×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абитуриентският бал не е мираж! Няма да има броене до 12 от терасите вкъщи


Абитуриентският бал не е мираж! Няма да има броене до 12 от терасите вкъщи
Учениците от Търговската гимназия ще правят изпращането си в нета, ще качват клипчетата в Youtube
08 Април 2020, Сряда, 21:30 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Балове ще има, дванайсетокласните ще покажат роклите и костюмите си, сега да учат, каза началникът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева

Въпреки плашещите прогнози, че абитуриентските балове ще бъдат отменени заради кризисната ситуация, която безспорно ще продължи и след отпадането на извънредното положение, дванайсетокласниците в Бургас могат да бъдат спокойни, че ще имат своя звезден ден.

Нека първо да минат изпитите на 7 клас, после матурите и тогава ще дойде моментът за абитуриентския бал. Следваме хронологията на събитията, които се променят изключително динамично. Дванайсетокласниците да бъдат спокойни, ще има балове, ще си покажат роклите и костюмите, но ще е по-нататък във времето. Сега трябва да учат”, каза пред репортер на Флагман.бг началникът на РУО-Бургас.

Коронавирусът и влиянието му върху света на дванайсетокласниците определено е най-обсъжданата тема в чатовете на абитуриентите. Голяма част от тях вярват, че пандемията няма да помрачи най-важния ден в живота им и силно се надяват всичко да се нареди, за да се покажат пред семействата и съучениците си в целия си блясък на деня на бала.

Флагман.бг разговаря с ученичка от 12 клас в Търговската гимназия в Бургас, която още преди въвеждането на извънредното положение вече е била подготвена за големия празник. Красива и скъпа рокля, високи токчета, запазени часове за фризьор, гримьор … и всичко необходимо за 24 май. Е, тази година балът няма да е на обичайната дата, но все пак няма да е мираж.

Много ще е гадно, ако нямаме бал. Аз вече съм си подготвили всичко. Купила съм си бална рокля, тоалет за изпращането, облекло за ресторанта, когато съм със семейството си, всичко беше готово преди да въведат извънредното положение, което обърка цялостната картинка. И сега не знам, дали тези пари, които съм хвърлила за рокли, дали няма да останат като просто непотребна дреха, зазакачена в гардероба”, разказва ученичката.

По думите й, тя и съучениците й дори са капарира обичайната следбална екскурзия до Мармарис, на която отиват всички дванайсетокласници, за да довършат празничния цикъл и да се насладят на хубавите забележителности, които предлага турския курорт.

„Съмнявам се, че екскурзията ще се състои. Дори всичко да се оправи, мисля, че повече дванайсетокласници ще се откажат да ходят в Турция от страх. Гледаме по новините, че и там има доста заразени. На никой не му се рискува, поне с такова впечатление оставам сега, докато си общуваме през чатовете”, допълва още дванайсетокласничката.

Традиция е в деня на изпращането учениците от всяка гимназия да организират спектакъл или концерт, чрез който символично да кажат „последно чао” на вече бившите възпитаници. В Търговската гимназия това събитие носи името „Ден на таланта”. Учениците от всички випуски подготвят различни сценарии и изненади за изпращането. Тази година обаче ролите са определени, предварителният план е готов, но всичко друго е в застой заради пандемията.

„Учениците от цялата гимназия, от всички класове, от ученическия съвет подготвят богата програма, но тази година ще е различно. Предвид, че изпращаните ни трябва да е някъде около 7-10 май, а ние още ще сме в кризисна ситуация, обмисляме да направи „Деня на таланта” с клипчета, които да бъдат качени в Youtube. Нали сега сме смарт, учим с е-учебници, класните ни стаи са онлайн чатове, така и изпращането ни ще е в нета и пак ще е забавно”, обнадеждена е ученичката от Търговската гимназия.

Тя разказа още, че въпреки паниката около матурите и новостите в онлайн обучението, дванайсетокласниците се справят доста добре, но тайно се надява част от учебния материал да бъде съкратен. Макар да общуват в онлайн пространството, връзката между ученика и учителя се губи и материалът не може да бъде усвоен.

„Учителите много се стараят. Онлайн обучението не е чак толкова трудно, повече преговаряме вече взети неща, преподавателите ни изпращат материали, дават ни задачи, ако имаме въпроси – всеки ученик си има стая/чат/ с учителя, където той може да му отговори на лично съобщение. Но все пак друго си е да ходим на училище и да ни се обяснява от дъската. Честно казано не си представях така 12-и клас”, разказва още абитуриентката.

Тя обаче намира и много голяма положителна страна в е-училището. Според нея сега е моментът, както за всички ученици, така и за преподавателите да усвоят тънкостите на Microsoft Office, защото повече им домашни са именно на Word, PowerPoint или някоя друга програма, която в повечето професии, към които са се насочили бъдещите икономически, се използват именно те.

„Силно се надявам да имаме абитуриентски празник, защото би било ужасно да посрещнем балната вечер пред компютрите или пък да броим до 12 от терасите вкъщи”, казва шеговито дванайсетокласничката.


В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
До12.
29.08.2020 22:52:23
0
1
Дали са 20%, тая виопатка вече я кара през просото на изпордак. Откъдето може и колкото можеи по вече.Пък до Турцията отдавна по ексКУРзии прескача, отделно туропературските фирми, нали на комплект документи подпис слага, та после да и слагат. Хората отдавна я чакат да се маха, тя министър кани.
15.
Full
17.07.2020 02:51:47
0
0
A maski izbrahte Li si za bala
14.
Карамелка Карамелова
14.04.2020 11:47:01
0
1
Разбирам желанието на децата да отпразнуват завършването си, но има далеч по-сериозни приоритети, с които да се справим отколкото баловете. Една нощ ще е "иху", после поне две седмици "тихо". Здравето е най-важното нещо и е далеч по-скъпо от рокля, костюм, обувки, коли и грим.
13.
Angel
09.04.2020 19:25:05
4
1
Турските нерези няма да могат да **** пияни абитуриентки тази година, завалиите.
12.
20%
09.04.2020 19:14:22
3
2
Какви балове? Тази г-жа от небето ли пада?
11.
10
09.04.2020 18:47:42
0
4
Има доста прилични костюми за по 100лв, всичко зависи от човека
10.
до 8
09.04.2020 18:26:15
3
4
Те за 100лв обувки не могат да си купят ти за костюм говориш. Това да не ти е втора употреба?
9.
Супер за родителите
09.04.2020 18:21:17
1
7
Тази година родителите на абитуриентите ще спестят доста парички. Средно по 5000 лева на абитуриент поне.
8.
До 7
09.04.2020 13:42:25
5
5
Неуместно сравняване на двете държави, а и прекалено много изгледани филми. Разбирам да живеете там, да сте завършил и да сте имали бал там, но ако нямате, коментарът е излишен. И другото, което е, че не всички родители теглят “кредити за сватби” - основната част от учениците просто искат да си прекарат готино на последния си ден с хората, с които са били в една стая пет, а дори и повече години, като за тях не е особено важно дали роклята или костюмът ще струват 100лв или 1000лв. Щом не сте на мястото на учениците, не мисля, че е редно да коментирате с остороумие.
7.
Тая година така
09.04.2020 12:04:51
1
11
Тази година абитуриентският бал ще е във Фейсбук, пряко предаване от кухнята на абитуриента и селфи в тоалетната му.
Единственото хубаво нещо е че тази отмряла традиция ще си отиде най-накрая и все по-малко родители ще теглят кредити като за сватби, които ще връщат 5-10 години след това. Вижте в щатите как си правят баловете! Събират се във физкултурният салон на училището, някои са по спортно облекло със спортни якета даже
6.
333
09.04.2020 08:13:20
1
13
Превод в ефир: Направо от сега гледайте обяви в Джобса
5.
Ехо
08.04.2020 23:52:07
18
3
Абе Трол я подобре замълчи.Непиши глупости.
4.
*********
08.04.2020 23:01:25
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Трол
08.04.2020 22:51:24
2
41
Бреей, бална рокля, рокля за изпращането, рокля за ресторанта.. Екскурзия в Турция..голям купон, голямо разточителство.
2.
2001
08.04.2020 22:34:40
1
20
големи каръци
1.
Мутафчиѝски: " Не бройте до 12 да не преброя
08.04.2020 22:07:32
3
67
Ей затова има и нещо хубаво в коронката, защото прочиства душата и ума от подобни безсмислени суетни, паради на материалното! Училището ще ви се стори песен като ви намачка реалният живот!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори