Панакота с матча - бърз разхлаждащ десерт
Приготвянето му отнема само 15 минути
Панакота с матча е перфектният десерт за разхлаждане при летните жеги. Приготвянето му отнема само 15 минути.
Необходимите продукти са: 400 мл прясно мляко, 400 мл течна сметана, 150 г захар, 1 шушулка ванилия, 1 с.л. матча на прах, 2 листа желатин (или 10 г на прах), 250 г ягоди, 1 с.л. черен сусам.
Начин на приготвяне: Сипете прясното мляко, сметаната и захарта в тенджерка. Разрежете шушулката ванилия по дължина и остържете вътрешността и. Добавете я в сместа. Можете да пуснете и шушулките за повече аромат. Оставете сместа да заври на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтопи.
Накиснете листовете желатин в голяма купа със студена вода за 1 минута.
Дръпнете от огъня сместа и извадете шушулките ванилия. Доавете малко от горещата смес към чая матча и разбъркайте. Върнете сместа на котлона и добавете матчата. Бъркайте непрекъснато без да позволявате сместа да заври отново.
Дръпнете тенджерката от котлона. Изтискайте желатина и го добавете вътре. Разбъркайте докато той се разтопи.
Разпределете сместа в купички. Оставете ги да изстинат на стайна температура, а след това ги поставете в хладилник за 3 часа.
Гарнирайте панакотата с нарязани пресни ягоди и малко черен сусам.
Бургазлия призна за афера в Руен, съпругата му го разкри
Как да запазим паметта си с възрастта - съвети срещу когнитивен спад и деменция
Какво правеше тази чаша на масата на Мария Цънцарова
20 години любов: Как случайната среща на Мат Деймън и Лусиана Баросо се превърна в най-стабилния брак в Холивуд
Това са тайните синове на Путин
Въвеждат нови правила по кафетата в Турция
Почина известна писателка
Не съм терорист, оплака се германският принц Хайнрих XIII Ройс
Защо пъстървата е една от най-полезните риби на трапезата ни
Пробив: Комета може да е донесла живот на Земята! Учени откриха уникални градивни елементи
Учени с плашеща информация за ледник в Антарктида
Литературен кабинет в чест на Веселин Пъйнев открита в ПГСАГ Кольо Фичето в Бургас
