×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вдигат заплатите на чиновниците с 30%


03 Август 2020, Понеделник, 20:28 ч.
Автор: Флагман.БГ

В мотивите на документа пише, че повишението на възнагражденията е договорено на Коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти като част от новите социално-икономически мерки

Новият финансов министър развърза кесията! В 28 държавни администрации ще бъдат повишени заплатите с до 30% от 31 август. Това се разбира от проект за промяна на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрацията, която е публикувана за обществено обсъждане, пише Offnews.bg.

В мотивите на документа пише, че повишението на възнагражденията е договорено на Коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти като част от новите социално-икономически мерки в отговор на епидемичната криза от COVID-19.

Според мотивите в момента има “несъобразени с отговорностите и риска за здравето заплати на служители в институции, пряко ангажирани с дейности по овладяване на пандемията и последствията от Covid-19 и с обслужване и контролни дейности „на терен“. Освен това липсала нормативна възможност за определяне на по-висок размер на основните месечни заплати на служители в държавната администрация

Част от администрациите, които ще получат по-високи заплати пред задаващите се предсрочни или редовни избори (през март) не са точно на първа линия в борбата с епидемията и в момента имат по-високи от другите институции. Такива са НАП и Агенция "Митници". С по-високи заплати след месец ще бъдат дирекциите „Управление на морските плажове“ и „Туристическа политика“ в Министерството на туризма, в Националния осигурителен институт, в Национална здравноосигурителна каса, в Държавна агенция за закрила на детето, в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, в Агенция за социално подпомаганеАгенция по заетосттаАгенция за хората с увреждания.

Повишение ще получат в Българска агенция по безопасност на храните, Държавна комисия по стоковите борси и тържищата, Комисия за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Изпълнителна агенция по лекарствата, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, Изпълнителна агенция по околна среда, Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол.

Вдигат се възнагражденията и в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Надзирателите в затворите плашат със стачки. По-високи заплати ще вземат и в Министерство на културата – Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“, в Дирекция за национален строителен контролБългарски институт по метрологияНационален институт за помирение и арбитражЦентър за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към министъра на труда и социалната политика, Регионални здравни инспекцииРегионални инспекции по околна среда и водиБасейнови дирекции.

В наредбата се казва, че в срок до 31 август 2020 г. ръководителят на административната структура може еднократно да определи нови размери на индивидуалните основни месечни заплати, не по-висок от 30 на сто от досегашния размер.


В категории: Политика


15
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
15
Коментара по темата
15.
До 12
05.08.2020 08:24:51
0
0
Качествено няма да бъдат изритани на секундата , а ще бъдат шефове които нищо няма да разбират и другите хора от персонла ще им поемат работата за ниските си заплати. От работещ в частния сектор
14.
Бойко Б
04.08.2020 14:58:21
6
1
Нормално е да се вдигат заплатите на тези,които работят и поддържат легитимно избраното правителство.Лентяите по протестите и кръстовищата трябва да се гърчат.
13.
Така е ....
04.08.2020 10:29:57
1
4
За съжаление държавата е попаднала в лапите на хайка мафиоти и отърване няма. Бог да пази България ( то защото си няма друга работа та да се занимава с прости хора) .
12.
До чиновникЪ
04.08.2020 09:55:10
0
6
"Неквалифицирани работници работят в производството, щото са назначени на семейни начала" с това изречение счупи тъпомера. За разлика от държавния сектор в частния можеш да си назначаваш колкото си желаеш роднини, но ако те не вършат работата си качествено ще бъдат изритани на секундата, докато при вас в държавния сектор колкото и да си некадърен ако си човек на някой си там до пенсия, че и заплатите ти вдигнат в годината в която бизнеса изнемогва. Не е добро това разделение, но когато в сезон в който данъчните са по-чести посетители в магазините от клиентите, а знаеш че от твоите данъци им се изплащат заплатите е нормално да се нервиш на некадърните чиновници без да слагам всички под общ знаменател.
11.
оф
04.08.2020 07:59:28
1
8
Та това са все институции, които си печелят тлъсти рушвети от проверки. Но все пак избори идват.
10.
чиновникЪ
03.08.2020 23:46:58
6
8
....забравих ....като трябва да си напишете имената на някой сокумент , първата работа е да се сетите, че имате "приятел" чиновник ....да помогне...щото той работи за петстин лв. и си трае по заведенията ....
9.
чиновникЪ
03.08.2020 23:43:52
10
7
Ухааааааааа......хак да им е от другата страна! Няма да им ходя на ресторантите, няма даим зареждам на бензиностанциите, няма да им спя в хотелите, няма да им пазаря в магазините! Ще си ги къткам ....да беднеят за моя сметка! Ма що сте толкова прости бе!!! Чиновниците ви виновни! Вижте си работниците как по цял ден се скатават! Пред всеки магазин по Стъргалата по една проститутка с цигара в ръка. По цял ден!! Като й влезеш в магазина, все едно и бъркаш 18 см. в гърлото! Мутрите/охранители по цял ден се мотат на сянка с надеждата да мине смяната по-бързо. Неквалифицирани работници работят в производството, щото са назначени на семейни начала! Всеки излиза от работа да си свърши нещо лично!!! Таксиметровите шофьори по цял ден на пейките оправят държавата! Кой ....кой е по-чиновник!?
8.
_nib_
03.08.2020 22:49:23
3
7
Горките....Гърба им ода....цел ден да се мъчат на тия климатици.
7.
SS
03.08.2020 21:48:53
3
12
450 000 chinovnika v " Darjavni vedomstva , ministerstva , ofici ...I t.n .
POD KOMANDA V GLASUVANE ZA IZBORI .
NAPRED , GERB .

SLED VAS , POTOP .

GOLIAMO BRAVO .
6.
Eclipse
03.08.2020 21:47:31
3
12
И това, което взимат им е много!
5.
SS
03.08.2020 21:36:12
2
8
GOLIAMO BRAVO NA UPRVLIAVACHTATA KOALICIA . GERB , PATRIOTI .....LIZACHI I T.N.
PODHVARLENI TROHI NA ELEKTORATA IM OT TIA ...29 MILIARDA EU .
4.
Дядо Добри
03.08.2020 21:31:53
2
17
За какво не се правят реформи и съкращения в администрацията! Пазар не, ами голям пазар!!!
3.
НАП форевър
03.08.2020 21:31:14
5
16
ГЕРБ, ПОБЕДА, ЗАВИНАГИ ! Ало, частниците ще треба да бачкате по 14 часа за да плащате на чиновници и полицаи ! Браво бате Бойко, страшен ТЪПАНАР СИ !
2.
Адолф
03.08.2020 21:29:18
4
18
Отвори пазара за ГЕРПави избиратели!!!
1.
улица Тамара
03.08.2020 21:11:50
3
25
Кърлежите пак ще се насмучат яко.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори