×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Панайот Рейзи отива на съд, обвинен за незаконно присвояване на над 2 млн. лв.


07 Юли 2020, Вторник, 14:53 ч.
Автор: Флагман.бг

Престъпните деяния били извършени чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества

Софийска градска прокуратура е предала на съд бивш кмет и служители на Община Созопол за незаконно присвояване на над два милиона лева.

Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Панайот Рейзи, Златка Мусева, Елена Димитрова, Христо Христов и Венцислав Петров за извършено от тях престъпление по чл. 203, ал. 1, вр. чл. 202, ал. 1, вр. чл. 201, вр. чл. 20, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство е било образувано от Окръжна прокуратура – Велико Търново, след подаден сигнал от търговско дружество „Строй 2014“ ЕООД. Постъпили данни, че през периода 2014 г. - 2017 г. длъжностни лица от администрацията на Община Созопол нарушили служебните си задължения, като допуснали извършване на банкови преводи в полза на лицето С.Г. По този начин се целяло набавяне за себе си и за другиго имотна облага. Извършените от тях деяния са били квалифицирани по чл. 282 от НК – престъпление по служба, от което би могло да настъпят немаловажни последици за Община Созопол.
През м. октомври 2017 г. делото е било изпратено, на основание подсъдност - по чл. 35 и чл. 36 от НПК, в Окръжна прокуратура – Бургас.

С постановление на главния прокурор на Република България е било разрешено ръководството на разследването и осъществяването на постоянен надзор за законосъобразността му, както и своевременното му провеждане, да бъде извършено от Софийска градска прокуратура.

След приключено досъдебно производство обвиняемите са предадени на съд за длъжностно присвояване на сумата от 2 140 156,07 лева, собственост на Община Созопол.

Според прокуратурата престъпните деяния били извършени чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества. Въпросните фирми били собственост на социално слаби лица.

Схемата била следната: директор на дирекция „Техническа“ в общината – обвиняемият Христов, инициирал необходимостта от строително-монтажни работи. Те включвали почистване на дерета, полагане на чакъл, ремонт на улици, както и премахване на последствията от наводненията през 2014 г. За извършването им били сключвани договори. Всички документи, издадени по тях за въпросните СМР, били неистински. Те били съставени от касиера на Община Созопол – обвиняемата Елена Димитрова, но не били подписани от лицата, представляващи собствениците на фирмите, извършили строително-монтажните работи.
През инкриминирания период обвиняемите заемали следните длъжности: Панайот Рейзи – кмет на Община Созопол, отстранен от длъжност на 16.04.2019 г., Христо Христов – директор на дирекция „Техническа“ в Община Созопол, Златка Мусева – главен счетоводител в Община Созопол, Елена Димитрова – касиер в Община Созопол и Венцислав Петров – собственик на четири фирми. На всички обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои наказателното производство да продължи в съда. 


В категории: Созопол


14
Коментара по темата
14.
*********
08.07.2020 17:34:51
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
13.
анонимен
08.07.2020 10:37:53
0
3
галя джендова доста пари изхарчи на този тумбак,винаги се е въртяла покрай кметовете-Секс за пари
12.
Борис
08.07.2020 07:57:50
0
3
Значи не прекаляват а се уливат от алчност. То изобщо има ли 1 чист кмет в нашата глупава България. Ставай кмет за да станеш милйонер. Само най-лошото е че по некъдърни от въпросните няма. Майка България бива продадена и разграбена от всеки!
11.
*********
08.07.2020 07:23:14
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
do 21
08.07.2020 06:58:09
0
2
Как така неподписани от изпълнителите? Като си спомням че мангала ги теглел от банката. Как ще ти дадат пари в банка без да си подписал и да са на твое име? Цялата работа е бла бла.
9.
Ба си
08.07.2020 00:01:53
0
5
тъй ще си изгният гъбите вече
8.
айде бе
07.07.2020 18:40:24
0
16
Едно време Рейзито си викаше проститутки в Гранд Хотел Приморец в Бургас. Целият персонал знаеше и на всичкото отгоре го криеха от жена му когато го търсеше.
7.
Сега
07.07.2020 18:04:26
0
21
Сега да видим ТОЗИ независим съд и проКУРВАтура дето на Иванчева за 150.000 евро дадоха 20 години а на този цървул за 2млн колко ще дадът?!!!!
6.
Созопол
07.07.2020 17:38:07
1
26
Те ако са само 2 милиона, с мед да го намажеш, ами те са стотици милиони. Има чадър Рейзи. Това е истината. Нищо няма да се случи.
5.
в очите
07.07.2020 15:53:52
2
27
Деветнайсет месеца (19) им трябваше на Прокуратурата за да вкарат в съда едно явно икономическо престъпление в което всичко е ясно ! Описано е, фактурирано, подписано и платено. Няма нещо, което да се рови или разплита. КАКВИ ГИ ВЪРШИХТЕ 19 месеца ? КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ТРЯБВАТ ЗА ДА ИМА ПРИСЪДИ, ОКОНЧАТЕЛНИ ? Пет години ли ? Справедливостта и правото у нас не са свързани
4.
Капут
07.07.2020 15:10:50
3
11
Браво!!!
3.
*********
07.07.2020 15:02:16
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Д-р ВЪХ
07.07.2020 14:54:46
1
23
Христо Иванов днес беше изхвърлен във водата от мутрите на Доган в държавния плаж на нос Чукалята. Естествено затова няма да прочетем нищо в казионните медии на Шайката, но клипа се разпространява с невиждана скорост във фейсбук.
1.
За Доган ще мълчите ли?
07.07.2020 14:50:32
2
14
https://eurocom.bg/new/izgonikha-khristo-ivanov-sled-kato-se-opita-da-dostigne-do-imot-na-dogan-kray-burgas-na-zhivo
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Пострадалата е в болница с множество рани по главата Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Шоуменът стигнал до тежка депресия след като загубил гласа си В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден Денят ще започне с литургия в храма "Св. Никола" Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Известният бегач смята да покори и трите етапа в престижното състезание в остров Мадейра и да се завърне с много медали за България Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Пратениците на организацията ще присъстват на презентация с участието на деца от спортните клубове в града Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Първата имунизация ще е 6 седмици след раждането Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Вижте програмата Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Времето за реакция огнеборците е много ограничено и всяка минута е от значение, но не и ако дадена улица е блокирана от джигит Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Журналистът Петър Волгин със сигурност е основното острие на Възраждане на предстоящия вот Отиде си голяма звезда от сериала "Игра на тронове" Отиде си голяма звезда от сериала "Игра на тронове" Иън Гелдър влезе в образа на Кеван Ланистър още в първия сезон на "Игра на тронове"
Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия
Люба КУЛЕЗИЧ Люба КУЛЕЗИЧ Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори