×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сръбски бос поръчал разстрела на Бай Миле


15 Юни 2020, Понеделник, 10:04 ч.
Автор: Флагман.БГ

Кой и как ги открадна от служебните сейфове на разследващите най-вероятно никога няма да стане ясно. Основната версия обаче остава - сръбски бос стои зад екзекуцията

Най-кървавият разстрел в гангстерската война у нас - на Милчо Бонев - Бай Миле и бодигардовете му, вече 16 г. остава неразкрито. Делото срещу един от предполагаемите килъри - Анатолий Минков - Плъха, беше минирано и завърши без присъда, заради изчезнали доказателства, пише "Труд". Кой и как ги открадна от служебните сейфове на разследващите най-вероятно никога няма да стане ясно. Основната версия обаче остава - сръбски бос стои зад екзекуцията.

Соченият за килъра на групировката СИК Бай Миле беше убит на 30 юли 2004 г. в градината на ресторант “Славия” на столичната ул. “Коломан”. Милчо Бонев е бил трудна мишена, охраната му не давала и пиле да прехвръкне около него. Затова килърите измислят единствения възможен вариант. Те нахлуват в заведението маскирани и с полицейски униформи. Крещят: “Не мърдай, полиция!”и веднага откриват огън с калашници. На място загиват Бай Миле и четирима от охранителите му. Двама оцеляват по чудо - Емил Стоилов и Александър Ананиев.

Ден след стрелбата едната от колите, с които са се придвижвали убийците, е намерена опожарена. Вторият автомобил обаче е открит цял и в него има и бутилка с бензин, по която са пръстовите отпечатъци от Анатоли Мънков - Плъха. Той е задържан с още трима - Стилиян Георгиев, Тихомир Дочев и Георги Стефанов. За другите трима преки доказателства така и не бяха открити. Със затвора се размина и Плъха. Свидетели твърдяха, че при огледа на колата не видели бутилка, тя била намерена едва при второто претърсване.

Адвокатите на Плъха използваха това, твърдейки, че доказателствата може да са манипулирани. Междувременно изчезват други веществени доказателства. Маратонка с човешки косъм, обувки с биологични следи, иззети от мястото на престъплението и последвалите обиски, не бяха намерени през февруари 2011 г., за да бъдат представени в съда. Маратонката е иззета от дома на Стилян Георгиев и това е единственото доказателство срещу него. Негов приятел я разпознал по снимки. По спортната обувка е полепнал косъм, до който е имало близък изстрел. Не е ясно дали той е на жертвите, или на стрелците, преоблечени като полицаи, които откриха огън в ресторант “Славия”.

Полицаи с години твърдяха, че едва ли подобно дръзко престъпление е минало без участието на техни подкупни колеги, които са се погрижили да изчезнат важни веществени доказателства и така най-масовото и жестоко престъпление в гангстерската война у нас да остане ненаказано. Още по-ясно стана, че случаят “Бай Миле” ще се води на неизвестен извършител, след екзекуцията на единствения човек, който можеше да каже кой стои зад мократа поръчка. На 8 декември 2006 г. в София бе застрелян Румен Пешев - Швейцареца. Куршум го улучи в главата на излизане от жилището на приятелката му на столичната ул. “Чехов” в жк “Изток”.

55-годишният Пешев се е чувствал застрашен след убийството на Бай Миле, защото точно е знаел кой е поръчал на килърите смъртта на боса му. Бил склонен да свидетелства. Приживе той е осигурявал квартири за чужди престъпници, пристигали у нас, включително за участие в атентати. Той така и не успял да разкаже какво знае, защото преговорите да му се осигури безопасността и статут на защитен свидетел се проточили.

Магистратите дори му обещали, че ако проговори пред съда, поръчителят на убийството на Бонев ще бъде арестуван публично в съдебна зала, където трябвало да свидетелства по друго нашумяло по онова време дело. Пешев е знаел тайни и за полицаи, и за магистрати, които години наред са получавали крупни суми от швейцарските сметки на престъпни босове. Самият той е бил дясна ръка на Бай Миле, който се смяташе и за основен доставчик на дрога за Сърбия, главно за Земунския клан. Криминалисти обаче са категорични, че поръчката и изпълнението на убийството на Пешев са чисто български, доколкото той е бил опасен, ако проговори и за враговете, и за приятелите на Бай Миле. Сръбската връзка в убийството на Милчо Бонев бе потвърдена още докато в съда се точеше делото срещу Плъха и аверите му.

През 2011 г. сръбската прокуратура предава на българските власти показанията на хърватина Томислав Марянович, че 58-годишният Слободан Джурович - Кардинал - кумът на Сретен Йосич, е поръчал убийството на Бай Миле. Кардинал искал сам да поеме контрола над наркотрафика, влизащ в Сърбия, без да зависи от партньори в България. Марянович твърдял, че след ареста на Сретен Йосич в София и екстрадирането му в Холандия през август 2002 г. Бай Миле трябвало да стане изкупителна жертва.

Българският съд обаче не допусна хърватина да бъде разпитан по делото у нас. На младини Милчо Бонев бил милиционер  Сикаджията бяга от България след бомбен атентат Промените в България от 10 ноември 1989 г. заварват Милчо Бонев в редиците на Народната милиция. Тогава той е 28-годишен на служба в Самоков, вече носи прякора Бай Миле и няма никакво намерение цял живот да остава полицай. В началото на мутренската му кариера Бонев става част от групировката ВИС, като държи охранителните фирми на кръчмите и хотелите в Самоков. Изглежда Бай Миле се чувства подценяван от братята Васил и Георги Илиеви и преминава в групировката СИК.

Дори има версия, че самият той е организирал убийството на Васил Илиев през 1995 г. Така или иначе Бай Миле е бил натоварен да отговаря за сигурността на сикаджийските босове и се смята, че те търсели него, ако имат да разчистват сметки с враговете. През септември 2001 г. мощен взрив разтърсва блока на Милчо Бонев в столичния квартал “Изток”. Бомбата е заложена в пощенската кутия и мощността й се равнява на 800 г. тротилов еквивалент. Гръмва точно когато Бай Миле влиза във входа, придружаван от двамата си охранители. Бомбата почти не го засяга, но ранява горилите му - 30-годишният Васил Костов, прочут по-късно като Васко Кеца от бандата на “Килърите” и Николай Йорданов (36 г.). След експлозията Бай Миле напуска България и се връща след около 2 години. Смята се, че през това време той е разбрал кой стои зад мократа поръчка. Малко преди да е изтекла третата година, новият атентат срещу него вече е успешен.


В категории: Разследване


4
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 5
4
Коментара по темата
4.
Bingo
15.06.2020 14:25:22
0
13
Май забравяте кой беше главен секретар на МВР през 2004 г. и колко убийства имаше тогава. Сръбската връзка не удисва при толкова ,,изчезнали" доказателства. След като сикаджии изпотрепаха толкова хора под закрилата на главсека Бойко Борисов нормално е да дадат и те някоя жертва.
3.
ХАХА КОЙ И КАК ОТКРАДНА??????????????????
15.06.2020 12:35:49
0
12
ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ОТ """СЛУЖЕБНИТЕ""СЕЙФОВЕ ???????10000000000000% Е ЗАНТЕРЕСОВАНО ЛИЦЕ С ГОЛЯМА ВЛАСТ ДАЛО ""ПОРЪЧКАТА"""КОЙ ЛИ Е ТОЗ КОЙТО СИ ИЗТРЕПА КОНКУРЕНТИТЕ????????????
2.
Еххх
15.06.2020 12:03:02
0
10
Няма ли кой да изчисти България, като постави една бомба в парламента?
1.
гражданин
15.06.2020 10:54:36
0
19
Един боклук по-малко си е добра новина и тогава и сега !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори