×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Как брокер-аферист от Бургас прибра 260 хил.лв. за покупка на земя и се покри


Как брокер-аферист от Бургас прибра 260 хил.лв. за покупка на земя и се покри
Николай дал всичките си спестявания на Добринка, за да му купи ниви в Карнобатско. Тя не е длъжна да каже къде са парите, няма нищо на свое име, а по документи е и онкоболна
15 Юни 2020, Понеделник, 18:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Дарявам 150 хил.лева на физическо или юридическо лице, което може да ми помогне, каза Николай Драгнев

Брокер-аферист ме измами с 264 хил.лева и нито мога да си върна парите, нито виновникът да си получи заслуженото. Това разказа пред Флагман.бг Николай Драгнев, земеделски производител от Камено.

Историята му е показателна за сериозните пропуски в българското законодателство, които дават право на такива лица да "минават между капките" и да останат ненаказани.

Преди 5 години Николай, който се е трудил дълги години в Русия, инвестира всичките си спестявания в закупуването на земеделски земи. Включват се и негови приятели. Събират общо 260 хил.лева и сключват договор с брокерката Добринка Николова Янкова от бургаския жк "Меден рудник" - да им комасира големи терени в Карнобатско.

По договор тя трябва да закупи 500 дка ниви. За кратък период, поетапно, й осигуряват цялата сума, за да може тя да оперира с парите. Николай и партньорите му смятат, че щом имат безупречен договор, тя ще е коректна  тях. Освен това, Добринка била препоръчана от счетоводител, с когото Николай работел. Представена му била като брокерка с безупречна репутация.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ ПО КАЗУСА В НАШЕТО ВИДЕО

 

Днес той се самообвинява, че не е извършил детайлна проверка на Добринка Янкова, тъй като и към онзи момент срещу нея е имало висящи досъдебни производства за измама.

12 месеца след сключването на договора, след много нелогични обяснения и глупави оправдания от страна на брокерката, той разбира, че е измамен. Установява, че не е единствен, но за разлика от другите излъгани, неговите пари са с доказан произход и той може да си търси правата по съдебен ред. Заради това подава и жалба в прокуратурата.

 

Николай Драгнев е спечелил гражданското дело срещу Добирнка Янкова, но се оказало, че тя е добре подпатена за този развой, няма нищо на свое име

Смея да твърдя, че свършиха отлична работа – и разследващият полицай, и наблюдаващият прокурор. Когато обаче трябваше да й връчат обвинителния акт за измама в особено големи размери, тя предостави медицинско, че е болна, а според закона не може да бъде привлечена като обвиняема“, удивява се Драгнев.

Наблюдаващият прокурор Кери Дюлгерска от Района прокуратура-Бургас отчете, че въпреки многократните опити за призоваване Добринка Янкова не се е явила. Предоставила медицинско, че лекувала тежко онкологично заболяване, заради което досъдебното производство е временно спряно.

Наблюдаващият прокурор Кери Дюлгерска е извела разследването докрай, но не може да изправи брокерката на подсъдимата скамейка, защото по документи тя е онкоболна

Дюлгерска уточни, че е назначена съдебно-медицинска експертиза, изискана е  документация от болниците, където е лежала Добринка Янкова, разпитан бил дори личният й лекар. Направено е всичко, което изисква законът, за да се установи дали разследваната Янкова действително е болна, подчерта Дюлгерска. Засега няма основания да се смята, че тя не е болна, а като такава, законът я пази. Ако оздравее, ще бъде подведена под наказателна отговорност.

В същото време Николай Драгнев е спечелил гражданското дело срещу Добринка Янкова. Той е предявил частичен иск за сумата от 264 хил.лева, която с лихвите вече набъбва на 400 хил.лева. Има издаден изпълнителен лист от Окръжен съд-Бургас от 4 ноември 2018 година, но се оказало, че Добринка нямала нищо на свое име.

Не е ясно къде са парите, но не са нито в банкова сметка, нито в трезор. Според изчисленията на Николай в последните няколко години Добринка прибрала от различни клиенти над 500 хил.лева, които е невъзможно да е изхарчила, тъй като нито тя, нито членове на нейното семейство имат реализирана сериозна покупка.

 „Подарявам 150 хил.лева от моите пари на всяко физическо или юридическо лице, което може да събере този иск. След Нова година вероятно ще подаря и останалите пари до пълното вземане срещу тази госпожа“, каза Драгнев.

Телефонът за връзка с него е в редакцията на Флагман.бг и ще бъде предоставен на всеки заинтересован, заедно с всички документи по случая.

Той призова други измамени да не се страхуват, тъй като Добринка Янкова успяла да изгради страховита легенда за себе си – била човек на КГБ, руската мафия, мафиотска групировка от Несебър.

 „Постарах се да развенчая този мит. Това е една обикновена жена, която се възползва от ситуацията“, допълни Дрганев.

Днес Флагман.бг потърси Добринка Янкова в апартамента й в ж.к.Меден рудник. Прозорците бяха широко отворени. Въпреки настоятелните ни опити да говорим с нея между 10 и 11 часа преди обед, никой не отвори вратата. Съседи имат съмнения, че се укрива, защото непрекъснато я търсели всякакви хора  – полицаи, адвокати, момчета с вид на мутри. Открихме Янкова на един от многото й мобилни телефони. Тя обясни, че била болна, не й било до обяснения и обеща да говори по темата след седмица. Флагман.бг отново ще я потърси.

В последните години тя е променила коренно визията си и е ограничила контактите си. След скандала с Николай Драгнев е излязла от бизнеса с недвижими имоти.

Флагман.бг ще продължи да следи случая!

Това е Добринка Янкова. Снимката е отпреди 3 години. Сега тя е на 59 г., продължава да обитава семейното жилище в ж.к.Меден рудник, залага на семпли дрехи и носи чехлите с чорапи. Не отрича, че е взела 260-те хил.лева на Николай, но не дава и обяснения къде са, а и не е длъжна по закон

В категории: Разследване


12
Коментара по темата
12.
КОКО
16.06.2020 20:23:37
0
0
Ако имаш някой лев да ми дадеш ще ти кажа как да си върнеш парите. А и като ходиш на ресторант не плащай преди да си ял и пил нещо.
11.
Приятели, ама полека с доверието
16.06.2020 11:20:18
1
9
Докато четях ми мина през акъла че тая е бушон и има счетоводители и юристи намесени. Дано и пича да не е замесен в играта, щото и такава версия не трябва да се отхвърля толкова лесно.
10.
Тони
16.06.2020 05:43:43
1
14
В Бургас, че и в страната се ширят много такива "брокери на частна практика". Има ли регистър за тях, какви данъци плащат? Щом агенциите и всички останали по веригата плащат данъци как и защо такива голи охлюви като нея да се изплъзват? После ще кажат мина 5 годишната давност и пито платено. Пострадалите като Драгнев са десетки. Защо за държавни сделки давността е 10 години, а за частни сделки(разбирай измами) е 5? Значи да извършва измами е здрава, с когато трябва да отговаря за грабителство е болна. Да се направи експертиза дали е онкологично болна от независими специалисти в чужбина.
9.
Бъсъто
15.06.2020 22:32:32
1
21
Тая голям играч се извъди бе, навъртяла ги тука сумсти хора, сумсти пари, някакви схеми, никой не може да я осиди и да я пипне...... Баси и играча

Че ги накарала да и превеждат пари че тя да прави сделката..... Куку.... Каква е това сляпо доверие парите се превеждат само по сметка продавача, а не на някакъв си брокер който и да е той.

И много съмнително има тук, била препоръчана като перфектна от Счетоводител.... Там търсете има нещо.... Счетоводителя да не урежда рибоци за зарибяване....?

Тая като я видя и 5 лева няма да и доверя

Крала Крала схеми измами лъжи съдят я осъждат я и накрая тая вади коз от ръкава и им прави шах и мат и на всички излъгани и на прокуратурата и на съда направо ги убива с тоя ход, била болна и не може да бъде привлечена като обвиняеме! Напрау ги уби! Бахти схемаджийката тая! Търси ли я полиция, адвокати, мутри. Бахти филма хора имам пючувсттвото че гледам някакъв холивудски криминален екшън!
8.
Исен
15.06.2020 20:53:04
0
17
Човек да е прост много акъл не му трябва.
7.
izvor
15.06.2020 20:32:03
1
7
dobrinkaaaaaa.iizvorrrrr
6.
Зуза
15.06.2020 20:04:11
0
22
Добре де ти като видиш жената, жената не трябва ли нещо да ти подскаже, че нещата не са нормални
5.
Zoro
15.06.2020 19:16:54
0
26
Всичко е пипнато , което означава ме има занесени прависти тая е един бушон, и други ше плачат.
4.
Заличителя
15.06.2020 19:04:35
1
22
Проблемите се решават със правосъдие прилаган там , където свършва Закона. Запомнете няма ли наказани измамите ще стават все по често явление.
3.
имотна мафия
15.06.2020 18:58:52
2
19
Мн интересно защо авансово са платени! на зелено ли ? и кои дава пари без да получи имог този които му е обещано много ама много изгодно или на цена много много добра така че далавераджията е трябвало да е наясно как евтиното може да не е евтино !
2.
888д
15.06.2020 18:25:03
2
40
На това чудо да му дадеш толкова пари? И за чий, при сделка плащаш на собственика на имота, за какво са превели на някаква лелка такива суми?
1.
.
15.06.2020 18:06:36
7
43
Докато има балъци ще има и тарикати
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Три КПП-та във Велико Търново, режат достъпа на пияни, хулигани и наркомани до центъра Три КПП-та във Велико Търново, режат достъпа на пияни, хулигани и наркомани до центъра

 Служителите на НСО ще проверяват за огнестрелни и хладни оръжия, на тържествата ще се допуска след 18 часа

Честваме 112 години от обявяването на Независимостта на България Честваме 112 години от обявяването на Независимостта на България

Кулминацията на тържествата е във Велико Търново и ще преминат под патронажа на председателя на българския парламент

151 заразени с COVID-19, а 147 са оздравели 151 заразени с COVID-19, а 147 са оздравели

 За последните 24 часа са починали 4 души 

Луната предава чар на Стрелците, Рибите ще срещнат любовта Луната предава чар на Стрелците, Рибите ще срещнат любовта

Хороскоп за деня – 22 септември 2020, вторник

Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро

Спадът в търговията, хотелиерството и ресторантьорството е около 20% спрямо прогнозните очаквания от 2019 г.

 

Любо Нейков осинови кучето на Мутафова Любо Нейков осинови кучето на Мутафова

Любо, който бе много близък с покойната прима на Сатиричния театър, периодично телефонирал на Муки след смъртта на майка й

 

Честито! 5G дойде в Бургас - вадете потниците с урина Честито! 5G дойде в Бургас - вадете потниците с урина

Според поддръжниците на 5G мрежата тя ще помогне на науката, ще развие изкуствения интелект и развие роботиката, но други се притесняват от мрежата

 

Тони Стораро ще прави курбан, след като пребори коронавируса Тони Стораро ще прави курбан, след като пребори коронавируса

Мислих, че ще умра, споделя фолкизпълнителят

 

Емилия се гордее, че е чалгаджийка! Призна: Дължа успеха си на мъжа ми Емилия се гордее, че е чалгаджийка! Призна: Дължа успеха си на мъжа ми

Милионерът Жорж Башур я окуражил, че ще се справи блестящо и Емилия била окрилена да пробва с изпълняването не само различен стил музика, но и на испански, и на английски език

 

Защитата на Банев: Прокуратурата се изнерви, свидетели обориха твърденията им Защитата на Банев: Прокуратурата се изнерви, свидетели обориха твърденията им

Необяснима обаче остава инатливостта на спецсъда да промени мярката за неотклонение на Банев, който вече 2 години е лишен от свобода и фактически изтърпява наказанието „лишаване от свобода“, изтъкват адвокатите на бизнесмена

 

СЗО: Бум на коронавируса през есента СЗО: Бум на коронавируса през есента

Клуге предупреди още, че създаването на ваксина няма да сложи край на пандемията

 

Опасната игра на Лондон по ръба на Брекзит Опасната игра на Лондон по ръба на Брекзит

Борис Джонсън се показва като фен на политическия авантюризъм

 

Учени от Сингапур и Австралия успешно тестваха върху животни ваксина срещу коронавирус Учени от Сингапур и Австралия успешно тестваха върху животни ваксина срещу коронавирус

Изследователите отбелязват, че подобна инжекция трябва да се направи само веднъж, което е важно по време на пандемия

 

Тръмп срази Китай и Русия Тръмп срази Китай и Русия

Ще имаме най-можното оръжие на земята, предупреди Тръмп

 

Филип Киркоров в защита на диктатора Лукашенко Филип Киркоров в защита на диктатора Лукашенко Певецът участва в записа на песента "Любимата си няма да дадем" Австрия въведе нови правила срещу COVID-19 Австрия въведе нови правила срещу COVID-19

От понеделник, 21 септември, влизат в сила ограничения, които ще бъдат валидни за територията на цялата страна

Болниците - относително готови за пандемията Болниците - относително готови за пандемията Липсата на достатъчно кадри и намаленото финансиране са основните проблеми, показва анкета на „Индекс на болниците“ Разкриха схема за пране на 2 000 000 000 000 долара, световни банки са в нея Разкриха схема за пране на 2 000 000 000 000 долара, световни банки са в нея

Документите представляват над 2 хиляди доклада за подозрителни операции

 

Мадрид осъмна под блокада заради К-19 Мадрид осъмна под блокада заради К-19 Новите мерки засягат над 850 хиляди души, които нямат право да напускат кварталите си Раздадоха наградите "Еми" на виртуална церемония Раздадоха наградите "Еми" на виртуална церемония

"Пазители", който беше с най-много номинации, печели наградата за най-добър мини-сериал

Тома ТОМОВ, журналист, депутат от БСП Тома ТОМОВ, журналист, депутат от БСП Америка е фундаментално расистка държава. Тя е създадена от расисти, от робовладелци Виц на деня Виц на деня - Това не се издържа вече! Непрекъснато си пиян! Ще се разведа!
- Ми разведи се, бе! Тъкмо хората ще си кажат “Тая колко е зле, щом и Стамат пияницата я остави...".
Виц на деня Виц на деня По време на коронавируса е по-безопасно да си гризеш ноктите на краката, отколкото на ръцете... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Септемврийско:
- От колко започва родителската среща?
- От 60 лв.
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори