×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радев за Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост


Радев за Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост
Премиерът трябва да се запознае със законите и Конституцията, президентът не може да налага вето на решения на Народното събрание, обясни Радев
07 Април 2020, Вторник, 11:43 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Дарението има смисъл, когато е навреме и когато е далеч от камерите, другото е суета и популизъм, каза президентът

„Гьоте го е казал най-добре – няма нищо по-страшно от активната глупост“. Това заяви президентът Румен Радев по отношение на премиера Бойко Борисов.

В Деня на здравния работник и Световния ден на здравето – 7 април президентът Румен Радев посети Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н.И.Пирогов".

След това той говори пред репортери.

Попитан какво мисли за коментарите на Бойко Борисов от миналата седмица „за старата свекърва“ и че ще извади депутатите на ГЕРБ при вето на президента върху решението за удължаване на извънредното положение, Радев отговори: „Първо, премиерът трябва да се запознае със законите и Конституцията и трябва да прочете къде президентът може да налага вето и че на решения на Народното събрание президентът не може да налага вето. Те се обнародват директно. А за други коментари... по-добре да се въздържа. Гьоте го е казал най-добре – няма нищо по-страшно от активната глупост. Нямам други коментари.“

Президентът поздрави всички медицински специалисти по повод празника.

Той даде добра оценка на „Пирогов“ за постигнатото по отношение борбата с коронавируса COVID-19.

Във връзка с призивите да си дари заплатата, Радев каза: "За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Преди половин месец аз си дарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. И за мен дарението има смисъл, когато е навреме и когато е далеч от камерите. Другото е суета и популизъм. Уважаеми народни представители, за мен дарението е личен акт, но ако много държите да се равнявате по президента, както разбрах от вашите изказвания, има лесно решение – кръгом и бегом обратно към месец март. Сега си дарете и мартенските заплати, както го направих и аз."

По отношение новоприетите законови промени вчера, Радев каза, че ги чака да постъпят в президентството, за да вземе своето решение.

Още в началото на кризата ясно заявих, че наред със здравните мерки трябва убедителни, навременни, солидни мерки за борба със социалната и икономическата криза, които, ако няма адекватна реакция, ще прераснат в социална и икономическа катастрофа. Има вече прохождане за част от тези мерки, но все още сме далече от желаното“, коментира президентът.

Попитан за съпругата му Десислава Радева, той заяви, че тя е дарила 10 000 лв. за храна на възрастни хора, имала и други инициативи.

Тя правила дарения и на Коледа, и на 3 март, но нямало кой да я отрази. 

„Не е въпрос да правиш дарителство само когато е модерно и само когато ще те дадат камерите. Дарителството е дълбоко осъзнат личен акт. Не само да изръсиш пари, а да влезеш в къщите на тези самотни хора, да поговориш с тях чисто човешки... Това също е акт на дарителство“, коментира Румен Радев.

На въпрос какво му е посланието към хората предвид и очаквания пик на COVID-19 и наближаващите великденски празници, Радев отговори: „Обществото трябва да продължава с дисциплината, да изпълнява стриктно указанията, които се дават от властите. Трябва да има ясно управление на кризата и там, където са определени някакви мерки, те трябва да се спазват.“

Президентът обаче добави, че вирус ще има и след 13 май и попита: „Ние пак ли ще стоим в това положение? Необходимо е сега да мислим за ясна стратегия как управляемо, безопасно и възможно по-бързо ще излезем от това състояние.“

Попитан той какво предлага, Радев отговори, че досега е правил предложения. Част от тях се изпълнявали, друга част – още не.

„Но виждате, че властите вървят по нещата и по моите стъпки, които аз казвам да се направят. Това почва като процес и в други европейски държави. Вижте какво става в Австрия, в Германия, в Дания, от снощи вече и в Норвегия. Ще дойдем на положенията, които аз призовах да се изпълняват“, заяви Румен Радев.

На въпрос дали трябва да се охлаби карантината, той отговори: „Трябва да се помисли не само за физическото, а за психическото здраве на нацията. Хората, които вземат тези решения, са сити хора. Но много българи има вече, които гладуват.“

Президентът затова казвал, че ще дойде момент, в който гладът ще победи страха.

„Тогава последствията могат да бъдат непредсказуеми. Трябва да се вземат мерки за психическото здраве. Трябва да се вземат екстрени мерки, те вече закъсняват, да няма гладни хора. Защото гладният човек ще излезе на улицата масово“, добави държавният глава.


В категории: Здраве , Политика


35
Коментара по темата
35.
гледай внимателно
08.04.2020 01:29:33
2
1
до 31.Дариха си част от заплатите,след като вождът скръцна със зъби и доста се чудеха-да ги увеличават ли,замразяват ли ???Явно от някъде са си сверили часовника(получили информация) ,как е постъпил Радев с неговата,но са пропуснали момента -КОГА!!! След като волю-неволю се принудиха да се равняват по президента , опитаха да получат политически дивиденти от постъпката си -разтръбиха я наляво и надясно и призоваха президента да прави,като тях.Обаче греда -откъде да знаят,че човекът е с няколко хода напред.p.s.благотворителността е анонимна,другото е пиар.....
34.
до 30
08.04.2020 01:28:46
0
0
Не само този,а и този
33.
гледай внимателно
08.04.2020 01:26:20
2
0
до 31.Дариха си част от заплатите,след като вождът скръцна със зъби и доста се чудеха-да ги увеличават ли,замразяват ли ???Явно от някъде са си сверили часовника(получили информация) ,как е постъпил Радев с неговата,но са пропуснали момента -КОГА!!! След като волю-неволю се принудиха да се равняват по президента , опитаха да получат политически дивиденти от постъпката си -разтръбиха я наляво и надясно и призоваха президента да прави,като тях.Обаче греда -откъде да знаят,че човекът е с няколко хода напред.p.s.благотворителността е анонимна,другото е пиар.....
32.
депесар
08.04.2020 00:31:04
1
0
стойте си в къщи какво означава след десет или двайсет дена от къде ще има пари да се стои в къщи без препитание това е по лошо и от вирус някой ако има друго мнение нека го каже
31.
До 30
08.04.2020 00:12:12
4
3
Ами те първи си дариха заплатите март месец, Радев е срам за народа, радвайте се, че от този червен трол нищо не зависи, че иначе вече щеше да има поне 3000 болни и 1000 мъртви.
30.
хахахаха
07.04.2020 23:19:58
3
4
Радев как им го нахлузи тоз път, направо не е истина. Сетили се да му искат заплатата с един месец закъснение, хахахаха.
29.
Вик за помощ!
07.04.2020 23:14:45
1
2
А ако си мислите, че на някой му пука за населението значи ме сте ок. На всеки му пука само за дъщеря син майка баща и по близки хора. Много им дреми на някой политик за чужди хора те са притръпнали. Важното е да си оплитат тяхните кошници. Няма те да ви платят учение лечение храна сметки и т. н
28.
tea
07.04.2020 22:40:19
3
2
САМОООООО РАДЕЕЕЕЕЕВ
27.
84
07.04.2020 22:37:20
2
4
Радев е единственият мислещ за народа( а не за джоба си. Само РАДЕВ
26.
84
07.04.2020 22:37:18
2
4
Радев е единственият мислещ за народа( а не за джоба си. Само РАДЕВ
25.
----
07.04.2020 16:50:48
5
4
Цялата му активност започва да звучи като безкрайно каканижене на тема „По-добре богат и здрав, отколкото беден и болен“. Въобще, натрапва се впечатлението, че сякаш непрекъснато, с повод и без повод, се опитва да напомня за себе си във всеобщото говорене. И само засилва у и без това изтерзаният народ усещането за всеобща катастрофична какофония.
24.
ГЕРБ трол
07.04.2020 16:39:17
6
54
Само Бойко Спасителя ще ни оправи, само да открадне, т.е. да изхарчи 10-те милиарда и ще ни спаси.
Но без тези 10 млрд, лева няма как да ни спаси от сигурна смърт!
23.
ГЕРБ трол
07.04.2020 16:37:24
7
5
Не мога да смогна да цъкам минуси и да пиша коментари от различни профили против Руменчо!
Тия комунист си мисли, че ще ни пребори нас, армията от ГЕРБ тролове, но няма да стане! Добре ни плащат!
Много сме, силни сме!
22.
Chepa
07.04.2020 16:20:03
56
3
Той и Жельо за нищо не ставаше, но този доказан БОКЛУК
21.
съгласен
07.04.2020 15:16:49
11
10
не само ,че няма решения,но пък не спира да предлага съмнителни литературно-афористични опити, които, повторени повече от веднъж, стават особено досадни („Гладът скоро може да надделее над страха", „Мизерията не е спасение от вируса").
20.
Цветан Василев
07.04.2020 15:14:34
1
35
Флегми, защо не се поинтересувате как така в навалицата държавната банка - ББР отпусна кредит от 75 милиона на колекторскиа фирма с 2 хиляди лева оборот за 2018 г.? Мога да ви подскажа и екзотичното име на фирмата - Свети Георги Груп.
19.
и още нещо
07.04.2020 14:49:21
3
4
(„Възможно най-бързо управляемо и безопасно връщане към относително нормален ритъм на живот"), върху които властите по цял свят си блъскат главата, но все още нямат решение. Каквото, впрочем, и самият президент няма.
18.
---
07.04.2020 14:46:36
31
4
Затова е най-добре да последва собствения си съвет и „да се смири“. Защото, както самият той казва, „сега не е време за сърдити пози и за емоционални вълнения".
17.
тука пишат различни хора
07.04.2020 14:37:08
44
8
В кризата с коронавируса президентът би бил много по-полезен, ако понамали фалшивия патос и баналните приказки. Публиката, която и бездруго е изтерзана от страхове и лоши новини, определено не се нуждае от излишен шум.
16.
Един и същ лумпен
07.04.2020 14:32:26
123
100
Пише коментари-шпатули на Радко безхаберника,"ибрика" на Импексова и Решетников. Радко потъна и ще му остане само това "мандатче". Много жалко хвърчило се оказа баджанака на Слави дългия.
15.
------
07.04.2020 14:24:25
94
7
Като го слушам какво говори това са общи приказки , няма нищо конкретно в изказването. Освен да се похвали , че направили дарение заедно с президентшата тук и там.
14.
Пра-българин
07.04.2020 14:20:12
57
473
Ментето пожарникарски генерал лансира още едно менте генерал-хирург, като че ли две ментета са повече от оригинала
13.
Българин
07.04.2020 14:17:10
1723
1932
Истински армейски генерал или измислен пожарникарски пишман-генерал , избете сами
12.
президент на думите , а не на действията
07.04.2020 14:15:48
213
172
Думи, думи , трябват и действия , а пък той бездейства и все нищо не е в неговите правомощия. За това му е лесно да го каже на думи!
11.
президент на думите , а не на действията
07.04.2020 14:15:46
213
171
Думи, думи , трябват и действия , а пък той бездейства и все нищо не е в неговите правомощия. За това му е лесно да го каже на думи!
10.
истината
07.04.2020 13:49:35
4
16
Политиците излязоха от добрия тон и това не е добър пример.
Може и да приказват много но когато стане въпрос за институции англичаните си уважават кралицата, американците президента, руснаците Путин.
9.
айде стига вече хвалби
07.04.2020 13:45:59
145
62
Поздравления за президента и за това , че винаги успява да каже какво е направил и как не са го оценили и как само той е най-правият от всички !
8.
Един нормален
07.04.2020 13:15:15
13
35
Няма кой да ни спаси от Тиквата, обречени сме!
7.
Един нормален
07.04.2020 13:13:51
120
132
Като гледам плюсовете и минусите в коментарите, разбирам че гербаджийските тролове пак са минали като хуни оттук!
За 2 минути могат да напраскат хиляди минуси или плюсове в полза на господаря си Тиква!
6.
Братя Българи
07.04.2020 12:46:40
250
403
Радев е единственият истински политик на нашето време, това е човекът който трябва да поеме държавата и то веднага. А ти евтино и жалко служителче на флегман, и 1000 минуса да сложиш на всички позитивни коментари, файда няма. Гроб и опитомени патриоти отиват в клоаката завинаги :-)
5.
рОснакат
07.04.2020 12:44:08
1220
1091
Радко зеления чорап пак се е изказал. Направо да пусне генерал Деси, така или иначе тя е президента а Радко пиратко е втора цигулка. Ба'хти фатмака.
4.
Anton
07.04.2020 12:36:38
638
770
Поздравления за Президента!
И за това, че винаги успява по един префинен начин да каже на Бойко, че е крадлив идиот!
Тези двамата наистина ги дели един вагон книги, но лошото е че единия от тях ни управлява реално!
3.
Радев=Мъжкар
07.04.2020 12:26:21
121
264
Само Радев може да изкара тази кочина от блатото в което ни вкара престъпникът бойко методиев борисов! Всички гербаджийски отрепки които умирате от глад но продължавате да го подкрепяте, сте извратени мазохисти.
2.
до 1
07.04.2020 12:09:02
92
252
Защо, всички фенове на Бойко сте с умствена недостатъчност ? Covid ? Едва ли. По скоро "БокоВид 59" засяга тра?но мозъкът !
1.
Абе Радко
07.04.2020 11:53:05
318
177
Ами точно ти си живото доказателство, за това, което е казал Гьоте. Твойта глупост е толкова активна, че в кратките почивки се включва глупоста на Д.. а общата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори