×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как брокер-аферист от Бургас прибра 260 хил.лв. за покупка на земя и се покри


Как брокер-аферист от Бургас прибра 260 хил.лв. за покупка на земя и се покри
Николай дал всичките си спестявания на Добринка, за да му купи ниви в Карнобатско. Тя не е длъжна да каже къде са парите, няма нищо на свое име, а по документи е и онкоболна
15 Юни 2020, Понеделник, 18:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Дарявам 150 хил.лева на физическо или юридическо лице, което може да ми помогне, каза Николай Драгнев

Брокер-аферист ме измами с 264 хил.лева и нито мога да си върна парите, нито виновникът да си получи заслуженото. Това разказа пред Флагман.бг Николай Драгнев, земеделски производител от Камено.

Историята му е показателна за сериозните пропуски в българското законодателство, които дават право на такива лица да "минават между капките" и да останат ненаказани.

Преди 5 години Николай, който се е трудил дълги години в Русия, инвестира всичките си спестявания в закупуването на земеделски земи. Включват се и негови приятели. Събират общо 260 хил.лева и сключват договор с брокерката Добринка Николова Янкова от бургаския жк "Меден рудник" - да им комасира големи терени в Карнобатско.

По договор тя трябва да закупи 500 дка ниви. За кратък период, поетапно, й осигуряват цялата сума, за да може тя да оперира с парите. Николай и партньорите му смятат, че щом имат безупречен договор, тя ще е коректна  тях. Освен това, Добринка била препоръчана от счетоводител, с когото Николай работел. Представена му била като брокерка с безупречна репутация.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ ПО КАЗУСА В НАШЕТО ВИДЕО

 

Днес той се самообвинява, че не е извършил детайлна проверка на Добринка Янкова, тъй като и към онзи момент срещу нея е имало висящи досъдебни производства за измама.

12 месеца след сключването на договора, след много нелогични обяснения и глупави оправдания от страна на брокерката, той разбира, че е измамен. Установява, че не е единствен, но за разлика от другите излъгани, неговите пари са с доказан произход и той може да си търси правата по съдебен ред. Заради това подава и жалба в прокуратурата.

 

Николай Драгнев е спечелил гражданското дело срещу Добирнка Янкова, но се оказало, че тя е добре подпатена за този развой, няма нищо на свое име

Смея да твърдя, че свършиха отлична работа – и разследващият полицай, и наблюдаващият прокурор. Когато обаче трябваше да й връчат обвинителния акт за измама в особено големи размери, тя предостави медицинско, че е болна, а според закона не може да бъде привлечена като обвиняема“, удивява се Драгнев.

Наблюдаващият прокурор Кери Дюлгерска от Района прокуратура-Бургас отчете, че въпреки многократните опити за призоваване Добринка Янкова не се е явила. Предоставила медицинско, че лекувала тежко онкологично заболяване, заради което досъдебното производство е временно спряно.

Наблюдаващият прокурор Кери Дюлгерска е извела разследването докрай, но не може да изправи брокерката на подсъдимата скамейка, защото по документи тя е онкоболна

Дюлгерска уточни, че е назначена съдебно-медицинска експертиза, изискана е  документация от болниците, където е лежала Добринка Янкова, разпитан бил дори личният й лекар. Направено е всичко, което изисква законът, за да се установи дали разследваната Янкова действително е болна, подчерта Дюлгерска. Засега няма основания да се смята, че тя не е болна, а като такава, законът я пази. Ако оздравее, ще бъде подведена под наказателна отговорност.

В същото време Николай Драгнев е спечелил гражданското дело срещу Добринка Янкова. Той е предявил частичен иск за сумата от 264 хил.лева, която с лихвите вече набъбва на 400 хил.лева. Има издаден изпълнителен лист от Окръжен съд-Бургас от 4 ноември 2018 година, но се оказало, че Добринка нямала нищо на свое име.

Не е ясно къде са парите, но не са нито в банкова сметка, нито в трезор. Според изчисленията на Николай в последните няколко години Добринка прибрала от различни клиенти над 500 хил.лева, които е невъзможно да е изхарчила, тъй като нито тя, нито членове на нейното семейство имат реализирана сериозна покупка.

 „Подарявам 150 хил.лева от моите пари на всяко физическо или юридическо лице, което може да събере този иск. След Нова година вероятно ще подаря и останалите пари до пълното вземане срещу тази госпожа“, каза Драгнев.

Телефонът за връзка с него е в редакцията на Флагман.бг и ще бъде предоставен на всеки заинтересован, заедно с всички документи по случая.

Той призова други измамени да не се страхуват, тъй като Добринка Янкова успяла да изгради страховита легенда за себе си – била човек на КГБ, руската мафия, мафиотска групировка от Несебър.

 „Постарах се да развенчая този мит. Това е една обикновена жена, която се възползва от ситуацията“, допълни Дрганев.

Днес Флагман.бг потърси Добринка Янкова в апартамента й в ж.к.Меден рудник. Прозорците бяха широко отворени. Въпреки настоятелните ни опити да говорим с нея между 10 и 11 часа преди обед, никой не отвори вратата. Съседи имат съмнения, че се укрива, защото непрекъснато я търсели всякакви хора  – полицаи, адвокати, момчета с вид на мутри. Открихме Янкова на един от многото й мобилни телефони. Тя обясни, че била болна, не й било до обяснения и обеща да говори по темата след седмица. Флагман.бг отново ще я потърси.

В последните години тя е променила коренно визията си и е ограничила контактите си. След скандала с Николай Драгнев е излязла от бизнеса с недвижими имоти.

Флагман.бг ще продължи да следи случая!

Това е Добринка Янкова. Снимката е отпреди 3 години. Сега тя е на 59 г., продължава да обитава семейното жилище в ж.к.Меден рудник, залага на семпли дрехи и носи чехлите с чорапи. Не отрича, че е взела 260-те хил.лева на Николай, но не дава и обяснения къде са, а и не е длъжна по закон

В категории: Разследване


12
Коментара по темата
12.
КОКО
16.06.2020 20:23:37
0
0
Ако имаш някой лев да ми дадеш ще ти кажа как да си върнеш парите. А и като ходиш на ресторант не плащай преди да си ял и пил нещо.
11.
Приятели, ама полека с доверието
16.06.2020 11:20:18
1
9
Докато четях ми мина през акъла че тая е бушон и има счетоводители и юристи намесени. Дано и пича да не е замесен в играта, щото и такава версия не трябва да се отхвърля толкова лесно.
10.
Тони
16.06.2020 05:43:43
1
14
В Бургас, че и в страната се ширят много такива "брокери на частна практика". Има ли регистър за тях, какви данъци плащат? Щом агенциите и всички останали по веригата плащат данъци как и защо такива голи охлюви като нея да се изплъзват? После ще кажат мина 5 годишната давност и пито платено. Пострадалите като Драгнев са десетки. Защо за държавни сделки давността е 10 години, а за частни сделки(разбирай измами) е 5? Значи да извършва измами е здрава, с когато трябва да отговаря за грабителство е болна. Да се направи експертиза дали е онкологично болна от независими специалисти в чужбина.
9.
Бъсъто
15.06.2020 22:32:32
1
21
Тая голям играч се извъди бе, навъртяла ги тука сумсти хора, сумсти пари, някакви схеми, никой не може да я осиди и да я пипне...... Баси и играча

Че ги накарала да и превеждат пари че тя да прави сделката..... Куку.... Каква е това сляпо доверие парите се превеждат само по сметка продавача, а не на някакъв си брокер който и да е той.

И много съмнително има тук, била препоръчана като перфектна от Счетоводител.... Там търсете има нещо.... Счетоводителя да не урежда рибоци за зарибяване....?

Тая като я видя и 5 лева няма да и доверя

Крала Крала схеми измами лъжи съдят я осъждат я и накрая тая вади коз от ръкава и им прави шах и мат и на всички излъгани и на прокуратурата и на съда направо ги убива с тоя ход, била болна и не може да бъде привлечена като обвиняеме! Напрау ги уби! Бахти схемаджийката тая! Търси ли я полиция, адвокати, мутри. Бахти филма хора имам пючувсттвото че гледам някакъв холивудски криминален екшън!
8.
Исен
15.06.2020 20:53:04
0
17
Човек да е прост много акъл не му трябва.
7.
izvor
15.06.2020 20:32:03
1
7
dobrinkaaaaaa.iizvorrrrr
6.
Зуза
15.06.2020 20:04:11
0
22
Добре де ти като видиш жената, жената не трябва ли нещо да ти подскаже, че нещата не са нормални
5.
Zoro
15.06.2020 19:16:54
0
26
Всичко е пипнато , което означава ме има занесени прависти тая е един бушон, и други ше плачат.
4.
Заличителя
15.06.2020 19:04:35
1
22
Проблемите се решават със правосъдие прилаган там , където свършва Закона. Запомнете няма ли наказани измамите ще стават все по често явление.
3.
имотна мафия
15.06.2020 18:58:52
2
19
Мн интересно защо авансово са платени! на зелено ли ? и кои дава пари без да получи имог този които му е обещано много ама много изгодно или на цена много много добра така че далавераджията е трябвало да е наясно как евтиното може да не е евтино !
2.
888д
15.06.2020 18:25:03
2
40
На това чудо да му дадеш толкова пари? И за чий, при сделка плащаш на собственика на имота, за какво са превели на някаква лелка такива суми?
1.
.
15.06.2020 18:06:36
7
43
Докато има балъци ще има и тарикати
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори