×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ОбС-Поморие реши: Наемателите на общински жилища няма да плащат до края на извънредното положение


ОбС-Поморие реши: Наемателите на общински жилища няма да плащат до края на извънредното положение
Общинският съвет удължи срока за плащане на такса битови отпадъци с 5% отстъпка до 30 юни 2020 г.
29 Април 2020, Сряда, 17:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Местният парламент намали наполовина и дължимите суми за кабинети в МБАЛ Поморие

По предложение на кмета Иван Алексиев, Общински съвет Поморие прие решение за освобождаване от заплащане на наем наемателите на общински жилища, за периода от 13.03.2020 г. до отмяна на обявеното с Решение на Народното събрание на Република България извънредно положение. Отнася се за гражданите с установени жилищни нужди, които са картотекирани като нуждаещи се и на които Община Поморие е предоставила под наем общински жилища за настаняване.  

С 50% се намаляват и вноските за наем на общинските рекламни съоръжения, чиито наематели са ограничили или преустановили дейността си вследствие на мерките и ограниченията, наложени по време на извънредното положение. Като мотив в предложението на кмета е посочено, че голяма част от ползвателите на рекламни съоръжения са собственици на ресторанти и търговски обекти, които затвориха въз основа на заповедта на министъра на здравеопазването, съответно изгубиха ефективността от рекламите си.

По предложение на общопрактикуващите лекари и управителя на „Медицински център I - Поморие“ ЕООД, Общински съвет Поморие даде съгласие за намаляване с 50% размера на договорените наеми за помещения в МБАЛ Поморие. Взетото решение е поради ограничаване или преустановяване дейността на наемателите, а именно общопрактикуващите лекари, индивидуалните специализирани практики за извънболнична помощ и Медицински център I.  

Съгласно Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, срокът за заплащане на данък върху недвижимите имоти и данък върху превозните средства с отстъпка 5% през 2020 г. е 30 юни. На днешното редовно заседание, Общински съвет Поморие прие още една мярка за финансово облекчаване на жителите на община Поморие и удължи срока за плащане на такса битови отпадъци с 5% отстъпка, също до 30 юни 2020 г. Желаещите да ползват отстъпката следва да внесат еднократно пълния размер на дължимите данъци и такса битови отпадъци. Налозите могат да бъдат платени и на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври 2020 г., но в този случай отстъпка не се ползва.




В категории: Поморие


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
12
Коментара по темата
12.
Пантофа
01.05.2020 15:18:02
0
1
То по същата логика и ние собствениците на жилища не трябва си плащаме данъците!
Ай сиктир вече,санирания а у,ся и тва!
11.
Петър
01.05.2020 08:54:31
0
0
5-ти,
Срещи с мафията не правя!
Помориец,
За бетонирането сме си виновни всички, не само управниците! Мълчанието не е злато, а прокоба, която ще коства много на града в бъдеще! Ясно бе от самото начало, че града няма нужда от това бетонно гето!
Града има нужда от повишаване на стандарта, а не увеличаване на жилищни площи без прираст на населението! На някои може да им се стори добра перспектива, но това е химера, която ще ги принуди да запеят друга песен.
10.
Помориец
01.05.2020 07:37:24
0
1
Бетонирахте Малкото езерото сега остана да бетонирането и Косата и това което е останало от прадедите ни да бъде ликвидирано от настоящите управници които ние избираме! Тихомълком продават и узаконяват с поставените послушници в Общ съвет!! Спрете се бе хора унищожавате красотите на Поморие бавно и сигурно!!
9.
наблюдателен
30.04.2020 12:51:27
1
3
Втори месец няма и дума за реални мерки, за антикризисна програма за спасяване на Лято 2020. Мерките които са приети до сега са козметични с цел намаляне разходи на фирми и граждани за наеми на общинска собственост. Но как ще привлекат туристи, които да вдигнат доходите на поморийци не се говори. Например средствата от културната програма, която няма да се проведе, като и средствата за туристически изложения да бъдат пренасочени за реклама на Поморие в големите градове, защо не и в съседните държави, реклама по телевизии и социалните мрежи, това ще е в голяма помощ на туризма. Много от разходите трябва да бъдет насочени към подобряване на туристическата инфраструктура, озеленяване и осветление, детски площадки. Да се излъчват добри новини свъзани с Поморие, море, вино, балнео, калолечение. Не чуваме администрацията да настоява Чадърите и шезлонгите да са на символични цени. Все неща за които администрация и общински съвет трябваше да обсъдят и да предложат досега. Кмета обяви в едно интервю, че парите били изразходени за маски и предпазни средства. Както досега администрацията се учи в движение, харчи се все едно няма криза и чака препоръки и решения от държавата.
8.
поморие е нашта клетва
30.04.2020 00:24:59
1
2
До сега не сме чули колко средства са изразходвани във връзка с борбата с вируса и откъде се изразходваха от фонд бедствие или от други пера на бюджета. Колко се изхарчиха за дезинфекция, закупуване на предпазни дредства и дезинфектанти. Само администрацията спомена, че парите за празника на Поморие, за мотокороса и други спортни прояви, за културни празници и фестивали през лятото са похарчени за борба с коронавируса. Но колко точно и за какво и къде няма отчет. Въпроси които нямат отговор от страна на администрацията.
7.
*********
29.04.2020 23:37:37
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
поморие е нашта клетва
29.04.2020 23:26:18
0
1
Отново на тази сесия без дебат и без информация за гражданите по предложение на кмета бе направена актуализация на бюджета в частта на приходите и капиталовата програма. Не се говори за съкращаване на раздутата администрация, както направиха в Несебър например. Пълним бюджета с разпродажба на общински имоти, например на "Косата" и на терени на които щеше да се изгражда автогара. Отново непрозрачно управление, прахосване на средствата на данъкоплатците видно от обществените поръчки и безконтролното усвояване на средства, които трябваше да останат в историята обещано още по време на първия манадат.
5.
Свети Петър
29.04.2020 23:01:11
1
2
Петре в четвъртък кмета е с приемен ден и с нетърпение чака граждани за по кафе и лаф на четири очи.Няма кой да те чуе тук
4.
Петър
29.04.2020 20:25:27
0
2
3-ти,
Гроздето никога не е кисело! Неговата естествена ферментация създава блаженно вино! Неговата изкуствена намеса създава киселяк!
Какво ти е на сърце?
3.
До Петър първи
29.04.2020 19:41:55
2
0
Петър плет плете, през три пръта преплита... плети, Петре, плети, че гроздето е кисело, нали?
2.
мико
29.04.2020 18:14:17
0
3
Защо спряхте коментарите за Джендов?
1.
*********
29.04.2020 18:03:12
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза  
Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори