×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изписват още един пациент от Бургас, преборил коронавируса


Изписват още един пациент от Бургас, преборил коронавируса
Настаненият в Инфекциозното отделение пациент е показал две отрицателни проби
10 Април 2020, Петък, 13:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Готови са резултатите на 316 от тествани 390 медици - всички са отрицателни

В Бургас няма заразени медици на първа линия. Това съобщиха от Общинския кризисен щаб. От 390 взети проби през последните няколко дни на медицински персонал от Спешна помощ, Спешно отделение, Инфекциозно отделение, медицински сестри, мерещи температура на автогарите, полицията и социалния патронаж, 316 са готови. Всичките са отрицатели, въпреки че част от служителите са били в пряк контакт със заразени при транспортиране или лечение на такива пациенти. Това означава, че са били взети необходимите мерки за обезпечаването им със защитни облекла и е спазен алгоритъмът за действие. Щабът отчете като изключително положително това, че в Бургас до този момент не е допуснато заразяване на медицински лица при изпълнение на служебните им задължения.

Днес изписват един от настанените в Инфекциозно отделение бургазлии, след като е показал две поредни отрицателни проби. Предстои му 28-дневна задължителна карантина, но вече вкъщи, след която отново ще бъде тестван. Останалите настанени в Инфекциозно отделение са в стабилно състояние.  

1395 са поставените под карантина в областта, от които 607 в община Бургас.

Общинският кризисен щаб обсъди възможността за допълнителна грижа към възрастни хора, които не са потребители на домашния социален патронаж, но имат нужда от почистване, медицинска консултация и топла храна, тъй като децата им в момента не могат да се грижат за тях, защото се намират в друг град или чужбина.

245 са постъпилите заявления за хранителна помощ по програмата, гласувана от Общински съвет - Бургас. Вчера и днес са раздадени над 50 хранителни пакета. Раздаването на храна ще продължи и през уикенда.  

Общинският щаб разгледа входираната подписка от собственици на вендинг машини за топли напитки, с искане за отмяна на забраната за използването им. Медицинските лица в щаба изразиха категорично становище против отмяна на забраната, аргументирайки се с опасността от разпространяване на заразата. Заповедта остава в сила до края на извънредното положение.

Полиция, Общината и РЗИ започват проверки по пазарите в Бургас. Ще се следи за недопускане струпването на хора и дали се изпълняват мерките за безопасност, заради очакваното по-високо потребление по празниците.

1160 пулверизатора по половин литър са раздадени на домоуправители в Бургас, както и 4800 бутилки концентрат за разреждане.


В категории: Бургас


Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
7
Коментара по темата
7.
USA
10.04.2020 18:23:41
4
1
В Щатските вестници казват,че в БГ нямат тестове за този вирус. Лъжат ва че имало болни. Като докопат парите от ЕС и карантина няма да има.
Изчаквали да разберат,колко пари ще отпуснат фондовете и на 8ми март обявяват 1ви случай.
6.
Бургазлия
10.04.2020 17:13:10
2
2
Хващайте откачените коткарки дето разнасят храна за уличните котки
разнасящи бацили и зарази
5.
Стаматка Радулова
10.04.2020 15:22:25
6
3
Да си стой в болницата и да не го пускат да ръси бациби и микроби. Никакво пускане!
4.
1234
10.04.2020 15:22:20
4
2
Пускайте кафемашините.министъра на здравето отмени всички забрани издадени от кметовете.заповед 179 точка 5.в съда няма да издържи нито един акт.
3.
Стой та гледай
10.04.2020 14:57:17
0
4
Супер, всички ще се накачулят с телефоните си на безплатното. Ще видите, че и лаптопи ще се наложи да им купувате. Продавалникът ще се напълни с лаптопи на 1/2 от цената. Стой та гледай. Друг е въпросът, че с тия WiFi нищо съществено няма да може да се прави през Teams. Общо взето схема като с температурните датчици - пълен жмел. Ако искате да помогнете предоставете им лаптопи и персонален нет на всяко семейство с ученик. Накарайте ги да подпишат договор, че ако не участват активно в учебният процес дължат нейстойки и т.н.
2.
Ай честито
10.04.2020 14:32:32
1
5
Wi-Fi мрежи ще правят два от мобилните оператори у нас по възложение на МОН. Мрежите ще бъдат изграждани в ромските квартали в цялата страна. Идеята е да могат учениците от ромски произход да се включат в дистанционното обучение.
Поръчката е за над 1.6 млн. лева без ДДС и е възложена на “А1 България” и БТК. За участие е поканен и третият мобилен оператор – “Теленор”, но от компанията заявили, че нямат капацитета да направят исканите мрежи в указаните срокове и при поставените условия, пише M****l.
Безжична мрежа ще се изгражда в част от кварталите “Долно езерово”, “Горно езерово” и в целия кв. “Победа” в Бургас,
1.
Ай честито
10.04.2020 14:31:58
0
4
Wi-Fi мрежи ще правят два от мобилните оператори у нас по възложение на МОН. Мрежите ще бъдат изграждани в ромските квартали в цялата страна. Идеята е да могат учениците от ромски произход да се включат в дистанционното обучение.
Поръчката е за над 1.6 млн. лева без ДДС и е възложена на “А1 България” и БТК. За участие е поканен и третият мобилен оператор – “Теленор”, но от компанията заявили, че нямат капацитета да направят исканите мрежи в указаните срокове и при поставените условия, пише M****l.
Безжична мрежа ще се изгражда в част от кварталите “Долно езерово”, “Горно езерово” и в целия кв. “Победа” в Бургас,
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ
Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори