Обичате риба, но не ви се занимава: Ето колко елементарно се чисти сафрид (ВИДЕО)
Вижте и начините на приготвяне
Сафридът е уникален морски дар. У нас най-разпространен е черноморският сафрид. Той е идеална за пържене и за зимнина риба.
Чистенето на сафрид е изключително просто. Той обикновено е безлюспеста риба, но при по-едрите риби може да се видят люспи. Изчистването става, като се издърпва главата, като заедно с нея излизат и вътрешностите от корема.
За тези, които обичат рибата цяла - трябва просто да се издърпат хрилете. Както при главата, така и при хрилете ще излязат вътрешностите, пише gotvach.bg.
След което отново се измиват със студена вода и се изсушават. После се посоляват и се пържат.
Есенният сафрид е подходящ и за печене на скара, тъй като е по-мазен, за разлика от пролетния, който не е подходящ за скара.
Консервирането ѝ също е препоръчително, тъй като става много вкусна риба в буркани. Но готвачите препоръчват рибата изпържена.
Така е идеална за мезе за бира в летните жеги и не само.
Сафридът също може да се посоли и замрази във фризера, готов за бъдещи кулинарни творения.
Някои бланшират рибата в подсолена вода и я замразяват, но тази стъпка не е задължителна при повечето риби и е въпрос на предпочитание.
Бате Енчо се ожени на 68
Виктор от "Ергенът" не помни дали е бил с мъже
RSV набира скорост по света и причинява тежки респираторни, сърдечни и неврологични усложнения
Не изхвърляйте утайката от кафето
Най-лесният начин да се спасите от мухъла у дома
Ампутираха крака на бащата на Меган Маркъл, бори се за живота си
Цветелина Бориславова купи втора банка
Напусна ни поетесата Ружа Велчева
Руен подкрепи Бургас за Европейска столица на културата 2032
Бургас е на крачка от откриване на филиал на Лесотехническия университет
Подкрепете бургаската танцова школа „Estrella“ – на крачка е от големия финал на „България търси талант“
Масова смърт на пингвини в Южна Африка
