Сваляме кръвното с три кивита на ден
Кивито става популярно за пръв път в Нова Зеландия, но на този плод вече се радват хора по целия свят. Зад добрия му вкус стоят много хранителни вещества, като витамин С, К и Е, фолиева киселина, калий, фибри и антиоксиданти. Кивито може да се консумира през цялата година.
Ето някои от ползите за здравето от консумацията на този плод.
Антиоксидантите, в случая витамин С, подобряват имунната система и спомагат за предотвратяване на настинки и грип. Освен това научните изследвания показват, че консумацията на три кивита на ден може да понижи кръвното налягане.
Причината за това е, че този плод съдържа лутеин, който също е мощен антиоксидант. Кивито, като повечето плодове, съдържа също и много фибри, което от своя страна има благоприятен ефект върху цялата храносмилателна система.
Кивито подобрява и зрението. За повечето хора то е безопасно за консумация, но тези, които са алергични към него могат да се сдобият с подут език, обрив, затруднено преглъщане и дори повръщане.
Ако ви е писано да бъдете с някого, с тези 8 трика може да го върнете
Лорд Минчев развали годежа си заради младеж от Благоевград
Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена
Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си
Новата седмица започва със застудяване и дъжд, но и малко слънце
