×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Мутафчийски хвали болницата в Айтос, чака резултатите от РЗИ-Бургас за несебърлията, върнал се от Банско


Проф. Мутафчийски хвали болницата в Айтос, чака резултатите от РЗИ-Бургас за несебърлията, върнал се от Банско
Медици от Инфекциозното отделение работят облечени с костюмите, с предпазните очила и с маски
04 Април 2020, Събота, 10:34 ч.
Автор: Флагман.Бг

Поставили сме задача на местното РЗИ да проучи дали мъжът с доказан коронавирус от Несебър е имал оплаквания, докато е бил в Банско, каза проф. Мутафчийски

Шефът на Националния оперативен шаб проф. Венцислав Мутафчийски похвали медиците от болницата в Айтос. По думите му лечебното заведение и медиците стриктно спазват санитарните мерки, наложени от Министерството на здравеопазването при извънредно положение. 

 „Изключително добро впечатление ми направи как излязоха пред камерата колегите от Инфекциозното отделение. На кадрите от бТВ се вижда как са облечени с костюмите, с предпазните очила и с маски. Целият медицински персонал трябва се пази от вируса. Трябва да се спазват мерките“, добави той.

На брифинга стана ясно, че още два души в Бургаска област са дали положителна проба за коронавирус. Това са 33-годишна жена от Бургас и 34-годишен мъж от Несебър, който се е върнал един ден след падането на блокадата от Банко. 

"Поставили сме задача на местното РЗИ да проучи дали мъжът с доказан коронавирус от Несебър е имал оплаквания, докато е бил в Банско, прегледан ли е. Тези неща се наблюдават, анализират се, разсъждава се по тях. Новият коронавирус е по-различен. Тестовете доказват само COVID – 19, т.е. един негов ген. При съмнителен резултат се повтаря теста с доказване на три гена на новия коронавирус. Ползваме математиците от БАН, за да видим на кое ниво сме в скалата. В Бургас въпреки голямата опасност от внос на инфекция, нещата са стабилизирани. Във Варна има леко покачване", допълни още Мутафчийски. 

Два нови случая на COVID-19: Жена от Бургас и 33-годишен мъж от Несебър

 

Професорът се оплака, че депутатите от ГЕРБ му създали проблем, защото нямало практика в болниците пациенти да си плащат за тестовете, а народните представители искали точно това и сега Щабът се чуди как да осчетоводи средствата. 

Проф. Тодор Кандтарджиев пък изтъкна, че 15% от гърлобола при възрастните хора през зимата се дължи на коронавируси. 30% от сухата кашлица също е причинено от тях.

"Мерките срещу коронавируса дават добри резултати. Имаме плавно покачване на заразените. Нямаме засилен растеж в смъртността. Нямаме скрита смъртност вкъщи. Труповете няма как да се скрият“, заяви Мутафчийски. 


В категории: Животът


9
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
9
Коментара по темата
9.
Тодор
04.04.2020 15:40:29
0
5
Управителят на болницата е виновен за сегашното и състояние.
8.
Кризисният щаб трябва да е за пример!
04.04.2020 13:13:24
1
13
Наистина ли ги хвали след това което прочетохме, че нямат къде да изолират заразените от COVID19 и ги смесват с останалите болни? Ако е така ще преосмисля всичко, което чувам от този щаб по телевизията
7.
Иван
04.04.2020 12:14:55
0
14
Болницата в Айтос е за затваряне! Мизерия,липса на персонал,некадърни специалисти които от години са се бетонирали в отделенията и смучат пари!!! Хората в Айтос ги знаят добре!
6.
Несебър
04.04.2020 11:50:25
0
15
Естествено че е имал симптоми но не е казал като циганския пастор, нали тогава ще удължат карантина в Банско и няма да може да донесе бацила на семейството си, пък и други има не е само той. НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ И ЗА ОНИЯ ПАСТОР!!!
5.
Bingo
04.04.2020 11:19:52
0
20
Мурафетчийски е прихванал номерата на Бойко, ти го питаш за мизерията в болниците той ти отвръща с какви хубави костюми имали и дръжките на микрофоните са доволни от отговора. Хора не виждате ли в каква пародия живеем. 30% от случаите на болки в гърлото се дължали на коронавируса тук става въпрос за стотици хиляди заболели и оздравели българи но на нас ни се налага извънредно положение за едни 400 обявени официално случая. Това извънредно положение е абсолютно незаконно поради факта, че дори за ежегодните грипни епидемии са нужни 450 болни на 10 000 човека. Питам аз при официално обявени 23-ма заболели към дата 13 март на 7 000 000 население кое даде основание да се въведе извънредно положение. Само за януари месец имаме много повече смъртни случаи от сезонния грип отколкото са до сега от коронавируса. Хора разбирате ли в каква измама живееме?
4.
Бургас
04.04.2020 11:10:50
4
20
Какво хвалил този неадекватния??? Да е жива и здрава лекарката там че е на 74год.
Ако не ги бяха пускали да се върнат тези родолюбците от чужбина друго щеше да е. От тях дойде всичко и естествено от чужденците. ВСИЧКО ДРУГО Е АЛА БАЛА.
3.
До 1
04.04.2020 10:54:51
1
30
Явно не си гледал репортажа. Точно така е както предполагаш. Т.нар. отделение за короновирус в Айтос е в мизерни условия с 2 (двама) лекари едната отдавна преминала пенсионната възраст и здраво нагазила в рисковата за вируса възраст но доброволно започнала там. И 1 (една) сестра. Трагедията на бълг. здравна система в провинцията сбрана в едно . А Мутафчийски ги хвалил. НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТЕН ! За богаташите частните софийски болници. За бедняците Айтос !
2.
Стефан Бургаски
04.04.2020 10:44:20
5
18
Оооо, Джиниралчиту.... 10 титли преди това... г-н Мутафчийски, днес има 13 заболели от фарингит, 22-ма са със зачервено гърло, имаме 14 нови на хемодиализа, над 100 човека с объркани диагнози из родните болници, от родните ни лекари, днес до момента с починали 100 души в страната, като доказано - 26% от тях, вследствие на стреса, който им насаждате (и аз като вас - казвам "доказано", защото и "вашите" случаи да толкова доказани, че още не можете да различите корона вирус от пневмония)...
Ей, чиче, я стига всява смут, ами сподели с всички нас - дето си стоим вкъщи и вече почваме да си мислим за глупости, каква ти е заплата? Твоята лично - като шеф, консултант, медийна звезда и вожд на кризисния щаб? После ни кажи какви са заплатките и Кантарджиев мустакатски и на Кунчев (дето пък ако на него някой му зададе въпрос извън предварително съгласуваните, ще има да мига като петокласник пред дъската, изпитан по време на първия час от първия срок). И последно - след като толкова много ни информирате кой кихнал и кой пръднал, айде да ни споделите и какъв е месечния разход на държавата (т.е. колко от нашите пари, които ни крадете под формата на глоби, такси, данъци и др.) за вашия ЩАБ и всичките камъни и лапачи в него? Много ще ми е интересно и на мен и на моите съграждани също.
1.
Lucifer
04.04.2020 10:44:11
3
27
За пред камерите може да излязат и облечени като астронавти пътуващи към Марс. Да не се окаже в действителност, че имат 2 предпазни облекла за целия персонал.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори