МС пусна на концесия за 20 години плажове в Поморие и Несебър
Минималното годишно концесионно възнаграждение за "Поморие - юг" е 180 880,13 лева без ДДС, а за "Обзор - Мотела" - 105 924, 15 лева без ДДС.
Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове "Поморие - юг" в община Поморие и "Обзор - Мотела" в община Несебър. Целта е обезопасяване на двата плажа и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщава Dir.bg.
Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е по 20 години за всеки от двата плажа.
Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за "Поморие - юг" е 180 880,13 лева без ДДС, а за "Обзор - Мотела" - 105 924, 15 лева без ДДС.
Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия.
Морските плажове ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по закона - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
