Панакота с матча - бърз разхлаждащ десерт
Приготвянето му отнема само 15 минути
Панакота с матча е перфектният десерт за разхлаждане при летните жеги. Приготвянето му отнема само 15 минути.
Необходимите продукти са: 400 мл прясно мляко, 400 мл течна сметана, 150 г захар, 1 шушулка ванилия, 1 с.л. матча на прах, 2 листа желатин (или 10 г на прах), 250 г ягоди, 1 с.л. черен сусам.
Начин на приготвяне: Сипете прясното мляко, сметаната и захарта в тенджерка. Разрежете шушулката ванилия по дължина и остържете вътрешността и. Добавете я в сместа. Можете да пуснете и шушулките за повече аромат. Оставете сместа да заври на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтопи.
Накиснете листовете желатин в голяма купа със студена вода за 1 минута.
Дръпнете от огъня сместа и извадете шушулките ванилия. Доавете малко от горещата смес към чая матча и разбъркайте. Върнете сместа на котлона и добавете матчата. Бъркайте непрекъснато без да позволявате сместа да заври отново.
Дръпнете тенджерката от котлона. Изтискайте желатина и го добавете вътре. Разбъркайте докато той се разтопи.
Разпределете сместа в купички. Оставете ги да изстинат на стайна температура, а след това ги поставете в хладилник за 3 часа.
Гарнирайте панакотата с нарязани пресни ягоди и малко черен сусам.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
