Обичате риба, но не ви се занимава: Ето колко елементарно се чисти сафрид (ВИДЕО)
Вижте и начините на приготвяне
Сафридът е уникален морски дар. У нас най-разпространен е черноморският сафрид. Той е идеална за пържене и за зимнина риба.
Чистенето на сафрид е изключително просто. Той обикновено е безлюспеста риба, но при по-едрите риби може да се видят люспи. Изчистването става, като се издърпва главата, като заедно с нея излизат и вътрешностите от корема.
За тези, които обичат рибата цяла - трябва просто да се издърпат хрилете. Както при главата, така и при хрилете ще излязат вътрешностите, пише gotvach.bg.
След което отново се измиват със студена вода и се изсушават. После се посоляват и се пържат.
Есенният сафрид е подходящ и за печене на скара, тъй като е по-мазен, за разлика от пролетния, който не е подходящ за скара.
Консервирането ѝ също е препоръчително, тъй като става много вкусна риба в буркани. Но готвачите препоръчват рибата изпържена.
Така е идеална за мезе за бира в летните жеги и не само.
Сафридът също може да се посоли и замрази във фризера, готов за бъдещи кулинарни творения.
Някои бланшират рибата в подсолена вода и я замразяват, но тази стъпка не е задължителна при повечето риби и е въпрос на предпочитание.
Задържаха мъж за ухапвания и заплаха за убийство към жена му
Инициативата „Да украсим Бургас“ вдъхнови стотици хора, превърнаха града в приказка (СНИМКИ)
„Форбс“ обяви кои са 100-те най-влиятелни жени в света
Отиде си легендарна наша треньорка
Трафиканти примамват мигранти с видеа на млади британски момичета
Той й спаси живота, а тя избра друг! Натали ще е вечно благодарна на Тихомир за това
От ПСС с предупреждение към тези, тръгнали към планините
Нова наредба разрешават барове на плажа само до 2% от площта му
Голям успех за несебърски млад лекоатлет
Тръмп не взе Нобеловата награда за мир, но е №1 по влияние за Европа 2026
Две жалби срещу приемането на еврото в България са подадени в Съда на ЕС
