×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Областта празнува Деня на българската писменост, вижте поздравителните адреси на кметовете


Областта празнува Деня на българската писменост, вижте поздравителните адреси на кметовете
Дълбок поклон пред Светите братя Кирил и Методий - онези книжовници, които първи посяха семето на духовността, онези, които разпръскваха просвещението по наши и чужди земи, които ни обединиха чрез словото и книжовността
24 Май 2020, Неделя, 09:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

24 май е сред най-ярките свидетелства за жаждата на нашия народ за наука и духовност, за съхранено национално достойнство и традиции

Днес честваме Деня на българската просвета, култура и славянска писменост. По повода кметовете на всички общини в региона отправиха поздравителни адреси към своите съграждани.

Димитър Николов
Кмет на Община Бургас

Честит празник, бургаски учители, ученици, студенти, писатели, художници, артисти, музиканти, научни, читалищни, музейни, библиотечни дейци, университетски преподаватели, журналисти, пазители на българската книжнина и език!
Благодаря за ежедневното ви дело! Бъдете здрави и дръзновени!

Тихомир Янакиев
Кмет на Община Созопол

Поздравителен адрес по повод 24 май

Днес е един от най-светлите празници - денят на българската просвета и култура, денят на славянската писменост.

24 май е сред най-ярките свидетелства за жаждата на нашия народ за наука и духовност, за съхранено национално достойнство и традиции. На този ден възхваляваме азбуката и културна независимост, които сме дарили на славяните.

Дълбок поклон пред Светите братя Кирил и Методий - онези книжовници, които първи посяха семето на духовността, онези, които разпръскваха просвещението по наши и чужди земи, които ни обединиха чрез словото и книжовността.

Честит празник на всички Вас, които обучавате и възпитавате младите поколения, които изграждате духовните устои на нацията! Пожелавам Ви все така неуморно да следвате тази велика мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, нашето бъдеще!

Честит празник на всички жители на община Созопол!

Обичайте, ценете и пазете богатия ни роден език!

Георги Димитров
Кмет на Община Карнобат

"ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ,
КЪМ СВЕТЛА БЪДНИНА ВЪРВИ…”

Векове, с гордо вдигната глава, българският народ върви по пътя на светлите бъднини, защото притежава нещо безценно – книжовността. Тя ни дава просвещението и науката, на нея се пише историята на славянските народи. Буквите, нашето най-силно оръжие, разнасят славата на Солунските братя и на техните ученици.

24 май е празник на българското училище, на българския учител.

Уважаеми учители, прекланям се пред Вашия труд! Подобно на Климент, Наум, Ангеларий.., през изминалите два месеца, Вие показахте, че няма сила, която може да сломи вашия дух. Без значение на начин, време и място – Вие изпълнявате своята мисия – да учите, образовате и градите мирогледа на младото поколение. Само хора отдадени на професията могат да поддържат жив пламъка и любовта към образованието, да го влеят в сърцата на своите ученици.

Скъпи учители, вие сте достойни продължители на делото на Константин-Кирил Философ и брат му Методий.

На учениците, на младите хора казвам едно огромно браво! За волята, за търпението, за подкрепата. Дори и във време на криза Вие смело продължихте напред. Зная, че не Ви беше лесно да стоите у дома, да трупате знания, да учите в онлайн среда. Убеден съм, че днес, любовта Ви към училището е още по –силна. А нетърпението отново да пристъпите неговия праг – огромно.

На дейците на културата ще кажа: В дни на робство сме успели да съхраним своя фолклор, традиции и самодейност. И сега трябва да се справим. Не спирайте да творите, да създавате онова наследство – материално и нематериално, от което черпим идентичност и сила.

Писатели, поети, журналисти, библиотекари: Пазете чисто и неопетнено българско слово, така както са го пазили поколения преди нас.

Скъпи абитуриенти, не тъжете за пропуснатите мигове, за своя бал. Спомняйте си с любов за дните в училище, носете в сърцата си образите на

своите учители, помнете техните уроци и съвети. Следвайте мечтите си, покорете още върхове, обиколете света, но винаги намирайте време да се завърнете в родния град.

Уважаеми жители на община Карнобат,

Честит 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Иван Алексиев
Кмет на Община Поморие

Уважаеми дейци на културата и просветата,
Уважаеми творци,
Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Честит 24 май!

Пожелавам ви много здраве, много сили и много успехи.

Така, както нашите медици денонощно се грижат за физическото ни здраве, така и вие полагате огромни усилия, в трудните времена, в които живеем, да съхраните нашето духовно здраве и нашите духовни ценности. Приемете моята благодарност.

Днес аплодисментите са за вас!

Честит празник!

Васил Едрев
Кмет на Община Айтос

Честит 24 май! Празникът е в сърцата ни!

Уважаеми граждани на Община Айтос,

Честит да ни е Празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост!

С огромно уважение и признателност, честитя 24 май на нашите учители и културни дейци! Благодаря Ви, че с професионализъм, любов и вдъхновение пазите най-ценното ни богатство – езика, науката, културата, българския дух! Разпалвайте стремежа към просвещение, предавайте любовта към българските традиции и свещеното българско слово! .
Специален поздрав към Вас, абитуриенти от Випуск Айтос 2020!

Успешна реализация и много победи в живота!.

Бъдете свободни, отговорни, добри и достойни хора!

Честит празник на нашите ученици!

Ваше е бъдещето на Айтос, затова учете се и мечтайте!

Поклон на учителите-ветерани!

Честит празник, айтозлии!

Бъдете здрави!

Жельо Вардунски
Кмет на Община Камено

Скъпи учители,

Скъпи ученици,

Уважаеми просветни и културни дейци,

Мили приятели,

Честит ден на славянската писменост!

Честит 24 май!

Нека уважаваме и пазим своето най-голямо богатство и гордост – словото.

То ни е помогнало да оцелеем в тдуни моменти и да се запазим като нация.

Скъпи ученици, вие сте тези, от които зависи бъдещото развитие на страната ни. Пожелавам ви да бъдете любознателни и нека да не угасва искрата за наука, запалена от братята Кирил и Методий!

Пожелавам на всички културни и просветни дейци здраве, творчески успехи, самочувствие, висок професионализъм и вдъхновение!

Честит празник!

Бъдете здрави!

Димитър Германов
Кмет на Община Приморско

Уважаеми съграждани,

Уважаеми учители,

Уважаеми просветни и културни деятели,

Тази година сме поставени пред безпрецедентна ситуация, в която за първи път ще отбележим Деня на българската просвета и култура и славянската писменост и Празник на град Приморско по един различен, нетрадиционен начин. 24 май е празник символизиращ достойнството и духовността на българина. Днес ние доказваме повече от всякога силата на химна на българската просвета: „Върви народе възродени, към светла бъднина върви“. Защото в тези тежки времена, нашите учители запазиха сила и дух. Не загубиха вяра и не спряха да ни водят напред с искрата на просветлението. Защото народ без духовност и култура е изгубен.

Дължим дълбок поклон на всички вас: учители, просветни и културни деятели.

Не спирайте да ни водите смело напред, към светлата бъднина!

Скъпи съграждани,

Да отбелязваме на тази дата празника на нашето красиво градче, на нашето Приморско, винаги е било повече от повод за гордост. Благодаря за приноса на всеки от Вас в развитието на този град. В годините много пъти доказахме, че можем заедно да градим бъдеще за нашите деца, не другаде, а тук, в Приморско.

Историята е доказала, че в тежки времена, трудните решения са единственото правилно лекарство за съхранение. Ето защо, аз вярвам в утрешния ден и знам, че времето на просперитет и развитие не е далеч. Трябва само заедно, с общи усилия, да работим за нашата кауза - за Приморско.

Честит празник!

Георги Кенов
Кмет на Община Сунгурларе

#24Май Честит празник! Денят на българската просвета, култура и славянската писменост. Учете се и четете. Знанието издига към нови висини! #Знание #ЗаСунгурларе #България

Николай Димитров
Кмет на Община Несебър
7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
*********
24.05.2020 12:55:10
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
*********
24.05.2020 12:10:39
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Сабри Бей ДС ДПС
24.05.2020 11:56:25
1
1
Гара Буново БУМ
4.
Дурхан
24.05.2020 11:53:36
1
1
Кой и защо разруши надписа с моето име на аскер чешма
3.
Исмаил Осман ДПС Руен
24.05.2020 11:47:37
0
2
Поклон пред Левски
2.
Flagman
24.05.2020 11:03:10
0
7
Благодаря, че махнахте иконата от колажа!
Сега изглежда поне иронично - 13 снимки на спорни (меко казано) "политици" и една книга - повечето може би са я прочели, но едва ли...
1.
*********
24.05.2020 10:12:16
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Със св. Атанас обратно към живота или как се появи мангъровщината Със св. Атанас обратно към живота или как се появи мангъровщината

Да вярваш на алтернативни теории тип "Мангъров" днес направо си е норма, тъй като доверието в официалните институции отдавна се търкаля в прахта

 

 

Филип Филипов е шампион по кикбокс, спечели златото в спортна зала „Младост“ Филип Филипов е шампион по кикбокс, спечели златото в спортна зала „Младост“

Младата надежда на СК „Аякс“ продължи с впечатляващото си представяне

 

На живо във Флагман.бг: Започна истинско зрелище в спортна зала "Младост", най-добрите кикбоксьори излизат на ринга На живо във Флагман.бг: Започна истинско зрелище в спортна зала "Младост", най-добрите кикбоксьори излизат на ринга

Днес е гала вечерта на Държавното първенство по кикбокс и Купа Бургас

 

Собственици на нощни клубове: Веднъж търпяхме дискриминация, втори път няма да допуснем! Собственици на нощни клубове: Веднъж търпяхме дискриминация, втори път няма да допуснем!

Единственото приемливо за нас решение е забрана да работят всички търговски обекти, с изключение на магазини за хранителни стоки и аптеки, за период от 10 дни, колкото се счита, че е инкубационният период на вируса, твърдят те

 

 

Щабът в Русе ще решава за нови мерки срещу коронавируса Щабът в Русе ще решава за нови мерки срещу коронавируса

В Русенско за денонощие са установени 53-ма души с инфекцията

В Плевен набират доброволци за клиники на болници, извън Covid отделенията В Плевен набират доброволци за клиники на болници, извън Covid отделенията

Обръщението на ръководството е към студентите, стажант-лекарите и медицинските сестри от 4-ти курс

Потрес: Пожарникар участвал в 7 въоръжени грабежа Потрес: Пожарникар участвал в 7 въоръжени грабежа

Присвоени са над 2 400 лева, няма пострадали лица

18 заразени с коронавирус в две социални жилища във Великотърновско 18 заразени с коронавирус в две социални жилища във Великотърновско

Шестима от тях са от персонала, а 12 са потребителите

Развръзка на драмата със Стойко, който изчезна преди 24 часа Развръзка на драмата със Стойко, който изчезна преди 24 часа

Наш читател се обадил на семейството му и е съобщил къде се намира

Синът на Ламбо влиза в ролята на знаменития си баща във филм за него Синът на Ламбо влиза в ролята на знаменития си баща във филм за него

Засега екипът на филма за Ламбо пази дълбока тайна подробности около проекта, а и не е осигурено финансово

Властите в Северна Корея: Пазете се от жълтия прах от Китай, носи коронавирус Властите в Северна Корея: Пазете се от жълтия прах от Китай, носи коронавирус

Предупреждението е било отправено в четвъртък от органа на компартията "Родон синмун"

И кметът на Истанбул с положителен тест за коронавирус И кметът на Истанбул с положителен тест за коронавирус

Екрем Имамоглу е приет в болница и е започнало лечението му

Световен шампион ограбен вкъщи от трима с пистолети Световен шампион ограбен вкъщи от трима с пистолети

Лука Тони преживя кошмарни мигове между 19,30 и 21,20 ч. в четвъртък вечерта

Със съвест срещу Ковид-19: В Япония маските не са задължителни, но 95% ги носят Със съвест срещу Ковид-19: В Япония маските не са задължителни, но 95% ги носят

Разказ от първо лице на сънародничката ни Юлияна Антонова – Мурата как Япония "озаптява" коронакризата

10-те семейства, които управляват света и животите ни 10-те семейства, които управляват света и животите ни

Всички те си приличат по едно нещо - социалният им статус и позицията им в обществото са обгърнати в мистерия

Недостижима: Гърция пак води в туристическа класация за Европа Недостижима: Гърция пак води в туристическа класация за Европа

Курортите от южната ни съседка са водещи на континента

Полицейски шеф се напи и изнасили 13-годишната дъщеря на свой колега Полицейски шеф се напи и изнасили 13-годишната дъщеря на свой колега

Съдът определи превантивна мярка на поляка под формата на двумесечно предварително задържане

В Турция засилват войната срещу алкохола – глоби до $40 000 В Турция засилват войната срещу алкохола – глоби до $40 000

Над 70 починали за две седмици след консумация на ментета

Гърция въвежда вечерен час. Ето как ще работят заведенията Гърция въвежда вечерен час. Ето как ще работят заведенията

Южната ни съседка засега няма да затваря границите

Полша забрани събиране на повече от 5 души Полша забрани събиране на повече от 5 души

Варшава затваря ресторантите и баровете за 2 седмици

Живко Табаков Живко Табаков Математици откриха ново уравнение:
Не + 50€ = Да
Виц на деня Виц на деня - Имаш ли нещо у вас на Apple?
- Да. Компот.
Виц на деня Виц на деня Габрово. Майка се провиква от прозореца:
- Ваньо, ела да обядваш!
- Вече обядвах у Петьо!
- Ах! Това не е син, а злато направо!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената и добре да живее все някога става или свекърва или тъща.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори