Да си оближеш пръстите: Рецепта за Пиле кордон бльо
Ако имате нужда от протеини и обичате да похапвате пилешко, то може да разнообразите менюто си като приготвите месото по днешната ни рецепта
Пиле кордон бльо. Чували ли сте за това ястие? То идва от изтънчената френска кухня и представлява нещо като шницел от пилешко месо, между което има сирене, кашкавал или шунка.
Ако имате нужда от протеини и обичате да похапвате пилешко, то може да разнообразите менюто си като приготвите месото по днешната ни рецепта.
Ето и необходимите продукти за класическо пиле кордон бльо:
– 2 яйца;
– 2 парчета пилешко филе;
– няколко резена шунка;
– малко парче кашкавал;
– малко парче от швейцарското сирене „Грюер“;
– брашно;
– сол и черен пипер на вкус;
– галета за овалване;
– 1 лимон;
– олио за пържене.
Измивате хубаво пилешкото филе и го подсушавате. Начуквате го с дървен чук (най-добре е да го сложите в дебел плик или между няколко пласта фолио, за да не изцапате наоколо. Трябва да се получат тънки парчета, които овкусявате със сол и черен пипер.
Нарязвате шунката, сиренето „Грюер“ и кашкавала на тънки парчета. В единия край на месото поставяте по малко от тях и после той се прихлупва с другия.
Филетата с плънката се панират в брашно, яйце и малко галета. Оставят се настрани за известно време, за да не падне панировката.
Сипвате малко олио в тиган и след като мазнината се нагорещи достатъчно, пържите пилешкото. Важно е да знаете, че на всяка страна ѝ трябват по 6 минути, за да бъде напълно готова.
Трябва да внимавате, защото специалното сирене, използвано в рецептата, не бива да изтече отстрани.
След като сте готови с двете порции, поднасяте класическото пиле кордон бльо с няколко резенчета лимон. Гарнитурата избирате сами.
Източник: tialoto.bg
България иска отмяна на забраната за продажба на коли с ДВГ
Отрупаха Софи със злато за юбилея
Трикът, който спестява пари през зимата: Експерти разкриват как се ползва правилно климатикът
Полицията ще дава указания по високоговорители на протеста в София в сряда
Това е най-сполучливата рецепта за неустоимата торта "Трите тайни" - кремообразна, пухкава и удивително лесна
3 зодии се прераждат в края на 2025 г.: След умората и объркването пристигат изобилие, енергия и любов
Ромите са станали по-богати, отчете вицепремиерът Атанас Зафиров
Доказано: Ако приемате определена доза от този витамин, ще стареете по-бавно
Златото вече не е най-търсеният метал
Мария Илиева с 40 кг надолу
Рязко поскъпване на ремонтите - за баня от 8 кв. м вече плащаме около 12 000 лв. труд
Спите ли правилно? Експерти разкриват кои пози вредят най-много и кои са най-полезни за здравето
