×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разследване: Полицаи от другата страна на закона


02 Юни 2020, Вторник, 12:23 ч.

Журналистите Тина Ивайлова и Мартин Георгиев – по следите на служители на КАТ-Плевен

Нова серия разкрития за полицаи, които живеят в лукс на ръба на закона. Четири месеца след разследването на NOVA за ловешкия полицай Данчо Катаджията и колегата му Иван Иванов, изплуваха и нови факти.

„След репортажа за Данчо Катаджията, се обадиха много хора и поискаха и в техните градове да разследваме. Оказа се, че в цяла България има такива хора”, обясни журналистът Тина Ивайлова.

„Стигнахме до разбиване на една тайна Viber-група. В нея членуват над 150 катаджии от цялата страна, всички останали, а те са общо 250, са зяпачи. Тези зяпачи получават възможността да следят къде са камерите на полицията, осигурява им се коридор и взимат такси от 100 до 600 лева от хора, за да се движат спокойно по пътищата ”, допълни Мартин Георгиев.

Двамата журналисти обясниха, че Данчо Катаджията, който е бил админ на тази група, вече я е напуснал.

Същевременно се появиха още двама полицаи, приятели на Йордан Петков, които са съмнително забогатели – Петър Найденов и Цветомир Цолов. Двамата работят в КАТ-Плевен. Журналистическият екип тръгна по следите им, а в същото време тайната им Viber-група „Катаджиите“ прегря от обиди и неетични квалификации срещу журналистите Тина Ивайлова и Мартин Георгиев.

Собственик на заведение в Плевен твърди, че Цветомир Цолов ще му го вземе по нечестен начин.

„От 10 години го стопанисвам това заведение. Работата започна да пада, започнах да изнемогвам да си плащам на банката кредита, обявих си фирмата в несъстоятелност. Дадоха имота на ЧСИ. 1,2-1,3 милиона беше пазарната оценка. Банката на толкова го оцени. Минаха 3 или 4 търга. Никой не се явяваше. Всеки изминал търг цената спадаше надолу. Накрая остана 460 000 лева”, разказва Петър Стойков.

17 септември 2019 година е последният срок да се внесат тръжните документи. Сделката е направена в последния момент, но парите са внесени на другия ден.

Стойков и адвокатите му обжалват продажбата и сезират всички възможни институции. Подават жалби до МВР, прокуратурата, ДАНС и НАП заради пропуски при подаването на документите.

Освен пътен полицай, разбираме, че Цветомир Цолов неформално е собственик на голяма пицария в центъра на Плевен и още едно заведение. В града е публична тайна кой е шефът. Неофициално го потвърждават и негови колеги. В полицията в Плевен, както и в НАП, има внесени жалби, че заведението укрива данъци.

Въпреки че получава разрешени от ръководството на МВР за интервю с екипа ни, Цолов отказва среща. В разговор по телефона отрича да е собственик на две заведения, както и покупката на трето. Твърди, че жена му има бизнес, той - не.

Още един полицай - Петър Найденов, за когото ви разказахме преди седмица, също подготвя да отвори заведение в началото на другия месец. Пешката, както всички го знаят, въртял доскоро оборотно заведение в центъра на Плевен. Сега подготвя ресторант в емблематичния за града парк Кайлъка до езерото. Официално бизнесът е на името на съпругата на Найденов. 

ЧАСТ ВТОРА

*Как служители на реда стопанистват заведения, карат луксозни автомобили и рекетират обикновените граждани?

Тайната Viber група „Катаджиите“ прегря от обиди и неетични квалификации срещу колегите ни Мартин Георгиев и Тина Ивайлова. Последваха наказания и уволнения, а също и реакции на дирекция „Вътрешна сигурност“ и МВР. Вече ви разказахме за още близки и опасни връзки на Йордан Петков с други негови колеги.

Показахме ви и новата покупка на полицая Цветомир Цолов - заведение в квартал „Сторгозия“, което по документи  е закупено от съпругата му, но според хората в Плевен това е само на хартия.

Заради пропуските в документите, както и състоянието на фирмата, тече проверка на Дирекция "Вътрешна сигурност“. Стана ясно, че има финансови несъответствия при Цветомир Цолов и бизнеса на жена му.

Разбираме, че два дни след разговора ни с Цолов, плевенската прокуратура изненадващо, в лицето на зам.-окръжния прокурор Николай Пачевски, се произнася с постановление за отказ да образува наказателно производство по жалбата на Петър Стойков отпреди 7 месеца. В документа Стойков твърди, че катаджията Цветомир Цолов ще му отнеме заведението по незаконен начин. Прокурор Пачевски отказа коментар за мотивите на това постановление, както и защо самият жалбоподател не е разпитан от разследващия орган.

Оказа се, че освен двете заведения в Плевен и третото, което е закупено на търг, Цолов и съпругата му имали и още едно заведение, само че в София в "Студентски град". През 2016 година го купили в съдружие със съпругата на бившия кмет на Пордим за над 100 хиляди лева. Тя отказа коментар.

Проверка на имотното състояние ще бъде извършена и на още един полицай - Петър Найденов, който също подготвя да отвори заведение в емблематичния за Плевен парк „Кайлъка“. По документи заведението отново е на името на съпругата му.

Петър Найденов попадна в полезрението на екипа ни заради приятелството му с админа на тайната Viber група – Данчо Катаджията, за който ви разказахме в предишни епизоди.

Разбираме, че групата, освен за шеги и закачки, служила и за бизнес. Имало ценоразпис, като срещу 500 лв. месечно хората са можели да се възползват от карта с камерите на територията на страната.

„Ние се уведомявахме сами и си помагахме, в което не виждам лошо. Във всеки един град си има такива групи“, каза Петър Найденов.

Едва ли обаче във всеки един град се снимат лични данни на хората и се публикуват в тайни групи, както се случи с екипа ни.

Мартин Неделчев e полицаят, който снима личните карти на екипа ни. Той работи в Пътната полиция в Плевен. И срещу него има образувани проверки, не само заради екипа ни. Кметът на  село Къшин води няколко дела за неправомерно съставени актове срещу него от полицай Неделчев.

„Хора, облечени във власт и униформа, са решили,че могат да си правят своеволия на пътя - точно с мен няма как да стане. Аз не съм против системата на МВР, напротив, винаги съдействам. Нито съм против съда и униформата, но има хора, облечени във власт и униформа , които си мислят ,че са вся и всьо и могат да си правят, каквото си искат с гражданите“, каза Пламен Петков.

Друг полицай от групата е Бойко Диков от отдел „Пътна полиция“ в Долни Дъбник. От няколко месеца е разследван от Дирекция „Вътрешна сигурност“ за злоупотреби с гориво.

Полицай Петър Кирков от Плевен е друг член на тайната група. От 23 години е в системата на МВР. Разследван е за злоупотреба с евросредства при отварянето на фитнес център в града. Има и дело за вземане на 20 евро подкуп от тираджия преди 3 години. Оттогава е понижен и работи в Кнежа. Сега е квартален инспектор в село Бреница. Полицаят е доста активен във Viber групата, в която е от времето, когато е бил катаджия.

Полицай Цветан Ганчев от Севлиево също е активен. Отново е „късметлия” за номер на автомобила му – 2999. Отскоро прави лошо впечатление на своите колеги с агресивното си поведение.

Още един активен в групата, който редовно изнася данни за местоположението на мобилните камери, е криминалистът Людмил Здравков от Троян. Допреди година е бил катаджия. Тогава по невнимание удря патрулка в таксиметров автомобил, спрял на знак "Стоп". Има акт за това, а за награда е повишен в Районното в Троян като оперативен работник.

Към настоящия момент се проверяват още пет Областни дирекции на МВР за участието им във въпросната група. „Катаджиите“ е закрита от няколко дни. Създадена е обаче друга в Telegram под кодовото име “Невидимите“. 


В категории: Разследване


5
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
5
Коментара по темата
5.
раята
02.06.2020 13:27:12
0
7
Ганьо спи и сънува ама скоро няма да се събуди. Ей такива тарикати ще го цакат с топла бира цял живот и все ще реве че в Булгаристан няма закони и правила.
4.
божа работа
02.06.2020 13:24:40
2
5
Абе къде е Боко Методиев Борисов и онзи пъпчивия баш главен комисар да въздадат правосъдие. Или като не им отърва да закачат своите гербаджиъски тъпи говеда боко е по нисък от тпевата.
3.
0100101
02.06.2020 13:01:13
1
3
Нашите закони са така написани че можеш спокойно да ходиш и живееш на острието на меча!!
Никой ли не разбра че законите са такива ,че винаги има вратичка в полето,през който преминавайки я заобикаляш и излизаш сух от водата!!
2.
гражданин
02.06.2020 12:56:55
0
6
Рибата не случайно се вмирисва от главата Но когато започне МВР да се саморазследват всичко се замита дО КЪДЕ СЕ СТИГНА СЪС СЪМНИТЕЛНИЯ ИМОТ ЗАКУПЕН НА НИСКИ ЦЕНИ ОТ ДИРЕКТОРА НА ГДНП .нЕЩАТА ИЗЛИЗАТ НАЯВЕ КОГАТО СЕ ПОЕМЕ РАЗСЛЕДВАНЕ ОТ МЕДИИТЕ Конкретно от разследващи полицаи От къде шефа на ОДП Бургас ги е придобил тези скъпи луксозни коли в профила му във ФБ както от кога има жилище в Бургас още преди да дойде се е сдобил Медиите от тук да започнат а не от долу .
1.
Динко
02.06.2020 12:39:31
1
7
Мятайте -Кметовете,Горските .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори