×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето какво включат социалните пакети на Община Бургас


Ето какво включат социалните пакети на Община Бургас
Част от бургазлиите получиха помощите. От Кризисния щаб се погрижиха и за тези, които не отговарят на условията, осигурявайки им пакети чрез дарения
11 Април 2020, Събота, 14:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

Социалната програма продължава, дори ще бъде разширена, анонсират от администрацията на кмета Димитър Николов

358 заявления са подадени до този момент към разширената комисия от бургаски общински съветници, която отпуска т.нар."социални пакети" за всеки крайно нуждаещ се.

Обработени са 100 молби, 43 са одобрени и вече получават социалните пакети, които са на стойност 60, 100 и 130 лева - според числеността на семейството и дохода на лицето, съобщават от общинската администрация.

ОбС реши: 300 хиляди лева под формата на хранителни пакети ще стигнат до уязвимите заради кризата бургазлии

57 не са одобрени заради по-високите си доходи, но Общинският кризисен щаб се е погрижил и за тях и те са получили хранителни пакети, съобразно наличните дарения. Такъв е случая с бургазлийката Тони Дженкова, за която Флагман.бг по-рано днес писа. Продуктите, които тя е получила са от търговска верига "СВА Болеро" и са безвъзмездно дарение. 

Дариха на бургазлийка хранителен пакет, тя недоволства - видя измама 

От администрацията уточняват, че за два дни са разнесени 43 пкета на адреси в ЦГЧ, "Меден рудник", "Славейков", "Изгрев", "Лазур", "Зорница", кв. "Банево", "Горно Езерово", село Маринка. От Пакет 1 са доставени 14 броя, от Пакет 2 са доставени 16, а от Пакет 3 са доставени 13 броя. Разносът продължава и днес.

Община Бургас предоставя храна на нуждаещите се чрез различни социални услуги

Припомняме, че в момента хората в затруднено положение от Бургас могат да получат хранителна и друга помощ не по едно, а по няколко направления:

Социалните пакети са предвидени за най-уязвимите и засегнати от кризата бургазлии

 1. Програма за еднократна безвъзмездна помощ от общинския социален фонд COVID-19. Тя представлява пакети с хранителни продукти на стойност 60, 100 и 130 лв., съобразени с числеността на хората в семейството. Те ще включват най-необходимите за всяко домакинство храни - брашно, фасул, леща, макарони, консерва месо, консерва риба, консерва домати, лютеница, олио, захар, сирене, картофи, ябълки, зелен боб.

Критериите, на които трябва да отговарят кандидатстващите, са:

✔ Да бъдат регистрирани с постоянен и настоящ адрес на територията на община Бургас до 13.03.2020 г. и да отговарят на поне едно от следните условия:

✔ Да са регистрирани в ТД "Бюро по труда" - Бургас, без право на обезщетение;

✔ Да имат доход на член от семейството по-нисък или равен на 150 лева, определен на база гарантирания минимален доход за страната за 2020 г., умножен с коефициент 2,00 / т. е. 2х75 лева/;

✔ Да са самоосигуряващи се лица, в невъзможност да упражнят бизнеса си, произтичащо от извънредното положение;

✔ Да са в неплатен отпуск поради обявеното извънредно положение.

Всички, които отговарят на посочените условия, могат да намерят заявлението в сайта на Община Бургас, в категорията COVID-19, да го попълнят и подадат на Центъра за административно обслужване на граждани /деловодство/ чрез e-mail: [email protected].

Хората, които не разполагат с компютър и интернет достъп, могат да го пратят по обикновена поща, адресирана до Центъра за административно обслужване на граждани на ул. "Александровска" 26 или в Териториалните дирекции по местоживеене.

Документите ще бъдат обработвани от общинска дирекция "Здравеопазване и социални дейности" и предадени на Комисията по социални дейности, която ще заседава всяка седмица. Закупуването на хранителните продукти ще се организира от общинска администрация, а чрез социалния патронаж ще бъдат доставени до домовете на нуждаещите се.

2. Втората социална програма за подпомагане с хранителни продукти на най-уязвимите в Бургас е услугата "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания".

Нейните потребители драстично се увеличиха от 250 на 1150 души, които редовно получават топла храна. Освен топла храна, услугата включва още почистване на дома, медицински преглед, измерване на кръвно налягане и други социални и здравни дейности.

За програмата могат да кандидатстват възрастни и самотни хора над 65 години, които не могат да се грижат за себе си, както и лица с увреждания.

Заявлението може да се намери от сайта на Община Бургас: www.burgas.bg на следния линк: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1535 - Раздел "Социални дейности и трудова заетост" - "Патронажна грижа" и в Домашен социален патронаж /ул. "Иван Богоров" № 20/. Попълненото заявление трябва да се подаде на е-мейла на Домашния социален патронаж: [email protected] или на адрес: гр. Бургас, ул. "Иван Богоров" № 20.

3. Новата програма "Топъл обяд на хората в нужда в Бургас" или т. нар.  "Обществена трапезария" ще стартира в началото на месец май. За нея ще могат да кандидатстват:

✔ Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция "Социално подпомагане";

✔ Самотно живеещи лица и семейства с минимални пенсии;

✔ Скитащи и бездомни хора.

Потребителите на тази социална услуга ще получават ежедневно топъл обяд чрез разнообразно и балансирано седмично меню, включващо супа, основно ястие и хляб. След като бъде одобрена и започне реалното изпълнение на тази програма, желаещи да бъдат включени в нея ще могат да подават заявление (по образец) в Центъра за административно обслужване на граждани /деловодство/ на ул. "Александровска" 26. Образецът на заявлението ще бъде публикуван в сайта на Община Бургас.

 4. Областният съвет на Български червен кръст - Бургас също стартира кампания за раздаване на хранителни продукти до 16 април, в изпълнение на Оперативна програма за храни от фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се.

Тя е насочена към четири целеви групи:

✔ Възрастни хора над 65 г., които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и които съгласно препоръките на Националния кризисен щаб са определени като рискова група и им е препоръчано да не излизат от домовете си;

✔ Лица, получаващи топъл обяд от общини, чиито договори по ОП 3, приключват през периода 01 януари 2020 - 30 април 2020 г .

✔ Лица, попадащи под обхвата на процедура "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" по ОПРЧР 2014-2020 г.;

✔ Хора с ниски доходи в затруднена социална ситуация, в това число такива, които получават социални помощи на различни законови основания, поставени под задължителна карантина.

Списъците с лицата, имащи право на тази помощ, са изготвени и предоставени на БЧК-Бургас от Агенцията за социално подпомагане, която е управляващ орган по програмата. Правоимащите лица ще получат индивидуален хранителен пакет с общо тегло до 30 кг. Хранителните продукти се раздават по домовете от доброволците към БЧК-Бургас и служителите на Домашен социален патронаж.

5. С обявяването на извънредното положение стартира още една социална услуга, която е за хората, които не попадат в четирите изброени досега програми. Тя е в подкрепа на самотни майки с деца, възрастни, болни и трудноподвижни хора, които спазват изолацията и не могат излязат, за да си пазарят, да си получат пенсията или да си платят битовите сметки.

Те могат да използват горещите телефони за поръчка и доставка на храна и медикаменти до дома, обявени на сайта на Община Бургас

☎ 0885 985 693

☎ 0884 469 130

☎ 0882 129 664

Същите мобилни екипи се включват и в разпределението на хранителни пакети от постъпили дарения на фирми и производители, които се предоставят само на крайно нуждаещи се хора. Отделно от това, топъл обяд се доставя и до домовете на бивши военнослужещи, сред които пенсионери и пострадали при изпълнение на професионалните си задължения. Хранителните пакети за тях се предоставят от министерството на отбраната.

6. В следващите дни предстои да бъде изготвен пакет от социални мерки, насочен към подпомагане на ученици, чиито семейства са с финансови затруднения и са останали без доходи, поради обявеното извънредно положение. Една от мерките ще бъде заплащане на достъпа до интернет на учениците, за да могат децата да продължат онлайн обучението си и да не прекъсват с учебния процес. Други мерки, след връщането на тези ученици в класните стаи, могат да бъдат още безплатни закуски или карти за градския транспорт и други. 

Хранителен пакет №1
Хранителен пакет №2
Хранителен пакет №3

 




В категории: Животът


Флагман.БГ Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата 25/04/2024, Четвъртък 09:21 0
26
Коментара по темата
26.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
12.04.2020 13:48:53
2
2
Герберски Шменти_Капели на Пунта Мара на Републиката...
25.
до миро
11.04.2020 22:19:32
2
4
един нормален коментар, браво, момче! аз съм на друга гореща точка и се изумих през изминалите седмици от простотията и неблагодарността човешка...важното е, че доброто се връща, бъди здрав!
24.
Pidal
11.04.2020 19:52:47
2
4
До 17 Миро
Поклон за това което правиш.
За много хора сегашното положение е подходящо да изкарат пари. Те скрупули нямат. Нека се сети за сканирането. Идеята е много хубава ама дотам. Реализацията? На 62м2 апартаменти се падаха по 15 000 лв. Който си е правил ремонт си има на представа колко струва дограмата, колко стиропора. Така, че за да няма съмнения моля общината да освети малко тази много хубава инициатива
23.
Pidal
11.04.2020 19:45:21
2
3
До 17
Няма нищо срамно. Това което правят е добро. Сега остава и отчетност. За да няма никакви съмнение, че това което се прави е наистина за да се подпомогнат хора, а не предимно за да се направи някоя врътка.
Но все пак говорим за гербава община. Герб и прозрачност не вървят заедно
22.
*********
11.04.2020 18:54:58
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
21.
мислещ
11.04.2020 18:44:23
7
10
Брашно-0,70лв,Захар-1.10лв,Ориз-2лв,Леща-1.20лв,Олио-1.90лв,Макарони-0,6лв,
Лютеница-1,40лв,Зелен фасул-1,30лв,Домати консерва-1,80лв,Паприкаш-1,80лв,Конфитюр-1.50лв,Бисквити-0.80лв,Сирене-5.50лв,Кашкавал-10лв,Картофи-2.00лв,Ябълки-2лв,Русенско-1,90лв,Кюфтенца-1,90лв.
Общо за пакета от 60лв---под 40 лв
20.
Мис-Бикини от Барселона
11.04.2020 18:42:13
8
5
Миро имаш ли информация кога ще дойде моят социален пакет с 2-та милиона евро или да звъня в централата на ГЕРБ?
19.
Миро
11.04.2020 18:36:17
5
17
Доброволец съм в разнасянето на хранителните пакети. Не можете да си представите за какъв къртовски труд и за колко трескава работа става въпрос. Чакаме да ни подедат списъците и 20 минути след като са одобрени гражданите, поискали помощи, ние тръгваме по адресите на разнос, звъним по телефоните им, носим тежки щайги по всякакви стълбища и къщи. Някои хора са благодарни, други са намръщени, озлобени и агресивни - разни хора, разни съдби и идеали. Аз знам, че съм с чиста съвест и опитвам да правя добро.
Знам също, че само човек с мислене на крадец и престъпник би правил такива грозни сметки, защото именно през една престъпна глава минават мисли и идеи за кражби в тази ситуация, в която се доказват Човеците и се вижда Човешкото.
Грубо, грозно, цинично и вулгарно е да критикуваш труда и опитите на хората, които помагат и да ги унижаваш, че се опитват да откраднат!
18.
Шиши Пеевски до.17. Иванова
11.04.2020 18:35:56
5
3
Остави ги Иванова, това са неблагодарници. И аз взех само 150 милиона лева държавна пара от ББР, но не се оплаквам. Колкото, толкова. И с малко съм научен да живея.
17.
Иванова
11.04.2020 17:39:04
5
9
Ooooooooooo, СРАМУВАМ СЕ ЗАРАДИ ВАС!!!!! Как може да пресмятате всичко, че и до стотинки! Ужасни сте! Не мога да си представя що за хора сте, изпълнени от злоба и завист! Нищо хубаво ли не виждате! Нищо ли не може да отвори сърцата ви? Никаква хубава мисъл ли не минава през главите ви? Знайте, че на такива черногледи, зли и намръщени хора, цялата тяхна злъч се връща върху им! Не мога и не искам да съм като вас! Срам ме е от вас! Искам да изкажа благодарност на доброволците и на всички, заети с организирането, закупуването, транспортирането и предаването на тези помощи към нуждаещите се хора! Бъдете здрави!
16.
Pidal
11.04.2020 17:15:39
2
4
С долу написаните цени на продукти 2 и 3 пакет ги докарват цените.
2пакет около 104лв
3 пакет около 135лв
Хубаво ще е, за да няма съмнение, да кажат какви марки се ползват, на каква цена са закупени и от кои производители, и доставчици са ги купили. Все пак говорим за общи пари.
15.
Pidal
11.04.2020 17:05:58
2
6
До 14
Взел съм за база 1 пакет от 60 лв. Там единствено картофите са 2 кг и съм ги сметнал 2.50лв
Единственият вариант да докарат цената е сиренето и кашкавала да са някакви 500гр разфасовки и тогава те са скъпи. Да не говорим, че това са цени в магазина. Когато купуваш за 300 000лв трябва директно с производители и доставчици да се свържеш, а там отстъпката за повечето неща ще е 20-30%
14.
Е, и...
11.04.2020 16:59:50
1
3
До Pidal!
Цените наистина не са ниски, но би ли ги сметнал и по посочените бройки...
13.
Pidal
11.04.2020 16:36:25
2
4
55.30лв, но както виждате цените които съм слагал не са ниски
12.
Pidal
11.04.2020 16:33:11
2
11
Брашно-1лв,Захар-1.30лв,Ориз-3лв,Леща-1.50лв,Олио-2.50лв,Макарони-1лв,
Лютеница-4лв,Зелен фасул-2лв,Домати консерва-2лв,Паприкаш-2лв,Конфитюр-3.50лв,Бисквити-1.50лв,Сирене-7.50лв,Кашкавал-12лв,Картофи-2.50лв,Ябълки-2лв,Русенско-3лв,Кюфтенца-3лв.
Общо за пакета от 60лв---под 52 лв
А цените които съм слагал са за някъде около средният ценови клас. Как мислете те купуват само най-скъпите продукти или? Някой убавец в общината дали върти далаверка
11.
Хахаха
11.04.2020 16:22:33
2
4
PR по време на чума
10.
gradski
11.04.2020 16:10:26
3
10
И във време на криза ли тези решиха да крадат от даренията? Мошенници!!!!!
9.
Общински служител
11.04.2020 15:58:37
15
6
Я си затваряйте устата, като толкова ви пука за цените вие ходете да се занимавате, да обикаляте и да търсите по-ниски цени!Ще си губим времето да търсим евтини продукти за да спестим 60-70 хил лева?Кой разполага с такова време?Избрали сме една фирма и толкоз, затваряйте си плювалника!
8.
Пенчо
11.04.2020 15:48:32
1
8
Нямаме нямаме
Вие яжте русенско варено ние ще папаме гурме
хак да ви е !
7.
Anton
11.04.2020 15:36:03
3
18
Първия пакет не струва повече от 35 лв и то ако се купят продукти от реномирани марки, в което дълбоко се съмнявам.
Как е възможно от общината да са платили 60 лв за него???
Та това е по-скъпо с цели 80% над реалната му стойност?
Как може да се правят далавери с нашите пари, и то в условията на епидемия???

Пир по време на чума, уважаеми общинари? Срам от оня горе нямате ли?
6.
*********
11.04.2020 15:32:50
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Боко тиквата
11.04.2020 15:22:55
2
9
Мошениции
4.
Смях в залата
11.04.2020 15:20:18
3
10
Aз искам пакет за10 мил лева,като Бургасбус
3.
Смях в залата
11.04.2020 15:20:11
3
8
Aз искам пакет за10 мил лева,като Бургасбус
2.
°
11.04.2020 15:12:24
5
14
Значи тези с над 150 лв сме богати... Басси пародията брааат, наистина няма такава територия..
1.
Мис-Бикини от Барселона
11.04.2020 15:10:00
6
19
Моят социален пакет включваше над 4 милиона евро. Доволна съм. Всички трябва да сме благодарни на ГЕРБ, че се грижат за нас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни
Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против"
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори