Бобовите растения понижават кръвната захар и холестерола
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите
Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет. Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, съобщава Фуд нюз, позававайки се на резултатите от канадско изследване, пише Дарик.
Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Баща и син са открити мъртви
Свидетелят срещу Хасърджиев постъпи в комуна: „След преживяното пак посегнах към наркотиците“
Гъбите - неочакваният щит срещу рак, деменция и висок холестерол
Панелките срещу новото строителство и защо купувач признава, че старите блокове бият модерните сгради
Четири зодии напускат своите „кръгове на Ада“
Коцето Калки на 63 - истинският му път, който малцина знаят
Доживотен затвор за Веско Вълчинов, убил с чугунена гира Кристиян Пеев и разчленил трупа му
Жесток бой между трима мъже, 26-годишен е с отрязана кост
Тръмп в защита на Мъск: „ЕС върви в лоша посока“ след глобата от 120 млн. евро за X
Истината за сините кучета в Чернобил
Дядо Коледа пристига в Бургас на 19 декември: голямо празнично шоу и подаръци в Етнографския музей
8 г. затвор за бизнесмена, убил с БМВ-то си двама младежи край Пловдив
