×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутат обяви, че Борисов се крие като мишка и е най-големият страхливец, БСП напусна залата


Депутат обяви, че Борисов се крие като мишка и е най-големият страхливец, БСП напусна залата
Стоян Мирчев се изказа остро срещу министър-председателя и получи наказание
29 Юли 2020, Сряда, 10:05 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Соцформацията се радикализира в контекста на обявения за днес голям национален протест

БСП се радикализира в контекста на обявения за днес мащабен национален протест срещу правителството и главния прокурор. Депутатите от соцформацията призоваха настоятелно премиерът Бойко Борисов да се яви в пленарна зала и да обясни за какво ще се харчат милиарди левове във връзка с обявените тази седмица социално-икономически мерки.

Стоян Мирчев от БСП дори каза, че Борисов е доказал, че е „най-големият страхливец“ и че се крие като мишка. Това му донесе наказание.

Георги Свиленски пък обяви, че парламентарната група на „БСП за България“ ще напусне залата заради обявената седмична програма, която не била адекватна на случващото се по площадите.

Всичко започна с декларация на Корнелия Нинова от името на групата.

„Едно от исканията на протестите по улиците на България е да има правова държава, върховенство на закона, да функционират институциите, да има разделение на властите и взаимен контрол между тях. Не ги чувате. Това, което правите днес, с този дневен ред, е принос към унищожаването на парламентаризма и още един факт за налагане на еднолична власт в България. Вчера министър-председателят обяви социално-икономически план в размер на 2 милиарда лева в помощ на икономиката и хората, за възстановяване от кризата. Той ги обяви пак от джипа, пътувайки из страната. Сякаш това са личните му пари. Не, това са парите на българските граждани. И вместо днес да е тук, да представи анализ на изпълнението на бюджета, да предложи актуализация на бюджета на парламента, както се прави в парламентарна република, какво предлагате вие? Предлага един депутат от коалиционен партньор в закона за местните данъци и такси промяна на ДДС върху вино и бира. Нормален парламентаризъм ли е това след вас? Още повече че го предлагате по начин, по който лишавате опозицията от всякаква възможност да направим своите предложения и позиция по актуализация на бюджета и раздаването на тези 2 милиарда лева. Парламентаризъм ли е това“, попита Нинова.

По думите й през цялото време управляващите лицемерно говорели за подаване на ръка и за търсене на единение в криза.

„И лишавате опозицията  от парламентарната възможност пред нашите 1 милион избиратели да предложим своето виждане за антикризисен план. При това още не е минало на комисия, тепърва ще има комисия, която да разглежда предложението на Валери Симеонов. Няма правителство, няма коалиция, няма управляващо мнозинство, няма ПГ на ГЕРБ. Кой тогава носи отговорността за тези предложения? Кой носи отговорността, че парите ще отидат там, където им е мястото, а няма да отидат в чекмеджето му“, попита още Корнелия Нинова.

Последва акция на няколко депутати от „БСП за България“.

Първо Георги Свиленски настоя премиерът да бъде извикан в пленарна зала. Председателят на парламента Цвета Караянчева отвърна, че ще се обади на Бойко Борисов, но първо трябва да си довърши работата по дневния ред.

Свиленски обаче поиска да се даде почивка и Борисов да бъде извикан незабавно, което не срещна подкрепа от страна на Караянчева.

Междувременно депутатите отляво започнаха да блъскат по банките и да скандидат „оставка“.

Последваха процедурни изказвания за привикване на премиера с изключително остър тон и от Филип Попов и Стоян Мирчев от БСП.

"Г-н Бойко Борисов, откакто са протестите, доказа, че е най-големият страхливец. Води България към катастрофа. Той трябва да е тук и да обясни как ще се премине през цялата тази ситуация, в която той ни е поставил и да спре да се крие като мишка", обяви Мирчев.

Което му докара наказание "забележка", наложено от Цвета Караянчева. 

Георги Свиленски и Стоян Мирчев дори отказваха да напуснат трибуната, докато не бъде извикан Бойко Борисов. 

Реакция дойде от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. 

"Моля ви, г-жо председател, направете всичко възможно, за да запазите авторитета на Народното събрание, който се руши грубо, просташки от колеги, които от тази трибуна демонстрират поведение, което не подхожда на народни представители. Уважаеми госпожи и господа народни представители, вие сте тук, за да защитавате интересите на българските граждани. Българските граждани очакват социалните мерки, които бяха анонсирани и тази седмица ние трябва да ги запишем в съответните закони“, заяви Дариткова.

Тя подчерта, че този дневен ред отговаря на очакванията на българските граждани. "Моля ви, г-жо председател, ако колегите от БСП са в емоционална криза, дайте наистина 10 минути почивка, за да могат де се успокоят и да пристъпим спокойно към работата, защото тя е сериозна и ние наистина трябва отговорно да подходим към всички антикризисни мерки, независимо от това дали сме управляващи или опозиция, защото ние представляваме всички български граждани", каза още д-р Дариткова.

Цвета Караянчева не даде пауза.

След това думата взе Георги Свиленски: "В дневния ред на Народното събрание няма нито една дума за икономическите мерки, няма нито една дума за тези 1,8 млрд. лв., няма нито една дума за тези 50 лв. на пенсионерите, за тези хора, които останаха без работа и няма кой да им плати съществуването през тези месеци. Няма нито една дума за тези 700 млн., които ББР щеше да дава, а са дадени 7 млн. Няма нито една дума за тези 27 хил. фирми, които очакват помощ от държавата. Поради тази причина, г-жо председател, тази програма не отговаря на очакванията и за това ПГ на "БСП за България" ще освободи пленарната зала, за да може да продължите да заседавате и да се криете зад дебелите стени на българския парламент.“

След което и депутатите от соцформацията напуснаха залата.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
29
Коментара по темата
29.
Айнщайн
29.07.2020 17:47:20
3
4
Не съм от никоя партия, но честно ви казвам няма по-големи лъжци от Бсп. Цяла година на всички гласувания в пленарна зала за приемането на законопроекти, изменения и допълнения на законопроекти на първо и второ четене, те отсъстваха всички до един. а приемането на законите е едно от най-важните неща за България нейната съдба и бъдеще, а иначе на протестите са първи и винаги намират време. И по този начин оставиха на Герб да си приемат всички закони които искат без никакъв отпор, а иначе се правят на опозиция и че са в голяма битка. Всичко е лъжа и прах в очите на хората, играят заедно и си делкат от голямата баница всички парламентарни групички и така ни крадат от 30 год.
28.
????
29.07.2020 17:36:59
0
8
А Баце ще го накаже ли някой за езика или от нас да мине изпуснал се човека??? България никога не е преживявала по голям срам от сегашното управление !!!! И не не симпатизирам на никоя партия но това вече е прекалено !!!! Но с 50 човека на две кръстовища няма да стане!!!! Тия ни се подиграват в очите а ние си търпим
27.
Смях
29.07.2020 16:46:38
0
8
Най -смешното е, че никой вече не де чуди автентичен ли е новият запис! Толкова добре, като шамар му пасва на тиквун!
26.
Сенко
29.07.2020 16:33:33
1
6
Днес Баце се скри в Златни Пясъци. Но не го обявиха, за да го посрещнем с фанфари, питка и медец. Жалко. В София го чакат. Успех братиньо, многоо пачки в чекмеджета да натрупаш!
25.
cchb vcgbb
29.07.2020 16:30:42
1
11
Нивото на политиците и политическата култура падна драстично ниско с такъв неграмотен простак като премиера ни. Полека лека и другите вече започнаха да говорят на уличен език и не правят тищо друго освен да се обиждат един друг. Пълна деградация на политическия живот в страната ни. Пълна простащина и циницъм. Пълно е с некомпетентни хора на всяко ниво във властта. Интелигенцията е изтикана в ъгъла и наглостта, простащината, ниската култура и необразоваността е превзела политиката у нас. Просто срам за страната ни!
24.
До 23
29.07.2020 15:17:23
1
13
Глупендер ! Симитлийски педераст начело на държавата, видими резултати ! Осмото джудже !
23.
Единственият 3 пъти премиер на България в новата н
29.07.2020 15:09:18
18
5
Такъв онакъв, но направи много. Пистрои се много, арестуваха се и разследваха много от "тарикатите на прехода". Нищо от това, не направи ни БСП, ни СДС, ни НДСВ. Като гл секретар работи много, като кмет на София, и като премиер 3 мандата успя в доста направления. Това са фактите, а БСП с всичките си управления и катастрофи стигна дъното и губи всички избори.
22.
Хахахсха
29.07.2020 14:35:30
3
21
Кво му казал? Мишка? Че това е комплимент на фона на най-новия репертоар на умнокрасивия ни премиер. И кой го глобил? Цветето, туй неоткъснато Кърджалийско кокиче, дето е железно и от нищо се не обижда. Ако не беше жалко, щеше да е много смешно. ГЕРБ, марш бе, махайте де бее!
21.
Схахахаха
29.07.2020 14:30:34
2
10
Кво му казал? Мишка? Че тва изобщо не е обидно на фона на най-новите Бойковите попръжни за президента. И кой го глобил? Онази мома кърджалийска, дето от нищо се не обижда. ГЕРП, ако не беше жалко, щеше да е много смешно! Махайте се беее!
20.
Фикуса
29.07.2020 14:24:22
2
16
Флагман, само искам да попитам дали подобен запис като на ТЪПАНАРА, който излезе днес, бъде например с участието на друг политик ще намери място в новинарският ви блок????????? Или този нов запис на ВУЛГАРНИЯТ ЦИНИК ОТ БАНКЯ не влиза в графата "Само важното"?!!
19.
Toj
29.07.2020 14:18:28
1
16
Той е пълен глупак.Не се явява понеже няма хабер изобщо от нищо.Аз,се чудя как такъв прост чивек е вув властта.Егати държавата
18.
Фикуса
29.07.2020 14:02:08
3
18
Ако и след този нов запис на този вулгарен неграмотник, няма адекватна реакция от институциите, то означава че наистина живеем в третият свят!! Този уникален ТЪПАНАР, който се води премиер на България ако има грам достойнство трябва на секундата да се оттегли и да бъде подведен под наказателна отговорност!! По прост, нагъл, безскрупулен, неграмотен и неадекватен човек в изпълнителната власт никога не сме имали!!!
17.
*********
29.07.2020 13:45:40
4
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Хахаха
29.07.2020 13:23:46
17
6
Божков май спира кинтата сега и няма лапаница реват на умряло команезите гладостта направила да сме долни другарее
15.
Ако метежът на Божков и Радев успее
29.07.2020 12:58:57
18
10
Новият герб на България ще бъде ротативка с фуражка!
Всички магазини ще бъдат игрални зали, а ще се пазари след закупен талон за игра!
14.
Народа на Бг.
29.07.2020 12:46:43
7
21
Призовавам уважавания от мен г-н Минеков
довечера на протеста записа на Тъпанара Крадец и Престъпник Мутрата борисоФ
да бъде пуснат по аудио уредбата пред министерски съвет!
Да чуят мало и голяма какъв Колосален Простак и Вулгарен Индивид имаме на поста Премиер на Република България!
13.
КороноТъпак
29.07.2020 12:24:22
9
23
ЧУЙТЕ ГО В НОВИЯ ЗАПИС В АФЕРА ! ПОТРЕС !!! КОЛКО СБЪРКАН ЧОВЕК Е УЗУРПИРАЛ ВЛАСТТА ! АРЕСТ ЗА МУТРАТА ТЪПА !
12.
Мирчев искал
29.07.2020 12:21:02
14
14
ДДа наследи дядо си от Политбюро на БКП!
БСП не могат без Бойко,все го викат,дори,когато не е в България,а в Брюксел!
Защото Радев и Нинова,никъде не ги понасят по света и у нас,безработни интриганти.
Бойко работи,псетата на Нинова и Радев,лаят !
11.
Баце, баце
29.07.2020 12:13:33
10
10
Силен си само на телефонЬЯ! Изслушайте новата му тирада и жалка немощ! Но едно нещо прави силно впечатление, заровено между епитетите (не е виновен еднокнижника, че му е беден речника), "Нищо няма да се оправи и с Нинова няма да се оправи". Съдейки по споменатите събития сме чакали изборите за ЕП, а през тези години, той оправя себе си, сектантите си, гъзоблизците си, на наш гръб и за наша сметка! Нали така Лисицов и колективно безотговорни???
10.
демократ
29.07.2020 11:52:26
10
26
Борисов е с психиката на симитлийска жена ! Шибаняк ! Бръкна някъде и измъкна 2 мрд. мазнинка. Все едно парите на държавата са си негови и той си ги вози в жипката ! ОСТАВКА БЕ ТЪПАНАР
9.
Ха Ха Ха
29.07.2020 11:46:30
17
14
Радев все се кани да предизвика Борисов на ринга,да се разберат като мъже,ама ну му стиска,получавал разтройство от страх ! Нинова е по-мъж от Радев!
8.
СПРАВЕДЛИВ
29.07.2020 11:43:17
11
22
Депутат от БСП бил наказан,затова,че
каза за Боко,че се крие като мишка.
Питам аз а оная ЛОЕНА ТОПКА ПОДЛЕЦ
Спас Гърневски наказаха ли го като
нарече г-л м-р президента
РУМЕН РАДЕВ ,,ФЕЛДФЕБЕЛ"?
7.
бивш симпатизант на нфсб
29.07.2020 11:38:22
9
21
браво на Стоян Мирчев казал е самата истина моите адмирации
6.
гражданин
29.07.2020 11:31:30
9
16
Валери Симеонов държи Борисов на колене откакто Цецо лъжецо го изостави .
5.
пурко
29.07.2020 11:12:49
6
11
От устата на този борсук, това звучи гордо.
4.
Мяу
29.07.2020 11:12:39
13
27
Започва големият лов на герберасти !!! ;)
3.
Ей ся
29.07.2020 11:08:20
10
18
Ей ся като се наспат малките палави гербчета, ще видите кой е мишка!! Само да си изядат баничките и ви почват!!
2.
Зрител
29.07.2020 11:03:24
11
38
Не е мишка,а е НАЙ-ГОЛЯМАТА мишка.
1.
Че лъжа ли е?
29.07.2020 10:20:20
14
45
Разбира се, че се крие. Откога не идва на парламентарен контрол? Ама в джипката, където всички ти се мазнят е по-яко.
- Браво шефе, твойта терпца уби мойто петдесет!
- Уауу шефе, невероятен аромат... пръднята ти мирише на темежуки
А он, цял министър председател кара джипарата, щото това най-много умее. И преди е бил шофьор... в едни други времена, на едни други хора
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори