×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: На Алепу няма да се строи хотел, в тези кутийки ще гнездят птички


Бойко Борисов: На Алепу няма да се строи хотел, в тези кутийки ще гнездят птички
Това ще стане едно прекрасно местообитание на птички, на животни, на по-големи птици, прекрасна подпорна стена с гнезда, каза премиерът
05 Юни 2020, Петък, 22:23 ч.
Автор: Флагман.БГ

От кризата излязохме по-бедни, но живи и здрави, каза премиерът

Според някои от кризата сме излезли по-богати ли, не - излязохме по-бедни, но излязохме живи и здрави в огромната си част. Брутен вътрешен продукт се прави с работа, не с лежане и с почиване. Спасихме живота, хората, сега с работа - на правилните места да се сложат парите и продължаваме напред.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в "Панорама". Той е специален гост в предаването в 101-вия ден от създаването на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Той обясни, че в момента има медикаменти и респиратори за лечение на 30 000 души. На въпрос защо така рязко се сменят мерките, премиерът обясни, че не е рязко, а всичко е изчислено - брой заразени, брой оздравели, брой починали, брой болнични легла.

Борисов заяви, че вирусът не е победен и той изобщо не е свършил. "Надявам се, че с мерките, с дисциплината, с това, че самите хора усвоиха правилата - дистанция, дезинфекция, внимание, това е изключително важно да продължи".

"Нашите мерки бяха първи, най-навременни и най-леки. Нашите съседи затвориха църквите, затвориха джамиите, затвориха училищата, затвориха хората в къщите, излизаше се само с разрешение на полицията. Ние всеки ден пускахме - паркове първо, после градини, после ресторанти, едно по едно, но заедно с народа, спазвайки правилата, за да свикнем да живеем и максимално бързо да се върнем към нормалния живот, защото нормалният живот спомага за психическото здраве", заяви Бойко Борисов.

Премиерът разказа и, че много хора са го упрекнали, че е избрал Мутафчийски, Кънчев или Кантарджиев за Щаба.

 "Между двете теории - аз карах точно по средата. Спазвайки и затискайки много бързо тези клъстери, които се проявяваха, както Мутафчийски настояваше, и в същото време много бързо отпускайки местата- там където позволяваше, и затова излязохме първи от строгите мерки. В спора се ражда истината. Няма теория, няма учебник, няма литература, по която да извадиш и да кажеш: За коронавируса правилото е... няма такова! Издъниха се най-големите държави. Измряха им хората. Във Великобритания, в САЩ, в Русия, в Бразилия, издъниха се!", заяви Борисов.

На въпрос защо е било нужно хората да се плашат с чували за трупове, Борисов отговори, че това е информираност. Когато човек знае и вижда. Той припомни репортажите от Италия и Ню Йорк и за да се случи това, според него е било важно хората да бъдат информирани.

Премиерът коментира грешката в системата на Министерството на здравеопазването днес така: "И сайтът на СЗО блокира днес".

Борисов изтъкна, че България първа си е направила облеклата и е започнала да прави кръвна плазма.

"Ние първи си направихме облеклата, маските, очилата, първи започнахме плазмата да правим - в момента маса народ дава кръв, правим плазма, замразяваме, подготвяме, затова и толкова много хора излекувани имаме. Благодарение на нашата индустрия успяхме да направим облекла от най-добрия клас, в момента зареждаме Германия, Австрия, цяла Европа, с най-доброто, а не от Китай. В началото нямаше шлемове, маски, заводът в Смолян, който правеше ски, започна да прави маски и очила", каза премиерът.

Съседните държави всички са си признавали - и президентът Вучич и много други, че гледат Бойко какво прави, и правят и те. Но и големите европейски държави", коментира Борисов. И даде за пример Германия, която вчера свали ДДС-то за 6 месеца. Той призна, че свалянето на ДДС-то за книгите му е било голяма мечта.

Бойко Борисов направи коментар и за казуса със строежа край Алепу.

"Понеже вчера изпратих директора на ДНСК, преди да дойде, му казах: Гледай ме внимателно какво ще кажа, защото си ми доложил, че този първи етап е подпорна стена, а вторият етап е курортен комплекс, който с огромна степен на вероятност няма да се строи. Сиреч, ако това е подпорната стена и вие ме убеждавате, както и всички българи, че тези кутийки там не са хотел, това ще стане едно прекрасно местообитание на птички, на животни, на по-големи птици, прекрасна подпорна стена с гнезда", каза премиерът.

Бизнесът на Божков го взехме в полза на държавата. Аз говоря само с факти", заяви Борисов.

"От времето, когато аз бях главен секретар, аз не се обяснявам на всички хора с обвинение, защото той няма как да те обича, когато е беглец с червена бюлетина на Интерпол и 18 повдигнати обвинения", категоричен бе премиерът.

Борисов отрече да е получавал пари от обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

"Как ще получа пари от Божков? От Божков съм получил една пура и то в централата на ГЕРБ", каза Борисов.

"Заклевам се във всичко свято, защото съм вярващ - една стотинка, един лев, едно евро не съм взимал от този човек. Ако някъде може да ми се търси вина е, че съм помагал на футбола, защото той беше в колапс", допълни Борисов.

"Хазартът защо да не е за българския спорт, защо да не е за българските спортисти. Сега стана, преди 10 години това не ни е било приоритет", допълни още той.

Премиерът уточни, че не е забранил на правителството да се вижда с Божков, но никога в негова полза. И в един момент се оказало, че дори съдружниците му от 20-30 години, не са ли знаели, че се отклоняват пари.

Борисов коментира и бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Колегата Цветанов направи каквото можеше за ГЕРБ, сега прави каквото може да разбира. Но негова работа. Пожелавам му успех, тъкмо хората в ГЕРБ ще видят кой е бил искрен", допълни премиерът. Той припомни притчата за цар Соломон и двете майки.

Министър-председателят се спря и на темата за КЕВР и разпространена прогноза за над 20% увеличение на парното в столицата, която беше опровергана по-късно

"42% сваляме цената на газа. Едната вечер излизат с новина, че с 20+ процента вдигаме цената, а в същото време 42% намалява цената на газа. Пълно малоумие! Питам Дончев - той ми обяснява, тъй като само един път в годината се определя цената и те си слагат всички възможни варианти - Утре цената става 1000 лв. и какво ще се случи тогава? Кажете на хората, че с минус 15, минус 20, да видят, затова сме се борили. Сега в понеделник 201 милиона връщаме надвзети от "Газпром" пари. И те излязоха и да направят хората да ни псуват. Е, затова и без това им е изтекъл мандатът", каза министър-председателят.


В категории: Созопол


35
Коментара по темата
35.
Чичо ви Врътко Арабаджиев
10.06.2020 04:02:56
0
1
Проблемите на Бойко са от ПСИХИАТРИЧЕН характер. Завладелият го антагонизъм е в резултат на силната МУ КОМПЛЕКСАРЩИНА, която от своя страна произтича от трагично ограничения МУ ИНТЕЛЕКТ и ЖЕЛАНИЕТО ДА БЪДЕ ХВАЛЕН. Всичко това, непрекъснато извежда на преден план ПРИДОБИТОТО вследствие на това у него ЧУВСТВО НА НЕПОГРЕШИМОСТ. Всичко това, непрекъснато извежда на преден план ПРИДОБИТОТО вследствие на това у него ЧУВСТВО НА НЕПОГРЕШИМОСТ. То пък от своя страна достига последната степен на това проявление - САМОВЛЮБЕНОСТ (НАРЦИСИЗЪМ). В случай на отправени критики или нападки към НЕГО, то тогава Бойко достига до най-високи нива на РАЗДРАЗНЕНИЕ, което от своя страна предизвиква у него първобитен „нагон” на ОМРАЗА и животински стремеж за ОТМЪЩЕНИЕ. Първата защитна стъпка на комплексирания индивид, заемащ РЪКОВОДЕН държавен пост е, ДА СЕ ЗАОБИКОЛИ от НИСКОИНТЕЛИГЕНТНИ себеподобни.
34.
baihui
08.06.2020 13:49:42
0
2
Тоя малоумник е време да си ходи.....в затвора !!!
33.
Цола Драгойчева
07.06.2020 10:18:50
1
4
Алоууу, Кратуната! Като ще гнездят птички, защо "кутийките" са с размери на апартаменти?
Това е поредната свинщина през управлението на ГЕРБ с главатар Боко Банкялийски!
32.
хохохо
07.06.2020 09:37:44
0
5
Там ще гнездят мисирки
31.
*********
06.06.2020 19:22:35
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
30.
бай кире
06.06.2020 16:46:53
0
11
Послушковците от флегман пак жулят отрицателен вот на неудобните за боко методиев борисов коментари. Голямо лизане голямо лапане и усвояване на пари от партийните субсидии само и само боко тиквата да се покаже като спасителя в ръжта на една изпаднала в несъстоятелност и зависимост държава.
29.
Стоян
06.06.2020 15:59:31
0
5
Изтървава се възловият момент. Отново ни пързалят като африканци, отново гледаме резултата. Държавни пари (Вашите пари), се дават за подпорна стена, и се усвояват за хотел. Това е истината, която всички мълчат, а мисирките не смеят да попитат.
28.
До Флагман
06.06.2020 13:53:46
4
10
Вие сте жалки манипулатори на вота от коментарите!!!
27.
Glarus
06.06.2020 10:20:36
7
4
Do Flakman i wie Ste Kurupni neste
Neotralni istrivate Istinata Winagi
26.
Фейк
06.06.2020 09:32:28
26
22
Е, какво сме видели за Ню Йорк и Италия- фейк нюз! Ковчезите са оказаха стара новина за потънал кораб с бежанци, а острова в Ню Йорк с масовия гроб- ами там от години погребвали непотърсени умрели хора!!! А нещо за подарените 700 млн. на Божков, за да им даде 60 от тях после? Ами това, че от тотално компрометираната СЗО решиха отново да ни попарят, че трябвало да се носят маски до второ пришествие- ще има ли туризъм, или с маските оод юргана?
25.
Великан
06.06.2020 09:09:37
23
17
на глупостите!
24.
Архитекта
06.06.2020 08:36:17
41
34
В тези "кутийки" трябва да се загнездят абсолютно всички от парламента, след което да се заринат с изкопаната от там пръст!
23.
А някои им викат пеликани
06.06.2020 08:00:27
37
21
Птици ще да са. Едни такива с големи торбести човки..пардон портфейли. Може и някое мисирче да допуснат в калъбалъка. Обаче лошото е, че вече няма достатъчно риба за ятото и някои го удариха на канибализъм!
22.
Bgman
06.06.2020 07:50:43
30
25
Петзвезден хотел за птички!
Евала, иновация в туризма!
Нощувките ще се плащат по европрограми...
21.
k
06.06.2020 07:36:18
15
40
много разбирате смешковци,ама от бургадидас не сте излизали
20.
Бургас
06.06.2020 07:09:22
35
33
Всички сте за едни други кутиики, там в комлука се намират в едно учреждение с високи огради с бодлива тел! Боклуци!
19.
Валери и Валентин
06.06.2020 04:12:58
46
42
Бойко е сикаджийска мутра, откраднал е милиарди и трябва да лежи в затвора. Цитат от "Паралакс" по тв ск"о"т....... Коментара е за вас, гласувалите за тези дребни човеченца :-)
18.
Милена
06.06.2020 02:35:20
41
37
Германия дава и по 300 евро еднократно на всяко дете с детските надбавки за следващия месец.
Всички деца получават детски надбавки , независимо от дохода г- н Борисов.
17.
Кажи му $$$$ и не го обиждай повече
06.06.2020 02:29:04
48
28
"Между двете теории - аз карах точно по средата" Даже и Тодор Живков нямаше да го каже това :-)
16.
Мара Мичковица
06.06.2020 01:13:27
54
48
Има толкова идиоти в БГ, че все някой ще му се върже. Още повече - мутрата раздава милиарди евросубсидии кеш, а Главболгарстрой са основен гостоприемник. Ще изчакат някоя година и пак ще брегоукрепват ДС изродите.
15.
*********
06.06.2020 00:23:17
51
38
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
14.
Рапон
06.06.2020 00:21:31
58
39
Колко си нагъл
13.
Тано Кариди
06.06.2020 00:00:56
23
16
Дон Казаналезе беше много благодарен на Шишо Бакшишо, Капо Ди Тути Тулупи помогна на не едно семейство да го разтовари ...заедно с расовите бели коне вътре в него. Con il termine "sponsorizzazione" si intende ogni accordo commerciale con il quale uno sponsor, a beneficio reciproco dello sponsor e della parte sponsorizzata.
12.
Чичо ви Врътко Арабаджиев
05.06.2020 23:56:09
3
42
Има една страна ...казва се Норвегия ...там за да станеш полицай ти искат висше ...Поздрави от Швейцария.
11.
*********
05.06.2020 23:51:19
9
48
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
*********
05.06.2020 23:33:57
2
20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Ха ха ха
05.06.2020 23:27:21
59
50
Ще гнездят птички - основно мисирки и тук-таме някоя патка,
8.
Bingo
05.06.2020 23:22:43
60
40
На майка ти дъртата слива ще "гнезди" в тези клетки.
7.
Burgas
05.06.2020 23:14:54
62
56
Тиквата я сготвиха на фурна с мед и орехи!
Д-р Ахмед Демир Доган си търси нов премиер и министри!
6.
Юда
05.06.2020 23:09:07
67
57
Много лъже Тиквата и хубаво лъже. Евалла
5.
Гост
05.06.2020 23:08:38
68
49
Бая дюмбелести тия птички... като управляващите!
4.
Флагман
05.06.2020 23:00:10
73
61
Някой вярва ли на тиквата?!?
Абсурд!
3.
Руменчо,не разбра ли че падна в канала
05.06.2020 22:44:54
17
23
Руменчо,не разбра ли че падна в канала?Поредният спонсор - престъпник,който не може да амнистираш!
2.
Банкя
05.06.2020 22:42:47
77
67
Абе бая големи кутийки.
Или щраусите са станали прелетни птици или си лъжлив копелдак
1.
демократ
05.06.2020 22:40:58
104
82
ШИБАНЯК, ЛЪЖЛИВ ! В строежа на Алепу ще гнездят птички колкото не знаеш за изнудването на Черепа ! Гледа ни в очите и ни лъже. АРЕСТУВАЙТЕ ШИБАНЯКА И ГО ДРЪЖТЕ В ХЛАДИЛЕН КАМИОН !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори