Панакота с матча - бърз разхлаждащ десерт
Приготвянето му отнема само 15 минути
Панакота с матча е перфектният десерт за разхлаждане при летните жеги. Приготвянето му отнема само 15 минути.
Необходимите продукти са: 400 мл прясно мляко, 400 мл течна сметана, 150 г захар, 1 шушулка ванилия, 1 с.л. матча на прах, 2 листа желатин (или 10 г на прах), 250 г ягоди, 1 с.л. черен сусам.
Начин на приготвяне: Сипете прясното мляко, сметаната и захарта в тенджерка. Разрежете шушулката ванилия по дължина и остържете вътрешността и. Добавете я в сместа. Можете да пуснете и шушулките за повече аромат. Оставете сместа да заври на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтопи.
Накиснете листовете желатин в голяма купа със студена вода за 1 минута.
Дръпнете от огъня сместа и извадете шушулките ванилия. Доавете малко от горещата смес към чая матча и разбъркайте. Върнете сместа на котлона и добавете матчата. Бъркайте непрекъснато без да позволявате сместа да заври отново.
Дръпнете тенджерката от котлона. Изтискайте желатина и го добавете вътре. Разбъркайте докато той се разтопи.
Разпределете сместа в купички. Оставете ги да изстинат на стайна температура, а след това ги поставете в хладилник за 3 часа.
Гарнирайте панакотата с нарязани пресни ягоди и малко черен сусам.
Петкова към ПП-ДБ: Вие провалихте ПВУ, ние поправихме всичко за 11 месеца!
Студенти по медицина към БДУ се включиха в семинара на Националния алианс на хора с редки болести
Малък самолет падна върху кола на натоварена магистрала във Флорида
Парламентът решава съдбата на кабинета „Желязков“ утре - дебатите приключиха
В столицата се блокира центъра на 10 декември - забранява се престой, паркиране и движение заради антиправителствения протест
МЗ обяви програма за подкрепа на специалистите по здравни грижи: ще стигнат ли обещаните 1550 евро?
Още едно момиче почина след тежката катастрофа между Мартен и Сандрово край Русе
Томас Маркъл след ампутация: „Искам да видя дъщеря си още веднъж, преди да умра“
Италианската кухня получи статут на световно културно наследство от ЮНЕСКО
Изпитана рецепта за кроасани, приготвени с нежно маслено тесто
Мъж почина от бяс след трансплантация на бъбрек от заразен донор в САЩ
Попова от АМБ: препоръчва потребителите да избират българско месо, когато е налично
