×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отварят границите и ресторантите на 1 юни изцяло, но туристите ще пишат декларации


Отварят границите и ресторантите на 1 юни изцяло, но туристите ще пишат декларации
Чуждестранният турист, който пристига в България, трябва да декларира, че осъзнава риска от заразяване с COVID-19, каза Николина Ангелкова
20 Май 2020, Сряда, 08:39 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ако има заразен с COVID-19, няма да се затваря целият хотел, каза министърът на туризма Николина Ангелкова

На 1 юни, когато отворим границите за влизане без карантина на туристи, е нормално да направим следващата стъпка за ресторантите. В момента работим за отварянето им изцяло, т.е. и на закритите части. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Трябва обаче да се спазват указанията, за да се минимизира риска, добави тя. 

„Няма да се карантира целия хотел, ако има болен, а ще бъде изолиран. Чуждестранният турист, който пристига в България, трябва да декларира, че е запознат с епидемичната обстановка в страната, че е на свой риск тук и ще поеме разноските за лечението, като  използва застраховката си“, заяви Ангелкова. 

"Това, което се постигна като споразумение между Борисов и лидерите на съседните страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, така че да не се създават допълнителни усложнения. Предложихме и да се пътува не само по бизнес, но и с цел туризъм. Тепърва ще се уточняват детайлите", обясни министърът на туризма.

"Това, което е изключително важно за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна почивка. На следващо място е регионалният принцип и възможностите за пътуване между съседните на България страни. Водят се интензивни разговори с държави, които са със сходна епидемична обстановка, за да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети", добави тя.

Според Ангелкова предимство за страната ни е фактът, че броят на заразените е малък. По този начин България се рекламирала като туристическа дестинация. Относно протестите на превозвачите, Ангелкова заяви, че исканията им са обсъдени с министра на транспорта Росен Желязков. Тя увери, че никой няма да бъде изоставен.

Министър Ангелкова коментира и породилия се словесен сблъсък между президента и премиера. Тя подчерта, че се работи усилено.

"Изключително важно в тази ситуация е не да стоим отстрани и да говорим, а да работим усилено, както прави премиерът. Важно е не просто да хвърляме числа във въздуха, а в режим на диалог да предлагаме реални мерки", каза тя.


В категории: Животът


20
Коментара по темата
20.
до 17
21.05.2020 09:08:25
0
0
Не говорим за инфлунеца тук, но да освен коронавирус има и други вируси и инфекции и състояния които ако хората хванат и новият коронавирус ще стресират допълнително здравната система, както и ще подложат персонала под риск. Паника не видях. Имаше кратки ясно написани заповеди с лесни заспазване мерки.Обявени в един 5- 10 диапазон като през другото време на конференциите се занимаваха с нелепи въпроси на обществото като това дали антибиотици помагали срещу вируси.
За бизнесите които имат добър и желан персонал който искат да запазят направиха мярката 40/60. С изисквания които са напълно нормални, а това е да са си плащали задълженищта към страната, от която сега искат помощи.
За индивидуалните граждани които са на помощи те си ги получаваха.Хората ако бяха съкратени си минахава през процеса в Бюрото по труда. Съкрате ни имаше и преди това все пак.
Не знам какво обърна на Левски, турци и каскети в псоледните ти изречения.
19.
*********
20.05.2020 14:27:20
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
18.
Тео
20.05.2020 14:27:12
1
4
Русия е втора по заболели и смъртност
от вируса .Да не ги домъкни,Тая некадърна министърка.
17.
До14
20.05.2020 13:10:51
4
6
Да бе,има вирус.Грип му се вика.Грипа е фатален за много хора в напреднала възраст и за хора с придружени заболявания.Паниката и хаоса,стреса и глупостите изговорени от всички политици,ще струват на Света и гражданите трилиони.Всичко беше за едни парички и едни лихви,които ще плащам аз,семейството ми и всички данъкоплатци.България единствена не помогна на гражданите си.Глупави мерки 60/40,ама да нямаш задължения,да нямаш просрочия,да си близък до властта.Защо не се оповестяват публично кои фирми са хапнали пароци от ББР?Ше се окаже,че са фирмите на големите спонсори по време на изкуствената пандемия.Обърнаха палчинката,вече Божков е на първа линия,Левски,вчера Гешев се разходи до едно село да арестува един турски мангал и голяма работа вече...Всички тв мисирки снимат и в захлас се борят за минутка от времето на каскета.А тази министерка Ангелкова е толкова зелена,че чак е посиняла
16.
Лост
20.05.2020 12:33:24
2
5
До 14
Голям защитник се извъди.
Не е нормално да се плашат хората с хладилни камиони, яросни вълни и всяка сутрин да ти образуват стрес.
15.
*********
20.05.2020 11:46:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
14.
до 12
20.05.2020 10:56:24
7
7
Как е говорил глупости? Нима няма нов коронавирус? Нима маските не са ефективни при правилна употреба(, не е сложно, срещу метода му на предаване, а именно водно-капков път? Нима нямаше нужда от задействане на произвеждане и дистрибуция на голям обем ЛПС? Нима вируса не усложняваше хора които при нормални обстоятелства не биха посетили болницата товареща капацитета на здравната система? Не всички болници са еднакво добре управлявани и сакати такива като във Видинско не смогнаха. Никога не забравяй че никой никъде не е казал че вируса е смъртоносен. Винаги всички медициснки специалисти са твърдяли едно. Прекомерното излагане на хора със занижен имунитет. Било то старост, трансплантация, онкоболни, на диализа или хора със астма и тнт. Води до ненужно и високо увеличение на клинични пътеки. Не е тайна че персонала в болниците също не са първа младост. И там има висок риск. Затова се приложиха доказани мерки за смачкванен ак ривата прилагани при други епидемии и пандемии. Като SARS или испанският грип. Всякакви сензационни писания че масово здрави хора ще умрат ей така са медийни творения. А това което Генерала цитира с камионите е най-лош случай. И наистина съм изумен че има толкова много хора които му търсят сметка защото точно най-лошото не се случи, особенно предвид че прилагахме мерките. И не сме в свободен режим. Няма извънрендо положение, но противоепидемичните мерки не са отпаднали още. Главно гнева идва от хора със създадени финансови проблеми които единствено биха ги приели мерките за справедливи при явен масов мор. На който етап какъв би бил смисла от тях?
13.
Помага
20.05.2020 10:44:35
2
3
С този документ държавата може да търси отговорност при несъответствия или опити за нарушаване на поставени мерки.
Иначе да нормално, независимо от тази ситуация, винаги четете какво подписвате и какво включва определена застраховка и какво не. Пътувате в чужда държава все пак. За граждани на ЕС не забравяйте да си изкарате или обновите вашата Европейска здравна карта ако пътувате (EHIC) и следете обстановката в дестинацията ви за евентуални изисквания или промени.
12.
До 9
20.05.2020 10:43:49
3
14
Вече близо две седмици сме в свободен режим!! Ще ми кажеш ли какво особенно се случи с този толкова " коварен вирус"?? Аз ще ти кажа- нищо особено!! Със мерки и без мерки ситуацията е почти идентична! А горещото време е на път да го довърши нацяло!! Затова е нервен Генерала, защото не е прост човек и отлично осъзнава че го накараха да говори глупости!! От военен медик се превърна в драматичен актьор!!
11.
Какво помага декларацията?
20.05.2020 10:29:04
2
7
Щом лечението ще е за сметка на застраховката на туриста, следете дали туристите имат застраховка. Следете също дали българите отиващи да почиват навън имат застраховки. Контролирайте и туристическите агенции, които имат навик да пестят от застраховка
10.
до 7
20.05.2020 10:23:16
2
2
Цитирай какво некоретно нещо съм казал?
9.
До 6
20.05.2020 10:21:08
6
3
Не виждам кой плашат? Цитират данни! Дали това те плаши си е твой проблем. Лично Щабът си беше много коректен въпреки че нивото на което предаваха информацията беше занижено заради общото население и пропуските им по биология. Това че не искаш да се запознаеш с фактите, че дори и да твърдиш че всичко е "кьорфишек" или на книжовен български "лъжа" е смешно. Явно е бил прав генерала да ползва изразите които цитираш, иначе не ви се слуша. Било лъжа пък после ще искате майка ви да бъде оперирана, но няма да може защото болницата е затворена заради цялостно заразен персонал. И още 20 ненужни белодробни случая породени от вируса. Радвайте се че няма камиони защото иначе ще излезе че искате да има огромен брой мъртви случаи. Цял свят разбра само Бай Ганьо от Кърджали не е разбрал.
8.
Marinero
20.05.2020 10:16:48
0
10
Шоуто в туризма предстои. Не си мисля, че се напъват заради приходи от "евентуални туристи" а заради едни кризисни фондове, че там профита е 200% но само за правилните правителствени бизнесмени.
7.
до № 5
20.05.2020 10:15:39
5
5
Ти психично болен ли си или по бай-Ганьовски се правиш на луд?
6.
До 5
20.05.2020 10:11:51
5
7
Цитираните камиони са за да плашат малоумници като теб, дето още не са разбрали, че всичко е един кьорфишек и за шепа болни затвориха една цяла държава!!
5.
до 1
20.05.2020 09:52:42
8
8
Чужденците при влизане в страната декларират че са запознати с обстановката. В това число и мерките при заразяване. Лечението е за сметка на застраховката на туриста.
Вируса не лети през стените. Съобщава се за случайят и толкова. Хората си имат собствена стая.
Санитарен персонал на хотела няма да открива Америка моля ви, ще работят отделно, с облекло.
Щабът, воден от Генерал Мутафчийски,няма вменени правомощия за издаване на заповеди. Те могат само и единствено да консултират. Минаха три месеца и явно има още неразбрали този ясно казван от тях, по национален ефир, фак.
SARS-COV-2 причинява при уязвима демография с намален имунитет дихателни трудности и други различни според пациента усложнения. Мерките в цял свят са не защото смъртността е висока, а защото заразаемостта е висока. Информация достпъна и декларирана преди повече от 3 месеца, но явно не сте се запознали преди да коментирате. Цитираните камиони винаги са били илюстративни, за обяснение нуждата от мерките. А тя е за да се смачка кривата.И да високата заразност да не претовари здравната система която има пациенти и без този нов коронавирус. Последното което искаме е заразени болници пациетни и екипи. Които да не могат да извършват спешни операции. Нали така? Надявам се това да е достатъчно като отговор.
4.
Цако Даков
20.05.2020 09:37:49
3
10
"Ако има заразен с COVID-19, няма да се затваря целият хотел"

Ама как така ще затварят хотела? Разбира се, че няма да го затварят! ПАРА ДА ПАДА! Това го разбрахме. както и, че ще определят една стая, където ще настанят заразения. Но красивата ни и умна министърка мълчи (като комунист на разпит) и не казва как по-точно ще го държат в стаята този заразен, ако той не иска да стои вътре? Ще го заключват ли, или ще го връзват? И ако излезе - ще го вкарват в затвора ли? Кой ще го храни и обслужва. Медиците, обгрижващи болните от коронавирус носеха предпазни маски и облекла - Първи клас - и пак има заразени между тях. Обслужващите тоя заразен ще имат ли такива облекла? Къде ще ги държат и дезинфекцират.? И алчните и нагли мутро-хотелиери ще ги държат ли и тях в "отделна стая" или ще ги пращат да чистят и по другите стаи - и там да кихат, кашлят и пърдят? Кой ще е в съседната стая до заразения? Като го настаняват ще му казват ли - имате бонус от хотела - заразен в другата стая.
И накрая - т.нар. ЩАБ, начело с униформения ГЕНЕРАЛ, които налагаха глоби ако седнеш на пейка в парка или не носиш маска и т.н. - защо мълчат сега? Нали вирусът бе МНОГО ЛОШ и се очакваха ХЛАДИЛНИ КАМИОНИ С ТРУПОВЕ? И кога са ЗАБЛУЖДАВАЛИ населението? Преди - когато се казваше, че вирусът е много опасен, или сега, когато се оказва, че вирусът е "едно грипче" от което може да се предпазим, ако поставим болния в една от стаите. За да може ПАРА ДА ПАДА!
3.
до 1
20.05.2020 09:25:16
5
2
Решението да ходят в тези зони си е лично тяхна. Контрола си е за тяхна сметка. Като си тъп ще ходиш по тълпите.
2.
до УМНИЦАТА
20.05.2020 09:12:54
1
9
Голямо РАЗСЛЕДВАНЕ ЩЕ ПАДНЕ КОЙ С КОГО Е БИЛ""КОНТАКТЕН""ПРИ СЛУЧАЙ НА ЗАРАЗЕН ХАХАХА!!
1.
Ангелкова
20.05.2020 09:08:19
4
22
Някой щи посмее ли да пита този велик ум,как ще контролират хората в свободната зона на всеки плаж или ще раздаваме още плажни ивици на Маргините
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори