×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Може би след 15 години ще знаем истината за днешните страсти


Може би след 15 години ще знаем истината за днешните страсти
Ако „Арте“ оцелее още 15 години, може би ще направи филм и за събитията от 2020…
10 Април 2020, Петък, 20:00 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Точно толкова време мина след „революцията“ в Румъния, преди нейните организатори сами да си признаят всичко

Едва ли някой от денонощно пишещите из Фейсбук, особено кречеталата, повтарящи едно към едно течащите по медиите разни диаграми на умрели и всякакви подобни ужасии и страхотии, има информация от първа ръка какво и къде точно се случва в момента. Папагали, пригласящи на мейнстрийма, е имало винаги. Мейнстриймът нямаше да е мейнстрийм, ако не се ползваше от услугите на именно такива особи.

Те никога не се питат как така в обрулената от либерализма, изсмукана откъм човешка маса – пак от него, буквално съсипана, България пострадалите са толкова малко, за разлика от богатите страни, които ни сочат за пример и пътеводна светлина. И това при факта, че в повечето от тези западни страни са въведени крути мерки за социална дистанция. На повечето места там в момента е забранено дори да излизаш от дома си, а тук всеки ходи когато и където (без градинките) си поиска, понеже това официално не е забранено. И въпреки това случаите тук са с пъти по-малко. Понякога, между другото, се прокрадват разни проблясъци - сред официално обявените жертви изскача например човек със странно съпътстващо заболявание, като черепно-мозъчна травма, която, ако е сериозна, сама по себе си е достатъчна да се умре.


Делото и екзекуцията на Николае Чаушеску и съпругата му Елена. Заснемане и разпространение на подобно видео в онова време чрез медии беше прецедент. Видео: Barry Nirmal-Tiwary


Никой не отрича, че има проблем. От какво естество обаче е той, как се стигна до него?

Истината за цялата психоза, умело подхваната и насаждана в последните седмици от либералните медии, ще стане ясна след години. В това няма съмнение. Истината винаги – рано или късно – излиза наяве.

Мнозина от денонощно задръстващите Фейса със собствените си фобии може би не помнят, но преди 30-тина години имаше друг такъв случай, когато мейнстриймът всеки ден спускаше сводки с десетки и стотици трупове: свалянето на Николае Чаушеску в Румъния и събитията в Тимишоара, които го предхождаха. През 1989 всички вярваха на мейнстрийм медиите – а как няма да вярваш на Си Ен Ен, който тогава се възприемаше като единица мярка за истина; като последна световна инстанция на правилната журналистика – че в Румъния протича истинска народна революция, в която умират десетки хора всеки ден! 

Декември 1989: румънската „революция“ е в разгара си

През 2004 година обаче немско-френският канал „Арте“ (да повторим – не руски, не китайски, а немско-френският „Арте“, който е нелиберална и много уважавана медия) излъчи документалният филм разследване „Шах и мат“, посветено на събитията в Румъния. Работещите в телевизията много правилно бяха преценили, че 15 години са достатъчен срок, в който много от участниците в тази т. нар. революция вече нямат какво да губят и ще са готови да говорят.

Това е забележителен филм, събрал на едно място основните действащи лица през 89-а – бившият военен министър на Чаушеску и негов любимец – Виктор Станкулеску, който реално организира преврата срещу благодетеля си; бившата дисидентка - поетесата Дойна Корня, която разказва как е работила в много добър синхрон с хората на ЦРУ; кореспондентът на западногерманската държавна телевизия Дагобер Линдлау, който лично е получил оферта от НПО, близко до ЦРУ, да участва в медийната пропаганда на кървавата революция, но се усетил и отказал; дипломатката от унгарското посолство в Румъния Енике Болобаш, която пламенно си припомня как се е срещали с резидентите на ЦРУ под мостовете в румънската столица, за да координират свалянето на Чаушеску; премиерът на току-що приключилата с комунизма Унгария Миклош Немет, който през 2004 с гордост рецитира, че Америка го е избрала за главния куратор на медийното отразяване на „революцията“; членът на Съвета за национална безопасност на САЩ Робърт Хътчингс – надзорникът на „революционната“ кампания; резидентите на ЦРУ Чарлз Коган, Милтън Берден и Роберт Байер, които разкриват как се върши най-мръсната работа в подобен процес.

Да, Чаушеску не е положителен герой.

Но пък е удивително интересно как съвсем свободно, като победители – всички гореизброени с усмивка и доволство изреждат как са участвали в този спектакъл, как преди това са получили зелена светлина от КГБ, откъдето обещали да не се месят, защото имали свои сметки за уреждане с Чаушеску и как успешно финализирали всичко. 

И – най-важното – как са окървавили всичко това, задоволявайки едновременно глада на медиите от зрелища, но и предизвиквайки тъмните страсти на румънците, за да ги подтикнат да тръгнат да митингуват и протестират. Та всичките тези хубавци са организирали невероятен спектакъл - изваждането на десетки трупове от моргите – хора, починали от болести, от катастрофи, дори самоубийци, телата им са били боядисвали с червена боя, сетне пльосвани по румънските улици и площади. 

Местни агенти са снимали всичко това, пренасяли са видеокасетите през границата в Унгария, където с изплезен от нетърпение език са чакали хората на Си Ен Ен и останалите мейнстрийм медии, които да раздуят „кървавата трагедия“ по целия свят. Това всичко е подробно разказано във филма. Ако не сте го чували и в паметта ви е останала само онази запечатана картина на спонтанно избухнала всенародна революция, то е защото либералните медии, за разлика от криминалните романи, никога не се връщат повече на местопроизшествието, което сами са създали. 

А истината, която все някога изплува, обикновено се появява я като колонка във вътрешните страници, я като филм по телевизия, която либерализмът е сритал в ъгъла. Който филм после никой никъде другаде не показва. Не сте го гледали нито по БНТ, нито по основните източници на истерии на тема „коронавирус“ -  Нова и бТВ. След 15 години, ако още ги има, те няма да ви покажат и следващия филм за сегашните събития.

Забележителният „Шах и мат“ разказва за първата цветна революция в Източна Европа. Именно по направените след нея изводи ЦРУ изработи наръчник за цветни революции, който бе използван в Сърбия, Украйна, дори в България през 1996...

Това е официалната страница на филма в световната кино енциклопедия IMDB: 

https://www.imdb.com/title/tt0403482/?ref_=nv_sr_srsg_3

А тук е единственото свободно разпространявано негово копие с дублаж на руски език:

Дано доживеем още 15 години, когато главните лица, скрити зад събитията сега, с удоволствие ще припомнят за себе си, разказвайки си всичко в следващ подобен филм. 

Неминуемо е. Истината винаги излиза наяве. 

А и от психологията се знае, че човек е склонен да пази тайните дълго време, но все някога му се иска да ги разкаже. Особено, когато усети, че идва последният му час на тази земя.
 


В категории: Политика


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
АСЕН ИЛИЕВ
13.04.2020 17:28:15
0
0
ИСТИНАТА ЗА ДНЕШНИТЕ СТРАСТИЕ ЧЕ ОСТАВАТ ЕНЕРГИЙНИ РЕСУРСИ ЗА 980Г. И СЕГА ЕВРЕЙСКО/ХАЗАРСКАТА ШАЙКА И МЕСТНИТЕ ЕЛИТИ СЕ ЧУДАТ КАК ДА ИЗБИЯТ ОСТАНАЛИТЕ, ТА РЕСУРСИТЕ ДА СИ ОСТАНАТ САМО ЗА ТЯХ, КОПЕЛДАЦИТЕ ИМ И МАЛКО СЛУГИ, ДА БАЧКАТ ДА ГИ ХРАНТУТАТ. ЗАТОВА И ХАЗАРСКАТА МАСТИЯ - ФОН ДЕР ЛАЙ-НО ПРЕДЛОЖИ ВЪЗРАСТНИТЕ ДА БЪДАТ БЛОКИРАНИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА. ВЪПРЕКИ ЧЕ ЗАПОВЯДАХ ДА ИМАТ ВСИЧКИ ПО 1 МАЙМУНЧЕ И ТАКА ДА СЕ НАМАЛИТЕ БЪРЗО. НО ГАДНИЯ ЧИ ФУТ, СИ ОСТАВА ГАДЕН В ЧЕРВАТА ЧИ ФУТ!
11.
АСЕН ИЛИЕВ
13.04.2020 17:20:25
0
0
ЧАУШЕСКО БЯХА ЕВРЕЙСКИ/АНГЛИЙСКИ АГЕНТИ. СЛЕД ПРОМЕНИТЕ ИНСЦЕНИРАХА РАЗСТРЕЛА ИМ И ГИ СКРИХА В АНГЛИЯ. ТАКА СКРИХА ГЬОРИНГ (С АМПУЛА ЦИАНИД В ЗЪБА :) ), НИКОЛА ГЕШЕВ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ СЛЕД ВОЙНАТА В НОВА ЗЕЛАНДИЯ/КРИСТЧЪРЧ. ТАМ СА И ПОГРЕБАНИ. ХИТЛЕР ГО СКРИХА В ПЪРТ/АВСТРАЛИЯ. В КЪЩА С ВИСОК ДУВАР НА ПЪРВА ЛИНИЯ НА ПЛАЖА.
В АВСТРАЛИЯ СЕ СЪХРАНЯВА АРХИВА НА ЕВРЕИТЕ/ЛОНДОН, ТА В СЛУЧАЙ НА НЕЩО, ПАК ТИЯ СВИНИ, ДА ДЪРПАТ КОНЦИТЕ И ДА "ЗНАЯТ".
10.
Кую
11.04.2020 12:10:21
0
2
Отново са онази паплач краварите.
9.
Гражданин
11.04.2020 10:28:01
0
5
на флагмите нещо им става , усетиха на къде духа вятъра или им спряха кранчето та взеха да пишат истини
8.
Бс
11.04.2020 07:21:48
0
12
Изключителна статия, много рядко по този начин се казва истината в "свободните" медии.
7.
Фикуса
11.04.2020 01:49:08
0
10
Флагман, Флагман и ква стана тя?!! Изключително ИНТЕРЕСНА И ПОЛЕЗНА статия, НО дали някое от телетата под мен разбра за какво иде реч? Реално подадохте купичка с черен хайвер на ТЕЛЕ!! Ама то е свикнало да пасе тревичка, и то по много, и стъпка хайвера!!
6.
Бургас
10.04.2020 21:47:56
4
7
Поне планетата малко ще се пречисти от вредни емисии.
5.
Няма страшно
10.04.2020 20:49:19
0
15
Добре, че има приятни и добронамерени фирми които да дарят боб и леща :))) та скоро братя и сестри, на боб и леща. Да живее папата от банкя и феновете му..
4.
Ха ха
10.04.2020 20:38:38
2
22
ДАВОС..Бил Гейтс...умишлено изключване на световната икономика т.е. рестарт... спад на световният БВП с 15-20% печатане на пари FED 2 200 милиарда....заедно с останалите Централни банки до 8000 милиарда...
И самолетите на Тиквон ....2027 година и ще са само пребоядисани като руските реактори за Белене....
Спите ли?.....Спете .....
3.
No fate
10.04.2020 20:29:55
1
28
Виденов е единственият който не се продаде на мвф и на запада, каза им не когато шефа на мвф дойде тук с секретарката си тогава.... Кристалина Георгиева! И на бързо му организираха майдан. Сдс, костов, царя и борисов трябваше да последват съдбата на чаушеску, те е. Аха майката на всичко, продажни алчни душички.
2.
ъхъ
10.04.2020 20:22:24
10
6
Излиза че Жан Виденов е бил агент на ЦРУ
1.
Ирина
10.04.2020 20:10:29
9
8
След 15 години ще сме умряли, така че нищо няма да знаем и усещаме.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Три КПП-та във Велико Търново, режат достъпа на пияни, хулигани и наркомани до центъра Три КПП-та във Велико Търново, режат достъпа на пияни, хулигани и наркомани до центъра

 Служителите на НСО ще проверяват за огнестрелни и хладни оръжия, на тържествата ще се допуска след 18 часа

Честваме 112 години от обявяването на Независимостта на България Честваме 112 години от обявяването на Независимостта на България

Кулминацията на тържествата е във Велико Търново и ще преминат под патронажа на председателя на българския парламент

151 заразени с COVID-19, а 147 са оздравели 151 заразени с COVID-19, а 147 са оздравели

 За последните 24 часа са починали 4 души 

Луната предава чар на Стрелците, Рибите ще срещнат любовта Луната предава чар на Стрелците, Рибите ще срещнат любовта

Хороскоп за деня – 22 септември 2020, вторник

Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро

Спадът в търговията, хотелиерството и ресторантьорството е около 20% спрямо прогнозните очаквания от 2019 г.

 

Любо Нейков осинови кучето на Мутафова Любо Нейков осинови кучето на Мутафова

Любо, който бе много близък с покойната прима на Сатиричния театър, периодично телефонирал на Муки след смъртта на майка й

 

Честито! 5G дойде в Бургас - вадете потниците с урина Честито! 5G дойде в Бургас - вадете потниците с урина

Според поддръжниците на 5G мрежата тя ще помогне на науката, ще развие изкуствения интелект и развие роботиката, но други се притесняват от мрежата

 

Тони Стораро ще прави курбан, след като пребори коронавируса Тони Стораро ще прави курбан, след като пребори коронавируса

Мислих, че ще умра, споделя фолкизпълнителят

 

Емилия се гордее, че е чалгаджийка! Призна: Дължа успеха си на мъжа ми Емилия се гордее, че е чалгаджийка! Призна: Дължа успеха си на мъжа ми

Милионерът Жорж Башур я окуражил, че ще се справи блестящо и Емилия била окрилена да пробва с изпълняването не само различен стил музика, но и на испански, и на английски език

 

Защитата на Банев: Прокуратурата се изнерви, свидетели обориха твърденията им Защитата на Банев: Прокуратурата се изнерви, свидетели обориха твърденията им

Необяснима обаче остава инатливостта на спецсъда да промени мярката за неотклонение на Банев, който вече 2 години е лишен от свобода и фактически изтърпява наказанието „лишаване от свобода“, изтъкват адвокатите на бизнесмена

 

СЗО: Бум на коронавируса през есента СЗО: Бум на коронавируса през есента

Клуге предупреди още, че създаването на ваксина няма да сложи край на пандемията

 

Опасната игра на Лондон по ръба на Брекзит Опасната игра на Лондон по ръба на Брекзит

Борис Джонсън се показва като фен на политическия авантюризъм

 

Учени от Сингапур и Австралия успешно тестваха върху животни ваксина срещу коронавирус Учени от Сингапур и Австралия успешно тестваха върху животни ваксина срещу коронавирус

Изследователите отбелязват, че подобна инжекция трябва да се направи само веднъж, което е важно по време на пандемия

 

Тръмп срази Китай и Русия Тръмп срази Китай и Русия

Ще имаме най-можното оръжие на земята, предупреди Тръмп

 

Филип Киркоров в защита на диктатора Лукашенко Филип Киркоров в защита на диктатора Лукашенко Певецът участва в записа на песента "Любимата си няма да дадем" Австрия въведе нови правила срещу COVID-19 Австрия въведе нови правила срещу COVID-19

От понеделник, 21 септември, влизат в сила ограничения, които ще бъдат валидни за територията на цялата страна

Болниците - относително готови за пандемията Болниците - относително готови за пандемията Липсата на достатъчно кадри и намаленото финансиране са основните проблеми, показва анкета на „Индекс на болниците“ Разкриха схема за пране на 2 000 000 000 000 долара, световни банки са в нея Разкриха схема за пране на 2 000 000 000 000 долара, световни банки са в нея

Документите представляват над 2 хиляди доклада за подозрителни операции

 

Мадрид осъмна под блокада заради К-19 Мадрид осъмна под блокада заради К-19 Новите мерки засягат над 850 хиляди души, които нямат право да напускат кварталите си Раздадоха наградите "Еми" на виртуална церемония Раздадоха наградите "Еми" на виртуална церемония

"Пазители", който беше с най-много номинации, печели наградата за най-добър мини-сериал

Тома ТОМОВ, журналист, депутат от БСП Тома ТОМОВ, журналист, депутат от БСП Америка е фундаментално расистка държава. Тя е създадена от расисти, от робовладелци Виц на деня Виц на деня - Това не се издържа вече! Непрекъснато си пиян! Ще се разведа!
- Ми разведи се, бе! Тъкмо хората ще си кажат “Тая колко е зле, щом и Стамат пияницата я остави...".
Виц на деня Виц на деня По време на коронавируса е по-безопасно да си гризеш ноктите на краката, отколкото на ръцете... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Септемврийско:
- От колко започва родителската среща?
- От 60 лв.
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори