×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски родители до Флагман: Градът има нужда от голямо частно училище, уравниловката смачква талантливите


Бургаски родители до Флагман: Градът има нужда от голямо частно училище, уравниловката смачква талантливите
Всеки родител иска най-доброто за детето си и е готов да даде всичко за неговото образование, частно училище "Свети Георги" в София е доказателството
24 Юни 2020, Сряда, 13:13 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ако се открие такова учебно заведение от детската градина до 12. клас, то със сигурност ще е желано място именно от такива ученици

Кога в Бургас ще има голямо частно училище, в което да се предлагат условия като в столичните такива? Това попитаха чрез Флагман.бг родители, които се надяват в най-скоро време да могат да запишат децата си в школо, което да отговаря на изискванията им за качествена подготовка, за която те са готови да плащат ежемесечно.

Родителите изтъкват, че в Бургаска област живеят голям брой семейства, които имат възможности и желание да образоват децата си и ще се възползват от условията на такова школо, а до момента в града има само две частни училища, които според тях не могат да се мерят с Частно училище „Свети Георги“ в София, например. В елитните гимназии в Бургас местата за ограничени, а семействата на талантливи деца в Бургас държат на подготовката и индивидуалното внимание за учениците, които изпращат. Ако се открие такава частна гимназия, която да поеме децата от забавачката до 12.клас, тя със сигурност ще бъде желано място именно от такива ученици.

На територията на Община Бургас има 8210 учащи от 1 до 4 клас, 6395 от 5 до 8 клас и над 7636 от 8 до 12 клас в един учебен срок или общо близо 22 241 деца. Съществуващата инфраструктура, създадена от Община Бургас, наброява: 37 общообразователни училища, 1 ЦСОП, 1 вечерно, 1 училище по изкуства, 1 спортно училище и 12 професионални гимназии или общо 53 школа.

Един от последните добри примери за професионално развитие на образователната система в града е Основно училище "Ал.Коджакафалията“  /ВИЖ ТУК/.

През 2017 г. в Бургас отвори врати иновативното  ОУ "Ал. Г. Коджакафалията"

Училището предизвика фурор в Бургас и аплодисменти от всички родители поради уникалния си екстериор и ултра модерен интериор. Разбира се не на последно място е и високата квалификация на всички учители в сградата. За съжаление капацитетът на училище ,,Ал. Г. Коджакафалията“ е ограничен и в него никога няма места, а желаещите са много...

Освен многото общински на територията на град Бургас има само две частни училища /ВИЖ ТУК и ТУК/, а места в тях никога няма, тъй като сградният фонд не им позволява записването на много големи групи деца.

До скоро всички граждани бяха предубедени, че частните училища са за свръхбогатите деца, държавните – за всички останали. Тази формула днес обаче е силно преувеличена и вече не е приложима.

Всеки родител иска най-доброто за детето си и е готов да даде всичко за него в случай, че може без „ходатайство“ да запише детето си на училище с модерен сграден фонд, паркова среда, близо до дома му или градски транспорт и разбира се с квалифицирани учители.

В Бургас липсва голяма и модерна база на частно училище, каквато например представлява училище „Свети Георги“ в София /ВИЖ ТУК/.

В държавите с традиции частното образование е синоним на качествено образование. Така например в Холандия 67% от училищата са частни, в Ирландия – 58%, а в Испания – 35%.

В тези държави се смята, че платените училища разполагат с по-добри кадри, че вниманието към децата е по-голямо, че се поддържат стандарти, недостъпни за претъпканите и смазани от бюрокрация и недоимък държавни училища. Предходното твърдение не е задължително винаги да е в сила, но едно е сигурно – в частните училища не е необходимо „ходатайство“, за да запишеш собственото си дете, за да получи добро образование, какъвто е случаят в повечето „елитни“ държавни школа.

Има няколко мита, свързани с частното образование, които задължително трябва да бъдат развенчани. Повечето училища извън държавната система са малки и по нищо не приличат на онези няколко популярни големи частни институции у нас, които вече над 20 години градят традиции и име.

 Няма да говорим за гигантите в частното образование като Американския колеж, Дарби Колидж, ЧОУ "Света София" и още едно-две от този ранг, тяхната репутация е ясна.

Има една обща тенденция – повечето по-малки частни училища са създадени от амбициозни родители-педагози, които са пожелали да осигурят на собствените си отрочета добро образование, различно от стандартното.

Във времето на експанзивното бизнес разрастване и сравнително лесната процедура по даване на разрешения преди двайсетина години изведнъж се нароиха множество малки училища, разположени в бивши самостоятелни жилищни сгради в различните градове на България, а дори и в предградия.

Флагман.бг потърси мнение на родители, които споделиха собствения си опит от частно училище находящо се в София.

„Голямата ми дъщеря започна първи клас в точно такова частно училище, докато все още живеехме в София. Поради ограничените физически възможности на училището в класната стая имаше много малко деца в една група – може би само по 4-5. Това не устремяваше децата към надпревара и желание за себедоказване. Децата там учат целодневно, систематично и остават с впечатлението, че това е нормалният начин за преминаване през цялата образователна система.

Малката ми дъщеря започна първи клас в подобни условия, но в една от сградите на общинско училище. В него липсваше социалната изолация на класове с по четири-пет деца и обуславяне на групички без липса на себедоказване. Някъде по това време открих, че учителите навсякъде – и в частното, и в държавното училище – имат един и същ метод на действие и той се изчерпва с пълно игнориране на дребните детски неразбирателства“, споделя майката от София.

Колкото до самото образоване на децата – учебниците и програмите са едни и същи, държавният надзор под формата на изпити важи и за частните училища по същите правила. Няма шанс децата да научат нещо повече, защото това е риск, който не бива да се поема – така има опасност да излязат извън наложената от министерството сковаваща изпитна рамка и съответно да намалят рейтинга на училището (вместо да го повишат).

Същото продължава и в по-горните класове. Между 5 и 7 клас принципът на частните училища е същият, но в по-малките от тях няма достатъчно учители, които да покрият самостоятелно всички предмети, и често се случва физическо възпитание и география, например, да са поверени на един и същ педагог.

В държавните училища в същия период децата са събрани в паралелки от по 25 души и са подложени едновременно на стреса от промяната (в 5 клас) и на напрежението от предстоящото външно оценяване (в 7 клас).

Експертите в образованието са категорични, че е грешно да се смята, че частното училище дава предимство при кандидатстване за гимназия. Отново влиза в сила парадоксът, че повечето (и различни от изискванията на системата) знания дават по-малко възможности за справяне с изпитите.

Задължително е придържането към спуснатата от министерството програма с всички нейни ограничения и правила, което изравнява изцяло частното и държавното образование.

В държавното училище скоростта на преподаване и задълбочаването в материала зависят от усреднените способности на децата. В голям клас това предполага недостатъчно време за занимание с изоставащите и недостатъчно внимание към напредналите.

Уравниловката смачква талантливите.

В частното училище единствено количеството деца в клас е фактор да се подходи персонално към способностите и нуждите на всяко дете. Шансът да бъдат забелязани уменията и да се преодолеят ограниченията е по-голям. Ако учителят е добър.

За съжаление държавните бюджети всяка година не стигат за осигуряването на нормален стандарт на качествените учители и те търсят алтернатива в своето развитие извън България или в частните училища в България.

Учителската професия вероятно още дълго ще бъде сред презрените поприща – не толкова заради ниските заплати, колкото заради сгрешената система, в която учениците са само средство за по-високи приходи в държавния бюджет. Вината не е в личностите, а в конюнктурата, създадена през годините в образователната система на гърба на данъкоплатеца.

С редакцията на Флагман.бг многократно са се свързвали  родители, за да сигнализират за недостига на места за прием на техните деца в училища.

„Нека да има и големи частни училища на територията на град Бургас по модела на софийското „Свети Георги“, за да може и нашите деца да учат в хубава база с добри учители и по западен модел, без това да тежи на общински или държавен бюджет, а от там и да се отразява и на повишение в данъците ни всяка година“, сподели майка, която не е успяла да изпълни желанието и на двете си деца при избора на елитна гимназия в Бургас.

За да бъде успешно приложен моделът, частното училище трябва:

  • да има голяма база с възможност както за много, така и за малко деца в група;
  • да има необходимата инфраструктура за спорт;
  • да има възможност за различни извънкласни занимания на открито;
  • да има модерна библиотека;
  • да има модерен хардуерен фонд;
  • и накрая най-важното – да може да подсигури и обезпечи своите учители, така че те да мислят само за актуалното образование и личностно развитие на поверените им деца.

 

„Забелязали сме тенденция, че всяко второ дете, което посещава общинско или държавно училище, търси извънучилищна частна подготовка в обучението по чужди езици. Основната разлика между държавните и частните училища е именно в обучението по езици. В частните много по-често се срещат добри езикови преподаватели, средата предразполага към общуване на чужд език, отделя се сериозно внимание на точно това обучение. В държавните училища език почти не може да бъде научен – учителите по този предмет не достигат, а назначените често са дори под нивото на децата, които ходят на езикови курсове“, коментират родителите, които се свързаха с Флагман.бг, за да аргументират нуждата в Бургас от голямо частно училище, което да покрие потребностите на родители и деца, които биха отделили финансов ресурс за качествено обучение.

Изберете частното училище:

  • ако разчитате на непрекъсната връзка с учителите и искате да имате влияние при вземането на решения за детето ви по отношение на образователния процес, именно това училище е най-добрата опция за вас. Там родителите плащат директно в институцията, което им дава сериозно право на глас, с което обикновено директорите се съобразяват.  Контролът, който родителите имат в такава институция, е несравним с този в държавното училище;
  • ако разчитате на извънкласни занимания. В частното училище има повече възможности за извънкласна дейност заради наличието на повече средства. Допълнителни изяви в спорт, изкуство и наука може да се открият и в голямата мрежа от държавни училища, където отиват и основната част от парите по европейски проекти, но нивото на частните клубове по интереси е много по-високо;
  • ако искате децата едновременно да имат реални оценки и висок успех. Има една упорита митологема, че децата в частните училища получават по-добри оценки, защото парите на родителите издържат училището. Това категорично не е вярно. Но е вярно, че е много по-лесно да се постигне по-висок успех в частното училище, защото може да се следва персонален подход при изпитването и да се намери начин детето да задълбочи знанията си.

 

Изборът ви трябва да падне върху държавно училище, ако искате:

  •  по-добра социализация за детето си. Микрообществото, което се създава в държавните училища, е отражение на това, в което ще попадне детето, когато порасне. В такава среда то се учи на самостоятелност, на оцеляване и на справяне с проблеми. По-големият брой деца създава умения за общуване и развива емпатията.

За целта при изграждането на частно училище трябва да се съблюдава за разполагането на повече класни стаи, спортни зали и специализирани кабинети. Учениците да имат и място за свободното време – училищен двор, басейни и други подобни.

 


В категории: Просвета , Бургас


Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 1
70
Коментара по темата
70.
детенце
30.06.2020 23:45:47
0
0
по-елитно**
69.
Детенце
30.06.2020 23:44:42
2
2
ДО НАЙ-ГОЛЕМИЯ РАЗБИРАЧ (номер 60). Господине/Госпожо, аз бях 7 клас в това "надуто училище". На второ място сме в Бургас ро успех! Личен опит, личен опит, явно вашето прекрасно детенце е забутано в така, още по елитно училище. Сега висна ли Ви срамът? Моля отидете на някакви частни уроци, защото с този правопис и на изпита в 7 клас няма да изкарате четворка! Само в моето училище В ЦЯЛЦЯЛАГА ОБЛАСТ има момиче със 100 точки и на двата изпита. Правете си малоумниете изводи някъде другаде, ако може, и вместо да коментирате гледайте Вашата си работа.
68.
боко
25.06.2020 23:41:29
0
2
Еврохолд не уважават БОКО...
67.
До 66
25.06.2020 22:50:48
1
15
Няма спор , че в Коджакафалията има деца с постижения, но те са плод на труда на децата, родителите и частните им учители, а не на това псевдо училище.
Има и друг вариант : и те като Базовото да надуят балона като дават отговори по вътрешните състезания.
66.
до разбирачите
25.06.2020 16:54:33
17
3
Очаквайте да ви виснат ченетата , защото оценките от матурите за 7-ми клас ще наредят ОУ"Александър Георгиев - Коджакафалията" в топ 10 на страната .
65.
до 32
25.06.2020 16:51:25
2
2
гроздето е кисело , нали :)
64.
Скранзата до № 27
25.06.2020 16:48:20
1
4
Смени си дилъра , човече !
63.
Скръндзата
25.06.2020 16:46:45
2
3
Смени си дилъра , човече !
62.
до 14
25.06.2020 16:43:33
2
4
Бягай на кола маска , че изпече. Не се прави на родителка .
61.
Аз
25.06.2020 16:30:23
0
12
Съм на мнение:
За децата

1. 0-7 годишна възраст : вменете морал и добродетели. Да са Ви добронамерени, възпитани хора децата, независимо доколко образовани впоследствие..... Няма по-голямо зло за човечеството и за самия индивид , от това да е злонамерен и много образован. ( Пример: Интелигентен сериен/масов убиец ли искате да Ви е детето?!... Или интелигентен/ образован злонамерен въобще човек?!?) ..... В някои от най-развитите държави е така! .... Проверете в Гугъл, ако искате....
По-умни винаги е имало и ще има.... Но не си ли добър, и на околните и на себе си вредиш...

За живота на всеки човек от значение за него, като качество на живот са: "Системата"= 50% + "Личностни усилия"=50% = 100%- Живота .....
Е " Системата" е скапана в БГ, значи наблегнете на "Личностни усилия".....

П.С.
Като цяло наличието или неналичието на Частно училище в Бургас е незначителен проблем.
60.
Лоша реклама за Коджакафалията
25.06.2020 13:01:42
2
14
Не е била добра идеята да включите Коджакафалията в статията, защото нещата въобще не са добре в това училище от личен опит го казвам а и много изгоряха, като са вкарали връзки да си набутат децата и сега се чудят къде да ги преместят. Директора е много любезен и привидно много амбициозен но до там.Слаба подготовка, пълна липса на дисциплина в по-голяма част от часовете. Голяма част от учителите му са без опит или сега учат, разбира се има и добри примери, но са малко. Фактите ще лъснат с резултатите от матурите след 7 клас, защото там не се оценява сграден фонд а знания.
59.
фактите
25.06.2020 12:39:30
2
12
Не , не са 2 частните училища в Бургас- две с,а основните,но има и частна езикова гимназия след 7 клас. Първото частно основно училище е от повече от 25 години,а Монтесори тръгна от детска градина и вече десетина години се развива и в училище. Частната английска гимназия е от поне 20 години. Щом до сега са оцелели,значи са си намерили мястото .Никое от тези училища не се ползва от държавна подкрепа- справят се сами , а и така е с частния бизнес. От публикуваните ежегодни рейтинги става ясно , че след 7 клас с най-високи резултати в Бургас са ПМГ и Първо частно основно училище.За постиженията на завършващите Частна английска гимназия Британика не съм прочел досега информация никъде.Това са фактите,всичко друго са приказки без основание.Добре е да има алтернатива и родителите да избират.
58.
глупости
25.06.2020 11:57:51
5
10
И като видите резултатите от матурите, кои са водещите училища страната? Частните? Не. Точно държавните елитни гимназии- софийска математическа, софийска немска, бургаска математическа и т.н. Даже това новото в Бургас по компютърни технологии го няма в топ 10, поне тази година.
57.
Не таланта , ами пари играят и комлексарщина
25.06.2020 09:52:22
5
8
Далеч съм от мисълта , че на родители с пари децата им са талантчета… Като гледам в частнити училища в София кои учат на разни чалгарки дацата нъ първо място и т. н.
56.
ТЪПО ЗАГЛАВИЕ
25.06.2020 09:28:20
4
2
""СМАЧКВА ТАЛАНТЛИВИТЕ""Пишете но не знаете какво е това нещо ТАЛАНТ!!!От талант до гениалност са степени на БОЖЕСТВЕН ДУХ ДАДЕН НА ЧОВЕК ЗА ДА ИЗПЪЛНИ БОЖИА МИСИЯ А НЕ ДА ОСЪЩЕСТВИ ИЗГОДА ЗА СЕБЕ СИ –""КЕЛИПИР""!!!!!!!!!!!!Обратното са маскирани СЕЛСКИ ХИТРЕЦИ///надъхани със сатанински ДУХ–КЕЛИПИРДЖИИСТВОТОЗА СМЕТКА НА ОБЩЕСТВОТО//крадците//
55.
бургаски
25.06.2020 09:15:13
6
11
Абе я си пращайте генетичните недоразумения при другите генетични недоразумения в София и толкоз. Тука за нормалните училища едва се намират деца и учители, вие още искате да правите. Не ни стига онова герберастко недоразумение по пътя за Грудово...
54.
ХАХА МАФИОТСКИЯ СМИСЪЛ
25.06.2020 09:09:49
3
2
Е ИДИОТЧЕТО ДА ВЛЕЗЕ В ""КОМПАНИЯТА"" НА БЪДЕЩИТЕ МАФИОТИ//отрочетата на сегашните мафиоти БСП ГЕРБ ДПС и всичката КЕЛИПИРДЖИИСКА СГАН!!!!///!!!!!!!!!!!!!!!
53.
хаха ИДИОТИ
25.06.2020 09:02:58
4
8
""Учи мама за да не РАБОТИШ""""АЙ СИКТИР БЕ СЕЛЯНДУРИ ЩЕ СТРОИМ УЧИЛИЩЕ ЗА ТЪПУНГЕРИТЕ ВИ ХАХА !!!!!!!!!!!!
52.
Яна Димитрова
25.06.2020 08:38:54
2
3
Отивайте в занималня патилан, господона Марков алчен за пари взима предимно болни деца отпратени от други училища
51.
аве
24.06.2020 23:42:31
1
22
родителите с деца вундеркинди , като искате частно училище направете холдинг от умните майки и татковци ,купете материали, постройте училище за децата си да не са уравнени със другите деца ,щото според вас ,те са напред с материала ,щото ОБЩИНАТА нема да ви строи частно училище , нема ресурс и интерес да излязат ,, гениите ,, ви пак толкова прости ,както от обикновенното училище .
50.
Лудите, лудите, те да са живи!!!
24.06.2020 21:51:57
2
25
Нали се пробваха няколко пъти да правят частни училища?! Там попадаха децата на тъпанарите с пари, които не могат да изкласят в другите училища, защото....генетично са обременени.
Тези, които имат пари водят децата си в София. Тук средата е токсична!!!
Коджакафалията е поредният пример за еснафщината в този замиращ град!
49.
Мнение
24.06.2020 21:29:21
0
15
Иска ли детето, ще учи навсякъде. Иначе излиза с купена диплома, която с нищо не го ползва. Масово млади хора завършват гимназии, университети, а работят професии за които не се изисква придобитата от тях квалификация. С други думи, пълна загуба на време, усилия и пари.
48.
от училището
24.06.2020 21:00:50
2
18
В Бургас на няколко пъти в последните 30 години се прави опит да се прави частно училище, но не успешно, защото много малко хора биха си позволили 20 000 евро годишна такса както в софийските частни училища.
В новото иновативно училище за всички е ясно как са приети децата на тоя и оня, но вие, направете една проверка, колко от тези деца след това са преместени от това училище в друго, нормално, неиновативно. Изключително недоволство има от него.
И не на последно място, родителите не трябва да делегират изцяло отговорността на училището за отрочетата си, а и те да участват, контролират и обръщат внимание на децата си. Ясно е, че живеем в динамични времена, но не може събота и неделя да висиш по цял ден във фейса, после в мола, а да чакаш някой да ти развива детето.
А, това че някой имал пари, не означава, че ако плаща детето му ще стане генийче, талант, отличник.
47.
Пурко
24.06.2020 20:56:46
2
14
Ами те тия, които искат частно училище, са същите тия, които искаха синя зона.
46.
Дорожное Проверовочноя Служба/ДПС/
24.06.2020 16:38:32
0
16
Частното Училище ''Св.Георги'' собственост на мега мошениците от ЕВРОХОЛД -тия дето искат да купят ЧЕЗ и да точат половин България със високи сметки за ТОК
1от собствениците НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ бивш НДСВ минстър обаче 1приятел на Флагман за тва коментар 42 е изтрит******
Другите собсвеници в ЕВРОХОЛД са известни грузински кгбейци еврей мафиоти
45.
&&&&&&&&&&
24.06.2020 16:26:19
0
18
Толкоз много празни приказки, кой го измисли този текст?
44.
даскал
24.06.2020 16:03:24
2
31
Във все по-обезлюдяващия ни и обедняващ град, те дори и държавните училища са пред закриване, а те ми ламтят за частни!?
43.
Her flick
24.06.2020 15:40:03
0
20
що се карате бе хора, има си обективен критерии за оценка на основно или средно училище. Много е прост - казва се среден успех от матури или НВО ( за 7 клас). Като излезат резултатите - сравнявайте кой, къде, как и защо. Децата решават еднакви казуси и критериите за оценка са еднакви - т.е. показателя среден успех по училища е обективен. Относно частните училища - няма лошо, стига на някой да му стиска, да му излиза бизнес кейса и да има мерак да го прави качествено. Та така... От гимназиите ППМГ е No.1 в този град от десетки години и вероятно така и ще бъде занапред. За началните училища нямам виждане, ама те резултатите от НВО ще излязат тази седмица така че гледайте и смятайте. Бъдете здрави!
42.
*********
24.06.2020 15:34:01
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
41.
До 20 и 22
24.06.2020 15:31:00
0
5
Понеже си един и същ полуидиот, моля те бягай при личния лекар да ти да даде направление за психиатър... казвам ти го като медицинско лице
40.
ахаххахаха
24.06.2020 15:27:53
0
0
до 17

за радост колега, за радост ;)
39.
ахаххахаха
24.06.2020 15:25:17
2
21
В тея школа неходят талантливи деца, а такива с богати родители. Правете разлика.

Образованието отдавна е пари и нищо повече.
38.
Бау
24.06.2020 15:24:05
2
33
Глупости, в София и Варна в подобни частни училища влизат най-големите боклуци на богати родители,които даже в техникумите не са приети. Явно статията защитава интересите на този,който ще строи въпрпсното училище...
37.
до 36
24.06.2020 15:16:49
1
4
Късно е чадо мандалото хлопна ,след дъжд качулка и сетила са мара да са побара
36.
Дрън Дрън Дрън Бургаски глупости
24.06.2020 15:10:10
17
50
Смешници сте пълни. Само едно училище в цяла България присъства във световната класация на училищата и то е Софийският Университет. Всичко други учебни заведения в България са пълна пародия и зян за някакво убочение. Хайде огледайте се рeлано къде се намирате.... На дъното на кавала в учебният свят!!!
35.
За Бургас
24.06.2020 14:56:32
9
30
На Бургас са му нужни висши училища, филиали.. Погледнете Варна зимата:Млади хора навсякъде, заведения, дискотеки, дребен бизнес, квартири, наеми, транспорт-всичко е ок. Тук зимата в 21:00 само кучета по улиците и тук там котки.
34.
Трол
24.06.2020 14:44:03
1
38
Частни училища, частни уроци, школи.... Талантът и богатите родители не вървят ръка за ръка. Или поне не винаги. Защо си мислите, че с пари може да си купите мозък за отрочетата? Образованието надгражда, но не налива интелект с фуния.
33.
Боби
24.06.2020 14:38:53
0
25
Но пък ще е интересно да има едно такова училище ще е пълен Зоопарк с индивиди с по 1 грам мозък но от богати и “елитни” семейства.
Ето например сина на Найден Милков щеше да го е завършил с почести :)))
Ще е събор на наркомани половината например ще са алкохолици наркомани които ще се изпоизтрепят с на мама и тати колата.
Тежко им и горко на учителите там те и с двойни заплати да са как ще се раправяш с тия идиотчета.
Естествено в университет никой няма да продължи ОСВЕН АКО И ТОЙ НЕ Е ПЛАТЕН :)))
32.
Бургазлия
24.06.2020 14:34:42
3
16
Хахахаха.............,ревааа за нашите пари...
"Разбира се не на последно място е и високата квалификация на всички учители в сградата. За съжаление капацитетът на училище ,,Ал. Г. К.“ е ограничен и в него никога няма места, а желаещите са много..."
Учителите там са на първо работно място, а желаещи да учат вече няма.
31.
.I.
24.06.2020 14:34:22
0
23
Тия патки съвсем изкукуригаха. Искали частно училище. Ами построите си. Мисля че има едно такова училище в Бургас и там класовете май са от 4-5 деца ( не успели да се класират никъде другаде). Учителите са на повикване и полза от него имат само двамата му собственици.
30.
Данъкоплатец
24.06.2020 14:30:43
0
18
Частни училища и право за безплатно образование по конституцията на РБ са допустими!?
Подготовката на бъдещи деца за емиграция В ЧУ да, НО БЕЗ ДЪРЖАВНО ФИНАНСОВО УЧАСТИЕ ЗА ТЕЗИ ЧУ.
На РБ са необходими нашите деца обучени в държавните училища, колежи и университети които да обучават на добро ниво съгласно нуждите на нашата икономика и любов към родината, семейството, християнските ценности и традиции!
В настоящето време богатите са недоучени и тази тяхна психика за комплексарство, величие и арогантнос ражда подобни ИСКАНИЯ!
29.
Боби
24.06.2020 14:29:22
0
31
Хе Хе Хе частни училища за да могат децата идиотчета на мутри политици и всякакви боклуци да си купят дипломите от “уж елитено училище”.
Е то като е частно как да ти пишат двойка и да те изключат като ще загубят клиент дето си плаща всяка година. Там няма ученици а КЛИЕНТИ пиши му ШЕСТИЦИТЕ цакай го здраво с такси дай му една диплома пък той нищо че е неграмотен.
28.
Хахахаха......................
24.06.2020 14:25:49
0
25
И какъв стимул имат синчета и дъщеричките на новобогаташите? Къде по-качествено да се напоркат и нашмъркат. А бе, там "белото" по-качествено ли ще е от това за простосмъртните? Съвременните новобигаташи, то не, че има други, дават такъв "светъл" пример на отрочетата си, че водяхме едно такова как загроби Милен Цветков. На такива са им всичките. Дегенератчета и най-откровени боклуци.
27.
Дзъндзата
24.06.2020 14:25:15
7
21
И кой ще го ръководи, и кой ще преподава?
В НБУ към бившия учителски институт преподаването е изключително качествено.

Някой да говори за него? Не! Защото не са замесени политически интереси или роднини на средновисокостоящи гербери.

Оная цвъкня по информационни простотии - да се закрие по-бързо, че децата ще изгорят.
"Коджакафалията" - пълна подигравка с паметта.

Елит! Мутри и кифли!

По-голяма простотия досега не бяхме чели!
26.
Кusud
24.06.2020 14:22:26
15
1
всеки Трябва да плаща колкото може.
Не може семейство със 100 хотелски стаи да си учи децата безплатно а учителките са умират от бедност. Само частни училища ще вдигнат нивото.
25.
до 27
24.06.2020 14:20:57
4
7
ти имаш ли пари да си издържаш децата в частни училища или приказваш колкото да не заспиш? Ако имаше пари и беше успешен бизнесмен едва ли щеше да киснеш в флегмана.
24.
Ма то и сега има бе
24.06.2020 14:20:08
2
16
Т.н. Базово, не е ли за отрочетата на богатите? и кво? Нещо да са по-знаещи и можещи? С кинтите не тати не се става по-успещен. Докато тати го има, Ок. Ми после. Оле мале.
23.
до 23.
24.06.2020 14:17:01
0
7
днес изпи ли си хапчетета и другите за умност???????????
22.
Флагман
24.06.2020 14:14:44
12
8
Защо някой трябва да ви плаща училищата и детските градини а вие след това да бягате и да унищожавате пенсиите на учителите???
Само частното училище е най честен строй.
Пито платено.
Който не иска баста.
Никой няма да ви работи безплатно.
Ако искате безплатно църквата ще предложи такова.
Няма другите да са ви роби.
Сегс издържам учителките които ви учиха безплатно и ги оставихте без пари.
21.
до 15
24.06.2020 14:09:33
2
25
какво значи да си богат в бг -да си забогатял на гърба на бедните или парите на бедните концентрирани в ръцете на няколко човека ,ако имахме държава нямаше да има толкова бедни ,сами виждате ,че децата на бедните са и по-умни!ГЕН.
20.
Кusud
24.06.2020 14:07:53
34
4
Всички училища трябва да са частни.
Няма иначе мотивация.
Който не иска частно да взима Библията и да учи там, то си е цяла школа в тази книга.
Доказано е че е изхранила цял свят!!!!
Не е нужно всички да учат трябва работници.
19.
nov
24.06.2020 14:07:28
2
7
GADNI ste........ to i bez tova za decata vi nema da ima rabota tuk osven da prodavat ,,specelenite,, imoti na tati i mama
18.
Adidas
24.06.2020 14:07:23
1
18
Ma София е 1,6 милиона аселение сиреч 8 ПЪТИ по голям от Бургас а и в София има деца на чужди граждани дипломати и специлисти
17.
до курник цървула
24.06.2020 14:01:12
2
37
Като не му стига бала на детето ти за АЕГ го запиши в частната английска ,ако имаш пари ще влезе без проблем.Аз учих в ППМГ и в класа ми имаше деца от частната гимназия и при влизането им и при излизането им нямаха знания колкото мен ,а аз учих до 7 клас в обикновено училище и в момента уча в по престижен университет от тях.Изводите си ги први сам ,важно е колкото ти е сивото ,а не колко дебел ти е джоба.За съжаление с пари умен не се става.
16.
до коментиращите
24.06.2020 13:53:52
16
12
След като излизат с такова ниво ,как ги приемат в Оксфорд ,а от ППМГ не ги приемат и то с физика.Защо ученици от ППМГ ходят на уроци при учители от АЕГ ? Ако някой се дрогира пред английската сигурно ще е някой от коментиращите.За миналата година АЕГ би НЕГ по бал ,вероятно защото в Германия работят само българските цигани.
15.
странно е
24.06.2020 13:53:36
1
59
пробутват ни тезата,че всяко дете от семейство с големи финансови възможности е талантливо.Бедните-по дефиниция не могат да бъдат талантливи.Идеята е безкрайно отвратителна.
14.
Родител
24.06.2020 13:51:13
5
42
Потресен съм от написаното...Особено за подобието на основно училище, което се помещава в сградата на бившето сиропиталище.
13.
курник
24.06.2020 13:50:14
14
27
е как бе нали имаме елитната английска от където излизат с ниво английски равно с това на негър от американско гето
12.
смях!
24.06.2020 13:48:38
1
47
Децата ви ако са умни ще научат всичко, където и да са! Но с пари акъл не можете да купите, той е генетически заложен! Нищо не може да наскочи гена, заради това едно време са се женели по кланове, по родове! Богат за богат, беден за беден и са внимавали са психично болни хора в рода! Избирайте си внимателно мъжете и жените до девето коляно, за да имате умни деца! А не ги мерете само според долните си части!
11.
УТОПИЯ!
24.06.2020 13:46:18
0
22
Частното училище не е само база и оборудване. Най-важни са добрите, призвани преподаватели и добрата образователна система. Наистина в Бургас и региона няма избор на качествени ( не "елитни") училища, но това не се решава с подписки до вестници. Трябват ХОРА, мислещи, можещи, със сърце и визия, чиято цел не е само печалбата. След това тези ХОРА трябва да бъдат безкористно подкрепени от властите. УТОПИЯ!
10.
77
24.06.2020 13:43:27
1
38
училища за талантливи има и те са приети в тях ,естествено деца с умствени възможности , какво ако има частни училища ,детето ви или има заложби или няма ,приемете го.Парите не те правят умен.
9.
Hahahahhah
24.06.2020 13:43:12
4
34
Селяндури прости мръсни таксите в Свети Георги са 9000 евро без униформата и храната. Инвестицията е над 35 милн за това училище. Ще го сънувате тука, палячовци, дето един ресторант нормален нямате.
А в Коджакафалията тази година от настоящия първи клас вече има 6! !!!!!! Освободени места .
8.
Masklin
24.06.2020 13:42:41
0
45
И как точно разбираме, че едно дете е талантливо още от забавачката? Който има повече пари е по-талантлив, явно. Като са кадърни децата има добри училища като ПМГ и НЕГ, в които кандидатстват, влизат и учат и се развиват. Резултатите от ДЗИ в национален мащаб го показаха. Също така да не забравяме, че едно училище го правят добро именно учителите, а не толкова сградата и материалният фонд, а по правило в Бургас в най-добрите училища е най-мизерно. Трябва да ти дават 2-3 пъти повече пари, за да оставиш ПМГ и кадърните деца там, за да отидеш в частно училище и да се занимаваш с посредствени глезльовци.
7.
Добра идея, но неосъществима!
24.06.2020 13:41:31
0
26
Чисто икономически това няма как да се случи в Бургас. За да бъде изградено едно такова училище, да кажем от ранга на "Свети Георги", инвестицията ще бъде много голяма, а заетоста малка. Колко семейства ще могат да си позволят да запишат децата си в него? Таксите за едно дете, да речем в яслена група започват от 650 €, а във времето растът неимоверно.
6.
*********
24.06.2020 13:31:14
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
5.
Гербетастите
24.06.2020 13:29:40
34
14
Подкрепяме!!! Общината задължително трябва да вложи пари в това начинание. Ние имаме възможности и искаме нашите деца да получават най-доброто. Все пак един ден те ще ви управляват. И да не забравите пак да гласувате за нас!
4.
До frrr
24.06.2020 13:28:49
5
35
За какъв елит може да става дума ? Завърших НЕГ с 99 от 100 възможни точки на изпита за Sprachdiplom - последната година имах 250 извинени отсъствия ( понеже предпочитах да ходя на тренировки :-)) и никой даже не ме попита защо.

Колегите от английската всеки ден ги гледахме на пейките как се друсат пред училището, някои венозно.

Мерси за такъв елит...
3.
Демек
24.06.2020 13:24:58
0
58
В елитните гимназии местата били ограничени - ами значи не са ви толкова талантливи децата, тъй като и гимназиите не са чак толкова елитни.
2.
Frrr
24.06.2020 13:23:35
0
63
Демек, да съберем децата на "елита" в едно, че да не се сливат с простосмъртните.
1.
00
24.06.2020 13:20:35
1
53
като искате частно се обърнете към частен инвеститор или вие самите го финансирайте - щом мислите че ще печелите от това
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори