×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правилно ли действа полицията спрямо незаконната блокада на Орлов мост


Правилно ли действа полицията спрямо незаконната блокада на Орлов мост
Протестиращите имат ултиматум - оставка на Борисов, вероятно той пък не дава на МВР да действа силово спрямо палатковия лагер
31 Юли 2020, Петък, 14:41 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

МВР има пълно право на силови мерки за разчистване на палатковия лагер, но явно това не се разрешава "отгоре"

Незаконната блокада на Орлов мост в София продължава да предизвиква спорове и конфликти. По-рано през деня се стигна и до физически сблъсък между жена с бастун и протестиращия Петър Кърджилов.

Андрей Ковачев от партия „Зелено движение“ коментира във „Фейсбук“: Познавам Кърджилов - много емоционален човек и не се учудвам на непремерената реакция в напрегната ситуация. Но жената е агресивна провокаторка. Тя е бутала протестиращи още преди това с бастуна си и е предприела агресивна вербална атака. Това преди случката пред камерите. Всеки сам да преценява степента на простъпка от всеки тях.“

В друг пост Ковачев добави, че от Нова тв не е отразено, че при явно и брутално насилие върху протестиращите часове преди това полицията не е направила нищо.

Друг Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ, също изрази своето мнение във „Фейсбук“: Всички искаме демокрация, спазване на правилата, върховенство на закона, честни избори, справедливост и почтеност. Това обаче не е пътят за постигането им - чрез погазване на правилата, незачитане на правата на другите, агресия и блокади, които са в полза на друга геополитическа ориентация. Диалог и търпимост е единственият демократичен начин за излизане от създалата се ситуация.
Между другото, за информация на младите хора, България е с по-нисък стандарт на живот поради ужасяващото изоставане през десетилетията след 9-ти септември 1944 година. Пагубното наследство на комунистите, които сега потриват ръце отново за власт, използвайки гражданската енергия на много млади хора, се преодолява бавно и много трудно.“

Както „Флагман“ съобщи, от МВР и Столична община дадоха съвместна пресконференция, в която разкритикуваха действията на протестиращите.

Това доведе до контрареакция – демонстрантите свикаха брифинг на Орлов мост малко след 13 ч. „във връзка със зачестилите брифинги на представители на властта и опитите за провокации към ПРОТЕСТА“.

На него Георги Георгиев от БОЕЦ обяви, че адв. Александър Кашъмов е поел защитата на задържания Петър Кърджилов.

Протестиращи заявиха, че не е редно началници от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) да дават толкова често брифинги и да взимат страна. Полицаите били просто изпълнители. А много от тях дори подкрепяли протестите.

Имаше и мнения, че жената с бастуна е била провокаторка, изпратена от партия ГЕРБ.

На Орлов мост е и председателят на партия ДБГ Димитър Делчев. Според него, не протестиращите са блокирали ключовото кръстовище, а премиерът Бойко Борисов и главният прокурор, които отказват да си подадат оставките.

И други демонстранти обявиха, че само при това условие ще разтурят палатковия лагер. Както и че няма да преговарят с никого.

Не било редно и от СДВР да заявяват, че разговори с протестиращите следва да се провеждат в отсъствието на медии. Това потвърждавало 111-ото място по свобода на словото, на което е класирана България според „Репортери без граници“.

От парламентарната партия „Воля“, която твърди, че не подкрепя нито ГЕРБ, нито БСП, разпратиха позиция на техния лидер Веселин Марешки.

Според него полицията веднага трябва да въдвори ред по улиците, тъй като „провокатори се гаврят с милиони столичани“.

„Органите на реда веднага трябва да предприемат законови мерки да осигурят нормалния живот не само в столицата, но и в страната. Протестите не трябва да са за сметка на гражданите, които работят и не са по улиците! Ако ние от ВОЛЯ изпратим 10 човека да блокират Орлов мост, дали полицията ще ги остави там“, пита Марешки.

Властта обаче явно се притеснява да действа силово срещу незаконните протести. От СДВР не отговарят по същество защо не предприемат мерки за освобождаване на кръстовищата извън неуспешните опити за диалог с демонстрантите.

Изглежда, указанията от най-високо ниво са да се проявява толерантност.

Защо - може само да се тълкува. От една страна, целта може да е недоволни от блокадите граждани да се настроят срещу протестите.

От друга, вероятно съществува притеснение, че силови действия биха нажежили допълнително обстановката и биха налели масло в огъня на демонстрациите срещу правителството и главния прокурор.


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
18
Коментара по темата
18.
васката
09.08.2020 09:26:58
0
1
Нивили ,омръзна болшевишки лизачи,да защитавате ,тези платени олигофрени, който се продадоха,за жълти стотинки,Те защитават крадците на България.Хора спрете да пишете глупости. Незаконата стачка,можем да я сравни силово да влязат в домовете ни , и ние да мълчим,и да изпълним техните прищевки.Хора ако това се случи с мен ,и моето семейство,несъм лош човек,но при такава ситуация,ще ги унищожа ,по всякакън начин.9а897
17.
Радев
04.08.2020 17:44:52
0
1
Петър Кърджилов не е нормален и това той ясно го показа докато защитаваше искащата подкупи Десислава Иванчева, с която сигурно е имал и любовна афера! Всичките кадри на Иво Прокопиев са като Петър Кърджилов! Това се доказва и от постовете в социалните мрежи на хората, които го защитават, всички обвързани с Прокопиев!
16.
До 15
01.08.2020 07:41:14
1
0
Пък си прооост/а
15.
До Бай Дечо
31.07.2020 21:09:09
3
7
Аз пък да те питам:
Кога преди е имало 3 милиона туристи само по южното черноморие, (толкова има кацнали на летище Сарафово)
Къде няма селско стопанство? Хайде стига с тези заучени фрази. Образованието е леш защото децата са дебили, за това властта няма вина.
14.
марин
31.07.2020 20:25:42
0
1
ИЗГОНЕТЕ ОНЯ ВЛАХ ОТ ВИДИНСКО ТОЛКОВА ГАДЕН И ПРОТИВЕН Е ПОДЛУДИЛ Е ГРАДА ПИШЕ ДОНОСИ СРЕЩУ ВСЕКИ И ВСИЧКО И ТОЯ ЩЕ КАЗВА КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА СТРАНАТА ЕДВА ЗАВЪРШИЛ УЧИЛИЩЕ НЕ ГО ИСКАТ ВЪВ ВИДИН ОТИДЕ В СОФИЯ
13.
до 1
31.07.2020 17:37:39
7
10
Не, Радев и сие искат напрежението да ескалира и хората да се хванат за гушите, да започнат да се бият по между си. Тласкат народа към гражданска война, това не са мирни протести. Радев е този, който стои в Президентството яде не пуканки, а слънчоглед и гледа сеир. Чака "звездния" си час и доволно потрива ръце.
12.
До 5 призовавам
31.07.2020 17:27:33
6
6
Ти не беше ли в автобусите на антипротеста а, СКОКЛЬО??? Видяхме ти скока, криеше се като мишленце зад перденцето в рейса!!
11.
До Флагман
31.07.2020 16:50:46
1
7
Страхувате ли се че Валери може да не е в управлението ?
10.
357
31.07.2020 16:35:37
14
12
Оставка!!! И блокадите ще свършат.Щом БМБ се инати, ще гледа как хората протестират.Да излезе пред тях и да каже, защо не си дава оставката.
9.
БЕ КОМУНИСТИ
31.07.2020 16:24:53
1
17
ИМАШЕ И В УНГАРИЯ...ПОЛША...ЧЕХОСЛОВАКИЯ И ...ПРОЧЕЕ ОТ БИВШИЯ ИЗТОЧЕН БЛОК......МА КЪДЕ СА ТЕ,СЕГА.....КЪДЕ СМЕ НИЕ.....????
НЕ КОМУНИСТИТЕ......МАТР,ЯЛА Е КОФТИ...МАТ,РЯЛА......Е ТОВА Е ИСТИНАТА.....
8.
шега
31.07.2020 16:14:10
3
14
Защо Цветанов е против ГЕРБ пък не протестира. Защото не дават евтини апартаменти.
7.
erahaergba
31.07.2020 15:57:45
5
9
Цветанов даде рамо на протеста с тежки обвинения срещу Борисов

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/tsvetanov-dade-ramo-na-protesta-s-tezhki-obvineniya-sreshchu-borisov_news761301.html
6.
сори
31.07.2020 15:52:10
5
2
ТОЛЕРАНТНОСТ!!!
5.
Призовавам
31.07.2020 15:51:12
13
31
Борисов и Правителството - НУЛЕВА ТОЛЕРАТНСОТ СПРЯМО НАРУШИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ!
СИЛНА РЪКА ТРЯБВА, ГОСПОДИН БОРИСОВ!
ИНАЧЕ НИЕ ЩЕ СКОЧИМ И ЩЕ ГИ ИЗМЕТЕМ ЛУМПЕНИТЕ!
4.
Чл. 323. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от
31.07.2020 15:49:02
12
34
При неспазване на Закона Полицията има право да използва:
- Палки;
- Сълзотворен газ
- Водни оръдия
за да въдвори правовия ред в държавата!
Който не му харесва - да ходи да съди държавата в Страсбург!
Ако обаче протестирате във Франция, Сърбия, Русия, Гърция, Турция, САЩ, Бразилия, Германия и обявявате гражданско неподчинение - точно това ви очаква, шльоковци!
Асо протестирате, съгласно подаденото заявление за час и място, без да създавате безредици и да блокирате нормалния ни начин на живот, тогава идва Законът!
А МВР и Полицията са инструмента за изпълнението на този Закон!
Ами ако дойде жандармерията или армията и ви събират в камионите и от там ви изсипят в някой язовир или от самолет в Черно море?
А протестирайте и пречете на Държавата!
3.
Sss
31.07.2020 15:20:35
27
28
Мноооого гробаджийски лизачи.....мнооого.....Тулупа отдавна трябваше да гние в пандиза.....но никога не е късно
2.
Бай Дечо
31.07.2020 15:16:47
22
22
"Между другото, за информация на младите хора, България е с по-нисък стандарт на живот поради ужасяващото изоставане през десетилетията след 9-ти септември 1944 година. Пагубното наследство на комунистите, които сега потриват ръце отново за власт, използвайки гражданската енергия на много млади хора, се преодолява бавно и много трудно.“ - цитат от статията.
Искам само до попитам пионката от ГЕРБ, написала това брилянтно умозаключение- какво стана с едно от най- добрите образования в света; с една от най- добрите спортни школи в Европа; с развитото здравеопазване; с развитото селско стопанство; с развитият туристически сектор???? Мога да продължа още, но има ли смисъл?!! Искам да попитам евродепутатът от ГЕРБ, написал горната дрисня- той къде получи образованието си и кога?? Ако е в същите тези години, за които говори, какво аджеба аджеба прави като евродепутат?!! Той тогава по неговите думи и за чеп за зеле не става!!
1.
Прост, прост, ма хитър
31.07.2020 15:13:14
12
24
На Борисов му отърва, защото скоро хората ще се хванат за гушите сами. Той ще гледа от Банкя с пуканки в кофата и ще им се присмива колко са прости, нищо че и той е прост
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори