×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал на сесията в Царево заради имот на „Мерилин Александрия” в Лозенец


Скандал на сесията в Царево заради имот на „Мерилин Александрия” в Лозенец
Общинските съветници Даниел Николов от ГЕРБ (вдясно) и Станислав Добрев от Движение Гергьовден водят ожесточен спор на самата трибуна - очи в очи
28 Май 2020, Четвъртък, 18:55 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Кметът:Изчистваме грешка отпреди 14 години, опозицията: Да направим имота парк, не да го продаваме

Сериозен скандал на днешната общинска сесия в Царево предизвика предложението да се продадат 525 кв.м. на комплекс „Мерилин Александрия” в Лозенец.  Докладната бе внесена от кмета Георги Лапчев, а мотивът бе, че е допусната техническа грешка преди 14 години, която e оставила общински имоти в периметъра на комплекса. Става въпрос за ивица, която е широка между 1 и 3 метра и буквално опасва цялата площ на комплекса, уточни Лапчев.

„Придобили сме имота в тези граници през 2011 година. Сега се опитваме да направим ипотека и банката изисква от нас да изчистим собствеността. Готови сме да откупим тази земя”, каза изпълнителният директор на „Александрия груп” Антоанена Игнатова.

Антоанета Игнатова, изп.директор на Александрия обясни, че проблемът за дружеството е наследен при покупката на комплекса

Дружеството е един от стратегическите инвеститори в Приморско и Царево и чрез туроператорската си компания води хиляди чешки туристи всяко лято по българското Черноморие. Игнатова уточни, че са разбрали едва сега за разминаването и от няколко месеца вадят скици и се опитват да изчистят собствеността.

Опозицията обаче категорично се противопостави на предложението. Станислав Добрев от Движение „Гергьовден” предложи да се изключи публичната собственост от частния имот, за да може той да се използва за обществени нужди. Добрев е лицензиран геодезист и като такъв се мотивира, че има достатъчно законови възможности, които биха позволили на Общината и частния собственик да разделят терена – примерно да вземе 525 кв.м. в една част от имота и да ги обособи като парк.

Георги Лапчев подчерта, че става въпрос за стара грешка, която сега е времето да оправят

„Много е лесно да се говори, но ми звучи като извиване на ръце. Не съм защитник на никого, но ако трябва да сме прагматици, не смятам, че това е правилното решение.  По никакъв начин няма да се отрази на зелената система на Лозенец. Инвеститорът дълго време е владеел този терен. Сега изчистваме една грешка, която наследяваме и ние, и те от 2006 година. Не искам да обследваме ПУП-а преди 14 години, защото е нещо страшно. Виждайки, че има несправедливост, тръгваме в посока тя да бъде отстранена. Старата практика на тогавашното общинско ръководство беше винаги в имотите да остава нещо нерешено. Оставяше се по една, да я наречем „златна акция”, за да се тормози инвеститора”, каза от трибуната на ОбС Георги Лапчев.

Станислав Добрев от Движение "Гергьовден" (на преден план) със скицата на имота. Съветникът предлага общината да си отдели собствеността и да използва парцела за парк или други нужди

„За” предложението гласуваха 8-те съветници на ГЕРБ, но докладната не бе приета, защото бе необходимо квалифицирано мнозинство от 2/3, т.е. - 9 гласа, а опозицията от БСП и Движението „Гергьовден” бе твърдо против. Не е изключено на следващата сесия да се внесе повторно предложението, защото от думите Антоанета Игнатова стана ясно, че това е от изключително значение за дружеството й.

На днешната сесия се прие предложението да бъдат продадени и 5 апартамента в Царево, като цените им започваха от 17 хил.лева, което според опозицията е доста под пазарните.

В края на заседанието, секунди, след като се разрази лютият спор по докладната на „Мерилин Александрия”, думата взе лидерът на ГЕРБ в Царево Даниел Николов, който съобщи, че е получил постановлението от Комисията за конфликт на интереси по жалбата на Емил Пейчев.

Становището на КОНПИ е, че не е налице конфликт на интереси при гласуването на бюджета за спортните клубове.

Вижте повече във видеото:

 

Как Царево ще посрещне Лято 2020 и издържа ли бюджета в коронакризата – очаквайте интервю с кмета Георги Лапчев

Защо опозицията смята, че Царево се управлява неефективно – очаквайте интервю с Емил Пейчев


В категории: Царево


Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 1
Флагман.БГ Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица 21/05/2024, Вторник 17:15 2
8
Коментара по темата
8.
*********
29.05.2020 09:29:49
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
*********
29.05.2020 08:23:57
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Аз
29.05.2020 08:10:46
0
2
Неграмотни коментари не могат да засегнат никой. Който не може да пише по всяка вероятност не може и да мисли. Разбира се това не му пречи да лае.
5.
*********
29.05.2020 06:55:24
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
8654
29.05.2020 06:46:45
3
12
Кмете, засрами се ние гражданите на Царево сме против продажбата на тази земя.
Да се посърои парк за всички, а не да се продава.
Кмете намали ли си заплатата от 5000 лв
3.
Димитър Видев
28.05.2020 20:56:57
4
9
Царево-ние от Отечествения фронт си го тачим Мичурин.
Стабилен кмет,град от векове,красиво и подредено място.
С кеф да се преселиш от най добрия град за живеене в това китно, подредено и красиво градче!
За съжаление не така стои положението със ГРАД ПРИМОРСКО-по известно със старото си име КЮПРИЯ.
ХАРАКТЕРНО ЗА ПРИМОРЧАНИНА Е ОМРАЗАТА КЪМ НАЙ БЛИЗКОТО ПО ГОЛЕМО НАСЕЛЕНО МЯСТО ОТ ТЯХНОТО.
Стари и алчни стари ергени-не отбили се от полите на проклетите си майки, злобни старчоци и НАЙ ВЕЧЕ "КУЛТИВИРАНИ" мангали останаха в това забравено и прокълнато от Бога място...малко ли хора се поизтепотрепаха миналото лято...по строежи,аквапаркове и прочие....
2.
Мара Мичковица
28.05.2020 20:39:18
5
16
Общинските съветници в Бургас подариха държавна земя на Доган, защо общинските съветници на ГЕРб в Царево да не подарят държавна земя на читави, герберски фирми?
1.
Здравко
28.05.2020 20:16:08
2
11
И в Приморско има една грозна сграда на Буруна ,предлагам да се събори и там да се изгради парк.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден на траур Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Опитвам се да убедя все повече хора да гласуват, защото когато отвратените не отидат до урните, ще управляват отвратителните, каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ
Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори