В Турция ол инклузив ще бъде заменен с "всичко, което можете да изядете"
Храните ще бъдат зад стъклена преграда и ще се носят от сервитьори
На 12 май турският министър на туризма Мехмет Нури Ерсой официално подписа документ за критериите за сертифициране на съоръжения за настаняване, които експертите коментираха предния ден пред местните медии, пише Блиц.
Наблюдателите отбелязват, че одобрената версия на мерките включва изпълними изисквания. И отговорът на един от най-важните въпроси за туристите и индустрията на хотелиерството в Турция: ще бъде ли съхранена системана на ол инклузива, може да се окаже положителен. Във всеки случай, предишните стандарти на all inclusive няма да бъдат предлагани на гостите, докато коронавирусът е основният фактор за ограничения в света.
Според одобрените правила, хотелите ще могат да предоставят храна по системата „всичко, което можете да изядете“, но храната вече няма да е обществено достояние. На хотелите се нарежда да я държат зад стъкло на бюфета, а на сервитьорите - да я подредят за гостите.
Машините за чай, кафе и други напитки, охладители за вода, не трябва да бъдат в общите части - възможно е само индивидуално обслужване на всеки гост.
На хотелите се препоръчва да използват прибори за сервиране за еднократна употреба. Новите правила ги задължават да поставят маси в хранителни зони на разстояние най-малко 1,5 метра един от друг, а столове - най-малко 60 сантиметра.
Мебелите, бурканите за захар, сол, подправки, салфетки, менюта ще бъдат обработвани с алкохолни продукти след употреба от всеки гост.
Петзвездните хотели в Турция вече се готвят да посрещнат туристи. Местни експерти обсъждат: турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой също е собственик на емблематичните хотели Maxx Royal и Voyage. Най-вероятно те ще бъдат първите, които преминат сертификация, като по този начин покажат на своите колеги „образцовия“ ред и готовност да приемат гости. В хотел Rixos Premium Belek тук ще бъдат въведени и нови правила за обслужване.
Други представители на хотелиерския бизнес обаче в кулоарите казват, че за много хотели тази година е по-лесно да не се отварят, отколкото да се изпълнят всички точки за сертифициране на загуба.
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“

най-точния коментар.....+++++++++++