×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има ли Иво Прокопиев частен плаж на Буджака?


Има ли Иво Прокопиев частен плаж на Буджака?
Днес група ентусиасти се опитаха да стигнат до плажа, откриха единствено стръмна козя пътека
11 Август 2020, Вторник, 12:56 ч.
Автор: Флагман.бг

Нарушена е Конституцията, няма как да има частен плаж и частно море, смята бившият евродепутат Николай Бареков, който днес се опита да стигне до плажната ивица

 

 

Бившият евродепутат и настоящ лидер на "Антикорупционния фронт" Николай Бареков организира плажуване пред хасиендата на Иво Прокопиев, която е блокирала достъпа до скалите на Буджака.  Той пусна клип на живо как заедно с медиите обхожда стръмните кози пътеки, по които се опитва да стигне до морето в най-живописната местност край Созопол. Бареков чакаше на място бившия правосъден министър Христо Иванов, даже няколко пъти опита да му се обади по телефона, както и на Иво Прокопиев, но нито един от двамата не вдигна.  Николай Бареков подчерта, че хасиендата на Прокопиев е под запор на КПКОНПИ заради иска за близо 200 млн. лева.

След което започна обиколката по скалите, а Бареков непрекъснато коментираше. „Нарушена е Конституцията, няма как да има частен плаж и частно море. Ще опитам да стигна до плажа н г-н Прокопиев, за да се изплацикам или да наловя риба. След историята на Орлов мост нашата инициатива е опит за комуникация с Иво Прокопиев и Христо Иванов. Искаме Прокопиев да обясни как и защо заедно с Ахмед Доган разпределят баницата само помежду си. Ламбовски и Христо Иванов са два мъпета на г-н Прокопиев. Как само Доган и Прокопиев успяват да разпределят ресурсите. Това е абсолютно безобразие“, попита Бареков.

„Да дойдат Прокопиев и Христо Иванов да отговорят каква сделка сключват зад гърба на българския народ. Какво идва след оставката. Г-н Иванов сложи много рано тигана на печката. Рибата още е на Буджака. Наели сме си лодки и утре ще минем от другата страна, за да видите за какъв лукс става дума“, каза още Николай Бареков.

Протестиращи дойдоха с този плакат и обявиха началото на кампанията #ВърнетеБуджакаНаХората

"От 10 години Прокопиев присъства в правителствата на Бойко Борисов. В първия кабинет Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Кристалина Георгиева са изцяло негови хора, а в следващото правителство – Христо Иванов. По неговите правила беше избран за председател на ВКС Лозан Панов. Те си избраха Иван Гешев по техните правила - искаха да си имат главен прокурор, сега си го получиха. И сега му искат оставката", каза Бареков.

Самото ДСБ ще се разцепи, ако те нямат позиция за историята с Маджо, коментира Бареков, след като един от активистите до него се оказа разочарован член на Костовата пария.

Прокопиев, излез. У-у-у!, завика през мегафон Бареков пред бетонната ограда на един от палатите, а съмишлениците му вдигнаха страхотна дандания със свирки и тромби.

Накрая неколцината недоволни успяха да слязат до брега, където установиха, че каналът, от който фекалните води от именията се изливат в морето, е прясно циментиран.

Флагман.бг припомня, че съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов преди седмица бе организирал поредно ходене до летните сараи на Ахмед Доган в парк „Росенец“. Той беше дошъл да провери дали оградата около имота все още стои.

На журналистически въпрос защо не отиде и в местността Буджака край Созопол да протестира, защото и там достъпът до морето е спрян от лъскави сгради, Иванов не можа да отговори.

А какви са причините за неведението на бившия правосъден министър?

 „Колокита“ е най-северният от трите носа на полуостров Буджака, който започва от Райския залив и завършва с голям жлеб в местността Германката.

А Буджака изцяло е част от „Натура 2000“ и защитена територия, но е окупиран и презастроен не само от бизнесмена и издател на Капитал Иво Прокопиев, съдружника му Филип Харманджиев, журналиста от „Капитал“ Йово Николов, но и от половината министри в кабинета на Иван Костов 1997-2001 г. Сред тях са Антони Славински, Валентин Василев, както и Стефан Чачев, син на Евгени Чачев и др.

Масовото купуване на имоти и застрояването се случват след юли 2001 година, когато министърът на околната среда от правителството на Костов Евдокия Манева издава заповед, с която променя плана за управление на защитена територия „Колокита“ и разрешава строителството в Зона 2, което дотогава е било изцяло забранено.

По скандалното застрояване на „Колокита“ се води разследване, но то съвпада с управлението на Христо Иванов в Министерство на правосъдието, когато и се появяват редица пречки по разследването. Това обяснява и факта защо Христо Иванов никога няма отиде на Буджака.




В категории: Политика


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
46
Коментара по темата
46.
Петя
15.08.2020 13:30:38
0
1
Да каже господин Прокопиев и машата му Христо Иванов как се копува имот в Созопол за такава ниска цена.
45.
бах
12.08.2020 22:33:48
0
2
На времето Илия Павлов беше завзел острова !! Щеше да го прави частно имение , ама го гръмнаха и работата се разми !! Сещайте се .....
44.
хаха АЛО ТИКВО ""ко праим ся""
12.08.2020 16:32:24
0
2
И КО ??????????????ИЗЛЕЗЕ СЕГА В ""АФЕРА АААААААААААААА?????????????СКЪПИ ЛУКСОЗНИ ИМОТИ В ГЪРЦИЯ –ПОЗНАЙТЕ ЧИИ И КУПЕНИ ОТ"""КОЙ"""??????????????И КАК ТОЙ ТЪРСЕЛ МАДЖО ДА МУ РЕШАВА """ПРОБЛЕМ"""И КАК ЗАПУШИХА УСТАТА НА СВИДЕТЕЛЯ
43.
До 35
12.08.2020 09:53:00
0
4
Рядко тъп си, очевидно е, че живееш в пещера, явно наистина си от скалите! Марина Роял Палас беше построен с взривяване на скалите южно от нос Агалина, ама тва на село как да си го чувал??? А дали си чувал за правопис, може също да ми обЯсниш! А връзката между този хотел и Доган е в частния плаж, строителството върху плаж и затворения комплекс върху държавна територия - плаж, но както стана ясно - мисленето не ти е силната част, айде бегай за риба на село, цървул...
42.
До турчин
12.08.2020 07:43:13
2
3
Какъв турчин си ти бе? Турчеещ мангал. Турците са си в Турция!!! И хич не ги еня какво се случва в България. Турците не говорят/пишат български! Ти си мелез между мангал и циганин който мечтае да е турчин.Такива като теб турците ги нямат за хора
41.
Koko
11.08.2020 22:55:35
2
6
Що си крият лицата тези протестиращи,от какво ги е страх гешев ги пази или не страха а срама е голям
40.
Иван
11.08.2020 21:03:34
2
2
Пуснете го човека бе....че пак са го оцапали, трябва да се изкъпе че много мирише
39.
11.08.2020 19:47:16
4
7
Бтв гръмко мълчи!!!!!!!
38.
fffffggggg
11.08.2020 19:41:03
6
11
Къщата на Прокопиев е построена законно. Проверявана е много пъти и не са констатирани нередности. Нито бряг е превзел, нито ограждения има както беше при "Росенец". Медиите на Прокопиев отразяват истината, за разлика от Пеевските. Прокопиев за пореден път ще съди Бареков за лъжи и клевети.
37.
ффф ф
11.08.2020 19:39:49
6
10
Къщата на Прокопиев е построена законно. Проверявана е много пъти и не са констатирани нередности. Нито бряг е превзел, нито ограждения има както беше при "Росенец". Медиите на Прокопиев отразяват истината, за разлика от Пеевските. Прокопиев за пореден път ще съди Бареков за лъжи и клевети.
36.
:)
11.08.2020 19:23:16
2
10
Потърсете в интернет - Ники Дудука.
Ще се пукнете от смях.
35.
До 33
11.08.2020 19:20:38
5
4
Не се притеснявай. Никой не избира произхода си. И това, че не знаеш името на селото си да не те натъжава. Не съм ходил на плаж от години. Местен съм. От скалите. Та затова. Да ти обесня веднъж завинаги. И отгорИ и отдолЕ все си е ваканционно селище "Дюни". И хотел на скалата и пристан и всичко си беше от времето на бай ти Тошо. Приватизаторът събори до основи хотелите и ги съгради изцяло наново върху старите хотели ! И изобщо каква е връзката на този комплекс с Доган, Буджака и Прокопиев само на самотната мисъл в твоята тимбарица това е ясно. Бъди здрав.
34.
Турчин
11.08.2020 18:00:57
2
6
"ФЛАГМАН" ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ МИ? КАЗВАМ ИСТИНАТА. А ИСТИНАТА БОЛИ. ИСТИНАТА ЗА "СПРАВЕДЛИВОСТТА И ПРАВОТО В БЪЛГАРИЯ". СЛЪНЦЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМАЖЕ С КАЛ, РАНО ИЛИ КЪСНО ИСТИНАТА ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА.
33.
До 29
11.08.2020 17:35:42
6
11
Аз не знам от кое село съм, ама ти си яко тъп селяндур и си нямаш и грам представа кое кога е строено и продължаваш като тъп герберски олигофрен да повтаряш едно и също. Кой ти говори за хотелите на Дюни в гората бе, селкси каун? За Марина Роял Палас да си чувал на твоето забито село??? И кога е бил построен, адския малоумник, ти му обясняваш едно и също, той си повтаря като типичен прост селтак Дюни та Дюни, мисли бе, кретен, не чети само символи, написано ти е!!! ХОТЕЛА НА СКАЛАТА!!! Бахти олигофрена, честно. То се видя в чия територия са малоумни и колко често идваш от село на морето, явно е било мноооого отдавна...
32.
? До Турчин
11.08.2020 17:32:52
1
5
Няма работа Митко Николов там, друга община е.
31.
Петър
11.08.2020 17:32:08
12
8
1. Там плаж няма.
2. Там изключителна държавна собственост няма, освен морето до което се стига явно, и заграждения няма.
3. Прокопиев не знам да е публична личност (да е заемал публична длъжност), за разлика от Доган, и Бареков. Факт, е че притежава медия, и др., но...
4. Факта, че местните власти се осраха преди години има отношение към държавната власт, която е допуснала това да се случи!
Защо имаме Държава, която само употребява за лични цели децантрализацията? Следствието в момента е само началото на революцията.
30.
*********
11.08.2020 17:09:44
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
29.
До 25
11.08.2020 16:54:17
5
3
Да не си нЕкое село и на море идваш веднъж на десет години ? Ако е така ти е простено. Хотелите на Дюни бяха изградени през '80-те . Началото на този век им се направи преустройство. Е и ? Но си прав, че в твоята територия сте малоумни !
28.
Сив кардинал
11.08.2020 16:49:06
1
6
Къде са отговорите
27.
Капи
11.08.2020 16:35:38
3
12
На въпроса за достъпа до плажа/скалите/ брега под вилата на Прокопиев кмета обеща проверка. Както и гл.архитект на Созопол. Отговорите от там. От Бюрека,английския филолог, обаче,не разбрахме парата за неговата милионерска къща от къде беше? От закуски? А колкото до Сарая? Там проблемът е,че се дарява държавна инфраструктура,одобрено в европроект и подкрепено с решение на кмет и общ. съвет. Това е основния въпрос. А Борика нека хленчи. Явно са му обещали 2лв.
26.
възмутен теляк
11.08.2020 16:27:40
1
12
Е, точно тез баджаци ли трябваше да изпляскате централно и на първа снимка?
25.
до 23
11.08.2020 16:07:59
3
4
Ама си плиткоумен... Става ввъпрос за хотела на Дюни върху скалите, който е строен началото на тоя век бе, ах как само малоумници се навъдиха в тая територия...
24.
*********
11.08.2020 15:24:51
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
23.
До 17
11.08.2020 15:18:28
9
10
"Дюни" е от времено на соц-а ! Все едно да питаш а как са построени Несебър и Созопол ? Върху скалите на острови ! Как не ви е срам бре древни елини ! Защо, не се наблъскахте в блатата на Бургас ? Предимно глупци пишат мненията си тук !
22.
Ahaba
11.08.2020 15:16:41
2
24
Ама как си личи, че сте про правителствена медия и обслужвате интересите на властта, не се научихте да не сте толкова очевидни и набиващи се на очи, същото като с платените ви статии, които са толкова явно платени, че дори имат отблъскващ ефект.
21.
Местен
11.08.2020 15:01:22
0
15
Ами в Черноморец!!!!
20.
хер Флик
11.08.2020 14:55:22
8
29
Ибриков, пардон - Бареков, е останал без пари и сега заработва.
Кофти е да си одъртяла проститутка, нямаш избор, слагат ти го където искат и както искат, и ти се правиш, че ти харесва.
А на този и вазелин не му трябва - няма тесни отвърстия!
19.
Извода е един:
11.08.2020 14:53:59
5
18
Не може да си оср.н до ушите и да посочваш другият, че е оср.н!
В българската политика всички са осрани,а се сочат един-друг и всеки вини другият.
18.
Моряка
11.08.2020 14:38:42
9
28
Че ,Барека е слуга е ясно ,но че и Христо е такъв е очевадно! Само че, по единия плюете а по другия не протестъри ви прави жалки.....!


..
17.
Митко
11.08.2020 14:31:04
0
36
От 20 години Черноморието се презастроява. Не е само Буджака. От "Оазис" до Лозенец не може дори да се види морето, не само да отидете до него. А огромният хотел на "Дюни", който който е построен върху скала, природна забележителност. Разбира се част от скалата беше взривена. А и плажът се води прилежащ към хотела. Всичко това става със съгласието на местната власт - областен управител, общински съвет, кмет, гл. архитект.
16.
Незнайко.
11.08.2020 14:22:34
3
35
Сетила се Мара да се побара. Да си на власт повече от десет години и чак сега "да разбереш" че от Созопол до Каваците всичко е плътно застроено. Няма с коза от къде да минеш. Кой им издаваше строителните разрешения и им приемаше ПУП-овете Бе. КОЙ. Че сега ще ми правите политика и ще се правите на герои на гърба на някой ки Прокопиев.
15.
Сив кардинал
11.08.2020 14:17:55
1
12
Къде е Аспасия, къде е Бишков този радетел против бетона? Вероятно Бишков е на Аполон;) Дето не е от бетон:)))
14.
на
11.08.2020 14:16:31
2
31
Бареков ще му повярвам когато излезе пред камерите на националната ТВ и каже ЧЕСТНО всичко за КОСТИНБРОДСКАТА АФЕРА,какво общо има с Мая Галева Костинбродска
13.
До 7
11.08.2020 14:06:17
2
8
Да, има ! Е и ?
12.
Слави
11.08.2020 14:03:04
5
38
Бареков ти си най големия смешник подлога на Пеевски прозрачен си като морската вода
11.
Капут
11.08.2020 14:02:02
4
43
Слугата на пеевски, човека станал милионер от ктб и тв7, говори за корупция, хахаха, колко тряя да си нагъл. Много е гадно да ти натиснат копчето и ти да ходиш да се правиш за резил, щото си зависим.
10.
*********
11.08.2020 14:01:30
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
?
11.08.2020 14:00:50
1
17
машината и зализания ще идват ли? разбрах, че пак щяло да има сладолед
8.
Неутрален
11.08.2020 13:53:40
3
20
Лорчееее!!!Къде сии!Ти си по масовото плажуване.Събери хората на Созопол(Бишков ,Порожанова и още 1-2ма).Ще стане страшен хепънинг на Буджака.
7.
Питам РДНСК
11.08.2020 13:52:46
1
37
Има ли изградена канализация или локална пречиствателна станция. Просто питам.
6.
Симеон
11.08.2020 13:52:20
9
29
Какви са тези орки плюс Бюрека - слугата на Пеевски?
5.
Бургазлия
11.08.2020 13:48:44
19
39
БОКЛУЦИ.
В ЗАТВОРА ВИ Е МЯСТОТО.
ЗАГРАБИХТЕ ВСИЧКО.
ХРИСТО ИВАНОВ, ПРОКОПИЕВ, МАЯ МАНОЛОВА, 'ОТРОВНОТО ТРИО" И МАДЖО СА НАВЪРЗАНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА.
АЛЧНИ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ.
ГЛУПАЦИ СА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КОИТО ПРОТЕСТИРАТ ЗАЕДНО С ТЯХ.
4.
Стига
11.08.2020 13:39:12
11
31
Поредната скрита лимонко-Иванов!
Постигна си целта,народа се надигна за оставка,и се гласеше като ни покажеш незаконните неща,че хората ще гласуват за теб,на новите избори?
Но като си знаел за нещатат за Росенец,защо преди година не направи този репортаж?
И ти се оказа пионка както всички!
Стига сте се правили на честни и некорумпирани!!!
3.
уууу
11.08.2020 13:37:42
4
45
А къде бяхте като взеха Буджака преди години , сега се сетихте както всичко останало платени протестиращи сте !!!!
2.
Сив кардинал
11.08.2020 13:16:41
5
12
Tezi deto ne hatesvat Alepu, gi nqma6e na Budjaka. Interesno:)
1.
Слуга
11.08.2020 13:15:12
22
30
е Пинокио на всеки,който си го пожелае! Парата е важна за ристето,нали цял живот само са му давали,а той дори членски внос като адвокат не е плащал!
Мечтае Главен Прокурор да стане и ментора си Прокопиев и мутрите да оправдае!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Според непотвърдена информация в джипа са превозвани мигранти Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици
Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори