изписвани
България сред лидерите в Европа по хайвер от белуга
25/12/2025, Четвъртък 21:00
0
Мозъкът страда, ако имате недостиг на определени витамини
Пазарджишкото село Гелеменово е наводнено от скъсана дига
Няколко съвета, за да не се напиете на Коледа
Как да се преборим със стреса и напрежението по празниците
