×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Двама шефове на рентгенови отделения избраха МЦ „Д-р Стайков“ в Бургас за ново работно място


Двама шефове на рентгенови отделения избраха МЦ „Д-р Стайков“ в Бургас за ново работно място
Лабораторията по Образна диагностика, както и всички други кабинети в Медицинския център (до мол Бургас Плаза), работи по НЗОК
18 Май 2020, Понеделник, 19:30 ч.
Автор: Анна ДОБРЕВА

Предпочитаният за рехабилитация и след болнично възстановяване център в Бургас вече приема пациенти на новия си адрес в ж-к Изгрев на бул. Транспортна 33

В новоразкритата лабораторията по Образна диагностика в Медицински център „Д-р Стайков“, оборудвана с последно поколение рентген, ехограф и мамограф, приемат пациенти двама изявени специалисти в областта – д-р Ангелина Парапанова и д-р Сергей Недялков. Лабораторията работи от понеделник до петък между 07:30 ч. и 19:00 ч., Експедитивността на екипа е на висота и дигитализираните изображение на изследванията стават готови за максимум 30 минути.

Рентгенологът д-р Ангелина Парапанова е с дългогодишен опит и богата професионална биография. Била е началник на Рентгеново отделение и директор на болница в гр. Елхово, била е и част от екипа на УМБАЛ – Бургас. Към момента съвместява работата в МЦ „Д-р Стайков“ и още едно здравно заведение в морския град.

Тук техниката е най-доброта, която може да намерите в Бургас. Разполагаме с диагностичен монитор с висока разделителна способност, даващ детайлност на изображението и съответно големи възможности в диагностиката“, обясни д-р Парапанова.

Ехографският апарат е висок клас и дава изключителната възможност за диагностика на широк кръг заболявания. Този неинвазивен апарат може да се използва от деца, бременни и кърмачки и има страхотни възможности за диагностика при рак на гърдата.

Ракът на гърдата е бич за съвременното човечество и дава все повече жертви. През 2018 г. 627 хил. жени са починали от коварното заболяване, а над 2 млн. се разболяват на годишна база. Ранното откриване на заболяването е много важно. С повишено внимание трябва да се отнасят хората с фамилна обремененост, чиито близки са развили болестта. В такива случаи ехомамографията е най-подходяща, защото дава възможност от най-ранна възраст да се следи състоянието на млечните жлези без да се излага пациента на лъчението от рентгена. От 35-годишна възраст е препоръчително да се прави конвенционално рентгеново изследване поне веднъж годишно.

В България, що се отнася до профилактика, Здравната каса предвижда направление за рентгенова мамография на жени между 50 и 69-годишна възраст и то веднъж на две години, но статистиката показва тенденция към все по-ниска възраст, при която се регистрира болестта. Това показва, че наблюдението трябва да започне много по-рано", категорична е д-р Парапанова.

За щастие, моите наблюдения са, че вече има култура на профилактика сред жените в Бургас, но има още много какво да се желае по отношение на информираност и честота на профилактиката“, обяви специалистът.

Д-р Сергей Недялков е бил завеждащ отделение по Образна диагностика в МБАЛ – Шумен и бившата МБАЛ „Черноморска“ в ж.к. меден рудник в Бургас, която сега е УМБАЛ Бургасмед. В професионалното си портфолио има всички възможни специализации в областта, сред които конвенционална рентгенова диагностика, ултразвукова рентгенова диагностика, компютърно-томографска, ядрено-магнитна, инвазивна образна диагностика и др.

"Приех да се включа в екипа на Медицински център „Д-р Стайков“ най-вече заради условията, които са осигурени тук като апаратура и среда на работа. За първи път виждам такова рентгеново отделение, изключително функционално, подредено е по всички изисквания. Относно апаратурата… Отличен ехографски апарат от най-висок клас. В Бургас практически няма друг такъв. Мамографския апарат е конвенционален дигитализиран, рентгеновия апарат е също от висок клас. Аз реално не си търсех ново работно място, защото имам такова в друга болница в Бургас, но се впечатлих от условията тук и реших да започна, въпреки допълнителната ангажираност която ми предстои“, заяви д-р Недялков.

Преди месец Медицински център "Д-р Стайков“  направи крачка напред в развитието си. Предпочитаният за рехабилитация и след болнично възстановяване център в Бургас вече приема пациенти на новия си адрес в ж-к Изгрев на бул. Транспортна 33.

Освен че се премести в модерна новопостроена и просторна сграда, създадена специално за да осигури отлични условия за лечение, центърът разшири значително и медицинските направления, по които ще предоставя висококвалифицирана помощ на пациентите

Медицинският център има сключен договор с НЗОК и дава възможност за преглед и лечение при специалисти в:

-Педиатричен кабинет

-Кардиологичен кабинет

-Ревматологичен кабинет

-Неврологичен  кабинет

-Кабинет по ангиология

-Кабинет по акушерство и гинекология

-Уши-нос-гърло болести

-Ортопедичен кабинет

-Хирургичен кабинет

-Урологичен кабинет

-Кабинет по физиотерапия

-Терапевтичен кабинет

-Кабинет по образна диагностика – рентген, мамограф и ехограф

-Клинична лаборатория

-Лични лекари

Професионализмът на екипа и последно поколение апарати са на разположение на пациентите от понеделник до петък, а часове се записват на тел. 0896 996 006, 056 996 006 и 0892 996 006.

 


В категории: Здраве


България Всички новини
Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори