×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Намушкан с нож и пребит разказва как го е спасил младият д-р Венцислав Мутафчийски


Намушкан с нож и пребит разказва как го е спасил младият д-р Венцислав Мутафчийски
След 10 дни ще тичаш, обещавам ти, казал младият тогава коремен хирург
22 Май 2020, Петък, 17:59 ч.

Нападателите най-вероятно ме объркаха с някого, защото и пари, и злато, и часовник ги оставиха у мен, спомня си нападнатият

Интересен разказ на мъж - нападнат, пребит, намушкан с нож и захвърлен да умре, но спасен по чудо от проф. Венцислав Мутафчийски, който по това време бил млад лекар, се разпространява мълниеносно в социалните мрежи. Текстът е подписан от Емил Попов. Публикуваме го без съкращения и редакторска намеса.

"Веднъж ме намушкаха тежко с нож, пребиха ме и ме захвърлиха! Нямам представа защо. Най-вероятно ме объркаха с някого, защото и пари, и злато, и часовник ги оставиха у мен!
Беше сред нощ, лежах, без да мога да мръдна. Бях в съзнание. Нищо не ме болеше, но усещах, че умирам.
Бях по гръб.
От стомаха ми нещо излизаше, а върху едното ми око плискаше кръв и не можех да мигам с него. Единият от ударите с ножа беше попаднал над ухото ми, разрязал артерия фациалис и оттам пулсираше кръв нагоре.
Бях върху камъни и малко ми беше студено. Това беше единственото неудобство, което изпитвах, както и лека тъга, че умирам, и...колкото и странно да звучи - съжалявах, че не мога да запаля цигара!
Нямаше трагедии, страх от смъртта или болка! Просто лека тъга, необясним покой и хлад.
Тогава чух сирените!
Някой от балконите на близкия блок ме видял и извикал полиция. Помня разтревожени униформени, които говореха по станция, но ги чувах глухо, отдалечено и не разбирах думите им. Сякаш говореха на някакъв друг, неразбираем език.
После помня линейката. Много разтревожена млада лекарка в бяло. Имаше разкошни гърди. Не съзнаваше, че престилката й е разкопчана и с ужасени очи, почти кресливо, ме молеше да дишам.
Аз виждах кървавите й ръкавици, но се мъчех да проникна с поглед в деколтето й!
Молеше ме...
Трепереща ме молеше да дишам.
Сега мисля, че именно красивите й, тревожно люлеещи се гърди ме държаха и запазиха жив. Не помня лицето й!
Само кървави ръкавици и истеричен, но добър и загрижен глас.
Говореше ми на ТИ и повтаряше:
"Моля те, дишай! Преглътни и дишай. Аз те пазя! Дишай, момче! Чуваш ли ме! Моля те! Хайде двамата! Ето така! Дишай, моля те!"
После дрезгав глас в "Пирогов" отсече:
"Тук ще умре! Карайте го в спешна неврохирургия на военномедицинска! Аз ще им звънна да подготвят екип!"
И... гърдите потънаха в някаква далечна белота!
Не бяха големи, но ... добре оформени и тревожно люлеещи се!
Последното, което си спомням е хладния допир на метал по тялото ми /режеха дрехите ми с ножица/ и думите: "На три го местим! Хайде! Едно, две...." - и съм загубил съзнание!
Събудих се в легло с разтворена книга на шкафчето до мен. Помня книгата. Кримка на Чейс. Някаква сестра ме будеше с леко побутване. Лекар неврохирург с името Добрев показваше на колцина студенти как е обработена трепанираната слепоочна кост, а преди това спешно е зашита артерия фациалис. Основната артерия, снабдяваща мозъка с кръв. Говореше им за удачните действия на колегата си от спешна помощ, която с пръсти събирала разкъсаните краища и по този начин запазвала притока на кръв в мозъка, което съхранило пациента жив!
Млад лекар се включи и обясни как като ръководител на приемащия ме екип наредил на доктор Добрев първо да обработи артерия фациалис, с цел да осигури мозъчна дейност. Едва тогава разпоредил анестезия и се заел с обработка на коремните рани и изваждане на счупеното от ножа острие.
Беше много блед и наистина младолик, симпатичен и смътно познат!
Аз бях на 35, а той изглеждаше по-малък от мене!
Когато приключи визитация, мина сам.
Прегледа всичките ми рани. Обясни ми за болките в главата, мътното зрение. Каза също, че вечерта ще ме заболи много корема!
После тръгна към вратата, обърна се, намигна ми и каза: "След 10 дни ще тичаш! Обещавам ти!"
Нататък е ясно!
Мама, приятели, визитации и така 10 дена!
Изписаха ме здрав и с белези като кърпена топка по главата, но жив.
Изписа ме доктор Добрев - неврохирургът!
Исках да благодаря и на онзи, дето всеки ден идваше. Същият, дето ръководил екипа. Този, който наредил на Добрев да започне от артерия фациалис.
Беше в операция.
Не го видях.
Спасяваше някой друг!
Това беше доктор Венцислав Мутафчийски!
Тогава млад хирург!
Благодаря Ви, докторе!
NB
Лекарката, дето ме доведе до него, никога не видях. Знам коя е и помня гърдите й!
Омъжила се и напуснала страната ни!
Работи в САЩ!
Дали ме помни?!
NNB
Благодаря на един лекар, мой приятел. Всъщност най-дългогодишния ми и истински приятел. Той също е хирург във ВМА. Той ме върна към този случай и ми припомни неща, които исках да забравя! Чете ме и си знае кой е. Ако желае, може да се обозначи.
В момента е из Африка! Заради карантината не може да се прибере при семейството си. Лекува ги там. Сигурно и него го плюят местни журналисти. И той с мисии в Афганистан, Ирак и Босна. Синът му - също е лекар. Първа година. Младо и много красиво, високо момче - пак във ВМА."
Emil PopOff


В категории: Животът


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Перко с пагони и млади лекарки с деколте
30.05.2020 07:29:27
0
1
На подобна зле скалъпена,пропита с бездарие еротико-операционна история,минаваща за разказ,но като краен резултат е есе за не повече от 3.Пробват се да му "помпат" и възродят имиджа на голям смелчага и велик лекар,но интервюто с Бенатова го довърши.Щом не издържа на въпросите на една журналистка,то като/ако го изберете за Президент и трябва да води разговор с някой негов колега,когото не харесва,то какво? Ще му се пъне така ли? Ще му прави фасони и ще му говори с тъпа ирония? Що за държане? Ако не ти понася напрежението - оставката и на село у Дупница.Никой не те е задължил в крайна сметка.Подобни дитирамби и оди за този идват в повече.
12.
Зрител
23.05.2020 23:34:12
1
1
Ми той методиев борисов си каза: Ние си го направихме генерал-наркоман
11.
Пепита
23.05.2020 19:19:06
2
3
Абе що това ми се струва свободно съчинение с еротична нотка?!
10.
Er
23.05.2020 19:12:13
7
6
За кой професор иде реч? За оня дето пред детето ми го чух да казва, че ще се мре яко ли? Хм, не вярвах, че доктор обещавал смърт по ТВ може да го е дерт за животи. Въпреки че уважавам професията де.
9.
*********
23.05.2020 16:14:56
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
8.
Бай Дечо до 3
23.05.2020 09:53:49
10
10
Гошко, това да се въртиш като фурнаджийска лопата не те прави учен!! Прави те един шикалкавещ чичко, който извъртя задника за каквото там са му обещали!! България и до ден днешен не покрива нормите за обявяване на епидемия!! А такива малоумници като теб им ръкопляскат. Този човек ЛЪЖЕ и то съвсем целенасочено!! Стотици насрани от страх, като теб, от дни се опитват да му измият имиджа след изключително арогантното му поведение в интервюто с Бенатова!! Стигнахте дотам да плещите абсолютно простотии, че му задавала неудобни въпроси!! А какви въпроси да задава един журналист?? Поне му се видя истинската същност!! Евала на доцент Мангъров, който въпреки всичката помия си остана на мнението, това което идва от ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ!! А ти си вярвай на драматични актьори, Гошко, и си трепери от страх в къщи!!
7.
Мъгла
22.05.2020 22:12:02
12
11
От утре всички от спешното по цици, не ви трябва КПР , не ви трябва опит.. само цици и ще ги връщате към живота :D
NB
Колкото и да го лъскате сега професора, няма смисъл
6.
созополски селянин
22.05.2020 21:14:27
13
13
Какви десетки спасени български военни, никога наши войници не са участвали в реални бойни действия нито в Ирак, нито в Афганистан.
Изключение само прави атаката срещу база "Индия" на 27.12. 2003, при която загиват 5 българи и 27 са ранени, от които 4 тежко, но те бяха прехвърлени в една американска военна болница в Германия.
5.
Николай
22.05.2020 20:52:39
11
20
Генерала е супер професионалист. Много жалко, че Бенатова го провокираше постоянно и се опитваше да го изнервя.
4.
Пациент
22.05.2020 19:16:56
12
10
Аз пускам мощна пръдня, генерала е супер, да же PR-а му е супер, той е чекия!
3.
Гошо
22.05.2020 18:50:31
14
27
Знаете ли по какво може да се познае истинския учен? По това, че никога не го е страх да си промени мнението възоснова на доказателства и да си признае, че е сгрешил. Проф. Мутафчийски го направи това след като постъпи много нова информация след първоначалните противоречиви данни през февруари. От друга страна неговият опонент - кресливия доц. Мангъров си пее една и съща песен от самото начало, като хич не се осъзнава колко нелепо звучи вече. Обиколи всички лайняни медии да разправя колко е велик и колко сме прости всички, че не му купуваме бързите тестове...
2.
Отело
22.05.2020 18:40:45
15
27
Сигурно и мисиите на Мутафчийски в Македония, Ирак и Афганистан и спасените от него десетки български военни са евтин пиар? Нелепо е изобщо някой да си помисли, че генерал-майор и професор по военна хирургия ще си прави реклама с някаква операция от преди 30 години.
1.
Гражданин
22.05.2020 18:13:01
23
17
пускам сължа......... платен , но евтин PR
Започна се отдалеч президентската кампания..... Някои хора знаем и не се хващаме на тези трикове
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
15 неща, които всяка жена трябва да опита в секса преди да стане на 40 15 неща, които всяка жена трябва да опита в секса преди да стане на 40 5 причини защо трябва да споделите своите чувства 5 причини защо трябва да споделите своите чувства

Ето ги:

Мъжете от тези 4 зодии са най-подходящи за съпрузi Мъжете от тези 4 зодии са най-подходящи за съпрузi

Вижте кои са

Радост за рибарите в Царево! Морето завря от пасажи паламуд Радост за рибарите в Царево! Морето завря от пасажи паламуд

Местните рибари хванаха килограми от деликатесната риба

ЧСИ пусна на търг ресторант на Николай Банев за над 1 млн. в Созопол, интерес няма ЧСИ пусна на търг ресторант на Николай Банев за над 1 млн. в Созопол, интерес няма

Това е поредният път, в които обявата на заведението се появява в сайта на съдебните изпълнители в Бургас

Мис България търси СНАЙПЕР Мис България търси СНАЙПЕР Бойко да не уволнява Цвета: Тя осигури уникална храна, сауна, фитнес и бонуси на репортерите в парламента Бойко да не уволнява Цвета: Тя осигури уникална храна, сауна, фитнес и бонуси на репортерите в парламента

Залата на журналистите е на партера на Партийния дом и гледа към "Цар Освободител", което има няколко неочаквани предимства

Строят нов корпус към IT гимназията в Бургас Строят нов корпус към IT гимназията в Бургас

Капцитетът на сградата вече е напълно изчерпан след приема т.г.

Глоба до 2000 лв. за директор, ако ученик е без маска Глоба до 2000 лв. за директор, ако ученик е без маска

Инспектират целия персонал в учебните заведения

Щедър пастрок: Плевнелиев плаща 30 бона за училището на доведената си щерка Щедър пастрок: Плевнелиев плаща 30 бона за училището на доведената си щерка

Президентът, който е подсигурил най-доброто образование за синовете си Асен и Павел, настоявал Йоанна също да учи в частно училище

Окончателно: TikTok и WeChat забранени в САЩ Окончателно: TikTok и WeChat забранени в САЩ

Според администрацията на Тръмп те са заплаха за националната сигурност

11 изрода изнасилиха и убиха 19-годишна 11 изрода изнасилиха и убиха 19-годишна

Заподозрените за ужасяващото престъпление, извършено миналия петък, са арестувани

Нова книга за Лагерфелд твърди, че родителите му били нацисти Нова книга за Лагерфелд твърди, че родителите му били нацисти

Биографията започна да се продава от днес

Гръцката полиция мести стотици мигранти от остров Лесбос в нов лагер Гръцката полиция мести стотици мигранти от остров Лесбос в нов лагер

Най-големият бежански лагер беше унищожен от пожар

Украйна за първи път с над 3500 заразени за денонощие Украйна за първи път с над 3500 заразени за денонощие

Общият брой на заразените с коронавируса в страната достигна 166 244 души

Лошо, ученици: Playstation 5 излиза през ноември Лошо, ученици: Playstation 5 излиза през ноември

Цената на последаната пета версия ще започва от 499,99 щатски долара

Бизнесмен Абдуллах Бююк съди България, незаконно го екстрадирали в Турция Бизнесмен Абдуллах Бююк съди България, незаконно го екстрадирали в Турция

Той бе предаден на турските власти след опита за преврат през 2016 г.

Изчислиха колко пари губи футболът заради COVID-19! Сумата е смайваща Изчислиха колко пари губи футболът заради COVID-19! Сумата е смайваща

150 от 211 страни в света кандидатсвали за помощ заради пандемията

Ветрове от 165 км./ч. връхлетяха Щатите, евакуират хиляди Ветрове от 165 км./ч. връхлетяха Щатите, евакуират хиляди

Поне 320 000 жители са без електричество

Туризмът регистрира загуби 460 млрд. долара заради кризата с коронавируса Туризмът регистрира загуби 460 млрд. долара заради кризата с коронавируса

Статистиката е само за първите шест месеца на 2020 година

Румен РАДЕВ Румен РАДЕВ Времето за диалог с премиера Бойко Борисов изтече, такъв е възможен само след оставката му Виц на деня Виц на деня - Защо мъжете отварят и затварят вратата на жените в колата? Обяснете ми, господа!
- Пфф. Ами за да не блъскате вратата!
Виц на деня Виц на деня Разкошен парфюм...,а трябва ли задължително в него да се мариновате? Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да се чувства народа сит е достатъчно да се нахранят тези, които изследват общественото мнение.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори