×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наемателите на билбордове в Бургас: Няма хора по улиците, отменете ни таксите


Наемателите на билбордове в Бургас: Няма хора по улиците, отменете ни таксите
Компаниите за аутдор реклама настояват от 13 март до 30 дни след края на извънредното положение да бъдат освободени от наем за обектите
06 Април 2020, Понеделник, 20:01 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Налице са обстоятелства от непредвидим и непреодолим характер, които възпрепятстват дейността ни, търпим огромни загуби, обосновават се търговците

Компаниите за аутдор реклама, ползващи общинските билборди, са изпратили заявления до кмета на Бургас Димитър Николов и Общинския съвет, с които искат временно да не плащат вноски по договорите си. Това показа проверка на Флагман.БГ в официалния сайт на ОбС-Бургас, където са публикувани внесените от 3 фирми документи с идентични искания. Писмата са изпратени във връзка с усложнената ситуация заради извънредните мерки, предприети на 13 март в против разпространението на коронавируса.

„Изпълнението на наложените мерки доведе до сериозно възпрепятстване на рекламната ни дейност, включително по договора ни с Община Бургас, предизвикано от многократно намалелия човекопоток по улиците и свързаното с това нежелание на нашите партньори да се ангажират с възлагането на нови рекламни кампании”, пише в писмата на „Нешънъл Билборд Нетуорк” ООД, „Джей Си Деко Имидж” АД и „Булмедия” АД.

Собствениците на въпросните фирми смятат, че са налице обстоятелства от непредвидим и непреодолим характер, които ограничават и практически изключват възможността билбордовете да бъдат използвани по предназначението, за което са предоставени от Община Бургас и в този смисъл дружествата търпят огромни загуби. Те уточняват, че дейността им не се подкрепя от държавата и заради това е сред първите, засегнати от обявеното извънредно положение и вероятно ще бъде сред последните, които ще могат да се възстановят.

„Молим Ви да предприемете на основание чл. 307 и 307 от Търговския закон съотвените действия във връзка със сключените наемни договори и считано от 13 март 2020 г. да бъде частично спряно тяхното изпълнение, включително по отношение на дължимата наемна цена за период не по-малко от 30 дни след обявяване на края на извънредното положение и отмяна на рестрикциите”, пишат в писмата си рекламните агенции.

Те очакват положителен отговор от местната администрация.


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 0
13
Коментара по темата
13.
айде
07.04.2020 11:38:13
1
0
Да фалират, само пречат на движението и отвличат вниманието на шофьорите.
.
12.
Пол
07.04.2020 08:38:52
0
2
Това беше поискано мисля, но след като няма такова решение, явно герб са го отхвърлили.
11.
кметееее
07.04.2020 06:24:22
2
4
билборда намиращ се пред Бриколаж в тревното прострнство в посока кс.М.Р пречи да се види светофара отдалече.
10.
разбирач
07.04.2020 06:23:31
3
6
билборда намиращ се пред Бриколаж в тревното прострнство в посока кс.М.Р пречи да се види светофара отдалече.
9.
до пост 7
06.04.2020 23:45:08
4
2
Фундамента на билборда е върху 1 кв.м. площ и вертикално във въздуха е 12 кв.м. Смятай ги по 20 лева на кв.м. и се получава наема. като добавиш и цената за търга за едно място, която варира от 5000 до 27000 лв. според трафик локацията, то се вижда че доста пари се плащат на общината. За ваша информация, цените наем местата на РИЕ в Бургас, са най-високи в сравнение със София и другите областни градове като Пловдив, Варна, Русе, Ст.Загора, Благоевград . А по рекламно покритие, външната реклама е веднага след ТВ рекламата. И верно в този бранш не е за шушляци гледащи боклуци.
8.
Аз
06.04.2020 22:57:56
2
4
Мисля,че не бива ,независимо от изказа и адресната регистрация на фирмата. Всички са засегнати от
Финансовата криза и пандемиятя.Даже мисля , че тези , които имат по-малко финансов ресурс- не просят и молят, а тези дето трябва да дарят-най - вече търсят облекчения и то с цената на всичко.дори и да лишат социално слаби от помощ Бъдете хора преди всичко! Всички еднакво сме дошли
7.
До 4
06.04.2020 22:13:17
3
7
200 000 на година??? Май е много малко а??? Това е бизнес за наши и ваши шушляк, навързани като черва !!!И наистина кой пък ги гледа тези боклуци?
6.
Kojcho
06.04.2020 22:04:30
0
4
А кат не съм изкопал и 10 стинки тоз месец, наема, тока и водата на кой да ги прехвърля :) айде нета ше си го платя сам
5.
зурла
06.04.2020 21:43:39
0
11
То и аз не пътувам, но няма да ми върнат парите а свинетката
4.
пост 2
06.04.2020 20:57:37
3
4
Дечо ли си, Блечо ли си .....
Този и онзи са на светлинни години пред теб, просто защото тозва е бизнес който не търпи готованковци като теб. А приходите в бюджета общината от аутдоор медия бранша са близо милион годишно, ерго всяка фирма внася наем по 100000-200000 лева годишно. Ти бродяга виждал ли си толкова чисти пари в работата си, защото с този ти изказ едва ли имаш и 5 лева в джоба...... Апропо, искането е на 6 софийски фирми, влез в сайта на общинския съвет и се осведоми как се казват и кои са им собствениците. Гратис е само хейта ти.
3.
Asas
06.04.2020 20:23:57
1
12
Като има облекчение за един трябва да има и за други. Така е справедливо
2.
*********
06.04.2020 20:21:45
1
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Бургазлия
06.04.2020 20:14:15
3
24
Че като има хора кой ви гледа глупостите...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори