×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Може би след 15 години ще знаем истината за днешните страсти


Може би след 15 години ще знаем истината за днешните страсти
Ако „Арте“ оцелее още 15 години, може би ще направи филм и за събитията от 2020…
10 Април 2020, Петък, 20:00 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Точно толкова време мина след „революцията“ в Румъния, преди нейните организатори сами да си признаят всичко

Едва ли някой от денонощно пишещите из Фейсбук, особено кречеталата, повтарящи едно към едно течащите по медиите разни диаграми на умрели и всякакви подобни ужасии и страхотии, има информация от първа ръка какво и къде точно се случва в момента. Папагали, пригласящи на мейнстрийма, е имало винаги. Мейнстриймът нямаше да е мейнстрийм, ако не се ползваше от услугите на именно такива особи.

Те никога не се питат как така в обрулената от либерализма, изсмукана откъм човешка маса – пак от него, буквално съсипана, България пострадалите са толкова малко, за разлика от богатите страни, които ни сочат за пример и пътеводна светлина. И това при факта, че в повечето от тези западни страни са въведени крути мерки за социална дистанция. На повечето места там в момента е забранено дори да излизаш от дома си, а тук всеки ходи когато и където (без градинките) си поиска, понеже това официално не е забранено. И въпреки това случаите тук са с пъти по-малко. Понякога, между другото, се прокрадват разни проблясъци - сред официално обявените жертви изскача например човек със странно съпътстващо заболявание, като черепно-мозъчна травма, която, ако е сериозна, сама по себе си е достатъчна да се умре.


Делото и екзекуцията на Николае Чаушеску и съпругата му Елена. Заснемане и разпространение на подобно видео в онова време чрез медии беше прецедент. Видео: Barry Nirmal-Tiwary


Никой не отрича, че има проблем. От какво естество обаче е той, как се стигна до него?

Истината за цялата психоза, умело подхваната и насаждана в последните седмици от либералните медии, ще стане ясна след години. В това няма съмнение. Истината винаги – рано или късно – излиза наяве.

Мнозина от денонощно задръстващите Фейса със собствените си фобии може би не помнят, но преди 30-тина години имаше друг такъв случай, когато мейнстриймът всеки ден спускаше сводки с десетки и стотици трупове: свалянето на Николае Чаушеску в Румъния и събитията в Тимишоара, които го предхождаха. През 1989 всички вярваха на мейнстрийм медиите – а как няма да вярваш на Си Ен Ен, който тогава се възприемаше като единица мярка за истина; като последна световна инстанция на правилната журналистика – че в Румъния протича истинска народна революция, в която умират десетки хора всеки ден! 

Декември 1989: румънската „революция“ е в разгара си

През 2004 година обаче немско-френският канал „Арте“ (да повторим – не руски, не китайски, а немско-френският „Арте“, който е нелиберална и много уважавана медия) излъчи документалният филм разследване „Шах и мат“, посветено на събитията в Румъния. Работещите в телевизията много правилно бяха преценили, че 15 години са достатъчен срок, в който много от участниците в тази т. нар. революция вече нямат какво да губят и ще са готови да говорят.

Това е забележителен филм, събрал на едно място основните действащи лица през 89-а – бившият военен министър на Чаушеску и негов любимец – Виктор Станкулеску, който реално организира преврата срещу благодетеля си; бившата дисидентка - поетесата Дойна Корня, която разказва как е работила в много добър синхрон с хората на ЦРУ; кореспондентът на западногерманската държавна телевизия Дагобер Линдлау, който лично е получил оферта от НПО, близко до ЦРУ, да участва в медийната пропаганда на кървавата революция, но се усетил и отказал; дипломатката от унгарското посолство в Румъния Енике Болобаш, която пламенно си припомня как се е срещали с резидентите на ЦРУ под мостовете в румънската столица, за да координират свалянето на Чаушеску; премиерът на току-що приключилата с комунизма Унгария Миклош Немет, който през 2004 с гордост рецитира, че Америка го е избрала за главния куратор на медийното отразяване на „революцията“; членът на Съвета за национална безопасност на САЩ Робърт Хътчингс – надзорникът на „революционната“ кампания; резидентите на ЦРУ Чарлз Коган, Милтън Берден и Роберт Байер, които разкриват как се върши най-мръсната работа в подобен процес.

Да, Чаушеску не е положителен герой.

Но пък е удивително интересно как съвсем свободно, като победители – всички гореизброени с усмивка и доволство изреждат как са участвали в този спектакъл, как преди това са получили зелена светлина от КГБ, откъдето обещали да не се месят, защото имали свои сметки за уреждане с Чаушеску и как успешно финализирали всичко. 

И – най-важното – как са окървавили всичко това, задоволявайки едновременно глада на медиите от зрелища, но и предизвиквайки тъмните страсти на румънците, за да ги подтикнат да тръгнат да митингуват и протестират. Та всичките тези хубавци са организирали невероятен спектакъл - изваждането на десетки трупове от моргите – хора, починали от болести, от катастрофи, дори самоубийци, телата им са били боядисвали с червена боя, сетне пльосвани по румънските улици и площади. 

Местни агенти са снимали всичко това, пренасяли са видеокасетите през границата в Унгария, където с изплезен от нетърпение език са чакали хората на Си Ен Ен и останалите мейнстрийм медии, които да раздуят „кървавата трагедия“ по целия свят. Това всичко е подробно разказано във филма. Ако не сте го чували и в паметта ви е останала само онази запечатана картина на спонтанно избухнала всенародна революция, то е защото либералните медии, за разлика от криминалните романи, никога не се връщат повече на местопроизшествието, което сами са създали. 

А истината, която все някога изплува, обикновено се появява я като колонка във вътрешните страници, я като филм по телевизия, която либерализмът е сритал в ъгъла. Който филм после никой никъде другаде не показва. Не сте го гледали нито по БНТ, нито по основните източници на истерии на тема „коронавирус“ -  Нова и бТВ. След 15 години, ако още ги има, те няма да ви покажат и следващия филм за сегашните събития.

Забележителният „Шах и мат“ разказва за първата цветна революция в Източна Европа. Именно по направените след нея изводи ЦРУ изработи наръчник за цветни революции, който бе използван в Сърбия, Украйна, дори в България през 1996...

Това е официалната страница на филма в световната кино енциклопедия IMDB: 

https://www.imdb.com/title/tt0403482/?ref_=nv_sr_srsg_3

А тук е единственото свободно разпространявано негово копие с дублаж на руски език:

Дано доживеем още 15 години, когато главните лица, скрити зад събитията сега, с удоволствие ще припомнят за себе си, разказвайки си всичко в следващ подобен филм. 

Неминуемо е. Истината винаги излиза наяве. 

А и от психологията се знае, че човек е склонен да пази тайните дълго време, но все някога му се иска да ги разкаже. Особено, когато усети, че идва последният му час на тази земя.
 


В категории: Политика


12
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
АСЕН ИЛИЕВ
13.04.2020 17:28:15
0
0
ИСТИНАТА ЗА ДНЕШНИТЕ СТРАСТИЕ ЧЕ ОСТАВАТ ЕНЕРГИЙНИ РЕСУРСИ ЗА 980Г. И СЕГА ЕВРЕЙСКО/ХАЗАРСКАТА ШАЙКА И МЕСТНИТЕ ЕЛИТИ СЕ ЧУДАТ КАК ДА ИЗБИЯТ ОСТАНАЛИТЕ, ТА РЕСУРСИТЕ ДА СИ ОСТАНАТ САМО ЗА ТЯХ, КОПЕЛДАЦИТЕ ИМ И МАЛКО СЛУГИ, ДА БАЧКАТ ДА ГИ ХРАНТУТАТ. ЗАТОВА И ХАЗАРСКАТА МАСТИЯ - ФОН ДЕР ЛАЙ-НО ПРЕДЛОЖИ ВЪЗРАСТНИТЕ ДА БЪДАТ БЛОКИРАНИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА. ВЪПРЕКИ ЧЕ ЗАПОВЯДАХ ДА ИМАТ ВСИЧКИ ПО 1 МАЙМУНЧЕ И ТАКА ДА СЕ НАМАЛИТЕ БЪРЗО. НО ГАДНИЯ ЧИ ФУТ, СИ ОСТАВА ГАДЕН В ЧЕРВАТА ЧИ ФУТ!
11.
АСЕН ИЛИЕВ
13.04.2020 17:20:25
0
0
ЧАУШЕСКО БЯХА ЕВРЕЙСКИ/АНГЛИЙСКИ АГЕНТИ. СЛЕД ПРОМЕНИТЕ ИНСЦЕНИРАХА РАЗСТРЕЛА ИМ И ГИ СКРИХА В АНГЛИЯ. ТАКА СКРИХА ГЬОРИНГ (С АМПУЛА ЦИАНИД В ЗЪБА :) ), НИКОЛА ГЕШЕВ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ СЛЕД ВОЙНАТА В НОВА ЗЕЛАНДИЯ/КРИСТЧЪРЧ. ТАМ СА И ПОГРЕБАНИ. ХИТЛЕР ГО СКРИХА В ПЪРТ/АВСТРАЛИЯ. В КЪЩА С ВИСОК ДУВАР НА ПЪРВА ЛИНИЯ НА ПЛАЖА.
В АВСТРАЛИЯ СЕ СЪХРАНЯВА АРХИВА НА ЕВРЕИТЕ/ЛОНДОН, ТА В СЛУЧАЙ НА НЕЩО, ПАК ТИЯ СВИНИ, ДА ДЪРПАТ КОНЦИТЕ И ДА "ЗНАЯТ".
10.
Кую
11.04.2020 12:10:21
0
2
Отново са онази паплач краварите.
9.
Гражданин
11.04.2020 10:28:01
0
5
на флагмите нещо им става , усетиха на къде духа вятъра или им спряха кранчето та взеха да пишат истини
8.
Бс
11.04.2020 07:21:48
0
12
Изключителна статия, много рядко по този начин се казва истината в "свободните" медии.
7.
Фикуса
11.04.2020 01:49:08
0
10
Флагман, Флагман и ква стана тя?!! Изключително ИНТЕРЕСНА И ПОЛЕЗНА статия, НО дали някое от телетата под мен разбра за какво иде реч? Реално подадохте купичка с черен хайвер на ТЕЛЕ!! Ама то е свикнало да пасе тревичка, и то по много, и стъпка хайвера!!
6.
Бургас
10.04.2020 21:47:56
4
8
Поне планетата малко ще се пречисти от вредни емисии.
5.
Няма страшно
10.04.2020 20:49:19
0
15
Добре, че има приятни и добронамерени фирми които да дарят боб и леща :))) та скоро братя и сестри, на боб и леща. Да живее папата от банкя и феновете му..
4.
Ха ха
10.04.2020 20:38:38
2
22
ДАВОС..Бил Гейтс...умишлено изключване на световната икономика т.е. рестарт... спад на световният БВП с 15-20% печатане на пари FED 2 200 милиарда....заедно с останалите Централни банки до 8000 милиарда...
И самолетите на Тиквон ....2027 година и ще са само пребоядисани като руските реактори за Белене....
Спите ли?.....Спете .....
3.
No fate
10.04.2020 20:29:55
1
29
Виденов е единственият който не се продаде на мвф и на запада, каза им не когато шефа на мвф дойде тук с секретарката си тогава.... Кристалина Георгиева! И на бързо му организираха майдан. Сдс, костов, царя и борисов трябваше да последват съдбата на чаушеску, те е. Аха майката на всичко, продажни алчни душички.
2.
ъхъ
10.04.2020 20:22:24
10
6
Излиза че Жан Виденов е бил агент на ЦРУ
1.
Ирина
10.04.2020 20:10:29
9
8
След 15 години ще сме умряли, така че нищо няма да знаем и усещаме.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори