Обичате риба, но не ви се занимава: Ето колко елементарно се чисти сафрид (ВИДЕО)
Вижте и начините на приготвяне
Сафридът е уникален морски дар. У нас най-разпространен е черноморският сафрид. Той е идеална за пържене и за зимнина риба.
Чистенето на сафрид е изключително просто. Той обикновено е безлюспеста риба, но при по-едрите риби може да се видят люспи. Изчистването става, като се издърпва главата, като заедно с нея излизат и вътрешностите от корема.
За тези, които обичат рибата цяла - трябва просто да се издърпат хрилете. Както при главата, така и при хрилете ще излязат вътрешностите, пише gotvach.bg.
След което отново се измиват със студена вода и се изсушават. После се посоляват и се пържат.
Есенният сафрид е подходящ и за печене на скара, тъй като е по-мазен, за разлика от пролетния, който не е подходящ за скара.
Консервирането ѝ също е препоръчително, тъй като става много вкусна риба в буркани. Но готвачите препоръчват рибата изпържена.
Така е идеална за мезе за бира в летните жеги и не само.
Сафридът също може да се посоли и замрази във фризера, готов за бъдещи кулинарни творения.
Някои бланшират рибата в подсолена вода и я замразяват, но тази стъпка не е задължителна при повечето риби и е въпрос на предпочитание.
Локо със специален поздрав към Мони Николов
До 5 бона такса GSM в затвора
Първият нов влак от "Шкода" ще е у нас през януари
Тежестта върху труда в България стига рекордни 46%
Продадоха на търг най-скъпия комикс в света за рекордна сума
Асен Василев спечели дело за клевета срещу Делян Добрев
Нападнаха публициста Владимир Перев в Скопие
До 14 000 лв. за тридневен престой във Велинград за празниците, места вече няма
Софи Маринова стана за смях с тази снимка
Вдигат командировъчните заради приемането на еврото
В Истанбул забраниха храненето на бездомни кучета
Майката на Давид се омъжила за ром, затова той избягал при баба си
