Да си оближеш пръстите: Рецепта за Пиле кордон бльо
Ако имате нужда от протеини и обичате да похапвате пилешко, то може да разнообразите менюто си като приготвите месото по днешната ни рецепта
Пиле кордон бльо. Чували ли сте за това ястие? То идва от изтънчената френска кухня и представлява нещо като шницел от пилешко месо, между което има сирене, кашкавал или шунка.
Ако имате нужда от протеини и обичате да похапвате пилешко, то може да разнообразите менюто си като приготвите месото по днешната ни рецепта.
Ето и необходимите продукти за класическо пиле кордон бльо:
– 2 яйца;
– 2 парчета пилешко филе;
– няколко резена шунка;
– малко парче кашкавал;
– малко парче от швейцарското сирене „Грюер“;
– брашно;
– сол и черен пипер на вкус;
– галета за овалване;
– 1 лимон;
– олио за пържене.
Измивате хубаво пилешкото филе и го подсушавате. Начуквате го с дървен чук (най-добре е да го сложите в дебел плик или между няколко пласта фолио, за да не изцапате наоколо. Трябва да се получат тънки парчета, които овкусявате със сол и черен пипер.
Нарязвате шунката, сиренето „Грюер“ и кашкавала на тънки парчета. В единия край на месото поставяте по малко от тях и после той се прихлупва с другия.
Филетата с плънката се панират в брашно, яйце и малко галета. Оставят се настрани за известно време, за да не падне панировката.
Сипвате малко олио в тиган и след като мазнината се нагорещи достатъчно, пържите пилешкото. Важно е да знаете, че на всяка страна ѝ трябват по 6 минути, за да бъде напълно готова.
Трябва да внимавате, защото специалното сирене, използвано в рецептата, не бива да изтече отстрани.
След като сте готови с двете порции, поднасяте класическото пиле кордон бльо с няколко резенчета лимон. Гарнитурата избирате сами.
Източник: tialoto.bg
Обраха офиса на ансамбъл "Чинари" в центъра на София
Гърция привлича с примамливи оферти българите за новогодишните празници
Как да подмладим визията си с малки трикове
Хванаха дрогиран шофьор от Камено на изхода от с. Братово
Първата ни ракета се нареди до най-добрите играчи в изключителна класация
Бургаската школа по джу джицу прослави България на световното в Тайланд
Откриват паметна плоча на д-р Спас Радев, загинал в битката с COVID–19 край
Победителят в "Биг Брадър" Давид отваря пекарна с парите от наградата
Продължава делото "Дебора" с разпит на свидетели
Правилата и санкциите за собствениците на кучета, които трябва да знаете
Ето как да се храним балансирано спрямо лунния календар
