Как да приготвим смес за гофрети като Марта Стюарт
Вървят със сладко, мед или кленов сироп
Тя е бизнесдама, писателка, телевизионна водеща, носителка на награда „Еми“ и отлична кулинарка. Нейната най-голяма сила е в печивата. Тя е Марта Стюарт и вдъхва живот на позабравени класически рецепти, като добавя по нещо от своя опит, натрупан във кухнята.
Един от най-популярните ѝ десерти за закуска са гофретите с тиква, с които тя често глези семейството си. Но тъй като в момента не е сезонът на плода, ще ви предложим друга идея, разбира се, от известната американка – за пълнозърнести гофрети.
Какво ви е необходимо за сместа за гофрети на Марта Стюарт?
– 3 големи яйца;
– 3/4 кафена чаша бяло брашно;
– 1/2 кафена чаша пълнозърнесто брашно;
– 1/2 кафена чаша овесени ядки;
– половин чаена лъжичка сол;
– 2 чаени лъжички бакпулвер;
– 1 чаена лъжичка сода за хляб;
– 1/4 чаена чаша кафява захар;
– 1 кофичка и половина кисело мляко;
– 3-4 супени лъжици разтопено масло, плюс още малко за намазване.
Как да приготвите пълнозърнестите гофрети?
Вземете подходяща купа и вътре изсипете брашното, солта, бакпулвера, содата и овесените ядки. В друг съд разбийте кафявата захар, маслото, яйцата и киселото мляко. След като се получи хомогенна смес, добавете я към сухите съставки.
Разбъркайте хубаво всичко с лъжица или миксер на по-бавна степен и оставете тестото да престои за около 15 минути.
Загрявате гофретника и го намазвате с малко масло преди да започнете да печете.
Получените гофрети може да сервирате със сладко, мед или кленов сироп. И тъй като са с кисело мляко, Марта съветва да сложите отгоре една топка сладолед с вкус на йогурт, за да им се насладите още повече.
Източник: Tialoto.bg.
Жълтите петна по спалното бельо изчезват с този неочакван продукт
Пухкава пълнена торта с Нутела – бърза, мека и много ароматна
Учени и магистрати в Бургас обединиха усилия срещу киберпрестъпността на национален форум
Топ астролог обяви най-щастливата зодия за следващите 20 години
Звездата от „Сексът и градът“ Ким Катрал се омъжи на тайнa церемония в Лондон
Най-лесният ябълков сладкиш „Три чаши“ – мека и ароматна домашна класика
Из чуждестранната критика за Стефан Данаилов, който мечтаеше да стане моряк
Българската гайда официално стана част от световното нематериално наследство на ЮНЕСКО
Бургаски автори ще получат финансиране от Министерството на културата
Путин с неочаквана рокада в Северна Македония
Този ароматен коледен сладкиш не съдържа захар и е подходящ за диабетици
