×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Как ще изглежда престоят в хотел в близко бъдеще?


Как ще изглежда престоят в хотел в близко бъдеще?
Ключови думи: хотели, бъдеще, новини
25 Май 2020, Понеделник, 11:42 ч.

Без мини барове и бюфети и със строго спазване на мерките за социално дистанциране

Довиждане, бюфети за закуска и поколо. Здравейте, устройства за измерване на температурата и чекиране без ключ.

Макар че политиките в ерата след пандемията все още се разработват в хотели в цял свят и несъмнено ще варират значително, може да се каже, че гостите ще наблюдават големи промени следващия път, когато се регистрират в хотел по света, пише CNN.

В обозримо бъдеще, докато не се появят ваксина, широко ефективно лекарство или мигновен тест за коронавирус, отсядането в хотел вероятно ще бъде минималистично преживяване, особено в по-луксозните хотели, където персонализираните услуги и удобства отдавна са част от начините за привличане на клиенти, казва Кристофър Андерсън, преподавател по бизнес в Hotel School in Ithaca към Cornell University в Ню Йорк.

В хотелите ще има по-малко общи площи, „така че никакви бюфети и мини барове“, а много от „засуканите елементи на лукса“ като СПА центрове и поколо може да бъдат спрени, прогнозира Андерсън.

Гостите ще искат чекиране и отчекиране без ключ и без контакти и малко персонализирани взаимодействия, предава Днес.бг.

„Ще искаме да премахнем всичко това и просто да влезем в хотела, да се качим сами с асансьора, да влезем в стаята си, без да се налага да докосваме каквото и да било, и да сме спокойни, че доставчикът на услугата е дезинфекцирал напълно мястото преди пристигането ни“, казва Андерсън.

В САЩ има признаци за възобновяване на търсенето на хотелски стаи, казва Иън Фрейтаг, старши вицепрезидент на отдел „Анализи на местата за настаняване“ в компанията STR.
Заетостта на хотелите в седмицата до 2 май беше 28,6%, което според компанията е първото „стабилно доказателство“ за завръщане на търсенето на забавления, стимулирано от щатите, които смекчиха ограниченията. Заетостта обаче все още е била с 58% под равнището от същата седмица на миналата година.

В момент, когато търсенето бавно расте, хотелската индустрия опитва да успокои потенциалните гости, че е предприела допълнителни мерки за защита срещу предаването на коронавируса на фона на отварянето на икономиките на страните.

Социално дистанцирани и по-чисти от всякога

Хигиената, разбира се, е основно притеснение, а Американската асоциация на хотелите и местата за настаняване публикува стандарти за безопасност, важащи за цялата индустрия. Много големи хотелски групи също очертаха нови политики.

Гигантът Hilton разработва политики с помощта на екипа за контрол и превенция на заразяванията в Mayo Clinic. Компанията проучва използването на електростатични спрейове, които разпръскват дезинфектант в равни количества на големи площи, и ултравиолетови светлини за хигиенизиране на площи и предмети.

Marriott вече обяви, че ще използва електростатични спрейове за почистване на стаи за гости и публични пространства и тества технологията на ултравиолетовите лъчи. Marriott и други брандове ще премахнат също мебелите и ще преконфигурират много зони, за да улеснят спазването на социалната дистанция от 1,5 м, препоръчвана от здравните власти. Компанията обмисля да постави и плексигласови бариери на рецепцията, за да отделя гостите от служителите на хотела.

Новите мерки със сигурност ще засегнат финансово затруднените собственици на хотели, казва Фрейтаг, но дали тези разходи ще се отразят и на цените на стаите не е ясно. „Може би таксите за почистване са новите курортни такси“, допълва той. При всички случаи отсядането в хотел през 2020 г. ще бъде по-евтино, отколкото миналата година.

Гостите в над 3200 хотела на Marriott могат да използват телефоните си, за да се чекират, да влизат в стаите си и да поръчват специален пакет услуги по стаите, доставян до вратата им без контакт.

Маските и ръкавиците за служителите ще бъдат повсеместни в много хотели, а дезинфектантите за ръце и дезинфекциращите кърпички ще бъдат най-новите попълнения към публичните пространства и набора от лични грижи.

Venetian в Лас Вегас е сред многото хотели, които подчертават правилото за социална дистанция от 1,5 м с обозначения, посочващи на какво отстояние да застават хората на рецепцията, в асансьора, кафенетата, местата за забавление и други.

Служителите на рецепцията във Venetian ще използват други работни места, за да спазват надлежна дистанция, а слот машините, масите в ресторантите, шезлонгите край басейна и други са раздалечени, за да съответстват на правилото. Хотелът предвижда не повече от четирима гости в асансьора. Hamilton Hotel във Вашингтон призовава гостите да ограничат броя на ползвателите на асансьорите до двама едновременно.

Хотелите очертават политики и в зависимост от предполагаемите или потвърдени случаи на Covid-19 на място. Тези мерки често включват усърдно дезинфекциране на стаите след гости, които са се разболели.

Ще бъдат ли сканирани гостите?

Сканирането на температурата на гости и служители е една от защитните линии при засичането на възможни случаи на заразени, но не е ясно доколко широко ще бъде прилагано в хотелите.

Във Venetian във Вегас, който все още не е отворил врати, скенери за температурата ще бъдат използвани на всеки входен пункт, „позволявайки дискретна и ненатрапчива проверка на температурата“ на служители и гости, показват новите политики за чистотата на хотела.

В Сингапур беше създадена национална кампания SG Clean във всички индустрии, която включва и набор от стандарти за хотелите, предвиждащи проверка на температурата на гостите, „когато е възможно и приложимо“.

„Четири сезона“ в Ню Йорк следва невероятно строги временни правила, откакто започна да приема здравни служители в началото на април. Тези политики, разработени от компанията за управление на риска по време на пътувания International SOS, включват един входен пункт за всички, на който ще се проверява температурата на всеки човек и ще се задават въпроси от медицински сестри, работещи на ротационен принцип 24 часа в денонощието. Това предвижда планът на д-р Робърт Куигли, старши вицепрезидент на International SOS и регионален медицински директор за Северна и Южна Америка.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Хотел Ritz в Лондон беше продаден тихомълком за по-малко от 800 млн. паунда
Хотелите в САЩ са по-празни, отколкото след атентатите на 11 септември
Хотели в Азия предлагат 14-дневен пакет "Карантина", за да компенсират загубите

Но асимптоматичното предаване на вируса налага и строго социално дистанциране и Куигли прогнозира, че най-добрите практики за сканирането в хотелите може да се развият с разработването на бързи тестове за диагностика.

Наръчникът за „Четири сезона“ е първият набор от стандарти за хигиена за борба с коронавируса на International SOS, приспособен и за други хотели, приемащи медицински служители. Но Куигли казва, че през последните две седмици хотели са започнали да се свързват с компанията с въпроси за практики, които може да се използват за традиционни забавления и при пътуващите по работа.

Но нивото на сканиране в „Четири сезона“ в Ню Йорк през този период вероятно не е приложимо за всички хотели, признава Куигли.

Какво е необходимо, за да бъдат гостите в безопасност?

Руди Таушър, генерален мениджър в „Четири сезона“ в Ню Йорк, отговаря основно за приютяването на здравни работници в хотела. Той мисли как ще се променят традиционните преживявания на гостите. „Ще има ли, например, различно време за чекиране и отчекиране? Много често хотелите имат график, при който гостите се отчекират сутринта и вечерта стаята се заема отново. Ще има ли удължен период от 24 часа, например?“, пита се Таушър. Той допълва, че трябва да се вземат предвид оперативните модели и разходните структури.

Откакто „Четири сезона“ в Ню Йорк започнал да приема медицински служители в епицентъра на коронавируса, е създаден протокол за почистване от International SOS, който включва оставянето на стаите празни за дълго време между серия от почиствания, за да се гарантира елиминирането на всякакви зарази.

Но правилата са били създадени за много конкретна ситуация. Луксозният бранд „Четири сезона“ работи по разработването на точни нови мерки, които гостите ще открият в хотелите й по света и в хотела в Ню Йорк, когато той отвори врати за гости, различни от здравни работници. Мерки за социално дистанциране, ограничен капацитет на публичните пространства и променен дизайн на ресторанти, барове и фитнес зали ще са сред трансформациите.

„След като бизнес нивата се възобновят, осъзнаваме, че очакванията и нуждите на гостите на хотелите ще се променят и „Четири сезона“ е добре позициониран да излезе от тази криза с нова гледна точка за това какво означава луксът в новия свят – възприемане на технологиите, засилване на обучението и на вече строгите ни правила за здравни грижи, безопасност и чистота“, казва Кристиан Клерк, президент на глобалните операции в „Четири сезона“.

Бъдещето на луксозните пространства и услуги

Много от публичните пространства и удобства в хотелите ще трябва да се променят в коронавирусната ера. Например, обслужването по стаите може да бъде запазено, тъй като има повече контрол кой какво пипа, казва Андерсън, но бюфетите вероятно ще изчезнат и не е сигурно, че ще се появят отново. Пакетираните храни вероятно ще са решението в близко бъдеще, допълва той.

Публични пространства като СПА центрове и фитнес зали, където социалното дистанциране е трудно приложимо, създават „наистина висок риск от предаване на зараза“ заради многобройните брави, които ще трябва да бъдат много внимателно почиствани, казва Куигли.

Но не всички хотели са се отказали от подобни услуги. Базираният в Банкок Anantara Hotels, Resorts & Spas очертава нови политики, които предвиждат спортните занимания да бъдат адаптирани за гостите.

А Mandarin Oriental също се надява да предлага много от персонализираните си услуги. Луксозният бранд още работи по подробностите, но директорът на СПА услугите не иска да подлага на допълнителни лишения гостите, които жадували за социални контакти още преди пандемията.

„Ако социалните контакти станат още по-редки след коронавируса, СПА центровете може да се окажат уникални райски кътчета, където хората могат да контактуват в чиста и безопасна среда“, отбелязва Джеръми МакКарти, директор на спа и уелнес услугите в хотелската група.

Това ще изисква вдъхване на доверие на клиентите, допълва той.

Хотелите по света стигат далеч, за да успокоят гостите си. Остава да видим колко бързо ще се завърне доверието.
Коментари
Райна показа сочно дупе
Райна показа сочно дупе 09/07/2020, Четвъртък 20:01 5
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдбата поднася бонус на Овена, Телецът да не си надценява силите! Съдбата поднася бонус на Овена, Телецът да не си надценява силите!

Хороскоп за деня – 10 юли 2020, петък

Мария Игнатова прибира 10 бона заплата в бТВ Мария Игнатова прибира 10 бона заплата в бТВ

лед дълги месеци без никакви доходи от септември златен дъжд ще се изсипе върху водещата

Пиян мъж блъсна кола в Созопол, нафиркан без книжка яхна Симсон и се озова в ареста Пиян мъж блъсна кола в Созопол, нафиркан без книжка яхна Симсон и се озова в ареста

Отчетен е „рекорд“ в Созопол – 45-годишният Мехмед Азисов бе спипан да кара с 2.72 промила 

Валери Симеонов: Имотите на Доган и „Лукойл” в парк „Росенец” са недостъпни за българските граждани и това трябва да бъде прекратено Валери Симеонов: Имотите на Доган и „Лукойл” в парк „Росенец” са недостъпни за българските граждани и това трябва да бъде прекратено

НФСБ е за закриването на Националната служба за охрана

Том Круз се завръща към "Мисията: Невъзможна" Том Круз се завръща към "Мисията: Невъзможна"

Снимките ще са във Великобритания, а не във Венеция

България ще заведе дело заради Пакета Мобилност България ще заведе дело заради Пакета Мобилност

Окончателно приетият Пакет Мобилност I се отдалечава съществено от заложените цели и европейски ценности, твърди Росен Желязков

Само във Флагман.бг: Бесен екшън на Трапезица след засечка Само във Флагман.бг: Бесен екшън на Трапезица след засечка

Бургаска батка потроши с юмрук стъклото на автомобил и избяга

Ася Капчикова свлаи 14 кг след раждането Ася Капчикова свлаи 14 кг след раждането

Забременях 44 кг. Родих с тегло 64 кг. В момента – 2 седмици след раждането съм 50 кг, споделя моделката

Двама наши военни в Афганистан са с COVID-19, единият е интубиран Двама наши военни в Афганистан са с COVID-19, единият е интубиран

Двамата ще бъдат транспортирани с два полета до България

София излезе на протест след акцията на Прокуратурата в Президентството (допълнена) София излезе на протест след акцията на Прокуратурата в Президентството (допълнена)

Митингът успя да  обедини хора от целия политически спектър

Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила

33-годишната Ная Ривера плавала в лодка заедно с 4-годишния си син

Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция

Тестването за COVID-19 на желаещите за ходят на плаж в Гърция вероятно ще е безплатно

Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси

Сблъсък между престъпни групировки може да е предизвикал екшъна, твърдят от полицията

Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България

На всички пристигащи от страната ни се налага 14-дневна карантина

Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация

Американският президент заяви намерението си още през май, след като обвини организацията, че е под контрола на Китай

Бунт в Сърбия срещу мерките за борба с COVID-19, протестиращите нахлуха в парламента Бунт в Сърбия срещу мерките за борба с COVID-19, протестиращите нахлуха в парламента

Има задържани и ранени

Кметове от Северна Гърция: Отворете незабавно всички гранични пунктове с България Кметове от Северна Гърция: Отворете незабавно всички гранични пунктове с България

На извънредно заседание 22-ма кметове подписаха протестна петиция

Мадона пак разголи застаряваща плът Мадона пак разголи застаряваща плът

61-годишната певица не може да бъде победена

Автобус падна в езеро, най-малко 21 са загинали Автобус падна в езеро, най-малко 21 са загинали

Местните власти обещаха да разследват причината за произшествието

Турски актьор потрошил гаджето си Турски актьор потрошил гаджето си

Озан Гувен е познат на българската аудитория най-вече с ролята си на султанския везир Рустем паша от хитовия сериал "Великолепният век"

Осман Октай Осман Октай Овластени динковци не допуснаха “мигранта” Христо Иванов на българска територия Виц на деня Виц на деня Мъж се кара на касата в магазин:
- Но нали самите вие казвате, че не сте виждали в живота си банкнота от 75 лева...Тогава откъде знаете, че е фалшива?!
Виц на деня Виц на деня Мъж-инженер казва на жена си:
- Може ли да ми дадеш рецептата за тази торта? От нея ще стане истинска революция в циментовата индустрия.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Този който е казал "От опит глава не боли " явно не си спомня как за първи път е пил ракия
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори