×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаските свещеници призовават: Останете си вкъщи за предстоящите светли празници!


Бургаските свещеници призовават: Останете си вкъщи за предстоящите светли празници!
Кметът убеди архиерейски наместник на Бургас прот. Севастиян Йорданов(вляво), че не е нужно масово събиране на хора по Великден
08 Април 2020, Сряда, 14:47 ч.
Автор: Флагман.Бг

Върбовите клонки ще се дезинфекцират преди раздаването им

Кметът Димитър Николов, директорът на ОД на МВР комисар Радослав Сотиров, директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева проведоха среща с представителите на Българската православна църква в Бургас, на която обсъдиха общи мерки за Цветница.

Заедно с вас имаме отговорността да създадем такава организация, че да не застрашим здравето и живота на хората. Разчитам, че ще ни помогнете и ще спазим всички мерки за минимизиране на риска“, обърна се към духовниците кметът Димитър Николов.

Свещениците от всички бургаски храмове и Сливенският Митрополит Йоаникий отправят призив към миряните да останат по домовете си. Те призовават да не се носят цветя, които да се внасят в храмовете, както и да не се продават цветя пред църквите. В храмовете да се влиза само със защитна маска и ръкавици. Да не се целуват иконите, миряните само да се покланят пред тях. Да се спазва отстояние пред и в храмовете. Да не се допуска струпване около свещниците. 

Свещениците ще отговарят за реда и пропускателния режим в църквите, за да се избегне струпването на хора. Извън храмовете контролът ще бъде осъществяван от полицията. Всички кметски наместници по селата, съвместно с църковните настоятелства са длъжни да участват в прилагането на мерките за безопасност на църквите. В църквите, в които е възможно ще бъдат осигурени освен входове и различни изходи.

Защитни шлемове и облекла бяха раздадени на бургаските свещеници

Върбовите клонки ще се дезинфекцират преди раздаването им. Повечето свещеници са организирали даването на клонки и свещи да става пред самите храмове, където има такава възможност. Специална организация е създадена в храм „Свети Николай Чудотворец“ в к-с „Меден рудник“. Там ще бъдат извадени пред църквата, освен върбовите клонки, също така иконите и свещниците, за да се ограничи влизането на хора вътре.

Днес бяха раздадени защитни шлемове на всички свещеници. На всички бургаски храмове са доставени защитни маски, ръкавици, платчета напоени с дезинфектанти и дезинфектанти, с които ще се обработват входните врати и иконите.

Следващата среща на кризисния щаб с бургаските духовници ще бъде следващия вторник за набелязване на мерки за предстоящия Великден.


В категории: Бургас


15
Коментара по темата
15.
Друг
08.04.2020 23:59:24
0
1
Учебната програма на учениците е натоварена много!
14.
До
08.04.2020 23:51:57
0
1
И аз съм за... така е. Ще има
13.
Ще има
08.04.2020 23:49:38
0
3
Слава на Бога, че има и достойни, и винаги ще има!
И да изкараме първо гредата от окото си и после да вадим сламката от окото на брата си.
Първо да видим себе си и да се поправяме, затова сме зле.
Липсва ни смирение и любов!
12.
До 10
08.04.2020 22:32:01
1
0
Гледам матей цитираш,а виж в 8 или 12та глава дето пише не наричайте отче никого и не гладене огромни и пищни храмове,никъде не става дума за институции и как материалисти комунъзи,с писане на доноси станаха станаха *свещеници* то няма такова двуличие и лицемерие ако ти харесва успех.
11.
...
08.04.2020 21:19:15
2
3
Католическите и арменските църкви ще са затворени. Защо да не затворим и православните храмове за празниците? Половин България остана без работа, под карантина е другата половина и всичко това заслужава ли си,ако по празниците църквите и храмовете се пълнят. Има ли логика ? Затворете и тях,за да може другата година всички да празнуваме, А не само някои!
10.
Мат. 9:10-13
08.04.2020 20:14:20
0
4
10. И когато Иисус седеше на трапеза вкъщи, ето, мнозина митари и грешници дойдоха и насядаха с Него и с учениците Му.
11. Като видяха това, фарисеите рекоха на учениците Му: защо вашият Учител яде и пие с митари и грешници?
12. А Иисус, като чу това, рече им: здравите нямат нужда от лекар, а болните;
13. идете и се научете, що значи: "милост искам, а не жертва". Защото не съм дошъл да призова праведници, а грешници към покаяние.
9.
До 8
08.04.2020 19:54:55
2
1
Кой си пък ти да съди, че ние съдим, ма...?
8.
Относно коментари
08.04.2020 19:41:14
1
4
Срещу кого ритаме и кого гоним?
Затова днес и боледуваме - от злобата и неверието си, и от маловерието си!
И като тупнем се чудим от де и защо!
Кой си ти да съдиш?
7.
бай Сорос
08.04.2020 19:35:56
1
1
"Върбовите клонки ще се дезинфекцират преди раздаването им."
Верно ли, бре попе...?!
6.
Ало номер 5
08.04.2020 19:01:10
5
2
Как вярваш на поповете че те начело с патриарха митрополитите са доносници милиционери. Сички полковници начи христос тряба да е генерал
5.
Какво правим?
08.04.2020 18:32:10
1
5
Как не престана злобата и неразумието ни?
Хора да се опомним! Срещу кого ритаме и кого гоним?
Тук не става въпрос за монети и за папкане, а за душите и телата ни!
Дувенството ни докато се моли и плаче за народа си, за мен и теб, за родителите и децата ни, ние спим или ги съдим, а те трупат отговорност за всичко и никой не ги пита как са? Не ги подкрепя, а търси само негативи и кусури! Къде са сърцата ни?
Затова днес и боледуваме - от злобата и неверието си, и от маловерието си!
Поклон отци и с Бога напред!
4.
За съжаление
08.04.2020 17:29:23
2
6
Вярата ми е в душата. Признавам си, ще ми е много мъчно и тежко, че на този Свят ден няма да мога да отида до храма, както винаги правя, но в този тежък момент, преди всичко трябва да имаме благоразумие! За да посрещнем за в бъдеще още много, много Великдени! Да си помогнем сами, за да ни помогне и Светата Троица! Амин!
3.
вярващ
08.04.2020 16:31:01
8
10
Значи, папата си проведе ритуала на празен площад, хората си гледаха по телевизията, гърците, за които твърдя, че са най-набожните православни в региона, си затвориха църквите, нашите католици и арменците също. Само нашите ненаядни попове, йок да не отърват парата. Проведете си церемониите на закрити врата, ще ги излъчат по каналите за тези, които не могат да минат без тях. Като не си занесеш клонката и свеща у дома по-малко ли си вярващ????!!!!Защо им удисват нашите управници.Значи на парка не може, ама в църквата може.Обяснете риска от заразяване при едното и другото.Щото в парка, ако съм със семейството си няма да се заразя.
2.
КороноТъпак
08.04.2020 15:14:29
9
12
Всеки Православен ще бъде изправен пред труден избор дали да послуша Кесарят или да отнесе Благодадният огън на Спасението в дома си ? Дали свитата ни от страх душичка изправена пред безмозъчен вирус ще усети безвремието на Бога и повярвала ще порастне и укрепне във Вярата си. Трудни избори за всеки. Дано Бог е с нас !
1.
Дядо попе
08.04.2020 15:05:54
7
11
Поповете не са облъчени те са на хранилката и слушкат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори