В Турция ол инклузив ще бъде заменен с "всичко, което можете да изядете"
Храните ще бъдат зад стъклена преграда и ще се носят от сервитьори
На 12 май турският министър на туризма Мехмет Нури Ерсой официално подписа документ за критериите за сертифициране на съоръжения за настаняване, които експертите коментираха предния ден пред местните медии, пише Блиц.
Наблюдателите отбелязват, че одобрената версия на мерките включва изпълними изисквания. И отговорът на един от най-важните въпроси за туристите и индустрията на хотелиерството в Турция: ще бъде ли съхранена системана на ол инклузива, може да се окаже положителен. Във всеки случай, предишните стандарти на all inclusive няма да бъдат предлагани на гостите, докато коронавирусът е основният фактор за ограничения в света.
Според одобрените правила, хотелите ще могат да предоставят храна по системата „всичко, което можете да изядете“, но храната вече няма да е обществено достояние. На хотелите се нарежда да я държат зад стъкло на бюфета, а на сервитьорите - да я подредят за гостите.
Машините за чай, кафе и други напитки, охладители за вода, не трябва да бъдат в общите части - възможно е само индивидуално обслужване на всеки гост.
На хотелите се препоръчва да използват прибори за сервиране за еднократна употреба. Новите правила ги задължават да поставят маси в хранителни зони на разстояние най-малко 1,5 метра един от друг, а столове - най-малко 60 сантиметра.
Мебелите, бурканите за захар, сол, подправки, салфетки, менюта ще бъдат обработвани с алкохолни продукти след употреба от всеки гост.
Петзвездните хотели в Турция вече се готвят да посрещнат туристи. Местни експерти обсъждат: турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой също е собственик на емблематичните хотели Maxx Royal и Voyage. Най-вероятно те ще бъдат първите, които преминат сертификация, като по този начин покажат на своите колеги „образцовия“ ред и готовност да приемат гости. В хотел Rixos Premium Belek тук ще бъдат въведени и нови правила за обслужване.
Други представители на хотелиерския бизнес обаче в кулоарите казват, че за много хотели тази година е по-лесно да не се отварят, отколкото да се изпълнят всички точки за сертифициране на загуба.
Интерпол има нов председател-французинът Люка Филип
Домът на писателя в Бургас оживява с театрално-поетичен спектакъл на студенти от ТK„Любен Гройс“
Гръцкият модел, задържан с д-р Хасърджиев, освободен срещу гаранция от 3000 лв.
Пустиннa буря: най-важното преди Гран при на Катар във Формула 1
Тайната да живееш до 100 години на Дик Ван Дайк
Съдът реши: Коцето прибира 100 000 лева от МВР
Започна проверка за „плезещия се“ полицай от протеста срещу бюджета
Италия задължава всички скиори да носят каски
Ето го и българинът, който е национален герой в четири държави
Национален форум обединява в Бургаския държавен университет педагогически специалисти от цялата страна
Национален рибен фест „акостира“ в КТК „Ченгене скеле“ тази неделя

най-точния коментар.....+++++++++++