Сваляме кръвното с три кивита на ден
Кивито става популярно за пръв път в Нова Зеландия, но на този плод вече се радват хора по целия свят. Зад добрия му вкус стоят много хранителни вещества, като витамин С, К и Е, фолиева киселина, калий, фибри и антиоксиданти. Кивито може да се консумира през цялата година.
Ето някои от ползите за здравето от консумацията на този плод.
Антиоксидантите, в случая витамин С, подобряват имунната система и спомагат за предотвратяване на настинки и грип. Освен това научните изследвания показват, че консумацията на три кивита на ден може да понижи кръвното налягане.
Причината за това е, че този плод съдържа лутеин, който също е мощен антиоксидант. Кивито, като повечето плодове, съдържа също и много фибри, което от своя страна има благоприятен ефект върху цялата храносмилателна система.
Кивито подобрява и зрението. За повечето хора то е безопасно за консумация, но тези, които са алергични към него могат да се сдобият с подут език, обрив, затруднено преглъщане и дори повръщане.
България предложи доставки на мазут на РСМ
Как най-бързо да затоплите салона на колата през зимата
Гонзо с обръщение към футболна България
Как да отключим колата си, ако дистанционното не работи
Жълта стрелка на светофара улеснява шофирането
Тежка катастрофа на АМ Тракия, мъгла поглъща шофьорите
24/12/2025, Сряда 16:15
1
Над 2,4 милиарда деца в 195 държави: Дядо Коледа скоро ще донесе първите подаръци
Как да намалим симптомите на астма: Тези два природни продукта помагат
Статистика: Европа най-сетне се възстановява от пандемията COVID-19
НИМХ публикува прогнозата за 25 декември
Голям експерт каза как да разпознаем фалшивите евро дни преди въвеждането му
Защо напълняваме, докато тренираме и спазваме режим
