Бобовите растения понижават кръвната захар и холестерола
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите
Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет. Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, съобщава Фуд нюз, позававайки се на резултатите от канадско изследване, пише Дарик.
Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Отиде си поетът Найден Вълчев, автор на текста на емблематичната "Една българска роза"
Днес е специален празник! Ето кой има имен ден
Защо някои хора виждат "светлина в края на тунела", когато умират
Унгария ще съди ЕС заради руския газ
Голямо разочарование за Мъри Стоилов в Турция
УЕФА зарадва футболна България! Ще сме домакини на голям форум
Български шофьор реши да кара по тротоара
Екшън с морски дрон в Румъния
Знаете ли, че във Формула 1 влиза нов отбор? Пилотите му са познати лица, екипът се цели високо
Мистериозно устройство на пътя върши двойна работа
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се срещна с Георги Георгиев
