Пъстра зеленчукова супа - как да я приготвим бързо
Вижте рецептата
Има няколко супи, които са любими на всички и техните рецепти не са тайна за никого, а всяка домакиня си има свой собствен вариант за тяхното приготвяне. Такива са за пилешката супа, картофената крем-супа и зеленчуковата супа, наричана често и градинарска. Някои казват, че да сготвиш вкусна зеленчукова супа не е никак проста работа, защото няма ли месце, вкусът на супата не ставал достатъчно плътен. Затова и домакините често добавят кубче от готовите бульончета. Така супата наистина става по-силна, но пък и всички супи придобиват един и същи вкус, независимо какви зеленчуци са използвани. В тази рецепта за зеленчукова супа няма нищо специално, но дава идея какви зеленчуци да включите в нея, за да стане достатъчно ароматна, вкусна и силна. От друга страна дава и идея, къде да включите кореноплодните зеленчуци пащърнак и целина, които много често остават пренебрегнати, а идеално се вписват в рецептата за зеленчуковата супа. Рецептата е много бърза и лесна, подходяща за всеки новак в кухнята, а същевременно и много питателна!
1. Първата стъпка от рецептата за пъстра зеленчукова супа е подготовката на зеленчуците. Измийте добре зеленчуците и ги почистете. Нарежете ги на малки кубчета с приблизително еднакъв размер.
2. В голяма тенджера сипете около два литра вода, а когато водата заври добавете сол (около ½ чаена лъжичка би трябвало да е достатъчно) и 2-3 супени лъжици олио, след което добавете нарязаните моркови, целина и пащърнак. След 10-тина минути добавяте картофите и нарязаната чушка (в североизточна България „чушка” да се чете „пиперка”, за да не подлютите супичката с някоя люта чушка.
3. След още 10-тина минути добавяте и нарязания на ситно домат, а след като зеленчуковата супа е почти готова добавяте и начупеното на дребно фиде и варите до неговото пълно сваряване, т.е. още 7-8 минути.След като свалите тенджерата със зеленчукова супа от котлона добавете и ситно нарязания магданоз.
Необходими съставки:
картофи 2 броя
моркови 1 брой
домати 1 брой
чушки 1 брой
целина 1/4 глава
пащърнак 1/2 корен
фиде 30 грама
Източник: Supichka.com
магданоз 1/2 връзка
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
