×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Бойко Борисов: Гордея се с всеки един български гражданин!


02 Април 2020, Четвъртък, 14:16 ч.
Автор: Флагман.БГ

Министър-председателят е уверен, че българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина

Министър-председателят Бойко Борисов коментира предложението на МС за удължаване на извънредното положение в България до 13 май. На страницата си в социалната мрежа Фейсбук премиерът обясни защо това се налага.

Той подчерта, че натискът върху здравната ни система „може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация”.

Борисов е уверен, че „българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина”.

Ето и целия текст на съобщението му:

натискът върху здравната ни система „може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация”.

Уважаеми сънародници,

Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци. Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме. Разбирам недоволството на хората. Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят. Европа е най-засегнатият от новия коронавирус континент. В някои държави броят на болните ежедневно се увеличава в пъти. А най-застрашени както от заразяване, така и от възникването на усложнения – са възрастните и хората с хронични заболявания. Следим всичко, което се случва в другите държави – какви мерки предприемат, как лекуват хората, използвани тестове и т.н. Все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията. Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение. Експертите от Европа казват, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. Натискът върху нашата система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация. Не може и не трябва да допускаме усилията, които всички българи положиха, да останат незавършени. Затова правителството предлага на Народното събрание да удължи срока на извънредното положение до 13 май 2020 г.
Колкото и да е тежък моментът, съм сигурен, че българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина. Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния ни начин на живот. Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря Ви за усилието, заедно ще се справим!


В категории: Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Не бъди скромен
03.04.2020 08:56:24
0
0
Не бъди скромен,баце!Знаем,че имаш и милиони или може би дори милиарди......причини с които да се гордееш :-))
10.
Коя здравна система
03.04.2020 00:48:14
0
2
Коя здравна система,г-н премиер?Тази в която принудихте служителите масово да напускат гаврейки се с труда и квалификацията им ,като им заплащахте малко над минималното възнаграждание за страната!Тази в която за вашите ТРИ мандата няма построена нито една държавна болница!Тази която не е подготвена с оборудване, което пак сте имал време да осигурите за въпросните 3! КАКВИ ВИ БЯХА ПРИОРИТЕТИТЕ-асфалт и спортни зали+ къщи за гости.Не трябваше ли да бъдат -ОБРАЗОВАНИЕ(курсове за квалификация) и ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ(тук също са необходими курсове и държавата би могла да помага).
9.
до 5 баш умника
02.04.2020 23:22:16
0
2
Г-н държавен хрантутник:p.s.предложение-средната заплата в страната да се използва в момента единствено за статистически цели, а когато статистиката покаже, че над 65% от работещите я получават да служи за основа определяне възнаграждението на държавни хрантутник.Не виждам проблем даже към момента базата да е минимална такава или .... минималната пенсия, все пак голям процент от възрастните хора оцеляват с една такава..
8.
до 5 баш умника
02.04.2020 23:21:17
0
2
Г-н държавен хрантутник:p.s.предложение-средната заплата в страната да се използва в момента единствено за статистически цели, а когато статистиката покаже, че над 65% от работещите я получават да служи за основа определяне възнаграждението на държавни хрантутник.Не виждам проблем даже към момента базата да е минимална такава или .... минималната пенсия, все пак голям процент от възрастните хора оцеляват с една такава..
7.
до 5 баш умника
02.04.2020 22:19:19
0
2
Какви спестявания бе държавен хрантутнико !!!Хората,каква вина имат,че държавата в лицето на институциите,които я представляват(Инспекция по труда,Нап/хакнат/,Прокуратура и т.н) е абдикирала или работи избирателно???Навсякъде се знае,че осигуровки се плащат на минимално,нещо не съм гледал по новините,държавни служители под прикритие да разобличават тази практика .Спестявания може да имат тези на държавна хранилка в България на които 5000 лв им се видяха нормални за размер на глоба на средностатистическия българин!!!Защо те не си определят възнаграждението на база брои минимални заплати за страната,а на база средни такива???
6.
до 5 баш умника
02.04.2020 22:03:30
0
3
Kакви мерки бе държавен хрантутнико !!!Едното обезсмисля другото:1 - спираш икономиката,забраняваш им да работят= оставяш ги без доходи,подлагаш хората на социална изолация,забраняваш им да си укрепват имунната имунната система сред природата в паркове и спортни площадки на ЧИСТ ВЪЗДУХ (какъв е проблема поединично и на дистанция 10 метра,след като в магазините може на 2 ) ,ами то в градовете няма гори и поляни.В други държави парламента и мин. съвет се отказват от възнаграждение или минават на минимално такова(Сърбия,Македония)дават безвъзмездна финансова помощ на гражданин над 18 г.ТУК си АКТУАЛИЗИРАМЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА и ще даряваме от тях,а на гражданите казваме"теглете кредити???".ВСИЧКО ТОВА СЕ ПРАВИ за доброто и здравето на народа -така наречената борба с коронавируса ???Целта е по-малък брой заразени.И СЕГА СЕ ЗАПОЧВА с недомислиците:1-внасят си ГОТОВИ ЗАРАЗЕНИ от ЧУЖБИНА и тук само ги регистрират,като такива ,незатворени държавни граници!!!.2-служителите на първа линия за борба с вируса (лекари,полицай) НЕЕФИКАСНО ЕКИПИРАНИ от държавата=нови заразени.На единия ден казваш носете маски ЗАДЪЛЖИТЕЛНО(нищо,че не сме осигурили,откъде да си набавите),а на другия ден казваш-оставете,предното отпада(правиш НАРОДА на маймуна).Тези последните-незатворени граници и неефикасно екипираненапълно обезсмислят мерките на който подлагаг населението- нови заразени ще получим от чужбина и от лицата в ежедневен контакт с тях поради естеството на работата им !!!
5.
До1ви абслолютния тъпак
02.04.2020 20:04:31
3
2
Правителство назначено от Грипена или още вируса Шипка? Хахаа
Сега ти и другите дръскачи плюещи по мерките на прсвителството чуйте добре и запомнете!
Като не сте спестили пари, като ревнахте още на втората седмица Е.ете си маааата непрокопсана. Все някой друг ви е виновен ганьовски цървули. ЕС, Бойко, Герб, Лунното зстъмнение и още не знам кой. Цял свят не работи заради мерките, не сте само вие тъпи кауни. Га пихте ръкиите и ходихте по Турция, Гърция и къде ли не, мноо големи бяхте.
А ти Коронатъпако педалски и уличен стълб да си вкараш отзад, президента бездарни популисти няма да вземат властта, защото коронатъпаците, каро теб сте малко и неудачното ви житие и битие е ваша неизменна съдба.
4.
Стефан Бургаски
02.04.2020 19:41:28
1
3
Тази реплика я мислиш казал докато е седял пред огледалото....
Не сте способен, г-н Борисов... Безсилен сте и се чудите какво да правите...
Голям, прав, здрав българин, пък ходи след евротъпунгерите като гол охлюв...
Вирус няма... Вирусът с е ние самите и сами си го причиняваме...
3.
nedovolna
02.04.2020 16:27:10
2
18
А ние не се гордеем с вас драги ми .......! Не вдявам тези 3 месеца от така измисленият ви вирус как хиляди семейства ще го преживеят.Уволнени съкратени без никакви пари...ма ко ви пука..Вие сте срам за България!!
2.
?
02.04.2020 15:15:19
3
26
И затова ли си вдигнахте заплатите на фона на тази криза?!
1.
КороноТъпак
02.04.2020 15:01:19
3
30
ОСТАВКА бе НАКАДЪРНИК ! Ивънредно Правителство назначено от Президента до края на Извънредното положение а след него като Служебно Правителство да проведе избори ! НЕ ДАВАЙТЕ 10 млрд. на хората реализирали "Къщите за гости" ! НЕ ДАВАЙТЕ 10 млрд. на строителите на магистралите за един сезон ! НЕ ДАВАЙТЕ 10млрд. на тези които ни ставиха в епидемията без тестове, без маски, без дезифенктанти и без военновременен резерв ! НЕ ДАВАЙТЕ 10 млрд. на ШАЙКАТА ! БОГ ДА ИЗБАВИ БЪЛГАРИЯ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
19 заразени с COVID-19, четирима починали 19 заразени с COVID-19, четирима починали

Новите излекувани са 33-ма

Почитаме Христо Ботев и на загиналите за свободата на България Почитаме Христо Ботев и на загиналите за свободата на България

 Празникът официално се чества от 1901 година

Парламентът дава зелена светлина за държавните бензиностанции? Парламентът дава зелена светлина за държавните бензиностанции?

Ще се прави анализ в кои точно населени места ще има държавни колонки

Девата да се пази от заблуди, а Скорпионите ще са улеснени, ще получат прилив на енергия Девата да се пази от заблуди, а Скорпионите ще са улеснени, ще получат прилив на енергия

 Хороскоп за деня – 2 юни 2020, вторник

Давид, който вилня в Четвърто РУП, записал как 13-годишна му прави фелацио, осъдиха го Давид, който вилня в Четвърто РУП, записал как 13-годишна му прави фелацио, осъдиха го

Гаменът изтъкваше, че е с чисто съдебно минало, но прокуратурата го „закова“

4 похвата, с които жената може да побърка всеки мъж в леглото 4 похвата, с които жената може да побърка всеки мъж в леглото

Ето кои са те:

3 причини ценните жени да остават необвързани най-дълго 3 причини ценните жени да остават необвързани най-дълго

Кои са те?

Подготвя ли се Турция да изгражда военна база на 5 км от Резово? Подготвя ли се Турция да изгражда военна база на 5 км от Резово?

Оказа се, че Външно министерство не знае нищо по въпроса

 

Ако сте зодия Близнаци, носете тези цветове Ако сте зодия Близнаци, носете тези цветове

Добавете в гардероба си повече жълти дрехи

Как се правят домашни шоколадови бонбони Как се правят домашни шоколадови бонбони

Приготвят се толкова лесно, а са толкова вкусни!

Американски ченгета стрелят по журналисти, жена е ранена в окото Американски ченгета стрелят по журналисти, жена е ранена в окото

Десетки журналисти от цял свят протестираха срещу поведението на американската полиция

Доналд Тръмп готов да спре протестите с армията Доналд Тръмп готов да спре протестите с армията

 В момента Националната гвардия е разположена на десетки места, където има бунтове

Добра новина: Слънцето убива COVID-19 за 14 минути Добра новина: Слънцето убива COVID-19 за 14 минути

Научни експерименти потвърдили, че слънчевите лъчи погубват страшният коронавирус в човешката слюнка

Премиерът на Армения с COVID-19 Премиерът на Армения с COVID-19

Той съобщи, че няма видими симптоми и ще продължи да работи дистанционно от вкъщи

Президентът Тръмп нанесе силен удар върху либералната цензура Президентът Тръмп нанесе силен удар върху либералната цензура

Технологичните гиганти ограничават свободата на словото чрез алгоритми и дискриминационно индексиране

Майкрософт уволни десетки журналисти и ги замести с роботи Майкрософт уволни десетки журналисти и ги замести с роботи

Решението крие сериозни рискове от промъкване на фалшиви и подвеждащи новини

Пламен Дишков невинен за убийството на Мастара Пламен Дишков невинен за убийството на Мастара

Процесът приключи след дългогодишна сага, съдия Събчо Събев прочете оправдателната присъда 

Във Великобритания хората хукнаха по паркове и плажове Във Великобритания хората хукнаха по паркове и плажове

Няма дистанция, въпреки многото смъртни случаи и новозаразени

Протестите в САЩ ескалират, има убит Протестите в САЩ ескалират, има убит

Ранени са двама служители на Агенция Ройтерс

Пореден ден на масови протести и безредици в САЩ, Тръмп обеща твърд отговор Пореден ден на масови протести и безредици в САЩ, Тръмп обеща твърд отговор

Във Вашингтон десетки демонстранти влязоха в сблъсъци с тежковъоръжени полицаи на площад Лафайет, близо до Белия дом

Бойко Борисов Бойко Борисов Сега като оправдаха Цветанов, съжаляваме, че го отстранихме Виц на деня Виц на деня Пешо,къде си тръгнал с този букет?
– На събеседване.
– Събеседване!?
– Да не мислиш,че ще ми пусне на първа среща.
Виц на деня Виц на деня Откакто Емо Чолаков не е синоптик, времето тотално се прееба. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако носиш детството в себе си, няма никога да остарееш!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори