×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Свободните" гласове свършиха. Няма да има нито за Мая, нито за Слави...


"Свободните" гласове свършиха. Няма да има нито за Мая, нито за Слави...
Мая Манолова говори завладяващо, посланията й бяха точни, верни и оригинални, но времето на подобни политически проекти сякаш отмина
26 Май 2020, Вторник, 20:35 ч.
Автор: Флагман.БГ

Енергията, която движеше интереса към политиката угасна. По-старите поколения се умориха да се борят, а новите не свързват бъдещето си с политиката

В събота на 23 май бившият омбудсман Мая Манолова заяви, че се връща в политиката и ще участва в следващите парламентарни избори с формацията си „Изправи се. БГ“

Времето бе избрано правилно, за да се разгърне политически проект – до следващите парламентарни избори има по-малко от година. Посланията също бяха верни, точни, оригинални - Манолова анонсира план за възстановяване на загубите от COVID-19 с 19 мерки за 19 месеца, пише в свой анализ Епицентър.

Сякаш всичко в този старт бе правилно и на място, за да гарантира успех. Правилно избран бе и водачът - Мая Манолова е истински пламенна, българска „ла пасионария“ - говори завладяващо, умее да посочи проблема и да даде решение. Освен това е истински загрижена за живота на средния гражданин, не го „играе“.

Но не се получи.

Протестът беше вял, някак измъчен, без капка бодрост. На публиката бе обещан поход от 20 автобуса от цялата страна, но това не стана. Участниците изглеждаха като уморени актьори, които за хиляден път играят омръзнала им пиеса пред скучаещо безразлична публика. Никакъв ентусиазъм. За капак и времето не беше най-добро, без слънце, с облаци и задаващ се на хоризонта дъжд.И отсега е ясно, че за „гражданите“ на Манолова няма да се изсипят стотици хиляди бюлетини в урните на вота догодина.

Сигурно и премиерът Борисов е усетил тази безперспективност, излъчваща се от протеста на Манолова, затова бързо я „парира“ в небрежно-народняшкия си стил, като каза, че тя се е кандидатирала за всеки свободен пост. И понеже обикаляше училища в навечерието на 24 май, добави, за да я „довърши“ - „Само за директор на това счупено училище не е кандидатствала. Ама сега, като открием новата сграда, сигурно ще дойде!“

„Тя не е единствена, камо ли пък за жена да кажеш, че е единствена, това е смешно“, вметна още премиерът. С това окончателно я „доуби“ - българинът по принцип не обича службогонците, а амбициозните жени – хептен, все пак сме на Балканите.

В предизборната си кампания за кмет на София Манолова многократно бе питана ще прави ли партия. Тя отговори веднага след загубата на втория тур: „Ще намеря начина и формулата тази гражданска енергия да не бъде пропиляна, да не бъде разпиляна, а да бъде фокусирана за постигането на една реална цел - промяна на модела в София и в България.“

През последните 30 години периодично се създават нови политически субекти – особено в навечерието на парламентарни избори. Зад някои се събира мощна гражданска енергия – както бе зад НДСВ и ГЕРБ, зад други по-малка, но достатъчна, за да ги вкара в парламента – какъвто бе случаят на „Атака“ на Волен Сидеров, на Ред, законности и справедливост - РЗС на Яне Янев, на България без цензура – ББЦ на Николай Бареков.

Както личи и от названията им, тези политически формации разчитаха или на надеждата - НДСВ, или на гнева – РЗС, „Атака“, ББЦ.

Периодичната поява на нови играчи на политическата сцена приучи гласоподавателят да ги очаква и да разпознава ясно знаците, че се задават. С други думи – както и да бе отговаряла през есента Манолова на въпроса ще прави ли партия, внимателният слушател щеше да чува – да, ще правя, но сега няма да ви кажа – когато му дойде времето. И да очаква това „време“. Но когато то дойде, той не прояви интерес.

Защо?

Най-краткият отговор е, защото му мина времето. Отмина времето и на надеждата, и на гнева. Остана безразличието и скучното примирение с всекидневието. Мерките на правителството срещу коронавируса са чудесен пример, доказващ и онагледяващ това.

У нас малцина се възмущаваха, почти никой не питаше, например, дали това, което се предприема срещу заразата не е прекалено, дали е необходимо. Отговорът на мнозинството бе – така правят всички – вижте Европа. Точно този отговор подсказва и, че утре, когато дойдат икономическите затруднения, когато ни удари кризата, също няма да има хиляди възмутени, които да изпълнят площадите. Просто защото „така е и в Европа“.

С други думи мнозинството бе готово да приеме и дори предварително да одобри всяка мярка на управлението, щом е „като в Европа“.

Точно стремежът да сме „като в Европа“ някога генерираше обществена енергия, която захранваше всеки следващ нов политически проект, надувайки платната на „надеждата“ (СДС, НДСВ, ГЕРБ) или на „гнева“ (РЗС, ББЦ, но и ГЕРБ и СДС).

Защото от началото на прехода до идването на ГЕРБ на власт хората свързваха своите лични надежди за просперитет, за живот като в Европа, с политиката.

В края на 1989 г. изглеждаше, че стига да махнем „комунистите“ и всичко ще се оправи – всеки ще има собствено жилище, лека кола, телевизор последен модел, ще почива на Лазурния бряг – живот като на кино. Имаше едно революционно нетърпение това да се случи сега и веднага и затова в първите години на демокрацията правителствата и парламентите не се задържаха дълго – две години и хайде на нови избори. С нова енергия, въплътена в нов политически субект. Новото побеждаваше, въпреки съпротивата на старото – достатъчно е да си спомним как НДСВ-тата с тирета откраднаха на истинското НДСВ мнозинството в парламента. Как всяка по-значима партия си имаше „менте“.

Какъв бой наставаше за „правилния“ цвят на бюлетините преди да станат бели.

Някой спомня ли си Кире Либерало и зелената бюлетина, с която той бе успял веднъж да се яви на избори и оттогава я „държеше“. Факт, който го правеше желан коалиционен партньор, нищо че неговата Либерална партия – Перник не можеше да се похвали с гласоподаватели. Някога целият този театър бе интересен на пубиката.

Но точно енергията, която движеше интереса към политиката угасна. По-старите поколения се умориха да се борят, а новите не свързват бъдещето си с политиката.

Политиците, които по дефиниция държат ръка на пулса на народа, най-точно усещат това.

Затова всеки зараждащ се политически проект е предварително осъден на неуспех, колкото и добре „да го измислят“ политтехнолозите. Свободните „гласове“ свършиха. Няма да има нито за Мая, нито за Слави. С малко повече късмет могат да се промушат в следващия парламент на ръба на 4-те процента и да танцуват едно лято.

Почти във всеки парламент след 1989 г. има по една такава парламентарна група. Кой днес си спомня за Българския бизнес блок на колоритния Жорж Ганчев?! А той дори успя да влезе в два поредни парламента – 37-ия и 38-ия.

По ирония на съдбата, навлизайки във второто си десетилетие начело на изпълнителната власт, партия ГЕРБ, вместо да започне да губи подкрепа заради „умората от властта“ (както се случва почти винаги в парламентарните демокрации), за пръв път да спечели пълно мнозинство. Като новосъздадена партия, обединяваща гнева и надеждата, през 2009 г. ГЕРБ спечели 117 мандата. И никога по-късно не успя да постигне такъв резултат, печелейки съответно 106, 111, а в сегашния парламент дори под сто - 95 депутатски места.

Но има голяма вероятност догодина това да се промени. Не заради силата на ГЕРБ, не заради липсата на алтернатива (алтернатива винаги има), а заради умората.

Не е ясно дали и наистина нов проект, с наистина нови и непознати лица, би могъл да надвие тази умора. И това безразличие към политиката. Защото Мая Манолова не е ново лице, нито пък Слави Трифонов. Те имат дълги биографии. Така стоят нещата и с останалите политически играчи на терена – градската десница и БСП. Каквито и послания да измислят, на каквато и тактика да заложат, ще се сблъскват с умората и безразличието на публиката. Умора и безразличие, които ще разколебават и най-твърдите и верни техни последователи. Гласоподавателят сякаш казва – ясно е, че вие няма да ни оправите живота, оставете ни на мира да си го живеем – какъвто дал Господ, такъв.

Почвата изсъхна. А в изсъхнала почва не може да покълне нищо. И най-прекрасното цвете.

Политическата история наистина се движи не по кръг, а по спирала. Днешният ГЕРБ прилича на някогашната БКП (а и много от членовете му са бивши членове на БКП или са деца на такива), но не е БКП. И Бойко Борисов прилича на Тодор Живков, но не е Тодор Живков.

Но със сигурност настана застой и безвремие, както при късния Живков. Този застой може да разсее само вятърът на промяната, но явно не му е дошло времето... А ние, както и преди 1989-а, гледаме към Европа. Когато там задуха вятърът на промяната и управлявали десетилетия партии изведнъж се сгромолясат, това ще се случи и у нас. Не по-рано.

А дотогава ГЕРБ ще управлява, докато на Борисов му омръзне... 

източник: Красина Кръстева за Епицентър


В категории: Политика


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
36
Коментара по темата
36.
12345678910121314151617181920212121232425262728293
23.01.2022 02:41:16
0
0
da ami moje shto da ne ..
35.
До № 34
28.05.2020 11:26:00
1
2
Да, ама не успяхме да ги махнем. Тъжно. Само лустрацията ще ни спаси.
34.
Ей,хора,мислете !
27.05.2020 10:41:11
1
7
В цялата статия има само едно изречение което трябва да ви накара да се замислите :

" В края на 1989 г. изглеждаше, че стига да махнем „комунистите“ и всичко ще се оправи – всеки ще има собствено жилище, лека кола, телевизор последен модел, ще почива на Лазурния бряг – живот като на кино."
33.
me
27.05.2020 10:18:18
7
11
Сестра Галева и чалгара Слави нямат друго бъдеще, освен патерица на управляващите, които и да са те. Има едничка нова партия, която си заслужава, но голяма помия се лее върху нея от казионните медии.
32.
гражданин
27.05.2020 09:37:12
5
11
Мая да каже откъде има пари да води такъв висок стандарт на живот, кой я спонсорира? Скъпи маркови тоалети, чанти, обувки и аксесоари с които се появява в публичното пространство и в същото време се бори и застава начело на "бедния отруден" български народ. На по голямо лицемерие пу му кажи.
31.
НОВ ""КОКЪЛ""
27.05.2020 09:03:55
1
4
е инциативата за ""държавни"" бензиностанции!!!!!!!!!!!!прикрита зад невярното///ЗАБЛУЖДАВАЩО/// твърдение че ще поевтинеят горивата
30.
ЗАЩО?????????????
27.05.2020 08:59:09
3
8
СПИРАШ КОМЕНТАРА ААААААААААААААААААА???НЕЩО НЕ Е УДОБЕН ЗА ПОМИЯРСКАТА ВИ МЕДИЯ
29.
yf imr,dt
27.05.2020 08:51:09
0
0
komentara
28.
D.F
27.05.2020 08:43:23
0
1
ALO
27.
мая м
27.05.2020 08:41:43
6
7
баба Ванга е казака

"Политиката е уруспия – днеска е така, утре е така... Жени в политиката да не се бъркат!Жени в политиката място нямат..."
26.
НОВ ""КОКЪЛ""
27.05.2020 08:38:31
1
3
В МОМЕНТА Е ИНЦИАТИВАТА ЗА ДЪРЖАВНИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ !!!!!!!!!!!!!!ПРИКРИТА ЗАД ЛЪЖАТА КАК ГОРИВАТА ЩЕ СТАНАТ ПО ЕВТИНИ ХАХА!!
25.
НИКОЛАЙ ""ОГЛЕЖДАЩИЯ СЕ
27.05.2020 08:30:02
0
7
"КЕЛИПИРДЖИЯ""ЗА БЪДЕЩА КАРИЕРА В ПОЛИТИКАТА ////кокъла//ДОКАТО БИЗНЕСА Е ЗАВИСИМ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ///преразпределение на"" ПОРЦИИТЕ"" през ""ОБРЪЧИ"" ОТ ФИРМИ И ТОТАЛЕН ""РЕКЕТ""////ЧРЕЗ МОДЕЛА ""КОЙ""!!!!!!!!!!НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ !!!!!!!!НАРОДЕ ТРЯБВА ДА ИМ ВЗЕМЕМ """ХЛЯБА И НОЖА"" ОТ РЪЦЕТЕ!!!!!!!!!!!!!ПО ПРЕЗУМЦИЯ ТЕ СА ""СЛУГИ""НА НАРОДА!!!!!!!!
24.
Николай
27.05.2020 08:24:09
3
1
Моят ПР се казва Емилия Караабова, за което много й благодаря, тя е с мен неотлъчно", разкри още Манолова. 11 Дек. 2008 Blitz.bg Станишев oтдавна го съешават с журналистката от “Труд” Емилия Караабова, която винаги го придружава при официалните му посещения – документи и доказателства обаче никой, дори и ДАНС не вади. Засега.
23.
до 19 МЕРАКЛИИТЕ
27.05.2020 08:16:26
5
2
ЗА НОВИЯ БЪРДАК /идващите отдоло келипирджии//ЗА СЕГА НЯМАТ ДРУГ ИЗБОР ОСВЕН ГРОБ!!!!!!!!!!!!!!АКО ДО ИЗБОРИТЕ НЕ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ""ИЗКЛЮЧИТЕЛНО""!!!!!ПАК СА ТЕ!!ПРОЦЕСИТЕ СА ВЯЛИ ЗАЩОТО КЕЛИПИРДЖИИТЕ НЕ ВИЖДАТ КОЙ ЩЕ ГРАБНЕ ""КОКЪЛА""
22.
Николай
27.05.2020 08:13:59
4
1
Тази другарка Емилия Караабова поддържа канал в Youtube в който има само клипове от акциите и събитията на Мая Манолова.
21.
Николай
27.05.2020 08:11:21
6
9
Мая стана Омбудсман за да натрупа популярност и след това да се опита да спечели кметските избори в София. Цялата служба на Омбудсмана е впрегната да рекламира Манолова задкулисно. ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА И ПРОТОКОЛ
директор Емилия Караабова
[email protected] предават и например оплаквания и сигнали които тя да публикува и критикува.
20.
Николай
27.05.2020 08:06:44
5
7
Като влезеш в сайта на "ИЗПРАВИ СЕ БГ" и виждаш, че друг освен Мая Манолова няма. Лице за контакти Мая. За реклами Мая, за сигнали Мая и за всичко друго. Снимки само на Мая. Интервюта само с Мая. Вътре в този сайт просто не фигурират други лица.
19.
Бай Дечо
27.05.2020 00:50:44
7
13
Със стари к*рви нов бардак, няма как да стане!
18.
Мая е класи над Борисов
26.05.2020 23:23:59
32
32
Борисов бил "доубил" Мая?!
С какво я доуби? С прочетените 10 страници от Винету ли? Срещу нея да бяга не може да я стигне. На цялата организация и ресур на Герб за малко да им вземе кметското място в София. Тогава циркът щеше да е пълен. Аз лично съжалявам, че не случи точно така, защото правителството щеше да падне още тогава и надали Мутафчийски щеше да помирише ефир.
17.
Венци Ангелов Чикагото
26.05.2020 23:20:27
20
5
Хора, вижте клиповете на Венци Ангелов Чикагото !
Единственото спасение е той !
Разкрива има всички далавери на управляващите и разкрива масонските им места и какво правят точно !
16.
ДО 5
26.05.2020 23:17:53
4
0
Научи се,да пишеш НЕГРАМОТНИКО ! Имаш ли начално образование т.е.-4 кл.
15.
Фори
26.05.2020 22:18:05
0
19
Интересно заглавие свободните в кавички сякаш казват свободните хора свършиха другите сме ги купили уви нема как
14.
baihui
26.05.2020 21:59:24
3
11
Ей, Дирнев, ти е'бан ли си като малък?!
13.
Asas
26.05.2020 21:40:54
26
24
Да де ,ама забравихте нарочно лицето Румен Радев. В момента в който се яви на избори ще помете герб както на президентските избори .
12.
Asas
26.05.2020 21:39:57
28
28
Да де ,ама забравихте нарочно лицето Румен Радев. В момента в който се яви на избори ще помете герб както на президентските избори .
11.
CNN is fake news
26.05.2020 21:36:56
6
29
бахти тенденциозната статия. По-завоалирана политически матИрял отдавна не бях чел. Срам за пишман журналиста, политически (уморен) активист. К за ГРОБСПДПС
10.
Боби
26.05.2020 21:35:15
12
39
Ако си мислите, че ни управлява Борисов, сте в голяма грешка. Управляват ни Пеевски и Доган.
9.
Koko
26.05.2020 21:31:56
11
16
Има една печеливша партия която набира сила и на тия избори ще помете някой от старите феодални старци ,за нея място в статията нямаше щото задколисието така му е удобно
8.
Боби до 3
26.05.2020 21:30:32
26
32
А ти какво предлагаш, да търпим крадливата шайка на Тиквата още 10 години ли?
7.
TWICER
26.05.2020 21:27:08
17
21
Спомени от 'скрина'- Ако немската фондация 'Ханс Зайдел' не бе избрала лицето Бойко Методиев Борисов да представлява интересите на ЕС за Балканите,едва ли името на сегашния премиер щеше да е публично известно,затова Г-н Премиера трябва да е 'по-обран' в оценките за 'кандидатите за слава'
6.
Кочо
26.05.2020 21:24:27
3
31
Много ви е страх ..... Това е добре
5.
Дернев
26.05.2020 21:20:42
12
10
Да се снишиме. Приказкста на Тато, лека му пръст. Нещо такова е и това писание от името на задкулисието. Защото не ББ ще уптавляеа, а то, докато чакат да разберат ще има ли Европа на европейците или ще си остане старата разпокъсана и слаба за да решат да се променят или не. Ефинственото ни спасение е СЕЩ иниче ще ну управляеат всяксйви експериненти, но не и правилните хора. Надяеам се Европа да оцелее. Длъжна е защото и сврта заеиси от това.
4.
Бреййй
26.05.2020 21:06:38
23
43
Страх лозе пази. Някаква мисирка направи разбора. Затова ли още вече трети месец съдът не регистрира партията на Слави? За да немогат да организират структура по места?
Със сигурност времето на бизнес Патриотите изтече и никой нормален няма да гласува за тях.
3.
Трол до 2
26.05.2020 20:59:19
12
38
Мдааа, след като ни "оправяха" Костов, Станишев, Сакскобуготски, Бойко сега ще ни оправи и Слави и съвсем ще се ***** Наистина ли вярвате, че изборите ще променят нещо? Едни и същи сменят партии и коалиции и току се пръкне някой "патриот" който като стане депутат много бързо си забравя предизборните обещания. Единственото, което може да ни спаси сме самите ние - като нещо не ни отърва всенароден протест. Блокада на цялата държава. Но ние сме мишоци и си заслужаваме управниците.
2.
Боби
26.05.2020 20:44:30
46
55
Най важното е на следващите избори всички да излезем и да гласуваме. Герб имат 1 милион сигурни гласове - чиновници, полицаи, даскали и работниците на хранените фирми. Ако всички излезем, можем да ги победим. Слави, Мая, БСП, Демократите, без значение за кой, но трябва да гласуваме.
1.
Саксифона
26.05.2020 20:43:45
22
26
На Галевите аналната адвокатка.
Айде шакадън къде си ....
Спомняш ли си 100 левките в гащите хахха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори