×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пробутват ни „български“ салами от аржентинско месо и сирене без мляко


Пробутват ни „български“ салами от аржентинско месо и сирене без мляко
Според Богомил Николов подходът за налагането на българските стоки на пазара е грешен заради далавери, които въртят някои производители
Ключови думи: салами, мляко
17 Април 2020, Петък, 11:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Подходът на земеделският министър бил грешен, усилията трябвало да се концентрират в подпомагане на производителите, а не на стоките

Ефектът от мерките, които въведе земеделския министър Десислава Танева за подпомагане на българските производители, е съмнителен. Според Богомил Николов от „Активни потребители“ подходът за налагането на българските стоки на пазара е грешен. Той даде примери за далавери, които въртят някои производители.

„Ако аз бях министър щях да концентрирам усилията си в подпомагане на производителите, а не в движението на стоки, защото никой не може да дефинира какво е българска стока", заяви Николов.

Ако вземете салами, пълни с аржентинско месо, това български стоки ли са, само заради етикета“, попита той.  

„Ако вземете една буца сирене, която е произведена от полско сухо мляко, това български продукт ли е? Ако тръгнем в тази посока да следваме стоките, е много трудно да постигнем резултат“, заяви председателят на „Активни потребители“.

Според него трябва да се обърне внимание на върху производителите, които имат проблеми – животновъдите, зеленчукопроизводителите и производителите на плодове. Той допълни, че при преработвателите кризата не е толкова голяма и те не трябва да влизат в конфликт с веригите, защото ще изпуснат шанса си да излязат на европейския пазар. 

Богомил Николов съобщи, че се отчита спад в цените на маските и дезинфектантите.

„За няколко седмици пазарът беше залят. Като отмине кризата се обзалагам, че ще ги виждаме тези дезинфектанти за стотинки“, допълни той. 

Шефът на „Активни потребители“ очаква високите цени на лимоните и джинджифилът също да се нормализират скоро. 

Той изтъкна, че има осезаем спад на търсенето на бързи кредити. 

„Несигурността кара хората да изчакват. Трудно е да си правиш сметка. Ако си без работа, как да теглиш нов кредит? Това води до по-голямо затъване. Гражданите, които вече имат ипотечни кредити, как ще могат да минат, през цялата тази ситуация? Процедурата, предложена от БНБ, е пожелателна и не ни дава гаранция, че банката ще подходи към хората по еднакъв начин“, каза още Богомил Николов. 
 


В категории: Животът


11
Коментара по темата
11.
Kenef
18.04.2020 21:08:53
2
0
Вий турчуля ли сте ве флагман
10.
Бай Митьо
17.04.2020 21:26:47
4
7
РАДВАМ СЕ, ЧЕ НАЙ-ПОСЛЕ РАЗБРАХМЕ КАК ГЕРБ НИ ХРАНИ С ТУЙ, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП ДА РАЗБЕРЕТЕ, КАК ЩЕ НИ ХРАНИ ПАК С "ОНУЙ"
9.
Иво
17.04.2020 19:10:19
4
16
Те ни ги пробутват одавна..що сега го казвате??
8.
Turche
17.04.2020 13:21:28
18
11
Яжте моя био салам с вкус на сирене,много по безвреден е от бугарските лайна с марка стара планина
7.
Гражданин
17.04.2020 13:17:25
7
35
Ахаа ето защо бяха толкова загрижени да има българска продукция - демек да си продадът изгнилите продукти / това месо от Аржентина нали се сещате че най-малко 1 месец се подмята по корабите докато стигне тук , я на градус я не ... Ужаст !!!!
6.
Турчин
17.04.2020 13:08:38
24
17
хубава работа ама гявърска работа
5.
baba
17.04.2020 12:14:12
3
52
Успешно унищожиха индустрия, селско стопанство, преработвателно и хранително вкусово производство.
Ние сме необходими само като пазар на отпадъците на по/ богатите от нас държави.
Качествено българско отива за износ.
А Търговците на едро се интересуват само от % на печалбата си.
4.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
17.04.2020 11:59:13
26
41
ГЕРБ ни Пробутват „български“ салами от аржентинско месо и сирене без мляко!
3.
демократ
17.04.2020 11:16:58
17
60
Странно,уж демокрация пък ядем говна.Уж демокрация пък клечим по опашки.Уж демокрация пък се редим за кенефска хартия и най-вече уж демокрация пък не можеш да мръднеш от вкъщи...Такъв кенеф и през соц-а не е било!
2.
Фен
17.04.2020 11:16:48
8
23
КОЗЛОДУЙ къде отиде бе луд, че без тебе е скука.
1.
kmeta
17.04.2020 11:10:34
11
32
Zjalata Darjawa e Edin Golam Kenef
I MAFIA
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори