Бобовите растения понижават кръвната захар и холестерола
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите
Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет. Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, съобщава Фуд нюз, позававайки се на резултатите от канадско изследване, пише Дарик.
Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
От дете-звезда до една от най-успешните изпълнителки празнува днес
Какви празнични бонуси ще получат работещите у нас
Четвърти поред протест за синята зона блокира столична община
Лесни тактики за по-бързо неделно почистване
Почина любимият моден дизайнер на принцеса Даяна
Фантомната личност на най-известния престъпник на Дивия Запад
Невероятно мезе - пилешки сърчица със сос и гъби
Оптималният хищник: Скачащ от дървета крокодил не оставя шансове на враговете си
Кървав екшън в София
Огромна драма във Ф1! "Лудия" отново е в играта, наказаха Ландо
Какви са условията на Натали към Орлин
