×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парламентът одобри 9% ДДС за ресторанти и книги при бойкот на Горанов и Стоянова


Парламентът одобри 9% ДДС за ресторанти и книги при бойкот на Горанов и Стоянова
Парламентът очаквано одобри само един от шестте законопроекта за намаляване на ДДС
22 Май 2020, Петък, 13:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Ваучери за почивка и вдигане на минимални осигурителни прагове са сред другите мерки в приетия на първо четене законопроект

От шестте законопроекта за намаляване на ДДС-ставките бе одобрен само този на депутати от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ (ОП). В пленарно заседание парламентът обсъди предложенията на първо четене.

Дебатът продължи около три часа.

Според одобрения законопроект, данъкът добавена стойност (ДДС) пада от 20 на 9% за ресторантьорски и кетъринг услуги, които се състоят в доставка на приготвена или неприготвена храна.

Това ще важи и за доставка на физически и електронни книги, включително учебници.

Мярката е временна - до края на 2021 г., и е свързана с кризата около коронавируса Covid-19. Това предизвика възмущение от страна на опозицията. Според Румен Гечев от БСП, никъде по света няма практика за временна промяна на данъци. 

Ваучери за почивка на стойност 210 лв. пък ще получават служители от няколко ведомства, които са били на първа линия в борбата с Covid-19 според приетите законови промени.

Друга мярка в одобрения законопроект е увеличаване на минималния осигурителен праг за служителите в ресторантьорството и туризма от 610 на 800 лв. с цел изсветляване на сектора. 

Въпреки призивите от БСП, финансовият министър Владислав Горанов не се появи в парламента. Според ръководството на Народното събрание той имал предварително поет ангажимент. Оказа се, че Горанов се вози в джипа на премиера Бойко Борисов, който в един момент отново се включи на живо във „Фейсбук“.

Според официалното становище Министерството на финансите е против данъчните промени.

Против е и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ. Тя емблематично не участва в дебата. Стоянова не чете и доклада на комисията, която ръководи. Вместо нея това направи заместничката й Евгения Ангелова.

Законопроектът на ГЕРБ и ОП бе одобрен със 107 „за“, 1 „против“ и 68 „въздържал се“. Предстои обсъждане на корекции на второ четене.

Парламентът днес очаквано отхвърли пет други законопроекта за намаляване на ДДС - на депутати от НФСБ, ВМРО, БСП, „Воля“ и ДПС.


В категории: Бизнес , Политика


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
41
Коментара по темата
41.
Опа
23.05.2020 22:23:13
1
0
Типично сега и немските работодате ли са ви виновни,роби търсе ли.Аз си мислих че само Българските сме такива.Никой не е длъжен на никой.Ако неможеш сам да избереш най-доброто за себе си защо чужди хора да го правят.Като много знаеш сам си търси работа и си бери ягодките.Когато други хора го правят за тебе ще си плащаш.ако не ти изнася сам се оправяй и си търси работа
40.
до 38
23.05.2020 19:08:01
1
0
И да. вярвам че някои не се връщат с много пари или въобще с такива. Но главно е заради разболяване, ненужни разходи например цигари, дългове, лоша финансова култура като цяло, или сбъркана представа за това колко хора може да издържа конктретна заплата и за колко е предназначена. И не мога да ги нарека роби защото не е вярно. От както влязохме в ЕС тези хора постоянно подписват договорите. Очевидно в това се целят.
39.
до 38
23.05.2020 18:55:56
1
0
Нищо не искат немските хора. Още по-малко стериотипните хора които се записват и редат за тези позиции. Плюс това никъде не съм видял все още в обявите посредника да взима процент.( на доверие приемам това твърдение) защото почасовото заплащане е в ред с нещата. Опитах се да го кажа по мило, но разликата между фирма която набира квалифицирани хора и такива които се занимават с берачи е че едните не изискват падарин. А и не е икономически изгодно. Бизнеса да плаща постоянна позиция за човек който може да говори с тези хора и да има административната квалификация да осигури пристигането им. Предвид че от различни държави набират хора. Нормално е да се наеме друга фирма която излиза по-евтино тъй като цените им са намалени поради обема компании които снабдяват с работници.
Видяхме нивото на тези хора когато тръгнаха за Франция въпреки, че имаше забрана на сайта на МнВР. И искаш бизнс да се довери че сами могат да се оправят. Казах ти от опит знаят че ще им изгние продукцията така.
38.
До 37
23.05.2020 18:32:50
0
1
Не е различно! Настаняването в квартири може да го направи брокер на имоти срещу МАКС 1 евро на легло!!!! Много по - изгодно е фирмата да наеме брокер за квартирите! Освен това повече спят във фургони на земеделеца, а не в жилищни сгради! Апък търсенето на работници не изисква НИКАКВИ УСИЛИЯ, защото хората се редят на опашка за работа!!! Единственито усилие на брокера е да вдигне телефона и да каже, че е записал работници и ги праща!!! Това е най-елементарната професия в България!!! Транспорт си има в изобилие, дори работниците сами могат да си организират като се обадят на един-два телефона! За цялата услуга посредника би трябвало да вземе 100-200 евро, а не да взима по 1000-2000 евро от месечната заплата на работниците! Пак ти казвам - това не е измидлено от простите български посредници! Същата схема действа и в Румъния! Това е измислено от германците! Немците искат берачите на ягоди да бъдат прецаквани, за да бъдат поробени и да се връщат всяка година на колене пред чорбаджията!!! А 500 евро щом не вярваш, че са взимали, тогава питай някой познат, който е ходил там! Много работници дори се върнаха без 1 лев в джоба!!!!
37.
Различно е
23.05.2020 14:55:45
0
0
Лекар се набира веднъж. Намира се за болницата от фирма, ако въобще търсят с обяви на български език, тя има задължението да провери квалификацията му и документите и ги запознава. Това е тяхната роля. Докато посредници за берачи и тнт трябвада ги настаняват, гледат и да им обясняват.
36.
до 35
23.05.2020 14:34:19
1
1
Няма измислени фондации които да те карат да ходиш където и да е било особенно само за 500 евро. А лекари не се търсят с посредници.
35.
До 34
23.05.2020 14:24:59
0
0
Абсолютно не е така! Не се търсят единични бройки лекари, ами направо цели вагони натоварени с лекари търсят! Обаче знаят, че лекарите ще си тръгнат при лошите условия и кражбата на техните заплати, затова наритват посредниците и не им дават да правят никакви шмекерии. Ако посредник опита да измами Бг лекар ще му падне главата и повече в Германия няма да стъпи!!! Докато при берачите направо подтикват посредниците да взимат 100% от заплатите на работниците!!! Много български берачи бяха ограбени и дори нямаха пари да се приберат! На немските земеделци не им трябват работници, а РОБИ!!!! Берачите се съгласяват да бачкат за 500 евро на полето в Германия, защото от 2009 година на власт в БГ са две германски фондации, които стриктно изпълняват план за масова безработица и принуждаване на българите да бягат в Германия, за да робуват на тамошните чорбаджии!!!
34.
до 32
23.05.2020 13:00:43
0
0
Бизнеса ако не искат да им дават повече пари от сега просто няма да го направят. И без посредник. Ако не им харесва не ги карат да ходят пак.
При тези професии които изреди няма посредници защото се търсят единични позиции. Не групи. Имат изисквания за език и квалификация. Отговарящ на условията кандидат няма нужда от посредник. Искат да работят дългогодишно там. Берачите са временни. Искат бройка и гаранция че ще са намясто. Различно е. И посредник е ефективен начин да се гарантират тези неща.
Германското правителство няма двоен стандарт. Имат си договор подписали са го съгласилиса се и работят. От своя страна имсе плаща това което имсе полага по договора. В един момент трябва да търсиш лична отговорност за действията си. Дали е експлоатация?Не, защото доброволната експлоатация се нарича работа.Работиш присъгласувани условия за възнаграждение. независимо дали си берач или лекар. Основният принцип е един и същ. Приоритета на бизнеса е посредника да си свърши работата.
33.
до 32
23.05.2020 12:38:48
0
0
Без посредници ако не искат да им дават повече пари от сега просто няма да го направят. Псоредника не ти е пречката. Ако не им харесва никой не ги кара да ходят пак.
При тези професии които изреди няма посредници защото се търсят единични позиции. Не масови групи. Имат изисквания откъм език и квалификация. Отговарящ на условията кандидат няма нужда от посредник. Искат да им работят дългогодишно там. Берачите са временна работна ръка. Искат бройка и гаранция че ще са намясто. Нуждите и изискваниятаса различни просто. И посредник е ефективен начин да се гарантират тези неща.
Германското правителство няма двоен стандарт. Имат си договор подписали са го съгласилиса се и работят. От своя страна имсе плаща това което имсе полага по договора. В един момент трябва да търсиш лична отговорност за действията си. Дали е експлоатация?Не, защото доброволната експлоатация се нарича работа.Работиш присъгласувани условия за възнаграждение. независимо дали си берач на плодове или лекар. Основният принцип е един и същ. Приоритета на бизнеса е посредника да си свърши работата до там опират нещата.
32.
До 31
23.05.2020 12:23:15
0
1
Ами да, немците точно така си гарантират работната ръка - Ниската заплата означава поробен работник! Немците нямат интерес берачи на ягоди да спечелят 10 000 евро и да спрат да се връщат на полето, а парите да ги използват за преклалификация или собствен бизнес. Затова немците използват посредници, които да прибират 70% от заплатата на берачите и те догодина пак да се върнат при тях и да се МОЛЯТ ЗА РАБОТА!!! Ако проучиш, ще видиш, че тези посредници се вихрят в най-ужасните работни места - кланници, ферми, земеделски полета, болногледачи, строителство, фабрики! Там се дават големи заплати, но никой от България или Румъния не би се върнал повторно, ако вземе 100% от голямата заплата, защото условията са много тежки. Затова им дават 30% от заплата и ги принуждават пак да се връщат. Германците са го измислили!!! Не сме ние тарикатите!!! Те са тия, които измислят всичките далавери!!! Щом Германия предложи оферта на България означачава, че немците ще имат огромна изгода!!!! При фризьори, инженери, масажисти, лекари и прочие, що няма посредници, които да прибират 50-70% от заплатите??? Защото тези професии са по-леки и работниците са гарантирани, че ще останат там да работят, дори да живеят!!! Немците НЕ ДОПУСКАТ да им посредници, които да прибират % от парите на лекари и фризьори!!! Обаче за посредниците при берачи на ягоди никой не казва нищо и се правят, че не ги виждат. Не е ли малко странно според теб този двоен стандрат с посредниците?
31.
До 30
23.05.2020 11:33:01
0
0
А в такъв смисъл. Да има технологии иде ползват, но крайният резултат не е все още на ниво. И има нужда от човешко око за потвърждение. Колкото до консултантите. Всякакви има вярно е. Не съм се занимавал и не знам колко е реалистичен процента, но щом години наред е ефективно за фирмата да минава през посредник, явно не ги бърка. Може би е редно да се сравни почасовото заплащане за тази позиция. Независимо какъв е работника, немец, българин и тнт. Защото и фирмите искат директно, да не плащат на посредник, но знаят по-добре явно от опит. Че така си гарантира работната ръка навреме. А сигурността е скъпа. Явно това им е приоритет.
30.
До 29
23.05.2020 10:12:19
0
1
Имах предвид преводачи с изкуствен интелект, а не хора-преводачи. В момента с помощта на изкуствен интелект могат да комуникират в реално време. Освен това изкуствен интелект попълва много по-добре и бързо документи. Прочети научните разработки и ще видиш, че ако пуснат изкуствен интелект всички от счетоводители, през посредници, до мениджъри отиват на трудовата борса, за да им търсят работа като берачи и миячи на чинии. Точно заради тях не пускат изкуствен интелект, защото милиони паразити ще останат без работа! Но дори да приемем, че трябва да има човешки посредници - от какъв зор посредника да взима 50% от заплатата? Ти знаеш ли колко вида посредници има. Никой посредник не взима 50% от месечните доходи на някой!!!! Всички други видове посредници взимат еднократен малък процент от сделката или си имат фиксирана еднократна тарифа за услугата. Ахмед Доган, когато беше консултант на Цанков Камък взе 1 милион лева ЕДНОКРАТНО, но не взима по 1 милион лева всеки месец, докато работи Цанковия Камък!!!! От какъв зор посредниците на гастарбайтери ще взимат всеки месец по 50% от заплатата? Ами направи си простата сметка - за 20 берачи на ягоди се плащат по 2000 евро. От тези 2000 евро, всеки месец 1000 евро отиват в посредника. Така един посредник докарал 20 роба в Германия ще взима по 20 000 евро месечно без да се изпотил!!!! Кой политик, мениджър или друг консултант взима такива комисионни? НИКОЙ!!! Тази схема е измсилена от немците, за да не могат гастарбайтерите да спестят някой лев и всяка година да се връщат да робуват в германските ферми, полета, сметища!!!!! Защото с 3 месеца бачкане по 2000 евро ще могат 2 години да живеят в България и да не се върнат в Германия. Тогава няма кой да рине лайната на германците. Затова германците измислиха тази схема с посредниците и източване на заплатите им, за да прецакват гастатбайтерите и да ги ПРАВЯТ ТЕХНИ РОБИ!!!! Пак ти казвам - немците са УЛТРА хитри и БЕЗКРАЙНО КОВАРНИ!!! Никига не сме били печеливши в съюз с Германия!!!! Разбира се, освен БГ предателите!!!
29.
до 27
23.05.2020 07:37:14
0
0
Държавата какво общо има? Тук фирми си назначават хора чрез посредници които имат опит и могат да им организират документите на берачите. Което дава сигурност че всички ще са навреме там.
Виртуални преводачи? Мило тези хора на собственият си език не могат да четат. А поръчков преводач например в болница е специализиран в това. Какво ще рече виртуален преводач? Той ли ще ти е посредника с фирмата пък сега? От 1 нужен за една група дай за всеки човек индивидуален преводач и да разчиташ че апликантите ще попълнят и пуснат правилно нужната документация... Те ако можеха нямаше да ходят през тези хора. Египет не фалира защото икономистите им не са били нужни. Припомни си историята.
ББД в коя държава има, че да е доказана идея?Никъде не се сещам да е приложена с дълготраен успех.
28.
До 25
23.05.2020 01:25:10
0
1
Ненужни са посредниците! Държавата сама може да назначи двама-трима с немски език, които да превеждат обявите за по 600 лева заплата. Освен това има доста професионални виртуални преводачи, но не ги пускат в масова употреба, защото милиони излишни преводачи ще останат без работа. Вярно е, че е имало икономисти в Египет и затова Египет ФАЛИРА и се разпадна!!! Същото се случи и с Римската Империя, която се разпадна заради икономистите!!! А Безусловен Базов Доход е доказана идея, но човекомразците и шуробаджанаци нямат желание да я прокарат, защото само те са свикнали да бъдат готованковците на планетата и мисълта, че ще им други като тях, които да взимат пари без да работят, ги комплексира допълнително
27.
До 25
23.05.2020 00:37:12
1
0
Универсален доход е недоказана идея. Лично не ме бърка прилагането и. Но няма интерес. Друга тема.
Икономисти не са излишни имали са ги и в древен Египет даже. А посредници са нужни на тези без уменията, в този случай езиковите познания. Иначе винаги има директни обяви. Стига да ги търсиш. Било на сайтове от тук или в държавата на работодателя.
26.
До 24
23.05.2020 00:01:13
1
1
Ами по тази логика няма нужда и от бизнесмени, от консултанти. Защо да има търговци, след като от 2004 година може всичко да се продава електронно, директно от производители? Защо да има консултанти, след като може да има обяви в БГ трудовата борса и директно да заминават работниците? Държавата може да държи всички хотели, хранителни магазини, бензиностанции и прочие. Защо да ги дава на някви неклалифицирани бизнесмени? С новите технологии много професии стават излишни, затова умните измислиха БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД. Защото има 3 варианта : 1во държат се изкуствено работни места, така както се държат изкуствено ненужни и вредни бизнесмени и консултанти. 2ро оставят да умрат от глад или убиват хората изгубили работата си. 3то дават ББД за да оцелеят хората и да има кой да консумира нови технологии и да има живот на планетата. Да ти кажа икономистите и консултантите са НАй, ама НАЙ излишните на тази планета!!!
25.
До 22/23
22.05.2020 23:41:29
1
0
Квалификация от висше ниво не се изисква за много работни позиции. И аз именно за тях говоря.
Много от тези сезонни работници имат някаква квалификация за друга професия. Но или не я преследват като кариера или няма реализация на пазара. На който етап човек трябва да има за цел да се преквалифицира, да добие нови умения, а не да ходи всяка година на работна позиция с платежноспособността на тинейджър в бързо хранене. Това е лошо оползотворяване на собственото им време. А и преди боклука събираха 3-4 души. Днес един с електромагнитен кран... Не е тайна за всички че много позиции в този диапазон се автоматизират. Което води или до намаляване на нужният брой или пълното елиминиране на позиции.
Консултантите поне са научили езика, какво да кажем за сезонните работници?
До 23:
Говорим за сезонни работници. Не за местните фермери. Тяхното е сложно. Включва химия биология бизнес поддръжка на оборудване и тнт. Сезонните работници които берат са част от списъка им.
А и от кога придобиването на нови умения стана лош съвет,че и да ме обиждаш? Знаеш ли?
24.
До 21
22.05.2020 23:30:32
2
2
Ами ако искаш да клалифицираме всички берачи на ягоди като софтуерни инженери иши мозъчни хирурзи? Държавата да плати милиарди левове за обучение, че да се фукаме как нашите берачи на ягоди са завършили астрономия. Това са някви мега дебилните разсъждения! Всеки човек е полезен и важен, независимо образованието! Ти с твоето икономическо образование си С ДВАТА КРАКА В ГРОБА, ако ги няма необразованите овчари, берачи, касапи и продавачи!!!! Така че не умувай много, защото селяните могаъ да оцелеят без твоето икономическо образование и хиляди години са оцелявали селяните без такива като теб, но ти си МЪРТЪВ НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН без селяните!!! Така че ти си много по-голямо нищожество от всеки селянин!!!
23.
до 22
22.05.2020 23:23:37
0
0
Като оставим настрани, че ме нарече глупав и моментално написа класификация вместо квалификация...
Квалификация от висше ниво не се изисква за много работни позиции. И аз именно за тях говоря. Много от тези сезонни работници имат някаква квалификация за друга професия. Но или не я преследват като кариера или няма реализация на пазара.На който етап човек трябва да има за цел да се преквалифицира, да добие нови умения, а не да ходи всяка година на работна позиция с платежноспособността на тинейджър в бързо хранене. Това е лошо оползотворяване на собственото им време. А и преди боклука събираха 3-4 души. Днес един с електромагнитен кран... Не е тайна за всички че много позиции в този диапазон се автоматизират. Което води или до намаляване на нужният брой или пълното елиминиране на позиции.
Консултантите поне са научили езика, какво да кажем за сезонните работници? А и от кога придобиването на нови умения стана лош съвет,че и да ме обиждаш? Знаеш ли?
22.
До 21
22.05.2020 23:11:27
2
1
Малеее, ама ти си било гига тъпо същество хахаха кво значи класификация, бе, трол измислен? Ти искаш всички хора на света да са политици, икономисти и консултанти? Ами кой ще бере ягодите, кой ще събира боклука, кой ще вади въглищата от мините, кой ще разфасова свинете, кой ще продава в магазините? Или викаш, щом човек стане консултант или икономист той спира да яде, да сере, да пазарува и няма нужда от обслужване? Тотално деградирало човекоподобно си! А какво са завършили консултантите - квантова физика? Аз ще ти кажа какво са завършили - научили са езика и са набарали контакт с някой, в повечето случаи чрез свой роднини и близки в държавата!!!! Няма кво да спамиш простотии. Личи си, че си някое просто и мързеливо създание, което 100% е издържано от родителите си или държавата/евро фондове!!!
21.
До 20
22.05.2020 22:53:36
1
1
Нали викаш че искаш изгода за България пък излиза че искаш Китай да имат изгода по твоята сбъркана и измислена логика.
Отново никой ти краде парите. Онлайн пазаруването е 30 годишна практика досега никой не е видял подобна измислена глупостк ато вашата. Даже и Орбан дето мрази всичко на този свят.
Колкото до сезонните работници. Никой не ги кара. Те ходят доброволно. Имат цяла година нали уж докато се върнат да се квалифицират в нещо. Човека който им оправя документите в косултантският офис има. Не краде, а взима заплата за собственият си труд.
Но нали искаш да изкараш невинни, необразованите, без квалификация ,работещи 3 месеца в годината, българи като експлоатирани. Докато човека който просто си е завършил образованието си взима полагащата му се заплата. Все ако има някой над теб той ти е виновен, че си стоиш на дъното. Ако това не ти е целта в изказа добре, но на това прилича. Единствените прости са тези които вярват на глупави неща като това 1 държава да краде ддс, което и без това не отива в хазната им и защото не е деклариран приход от компанията (ако не си се сетил), на други 26! Когато трябва да обясняваш конспирации с още конспирации се отдалечаваш още повече от истината.
20.
До 18
22.05.2020 22:42:16
2
1
Между Европа и Китай няма безмитна търговия, защото ще се напълни Китайската хазна, а европейската ще се опразни! Поради тази причина има свободна търговия между България и Германия, за да опразнят германците българската хазна!!! Пак ти казвам, германците нито са прости, нито са алтруисти! Недей си мисли, че немците са го направили това, защото ние ще имаме изгода. Не, ние нямаме никаква изгода!!! Ние сме на абсолютната загуба!!!! Освен това, докато Англия беше в ЕС стоките в Англия бяха със същото число, но в паунда! Например маратонки Найк в Германия бяха 200 евро, а в Англия бяха 200 паунда. Затова немците нямаха изгода да пазаруват безмитно от Англия, защото Англия не беше приела еврото!!! Пак повтарям, НЕМЦИТЕ НЕ СА ПРОСТИ! Не мисли, че немците са на твоето ниво!!! На малкият им пръст не можеш да стъпиш на немците! Не умувай каква е тяхната изгода и каква нашата, защото НЕМЦИТЕ ВИНАГИ ЩЕ ТИ ГО ТУРЯТ ОТЗАДЕ! По същият начин немците цакат БГ гастатбайтерите. Един посредник взима между 50-70% от заплатата на гастарбайтера. Да не мислиш, че простите български посредници са измислили тази схема? НЕ, тази схема с цакането на гастарбайтерите беше измислена от немците!!! Немците могат да сложат лимит на комисионните, но за тях е изгодно българските гастарбайтери да изнемогват, да нямат пари, за да се връщат всяка година и да робуват на немците!!! Защото ако българина взима 90% от заплатата си, ще живее 2 години в България и няма да се връща всяка година да робува на полето в Германия. Затова немците карат българските посредници да взимат почти всичките пари на гастарбайтерите, за да може българските роби да се връщат постоянно и да бачкат като идиоти за немските чорбаджии!!!! Пак ти казвам, НЕМЦИТЕ НЕ СА ПРОСТИ - те са измислили тези далавери, още преди да се създаде БГ държавата!!!
19.
До 18
22.05.2020 22:26:20
1
1
Стокообмена е различен, но ддсто е пропорционално на стокообмена и по-точно цената на всеки продукт. Също така ако българите купуват 1000 пъти повече( не е вярно на хайде) ДДС-то е за страната на клиентаа не магазина. Не съм видял Емаг да не си плаща ДДСто, ти? Нито пък други компани! Над определен оборот се декларира това е нищо сложно и или тайно няма в процедурата. ЕС и Китай нямаме безмитна търговия защото имаме различни условия и регулациите ни са по строги. Затова за Великобритания ще има мита защото ще си променят условията за търговия.
Това е основно изискване да има съответствия между законодателството в тази насока. Защо се учудваш от този факт?
Нищо нормално няма в това страни членки в ЕС, в единният пазар, да се третират като такива извън него.
Не виждам какво ти е виновна Германия че не си развиваш търговията, предвид уж благоприятните ти измислици. Нито това че хората си търсят заплащането като работещи. Казах ти декларирането е супер елементарно и важи за всички страни както и между Западните. Търси си измислените филми другаде.
18.
До 17
22.05.2020 22:12:59
1
1
Ами аз ти казах, че разликата между стокообмена е огромен! Това е все едно милионер да дари 1000 лева, а пенсионер с 300 лева пенсия да дари 100 лева, и да бъде обявено, че са ЕДНАКВО ЩЕДРИ!!! Същото е сравнението между България и Германия. Българите купуват 1000 пъти повече от Германски електронни магазини! Да, така си е за укриването! Много от българските сайтове не си плащат ДДС-то. Обаче всички клиенти чинно плащат 20% или повече УЖ данък добавена стойност. Европейците са много хитри и не случайно е въведена тази свободна търговия С ТЯХ, защото ТЯ ОБОГАТЯВА ТЯХ, а не нас! Затова между Бг и Китай няма свободна търговия, защото ще бъдат ощетени немците! Нормално е, когато българин пазарува от Германия да има мито за стоката, което се внася в БГ хазната, или ДДС на немците да се приспада и да се пазарува без немско ДДС! Демек стоката да излиза по-евтино за българи пазаруващи от Германия. Не стига, че създаваме работни места в германия, не стига че обогатяваме немците, не стига, че влиза повече ДОД в немската хазна, ами отгоре на всичко плащаме ДДС за немската хазна. Това е тотална подигравка с простите българи, които пазаруват от европейски сайтове и прецакват собствената си държава!
17.
до 16
22.05.2020 21:53:08
1
1
Няма мито защото и за тях няма. В ЕС сме.
Неизтичат милярди левове туко що ти обясних това. Има индентичен процес за ДДСто. Ако мислиш че няма гаранция че 20% от транзакцията ще се декларира. То каква е гаранцията български онлайн магазин да го направи? Търсиш сензации където няма за да отклоняваш о реалният проблем на хазната в БГ, а това е че има лумпели които се съгласяват да работят на минимални осигуровки и ниски заплати. От които процент отива в хазната. Процент от нищо е нищо все пак.
И отново ако това беше вярно с ДДСто нашите щяха да го правят. Така че измислени драми не са нужни на никому.
16.
До 14
22.05.2020 21:44:17
1
1
Отива, ама я виж колко немци и англичани пазаруват от БГ електронни магазини и колко българи пазаруват от несмските и английските! Те тия не са идиоти, щом са пуснали този вид търговия. С Китай не е така - там имаш ддс плюс мито. Ама с немците няма нищо, защото българите харчат 1000 пъти повече пари в немски електронни магазини, отколкото обратното. Затова германците са богати, защото има еничари и лумпени като теб. После ние говорим за 24 % ДДС върху храните, докато в германия изтичат милиарди левове ДДС
15.
до 12
22.05.2020 21:31:17
1
1
Да защото отива при тях. Както отива при българска компания. И минават същият процес на декларация. Така че няма разлика. В такъв случай какво биете камбаната?
14.
до 12
22.05.2020 21:27:17
1
1
Да отивап ри тях сумата от транзакцията както би отишла в магазин от България. Вие да не мислите че повреме на транзакцията 20% от сумата се депозира в същият момент в НАП?
13.
до 11
22.05.2020 21:24:58
2
1
Самоти плямпаш с измислени укривания и цени в БГ. Първият резултат за VAT (това което наричаш ДДС) ти опровъргава цялата измислена история, а за цените в Германия например е около 70%-100% по-скъпо.
12.
До 10
22.05.2020 21:15:12
0
1
В германски или френски магазини пише отдоло: Цена с включено ДДС! Аз съм ги питал, като български купувач, дали това ДДС отива за България или за тяхната държава. Отговора беше, че отива за тяхната държава!!! Те ми изпращат стоката в БГ, аз им плащам ДДС, но българската държава яде дървото!
11.
До 10
22.05.2020 21:11:36
1
2
Егати плямпалото!!! Я ми покажи кои цени са по-евтини в БГ и по-скъпи в Германия, за да ти покажа и аз! А за кви VAT-ове ми говориш, щом българските сайтове масово укриват ДДС, а да не говорим за западняците, които са създатели на измамата! 100% съм убеден, че 1 лев не е влязал в българската хазна от западноевропейски електронни магазини!!!! Всяка година български чиновници и бизнесмени пазаруват за милиарди евра от западните сайтове. Изкарай данни колко ДДС е платено от електронните магазини в Германия, които са продавали на българи
10.
До 7,8,9
22.05.2020 20:12:52
1
1
VAT се плаща при надхвърляне на определени цели.За България регистрация и плащане е над 35 791 евро. при което компанията се регистрира и декларира. Нищо сложно или тайно няма. Първият резултат е тази информация . Да беше прочел преди да пишеш фантастични романи.
НЗОК се финансира директно от здравните вноски. Също така продавай си ги ти с компания тук, щом си вярваш. Та тъй не сте открили топлата вода, а студената супа.
Колкото до цените тука са по ниски за почти всичко. Стига да сметнете евро за евро.
Разлика има при нискокачествени или местнапродукция тъй като пазара е малък и обема който продават за износ местните производители не е достатъчен, че да избегнат високите местни цени. Но там е до рекламиране.
9.
Не на 24% ддс!!!
22.05.2020 17:44:10
1
3
Аз не защитавам ресторантьори, но правителството казва, че нямало да влязат пари в хазната и затова 24% ДДС за храните. Ето защо казах да наложат европейските виртуални магазини с ДДС, за да няма нужда да вдигат ДДС на храните. Европейците като искат да продават в Бг, да отварят филиали, да назначават български представители и да отчитат чинно ДДС в нашата държава, от която се закупува стоката ВИРТУАЛНО. Вече физическото пазаруване от Германия си е различно и там няма как да се прехвърля ДДС към трети страни. Но при виртуално пазаруване трябва да бъде прехвърляно ДДС на нас, защото нашата държава плаща после за съхранение и рециклиране на чуждите стоки. Това е пладнешки обир! Като пазаруваш от Китай има ДДС ПЛЮС мито. Демек, пазаруването от Китай е с двойно прецакване!!! С германия няма нищо, щото Брюкселските фашисти наложиха забрана на всякакви начисляващи такси. Нали сме общностки съюз и нямало нужда от вътрешно ДДС, защо тогава нямаме вътрешен здравен бюджет? Защо нямаме еднакви заплати? Защо нямаме еднакви цени на стоките, а е БГ е винаги по-скъпо от Германия?...И така нататък. Нямам как да им забранят да пазаруват от западна европа, защото БИЛО комунистическо. Обаче не е комунистическо, когато налагаш дедесета, мита и тем подобни такси за внос от Китай. Не съм защитник на Китай, но защо е този двоен аршин? Аз съм противник на намалянето на 9% дедесе за заведения, но защо не се предприема нещо срещу НАЙ-ГОЛЯМОТО ОГРАБВАНЕ НА ДЕДЕСЕ В БГ - ТОВА ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА?
8.
ЕС граби БГ ДДС
22.05.2020 16:12:34
2
4
Над 100 000 българи купуват обуща Balenciaga и Armani от немски виртуални магазини, които не плащат ДДС на България. Едни обувки Balenciaga са поне 500 евро, а това е 100 евро ДДС, което не влиза в Българската хазна, но влиза в хазната на Хитлероландия!!! После защото фашистите били богати, а българите бедни. Ами защото всяка година българските чиновници и бизнесмени купуват за над 5 милиарда евро обувки, чанти, парфюми, велосипеди, компютри и прочие от виртуалните магазини на западна европа, като пълнят тяхната хазна, но ощетяват българската хазна!!!!
7.
Праз голям
22.05.2020 15:45:48
2
3
Европа цака повече БГ с ДДС!!! Когато българин купи обувки от сайт в западна европа, а не от физически магазин, тогава пак плаща данък добавена стойност, който остава за тяхната държава. По този начин хем ощетява български търговци, хем ощетява българската държава, хем и самият той се прецаква като плаща данъци на чужди държави. Обаче стоката идва в България и българската държава (граждани) плаща за сметища и за рециклиране на тази стока, когато тя се изхвърли. Демек, западноевропейците лапат, а българите плащат за да им чистят изаканото!!! Отделно, когато се разболееш няма да отидеш да се лекуваш в западна европа за тяхна сметка, понеже си пазарувал с данък добавена стойност от тях, а ще търсиш български болници. Обаче като не са влезли данъци в хазната, с какво ще те лекуват? България няма никакъв реален общноски съюз със западна европа!!! Ние сме експлоатирани! Защо ВИРТУАЛНИТЕ магазини в Германия не плащат ДДС на българската хазна за пазаруване от български клиенти? Докога ще пълним гушите на Хитлеристите?
6.
Дрон
22.05.2020 14:24:34
1
4
За такава фундаментална промяна в Данъчното законодателство , бойкота се изразява с ОСТАВКА на бойкотиращия.
5.
Само питам
22.05.2020 14:12:03
0
2
Какво представлява кетъринг на неприготвена храна ?
4.
Европа граби България!
22.05.2020 14:02:21
1
5
Еврпоейските виртуални магазини начисляват 20% ДДС на български купувачи, но това ДДС не отива в България. Защо никой не забранява на чуждите виртуални магазини да продават за България? Аз лично съм кореспондирал с чужди сайтове и те ми казаха, че тези 20% ДДС, което таксуват, оставало за тях, а не се пращало в България. Това е обир!!! Хем прецакват българските клиенти с 20% отгоре, хем Българската държава губи!!! Докога ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА ОГРАБВАНЕ ОТ ЗАПАДНИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ??? Българите плащат ДДС, а европейците не плащат. Защо??? Няколко милиарда лева годишно от ДДС отива в еврооейците, а не в България. Нашите управници защото теориризирват само българите, а не се захванат да решат проблема с кражбите на ДДС от западните виртуални магазини?
3.
Ташунко Сапа от племето Команчи
22.05.2020 13:48:44
2
7
Бойко и той сигурно е против намаляне на ДДС на книгите, но не се обажда, за да не го помислят за книгомразец
2.
Лошо!
22.05.2020 13:39:39
5
8
Добре би било да е за всички! ДДС е потребителски данък и винаги се плаща от крайния потребител, т.е. гражданите! Скоро всички ще са пред парламента!
1.
batebogo
22.05.2020 13:23:11
1
12
сега чакаме 24% ДДС ставка. голям цирк...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори