×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Блокадата на "Орлов мост" остава, двама се опитаха да запалят палатка


Блокадата на "Орлов мост" остава, двама се опитаха да запалят палатка
По разказ на демонстрантите, след два през нощта двама мъже са дошли тук и са направили опит да запалят една от шатрите на протестиращите
01 Август 2020, Събота, 10:35 ч.
Автор: Флагман.бг

Отново словесни пререкания и напрежение между протестиращи и граждани

След поредната 23-а вечер на антиправителствени протести в София и днес продължават блокадите с палатки на протестиращи на булевард „Цар Освободител“ и кръстовището при “Орлов мост“. На Орлов мост обстановката е спокойна, но през нощта е имало нови, словесни пререкания и напрежение между протестиращите от палатковия лагер и граждани. По разказ на демонстрантите, след два през нощта двама мъже са дошли тук и са направили опит да запалят една от шатрите на протестиращите.

До инциденти не се е стигнало. Полицейските служители са се намесили веднага. Няколко часа по-късно става неприятния спомен за демонстрантите, които показаха пред журналистите следите от вандалската проява и увредената им шатра. "Дойдоха някакви хора, които въобще не са нито от протеста, нито имат нещо общо с нас. Просто проявиха агресия. Опитаха се да запалят една от шатрите. Но, като се замислите, това нещо, ако беше паднало върху някой човек, какво щеше да се случи, не е редно, да се правят тези неща, да се палят и т.н. Ние се опитваме просто да си оправим държавата, искаме просто нашите искания да бъдат изпълнени. Нищо друго“, казват те пред БНР.

 Това е вторият сблъсък между протестиращи и граждани, за по-малко от денонощие. Вчера на "Орлов мост" бившият пиар на районната община в Младост Петър Кърджилов беше задържан, след като заля с вода възрастна дама, изразяваща недоволството си срещу блокадите. Тя, от своя страна, го удари с бастуна си. Движението в центъра на София остава затруднено, заради продължаващите блокади на двете ключови места - кръстовището на Орлов мост и бул."Цар Освободител" в района при президентството.

Довечера в 24-ия ден от антиправителствените прояви ще се състои традиционния протест на площад "Независимост", а майките от "Системата ни убива" организират в късния следобед протестно автошествие до Банкя.


В категории: Политика


22
Коментара
Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
22
Коментара по темата
22.
*********
01.08.2020 22:25:02
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
петър
01.08.2020 20:59:56
2
4
оставка ама друг път като дойде време за избори почвайте да се готвите за зимата че в тези палатки не ви виждам тогава и студентите ще са си отишли така че всички ще може да се съберете пред президентството да си говорите с Радев сладко сладко
20.
Оставка
01.08.2020 18:20:57
14
4
Оставка мърши ограбихте България гербажийска сган
19.
TWICER
01.08.2020 18:13:28
5
2
Сблъсък м/у протестиращи и граждани- разковничето е кой/кои са поръчителите на тези 'пишман килъри'/ граждани,за които статуквото е 'мантия небесна', баста няма Божков,Василев,Корни, 'дългата ръка' на Кремъл или заговор на Президента, има само България и интересите на нейния народ, баста псевдодемокрация с привилегии за тесен кръг от самодоволни политици/олигарси разпределени в политическия спектър
18.
Станко
01.08.2020 18:10:36
4
13
Добре че са тези протести че да видим всички наркомани и утрепки на София как изглеждат......
17.
Владо
01.08.2020 18:03:24
3
12
До 8 и 9
Не не са задържани защото били при майка ти и я шиба... Ли здраво
16.
Боби
01.08.2020 16:47:54
6
13
Мамито ви Анархисти и Наркомани.
Че ва паля всичките и скапаните ви палатки и шатри шъ тормозите целя София.
Искали исканията им да се изпълнят ми то ако всеки Толуп седне и блокира кръстовище и почне да “иска”?
Има си закони иначе става джунгла.
15.
бля бля
01.08.2020 16:42:26
2
15
А оня "борец за правда и справедливост" Кърджилов ли беше какъв бастун му изигра бабата и после как ревеше "боли, боли". Ревльо.... И в това време Христо Иванов отмаря в елитен ресторант, доволен от себе си. Бунаците са по палатките, всичко е ок, чака следващото нареждане.
14.
Гарантирано от Хунтата ГЕРБ
01.08.2020 14:30:01
17
11
Случайната жена - Пепи Генова, с бастуна от село, която предизвика протестиращите на Орлов мост, съвсем не е случайна, а върл привърженик на ГЕРБ. Нейният девиз е: Аз подкрепям безрезервно ГЕРБ!
13.
do 12
01.08.2020 14:03:21
5
16
то няма никой в тях - и това било протест
12.
Burgas
01.08.2020 13:47:30
11
18
Запалете ги ама като са вътре протестиращата сган!!!
11.
Мафията на палатки
01.08.2020 13:30:41
13
23
Мутрите плащат на палаткаджиите!
Нова форма на мременна заетост!
Юлската жега на Черепа,нещо не се състоя и за това тръгват партизански и терористични акции по пътища и магистрали!
Да минат почистващите машини,че лентяите омирисаха жълтите павета!
10.
_nib_ do Rob
01.08.2020 13:25:35
4
11
Статистика и статистика не е едно и също.Това което си дал е вярно.А нашата си е стъкмистика.Ако и видиш числата....едва ли не дишаме на германците във врЪтЪ по средна заплата.ТАпанарите дето протестират....ако нямат програма....алтернатива....кабинет ако щете изготвен,сгъвайте палатките и изчезвайте.Отстъпете място на наглите комуняги и позорния вЪртолетаджия да се окопаят във землянки.Само че вече мандри нема....от де ще крадат сиренье и пити кашкавал.....не ги знам.
9.
Двамата да се задържат за 72 часа
01.08.2020 12:42:37
14
12
А тия двамата подпалвачи арестувани ли са и повдигнати ли са им обвинения за подстрекателство?
8.
Двамата да се задържат за 72 часа
01.08.2020 12:42:35
13
11
А тия двамата подпалвачи арестувани ли са и повдигнати ли са им обвинения за подстрекателство?
7.
?
01.08.2020 12:30:48
18
14
До кога ще повтаряте думите на ГЕРБ, че ако ги свалят те щели да дойдат БСП, НЕ, НАПРОТИВ, тук не става дума нито за БСП, нито за ГЕРБ, тук става въпрос за конкретни промени, които да подобрят живота и условията в държаватата ни. Никой не иска БСП и мога да ви уверя, че ако минат изборите и всичко продължи по старо му протестите отново ще започнат с пълна сила, без значение кой е на власт. Не се правете на не разбиращи и не чуващи, хората искат промяна. Оставка на това правителство, който дойде на власт моментално трябва да започне да изпълнява волята на народа и да прави реформите, честни и прозрачни избори, подобрен закон за референдумите, трябва да могат да се иницират по-лесно и да имат тежест, а не като до сега и всичко останало трябва да се случва прозрачно, без далавери, без наши и ваши и без за едни може за други не. Съдебната система трябва да започне да си върши работата, не може да си затваря очите за някои хора постоянно, а за кокошарите да няма прошка. И т.н. и т.н., темата е безкрайна.
6.
?
01.08.2020 12:30:04
15
12
След 2009-та година тези хора превземат властта, разбира се по крайно гнусен и нечестен начин, чрез манипулиране на вота, с помощта на театъра на Ахмед Доган и т.н., всички си спомняме как точно се случи всичко. Хората казаха не на тройната коалиция и избраха "новото". От там нататък даже и децата разбират какво се случва в държавата ни, кражби, шуробаджанащина на всеки сантиметър, двойни стандарти, за едни може за други не. Резултата от цялото това управление е тотална анархия, рязко спадане на всички показатели, повишаване на корупцията и все по-строги мерки и закони за онези, които не са наши хора. И въпреки всичко това, вие продължавате да говорите за Бойко Борисов, за демокрация и т.н. Вие наистина ли вярвате в това, което казвате, защото на мен ми изглежда като да седите пред една огромна бяла точка и да убеждавате всички, че е черна. Хората искат промяна, хората искат нови хора в управлението, хората искат прозрачност, искат промяна на цялата система. Говорим за промяна в изборната система, говорим за промяна на партийния модел, говорим за повече пряк контрол от страна на обществото, до кога ще се правите, че не го разбирате това?
5.
!!!
01.08.2020 12:18:43
12
10
След 2009-та година тези хора превземат властта, разбира се по крайно гнусен и нечестен начин, чрез манипулиране на вота, с помощта на театъра на Ахмед Доган и т.н., всички си спомняме как точно се случи всичко. Хората казаха не на тройната коалиция и избраха "новото". От там нататък даже и децата разбират какво се случва в държавата ни, кражби, шуробаджанащина на всеки сантиметър, двойни стандарти, за едни може за други не. Резултата от цялото това управление е тотална анархия, рязко спадане на всички показатели, повишаване на корупцията и все по-строги мерки и закони за онези, които не са наши хора. И въпреки всичко това, вие продължавате да говорите за Бойко Борисов, за демокрация и т.н. Вие наистина ли вярвате в това, което казвате, защото на мен ми изглежда като да седите пред една огромна бяла точка и да убеждавате всички, че е черна. Хората искат промяна, хората искат нови хора в управлението, хората искат прозрачност, искат промяна на цялата система. Говорим за промяна в изборната система, говорим за промяна на партийния модел, говорим за повече пряк контрол от страна на обществото, до кога ще се правите, че не го разбирате това? До кога ще повтаряте думите на ГЕРБ, че ако ги свалят те щели да дойдат БСП, НЕ, НАПРОТИВ, тук не става дума нито за БСП, нито за ГЕРБ, тук става въпрос за конкретни промени, които да подобрят живота и условията в държаватата ни. Никой не иска БСП и мога да ви уверя, че ако минат изборите и всичко продължи по старо му протестите отново ще започнат с пълна сила, без значение кой е на власт. Не се правете на не разбиращи и не чуващи, хората искат промяна. Оставка на това правителство, който дойде на власт моментално трябва да започне да изпълнява волята на народа и да прави реформите, честни и прозрачни избори, подобрен закон за референдумите, трябва да могат да се иницират по-лесно и да имат тежест, а не като до сега и всичко останало трябва да се случва прозрачно, без далавери, без наши и ваши и без за едни може за други не. Съдебната система трябва да започне да си върши работата, не може да си затваря очите за някои хора постоянно, а за кокошарите да няма прошка. И т.н. и т.н., темата е безкрайна.
4.
До 1,2,3
01.08.2020 12:16:51
14
14
Я си ебете майката керлива неграмотни боклуци
3.
марин
01.08.2020 11:43:16
14
24
апел от протестиращите моля ви ако има още идиоти в страната да заповядат при нас
2.
!!!
01.08.2020 11:30:33
28
30
Браво на тези, които са се опитали да запалят палатката на тези наркомани. Бойко е прекалено благ и позволява незаконни протести в името на демокрацията. Съжалявам, но това което правят 20-30 деградирали типа не е демокрация ,а анархия. София се пробужда за контраофанзива.Това е пътя и бъдете смели...
1.
Izrodi
01.08.2020 11:25:09
13
19
ako bqhte v BS shtqha ne samo da vi zapalqt palatkite ami shtqha i da vi nashamarqt iskali iskaniqta im da badat ispalneni mi nie pak ne iskame vashite iskaniq zashto trqq samo na vashta da stava mn ste prosti PROSTItirashtite
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя
Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори