×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП със собствено разследване за строежа на Алепу – бил 5-звездна опорна стена с хидро и топлоизолация


БСП със собствено разследване за строежа на Алепу – бил 5-звездна опорна стена с хидро и топлоизолация
Атанас Костадинов изнесе декларация в парламента, а Явор Божанков (вдясно) вчера протестира пред Народното събрание с екозащитници
26 Юни 2020, Петък, 12:16 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Другата седмица ще представим детайли, обяви депутат в парламентарна декларация

Червената опозиция в Народното събрание провежда собствено разследване по казуса със строежа на ваканционния комплекс на „Главболгарстрой“ на плажа при Алепу. Това стана ясно от декларация на парламентарната група на „БСП за България“.

От името на групата депутатът Атанас Костадинов обясни, че зад уж европейски ценности се прикриват скандални дейности в екосектора. Налагал се хаос, от който интерес имала партия ГЕРБ – тя си купувала политическо спокойствие. От друга страна, интерес имали „родолюбиви“ инвеститори, които искали да ловят риба в мътна вода – те разчитали на пролуки в законодателството и били в „миропомазан контакт с управляващите“.

„Само така могат да бъдат факт казуси като Синеморец, Влас, Иракли, Калиакра, Алепу. Това са ярките примери, в които Европа и България, гражданите и властта, официалната и скритата държава се разминават до степен, в която вече не могат да съществуват заедно. Ето защо казусът в Алепу е емблема, той е еманация, той е върхът на това противопоставяне между законността и грубото погазване на закона, между справедливостта и липсата на справедливост“, каза Атанас Костадинов.

Той коментира критично изказванията на министрите на екологията, на строителството и на туризма, които бяха изслушани в парламента миналата седмица по казуса „Алепу“.

„Общото между тримата е следното – никой не прави нищо по този казус. Те са в условията на обвързана компетентност, а фактически са в пълно и виновно бездействие. Те казват „чакаме прокуратурата, чакаме съда“. Питаме – за какво ни е тогава Министерски съвет и министри. Тогава, ако тези министри не правят нищо и не упражняват закона, главният прокурор може да стане министър-председател, а някоя съдебна колегия на прокурори или на съдии може да замести Министерски съвет“, се казва в декларацията на „БСП за България“.

Това можело да се нарече „европейски модел на побългарена демокрация“.

„Ние отидохме, колеги, на място – на Алепу. Искахме точно и ясно, конкретно, обективно да представим нашето мнение и факти. И продължаваме да го правим и ще ви представим детайли другата седмица. И искаме, уважаеми колеги, да знаете следното: тази петзвездна опорна стена освен хидроизолация има и топлоизолация и това вероятно я прави единствената в света с такива атрибути“, каза Костадинов по повод т. нар. подпорно съоръжение с обемни пространства, които нямало да бъдат стаи.

„Второ, да знаете, че през 2017 г. на 24 януари – 48 часа преди тогавашният кабинет да бъде разпуснат с разпореждане на президента, тогавашният министър на регионалното развитие е възприел като изключителен държавен интерес това в навечерието на неговата оставка да даде предварително съгласие за стартиране на геозащитни дейности. Искаме да знаете, че този обект няма оценка за въздействие върху околната среда и искаме да знаете, че в същата година – един ден преди новогодишните празници, на 29 декември същата 2017 г. РИОСВ-Бургас е издало по отношение на оценката за съвместимост допустимост, че там може да има ваканционно селище. Искаме да знаете, че има асансьори, шахти, площадки, стълбища и всичко друго, което прави този обект да е такъв, какъвто е – скандален, крещящ паметник на корупцията, беззаконието и самозабравата на една власт. Това е само част от механизма на скритата и тайна държава, която завладява почти всички обществени дейности. Защото това означава - ако е вярно, а то е - че скритата и тайна държава, използвайки само като фасада, като маска законите, правилата и реда, е победила справедливостта, демокрацията, гражданите и 30-годишните ни надежди за по-добро бъдеще“, каза Атанас Костадинов от името на „БСП за България“.

Декларацията, която той изчете, идва след вчерашните екопротести в страната и най-вече в София.

На този в столицата бе забелязан младият депутат от БСП Явор Божанков. Той стоя в непосредствена близост до говорителите на митинга - до паметника пред парламента. 

"Червеният" депутат Явор Божанков вчера подкрепи "зеления" протест (снимка: Лъчезар Лисицов)

Иначе по отношение на Алепу, с днешната декларация "БСП за България" категорично настояха и призоваха "своевременно този абсурд да бъде спрян" по следния начин: "Министърът на околната среда и водите да отмени решението по оценка за съвместимост от 29.12.2017 г. на РИОСВ-Бургас, защото то противоречи и на предишна заповед на министъра. Министърът на регионалното развитие и благоустройството да наложи строителна забрана на този обект до пълно изясняване на случая и позовавайки се на правомощието му в Закона за устройство на територията. Министърът на туризма да приложи своите правомощия по силата на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и особената му компетентност във връзка със зона "А". Четвърто, призоваваме ви да оттеглите проектозакона за промени в Закона за биологичното разнообразие, да преминем през една широка обществена, научна и експертна дискусия и да не продължавате да използвате екологията на България за политически цели."

 


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
''Тарикатче'' Алепу-Сирия
26.06.2020 16:53:54
0
3
Борислав САРАНДИЕВ- милиционер библиотекар известен като гл.церемониал мастер на БГ Масони собственик на 29 декара окло Алепу включително и луксозната стена хотелоподпора
5.
Обаче лъгаха като дърти роми :-)
26.06.2020 16:44:35
2
7
А сега си спомнете, как от Герб заедно с Бойко Борисов говореха че било подполна стена, че нямало да бъде хотел, че щяло да бъдат клетки за птици и т.н. и че той (Борисов) лично щял да спре строежа, ако се окаже че е хотел. Какво стана сега като вече се знае че ще е хотел? И то един от 26, защото има подобни разрешителни за 26 подобни строежа според главната архитектка на Созопол... Накрая и министърът на регионалното развитие каза, че това било отговорност на общината, а не на управляваното от нея министерство... Като не знае какви са и задълженията и че може да спре въпросният проект най-малко по 10 точки от закона, защо ни е такова министерство? Закривайте го, явно може и без него.
4.
00
26.06.2020 13:57:48
5
7
докато не видя плана, с съответните одобрения / разрешения не вярвам на БСП
3.
БСП говори за застрояване?
26.06.2020 13:05:54
10
12
Ами брата на Станишев построи цял комплекс на северното черноморие. Божееее БСП разследвало хахаха 100 пъти управляваха и защо не създадоха спец съд и спец прокуратура, да разследват и задържат "тарикатите на прехода". Хахаха БСП на Луканов, Гоцев, СИК, ВИС, и всички "назначени милионери" да говори за разследване, справедливост и бездържавност. Все едно Пабло Ескобар да говори за борба срещу наркотрафика! Хахаааа
2.
Бизнесмени
26.06.2020 12:43:35
3
20
Събаряйте си стената, махнете си боклука, възстановете природното место както си беше с вашите парички и най-добре се измитайте от тази страна, за да има мир и тишина. Мислите се всички за много умни. Нормалните хора имат думата, а не намазаните. ИМА ТАКЪВ НАРОД. Възмездие ще има рано или късно.
1.
Тикви
26.06.2020 12:29:44
2
12
Шефа каза че е за щъркелчета правени.
Аз му вярвам
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори