×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Десислава Танева отговори на обвиненията, че работи за олигарси, не й пукало от клеветите


Десислава Танева отговори на обвиненията, че работи за олигарси, не й пукало от клеветите
Големите търговски вериги трябва да продават българска продукция, а личната им война с мен не ме засяга, каза Десислава Танева
14 Април 2020, Вторник, 17:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

След скандалните лични нападки срещу нея, министърът каза, че ще понесе обидите, но държи търговските вериги да продават българска продукция

Всички обвинения ще изтърпя. За мен те нямат значение. Важно е в края на тази криза и в края на този сезон земеделските производители да са оцелели, да останат в сектора най-уязвимите хора и сутрин да не гледаме репортажи как се изхвърля най-качествената българска продукция. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ земеделският министър Десислава Танева. 

В името на земеделската непазарна общност съм в състояние да понеса всички обиди и клевети, каза тя, след като водещата Десислава Ризова припомни твърденията на търговците, че работела за олигарси.

„Велики вторник е денят, отреден за поучение и смирение, но светските ни страсти не утихват. Постановлението на кабинета, според което големите вериги магазини трябва да предлагат стоки на български стоки с предимство, предизвика война между търговците и кабинета. Нарекоха постановлението противоконституционно и обвиниха земеделския министър Десислава Танева в лобизъм“, заяви Ризова в началото на предаването. 

„Няма да влизам в детайли, защото въпросната позиция е едно лично обвинение спрямо мен в няколко точки, които не можах да изчета докрай, защото няма логика. Не си заслужава да занимават хората с личната си война спрямо мен“, подчерта Танева. 

„Земеделските производител не могат да издържат кризата без подкрепа. Те тръгнаха от нулата, защото в България се ликвидира цялото земеделие“, добави тя. 

Водещата припомни, че земеделския министър настоява 50% от площта на големите магазини да е за български стоки. 

„Ние казваме на веригите, че от тяхната площ трябва да отделят място за местните производители да излагат продукцията си и сме дали минималните категории. Всичко друго е въпрос на тяхно решение. Това може да става с техните принципи. Никой не им се меси на това. Първоначалното предложение бе този регионален канал на къса доставка по категорията да представлява 50% от тази площ“, заяви земеделският министър. 

„Поради протеста на веригите ние махнахме този процент. Задължаваме ги толкова, колкото те преценят, но да има съществено присъствие на местните производители и те да са отделени. За София освен Пазарджик, влиза и област Пловдив като основен производител на зеленчуци“, уточни тя. 


В категории: Бизнес


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
20
Коментара по темата
20.
Банана
15.04.2020 09:15:23
0
3
България е територия наречена банан ова република. Няма родно производство, населението е под 7 000 000 . Една славна нация си отива , както и великите империи познати от историята. Защото нашите управници я доведоха до това състояние, с техните егоистични дребнополитически караници като кокошки в курник . Кой да е на власт , кой да открадне повече , кражбите стигнаха 90 % , не 5 , не 10 . Не е както беше по времето на един сервитьор , с прякор салфетката 5-10%. Сега е за последно - 90%. И това което ще остане тук ще е само една чужда територия , с бегли следи ,че е живял славен народ по тия места. Политиците , министрите, депутатите,бизнесмените са болни хора , те не познават човешките чувства и са испаднали в амнезия какво е да нямаш пари . И ногят часовници по 20 000 лв. , за коли да не говорим . Въртят закони на парче , само и само да краднат, да си запазат стола и да си поделят по0голямо парче от баницата. Вижте как настройват едни срещу други-производители , търговци, потребители. Според мен производителите, търговците и потребителите трябва да се хванат заедно и да издухат кокошките, да се измете всичко и да се започне на чисто .Всеки сам знае как да произвежда , какда продава и как да се купува . Не може десислава танева да измисля топлата вода. И да бъдат опандизени всички от времето на прехода, които още продължават да тежат на обществото/
19.
Ко рече
15.04.2020 03:42:01
0
6
КО РЕЧЕ?"Щяла да понесе нападките"? После даже и оставка може да даде, ако я поискат. Мерси този филм с оставката =не носене на отговорност, го гледахме многократно последните 15години. И аз съм навит така- слагат ме на някакъв пост, вкарвам някое друго лобистко законче, уреждам се до девето коляно и Чао=оставка. Я да знае, че с оставката ще полежи и някоя
годинка, да я видим тогава толкова ли ще е ербап?
18.
един "бакшиш"
15.04.2020 03:27:24
0
4
ако 17.Относно -не може така все едно им е бащиния. По принцип си прав, но де факто, могат и го правят. Питай да ти кажа за какво иде реч при таксиметровия превоз. 1- въвеждат ти възрастов праг на автомобила(не по стар от 5 г и работи до 15г).Нито един вид друг превоз няма такива ограничения (жп,автобусен,воден,).2- плащаш си данъка авансово-декларираш, колко ще работиш(все едно си Нострадамус и можеш да предвидиш:птп,ремонти,извънредно положение). 3-работил не работил, осигуровките ги държиш за пълен месец.4 -след като са ти осигурили толкова много благинки, накрая следва черешката на тортата -ДЪРЖАВАТА ТИ ОПРЕДЕЛЯ ТАВАН НА ЦЕНАТА за км.(да не станеш милионер случайно). Така че, както виждате могат и го правят.
17.
Частната собственост е непрекосновена
15.04.2020 02:34:02
1
5
Можеш да въвеждаш регулации, но не можеш да се месиш в бизнеса все едно ти е бащиния. Държавата като толкова държи, да закупи някоя национална хранителна верига и да я управлява да видим докъде ще я докара. Заради тези простотии, които въведоха, държавата най-вероятно ще бъде осъдена.
16.
Птодължавам да твърдя, че не става
15.04.2020 02:23:41
0
7
Те и сега продават и то над 50% от стоката им е българска. Това може лесно да се провери. Но на кои места, какво да има в магазина можеш да казваш, когато си направиш магазин. Мястото за продажба се управлява много умело в тези вериги и непрекъснато се изчислява колко оборот/печалба носи линеен метър в категорията. Когато всичко е заето, нов доставчик може да смени стар, само когато договори по-високи параметри на линеен метър. Така се оптимизират максимално разходи/печалба
15.
A4kakan
14.04.2020 23:22:52
0
4
Taia gospoja Desislava Karanasheva i neinia saprug Kosta Karanashev kmeta na Kotel sa za zatvora goliamo kradene ot evrofondovete pada. No toi onia otgore bavi ama nezabravia...
14.
*********
14.04.2020 22:49:06
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
*********
14.04.2020 22:19:28
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Особено мнение
14.04.2020 21:11:05
0
8
Ами който няма пари? Безработен , пенсионер. Полските ябълки са 1 лев , първо качество , Бг ябълките са 2.30 . Познайте какво ще се купува. Ами Кауфланд Бургас не иска да купува от оранжериите на Танева ,примерно от Сливен , а от Пловдив . И други въпроси той номер 8 точно казва.
11.
Do 7
14.04.2020 20:49:59
1
5
Браво , особено ми хареса за бургаския ПУЦ , демек БСУ.
10.
Do 7
14.04.2020 20:49:54
1
5
Браво , особено ми хареса за бургаския ПУЦ , демек БСУ.
9.
me
14.04.2020 20:38:28
0
6
Даннн, тая ще е е бушон здрав. Социализъм в действие. После и бананите ще изчезнат ако се приеме забраната за внос от Трети страни.
8.
*********
14.04.2020 20:20:03
0
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
антикомуняга
14.04.2020 20:16:30
0
16
Останали само некадърници шуробадженаци на постчета и държавни службички. Кой специалист ще се съгласи да е пешка на премиера слънце. В него и ножа и сиренето така ,че кой кадърен професионалист ще се наеме да ко комадорят и после той да обира пешкира? Гербаджии, аз съм против бсп и дрОграката техноимпексова курвелие, но ни управлява един човек посредством един ЦЯЛ държавен апарат от пионки и НЕКАДЪРНИЦИ непукисти. Дори по-младите им кадри са с купни дипломи, вишисти проформа, хаха Бургаския неСвободен неУниверситет, пародия на ВУЗ,световно непризнат и НЕбезплатен. Кмета е един добряк без гръбнак. Слуша, гледа да блесне но да не засенчва сещате се кого. Оценявам свободата на словото да мога да критикува, но това не е свободата на словото за която говорим. Моето няма тежест, аз не съм институция и не следват последствия. Това липсва. Няма кой да държи сметка. Решил, казал,направил.
6.
Българин
14.04.2020 20:02:39
0
16
Нагла и проста сливенска селянка...
5.
Сбъркано
14.04.2020 19:32:29
0
24
Тука нещо е сбъркано. Хипермаркетите ли ще спасяват БГ производителите? Целия секто земеделие е доведен до това състояние от недалновидна и лобистична политика водена именно от тази дама , която се мисли за министър. Да субсидиите отидоха в избрани джобове , не без нейно знание и не заради МЕРСИ. Кой вкара най скъпите джипове Тойота чрез търга спечелен от съученика и в горските стипанства? Уж да се возели ловци от ОАЕ . Те пък точно тука ще дойдат. Богатите зърнари Бойко прочете списъка със скъпи возила , сигурно 80% са на земеделци зърнари,изнасящи навън. В последно време всеки министър се оправдава . че го прави за Бг икономиката и за българите. Кой ли им вярва? И тая Танева , да си ходи в Котел.
4.
..........
14.04.2020 19:05:05
1
19
Като им раздаваха европари за животновъдство и земеделие на тези български "производители" тогава те не гледаха как ги харчат тези пари. Вместо да се развиват и стават конкурентни повечето от тях бързаха да си накупят лъскави коли и имоти, а сега седнали да извиват ръцете на веригите. Който е конкурентен вече си има договори с веригите и осигурява редовни доставки и гарантира произведени количества.
3.
Чичо Митко
14.04.2020 18:49:03
3
16
Божеството Борисов обича послушковци за министри ,от какво да и пука. Поклон пред краля Слънце.
2.
Непукист
14.04.2020 18:30:51
2
23
Ами то в правителството има ли някой който да му пука за нещо?
1.
*********
14.04.2020 18:02:33
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори