×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Германци: НАТО умира


Германци: НАТО умира
Ключови думи: германия, нато умира
03 Август 2020, Понеделник, 18:20 ч.

Напрежението рязко се увеличи между два от партньорите в алианса

НАТО умира, пише „Дойче Виртшафтс Нахрихтен“. След няколко бурни години, през които президентът на САЩ Доналд Тръмп все повече се дистанцираше от алианса, напрежението рязко се увеличи между два от партньорите в организацията, а именно Франция и Турция, пипше vesti.bg.

На 10 юни френска фрегата се приближи до конвой от три турски военни кораба и един цивилен в Средиземно море като част от операция за борба с контрабандата на оръжие в Либия. Турските кораби се държаха „много агресивно“ и се прицелиха във французите три пъти, използвайки радар за насочване на оръдията, съобщиха от Париж. Анкара отхвърли тези обвинения.

Тази нова криза в Алианса може да е предвестник на неговия крах. Въпросът е, че при липса на американско ръководство цялата структура в крайна сметка ще се разпадне. Американците отдавна демонстрират незаинтересоваността си да поддържат НАТО. При Тръмп това безразличие се превърна в „открита враждебност“ и сега, като заплашва да изтегли войските от Германия, той ясно показва, че вече не се интересува от европейската сигурност.

Без Съединените щати като лидер съюзниците от НАТО започнаха да „се разбягват“. Най-яркият пример за това е Турция. Дори преди конфликта с Франция, тя закупи руски системи за противовъздушна отбрана С-400, без да обръща внимание на възраженията на САЩ. Освен това Анкара безсрамно се намесва в конфликта в Либия, снабдявайки Правителството на националното съгласие (ПНС) с оръжие и изтребители. Турският президент Реджеп Ердоган изглежда уверен, че благодарение на добрите си отношения с Тръмп не трябва да се страхува от последствията. И очевидно неговото изчисление беше оправдано, тъй като Белият дом не предприе никакви санкции срещу Турция, освен изключване от програмата за изтребителите Ф-35.

Но Турция не е сама „в самоволните действия“. Франция се противопостави на партньора си от НАТО на страната на командира на Либийската национална армия (ЛНА) Халифа Хафтар. И макар Париж да отрича това, френските власти подкрепят инициативата на Египет да сдържа Турция в региона. Освен това президентът Еманюел Макрон има много нисък рейтинг, което го подтиква да предприеме по-решителни действия. В същото време той вече обяви „мозъчната смърт“ на НАТО.

САЩ ще продължат да се дистанцират от НАТО дори след оставката на президента Доналд Тръмп. Ако Европа не започне да усеща себе си като геополитическа сила и не поеме отговорност за собствената си сигурност, тогава, както каза Макрон, тя „ще загуби власт над собствената си съдба“. НАТО отпразнува своята 70-годишнина миналата година. Но на фона на разцеплението в алианса възникват сериозни съмнения, че той ще доживее своята 75-годишнина.


В категории: Политика


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
_nib_
03.08.2020 22:36:48
2
2
А дано.Че се размина малко идеята.Превърна се в маша в ръцете на мръсния американец това НАТО.
4.
Дядо Добри
03.08.2020 21:40:02
1
7
200 години България под византийско робство - е.а и са мамата на тая империя!
500 - турско робство - е.а и са мамата с нас на вликата османска империя!
45 години съветска дружба - де е сега великата империя на сталин?
Германците 2 световни войни изгубиха със саюзник България!
Сега за 15 години и затрихме НАТО!
Ред е на Евросъюза - и той е тръгнал след Англия.
Кой се е хванал с нас, хубаво не е видял!
3.
Митко Палаузов
03.08.2020 21:30:27
5
4
"Германци: НАТО умира"

Ами как няма да умира? Ще умира, разбира се! Не може да членуваш в НАТО, а да не даваш пари за въоръжаване и да чакаш САЩ да се грижат за твоята собствена сигурност. И същевременно да се заиграваш (отново) с Русия, както навремето Хитлер се заиграваше. А и на това отгоре - заради руски суровини (също като Хитлер) - да наливаш пари в Империята на злото. А точно с германските пари Русия си превъоръжи скапаната, ръждясала и морално остаряла армия.
Изглежда на германците им беше малко това, което им се случи през Втората световна война. И не си извадиха поука - стой далеч от руската кочина!
2.
А
03.08.2020 20:28:08
2
6
дано
1.
Дернев
03.08.2020 20:00:56
4
6
НАТО загива, да живее Европа на европейците. Германия трябва мбого бързо да реши, ще плаща ли на САЩ да я пазат или ще обединят армиите си с Франция с което да създадст ядрото на единната армия на бъдещите СЕЩ и заедно с Русия да пазят мирът в Европа. Германия сега задържа това развитие. Пагубно е за тях, пагубно е за Европ, пагубно е за света.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори